Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
I po przedostatniej wizycie
Leo waży 2,9 kg. Lekarz prognozuje że waga urodzeniowa to ok 3,7 kg o ile urodzi się w terminie. Podpytałam inne ciężarówki i też wynajmują położną do porodu. Tym bardziej że polecały tą do której ja miałam namiary, więc się zdecydowałam i po wizycie do niej zadzwoniłam. Przecudowna kobieta!Powiedziała, że mam się o nic nie martwić, dzwonić o każdej porze dnia i nocy, była baaaardzo kochana
Nie zapytałam nawet ile kosztuje jej pomoc przy porodzie. Bezpieczeństwo mojego dziecka jest bezcenne!
Kolejna wizyta 25 stycznia, mam mieć wtedy ktg.Lekarz oczywiście powiedział że jak pojawia się jakieś objawy porodu wcześniej mam jechać do szpitala. Mam nadzieję że to się nie zdarzy. Aaa i rozwarcie mam 0,5 cmtysiaa93, madzia.rka, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Bruśka wrote:Ja ten posiew już miałam robiony w około 20 tyg bo będąc na wizycie raz wyszło źle pH. I niestety wynik dodatni. Ale co mnie zainteresowało mój lekarz powiedział że przed porodem podać trzeba antybiotyk minimum 6 godzin więc sądzę że zakłada że położy mnie wcześniej. A na szkołę rodzenia pytałam o to polozna to mówi że nic nie robią i najwyżej podają jak zdążą antybiotyk w szpitalu a jak nie to po porodzie zostaje się dłużej bo dziecko szprycuja a dla malucha to groźna bakteria przy porodzie naturalnym jeśli się nalyka. Fakt babka była z innego szpitala niż tam gdzie planuje rodzic. A mój lekarz mówił że na razie i tak nie ma co leczyć gdy wykryta bo bez sensu oslabiac się antybiotykiem bo to i tak się wyleczy i wraca i tak w kółko. A pobranie nie boli mi lekarz pobral na wizycie i zanioslam do lab. Wyniki trochę długo a cena to 35 zł.
Lekarz na SR mówił, że z antybiotykiem bardzo rzadko się zdarza żeby się nie udało podać bo przy pierwszym dziecku cały poród potrwa 12-18h. Dodatkowo często kobiety nawet trafiają do szpitala bez tego wyniku i profilaktycznie jest podawany antybiotyk. -
Myszka - mi mówili, że oksytocyna właśnie przyspiesza poród ale skurcze są bardziej bolesne. Na pewno unikaj dolarganu bo to jak narkotyk. A oksytocyna - ja wolałabym bez ale jak nie będzie postępu porodu to kłócić się nie będę...raczej... Eh zobaczymy jak to w życiu wyjdzie.
-
a mnie dziś w nocy obudził skurcz, w sumie miałam 2 w odstępie 40min i przeszło bez nospy itp., zmotywowało mnie to i poprasowałam dziś połowę ubranek, resztę machnę jutro i popiorę kocyki i zabawki (mam po rodzinie matę, karuzelę, maskotki, grzechotki i takie maskotko-gryzaki).
Muszę kupić jeszcze pieluchy tetrowe, ale nie wiem czy na start 10 czy od razu 20. Póki co mam kilka bambusowych i muślinowych.
Na mojej szkole rdzenia nico oxy nie mówili, ba nawet nie było mowy jak oddychać w trakcie porodu, za to pieprzyli o praniu w kasztanach, a o tym GBS to jak sie ma te paciorkowce itp. i odejdą najpierw wody to żeby nie czekać w domu tylko od razu jechać, żeby antybiotyk wziąć min 4h przed porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:53
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Czy w Waszych szpitalach, gdzie chcecie rodzic trzeba zrobic wcześniej konsultacje z anestozjologiem, jakby była potrzeba wzięcia znieczulenia zewnatrzoponowego. U mnie tak jest, trzeba mieć skierowanie od ginekologa. Dzisiaj byłam ale anestozjologi nie miał czasu i mam przyjść jutro.
-
d84 wrote:
Muszę kupić jeszcze pieluchy tetrowe, ale nie wiem czy na start 10 czy od razu 20. Póki co mam kilka bambusowych i muślinowych. -
Biedroneczka29 wrote:szara myszka powodzenia na wizycie.
tulipanna ktos Cie musi kontrolowac czy abys na pewno wszystko spakowala
A ja wlasnie dostalam zaproszenie od kuzyna na chrzciny jego coreczki. -
Zabrałam dla siebie:
-2 ręczniki duże kąpielowe
-kapcie
-koszule do spania
-klapki pod prysznic
-majtaski poporodowe i zwykłe
-biustonosze
-skarpetki
-szlafrok
-podkłady na łóżko
-podkłady poporodowe (te wielkie podpaski)
-wkładki laktacyjne
-laktator
-mydło w płynie Biały Jeleń i kostkę myjącą Isana Med i żel do higieny intymnej
-szczoteczka i pasta do zębów
-gumka do włosów i spinki
-dezodorant
-grzebień
-krem do twarzy,balsam Baby Dream
-leki które przyjmuję
-sztućce,talerzyk i kubek
-bajki o księżniczkach
-ubrania do wyjścia
-poduszka (bo w szpitalach najczęściej są z piór a ja mam uczulenie)
-dokumenty/dowód/karta ciąży
-ręcznik papierowy (dzięki Lexi)
-ładowarka (dzięki Anatolko)
-szampon i suszarka (doniesie mama jak będzie trzeba)
-papier toaletowy (w szpitalach bieda- racja Anatolko) i chusteczki higieniczne
-woda mineralna i herbatniki/biszkopty
-octanisept (po cesarce), Tantum Rosa (po porodzie naturalnym)
-zestaw do robienia lewatywy (podobno jest coś takiego, kiedyś któraś z Was pisała zatem zamieszczam na listę)
-gazeta na bezsenną noc
Od razu mówię, że wszelkie rzeczy do demakijażu zostają w domu, bo nie zamierzam się szpachlować w szpitalu.Paznokcie obowiązkowo zmyte już mam u rąk i stóp, obcięte po samej skórze (wyrażnie nawet na stronie św. Zofii pisza że żadnych lakierów, tipsów mieć nie wolno)
Czego tulipanna zapomniała????Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:19
tysiaa93, Anatolka lubią tę wiadomość
-
tulipanna no i to chyba wszystko
dziewczyny te co zamawialy koszule Italian Fashion jak one wypadaja romiarowo?bo niby S na mnie dobra ale ja mi piersiawy jeszcze urosna i do tego stanik to wychodzi na to ze lepiej M wziac.