WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska ja mam podobnie, budzę sie w nocy a potem jak mam wstać o 8 rano to jestem nieprzytomna, nie potrafię sie wyspać. Czasem sobie myśle co to będzie jak mały będzie juz ze mną i bedzie trzeba wstawać w nocy, chyba będę jak zombie,a ja tak lubię spać.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam do Was pytanie czy robicie badanie chyba to w pl nazywa się "posiew z pochwy"??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzięki, że o mnie pytasz Tysiaa93 :)
    My się remontujemy od miesiąca i jeszcze intensywnie kompletuje wyprawkę, wiec tyle o ile coś tam Was podczytuje- nie zawsze mam czas wszystko, albo coś napisać :)
    Dzieć zdrowy, rośnie, dzisiaj wizytuje- mam nadzieję, że nic się nie zmieni :)

Zdrówka dziewczyny :)

olenka173065, Lexi150, Kri, Bruśka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja mam do Was pytanie czy robicie badanie chyba to w pl nazywa się "posiew z pochwy"??
    U nas to się robi chyba jakoś po 35 tc posiew w kierunku paciorkowców. Biorą ponoć próbki z dwóch dziurek.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa o ja pitole z dwóch ?wow,jutro idę tutaj w pl do gina to musze go popytać i umówić się na to badanie bo miałam robić u siebie we wloszech i dupa musze mieć skierowanie a moja gin stwierdziła że zadzwonie telefonicznie i umowie się więc mąż dziś dzwonił a baba ze trzeba mieć skierowanie wiec zrobię badanie w Pl ☺

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od lekarza jak Ci karze. Ja ostatnio robiłam tylko z pochwy. Teraz jeszcze nic o nim nie mówił.

Ja mam za to strasznie mocny sen. I wiecznie mi go mało :)

201602171662.png201311165165.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam śpioch. Mama mówi że jako dziecko przesypiałam w nocy 10-12 godzin i jeszcze drzemkę w ciągu dnia robiłam :D Na stare lata mi się jakoś pozmieniało...
    No właśnie wizytę będę miała 11 albo 13 i to już będzie początek 35tc więc też już chyba powinna tego GBS-a pobrać nie?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Ja robię w przyszły poniedziałek i również z dwóch dziurek w kierunku paciorkowca.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniu GBS, dzis albo jutro wynik odbieram. I nie przerazajcie sie tak,bo to mniej bolesne niz cytologia:) i wymaz bierze sie z przedsionka pochwy i odbytu,nikt tam Wam nic wkladac nie bedzie.mnie poinstruowal gin i sama sobie pobralam.To wyglada jak patyczek do uszu tylko potem zanurza sie go w takiej jakby skuwce ze specjalnym podlozem. Ja musialam sama pobrac bo juz laby nie przyjmowaly do badania przed swietami i sylwestrem Na wynik czeka sie okolo tygodnia,4 dni minimum.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - pacz co znalazłam przypadkiem - może się skusisz?:)
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-naklejka-sciane-gwiazdki-wrozka-i5599458443.html

tulipanna lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U mnie ze spaniem kiepsko. Jak już przysypiam to siku się zachce i musze zwlec się z łóżka . A śpię po 2 h max i znów kibelek. W ogóle to się na łóżku ułożyć nie mogę , krzyże bolą w każdej możliwej pozycji :-( Tak, że wstaje rano chyba bardziej zmęczona i połamana niż wieczorem. Ale pocieszam się, że bliżej niż dalej.

Na wózek się zdecydować nie mogę pomocy!!!! Wszystkie wydają się fajne , linki od was zapisuje i porównuje.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten posiew już miałam robiony w około 20 tyg bo będąc na wizycie raz wyszło źle pH. I niestety wynik dodatni. Ale co mnie zainteresowało mój lekarz powiedział że przed porodem podać trzeba antybiotyk minimum 6 godzin więc sądzę że zakłada że położy mnie wcześniej. A na szkołę rodzenia pytałam o to polozna to mówi że nic nie robią i najwyżej podają jak zdążą antybiotyk w szpitalu a jak nie to po porodzie zostaje się dłużej bo dziecko szprycuja a dla malucha to groźna bakteria przy porodzie naturalnym jeśli się nalyka. Fakt babka była z innego szpitala niż tam gdzie planuje rodzic. A mój lekarz mówił że na razie i tak nie ma co leczyć gdy wykryta bo bez sensu oslabiac się antybiotykiem bo to i tak się wyleczy i wraca i tak w kółko. A pobranie nie boli mi lekarz pobral na wizycie i zanioslam do lab. Wyniki trochę długo a cena to 35 zł.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie uśmiecha mi się noworodka od pierwszych dni jego życia faszerowac antybiotykiem. W czwartek dowiem się co i jak i muszę o to wypytac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wcześniej włączyło mi się wicie gniazda, ale dzisiaj przeszłam samą siebie. Mąż wrócił z nocy z pracy, a ja już niemal od progu do niego, że trzeba wziąć się za robotę, to śmiał się ze mnie. Nogi mi tylko chodziły i w końcu wstałam, bo nie mogłam usiedzieć - ochraniacz i materac się wietrzą, pościel do łóżeczka/do wózka/śpiworek/rożki już uprane, zaraz zabieram się za pranie miśków, prześcieradeł, kocyków i reszty dupereli. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Już wcześniej włączyło mi się wicie gniazda, ale dzisiaj przeszłam samą siebie. Mąż wrócił z nocy z pracy, a ja już niemal od progu do niego, że trzeba wziąć się za robotę, to śmiał się ze mnie. Nogi mi tylko chodziły i w końcu wstałam, bo nie mogłam usiedzieć - ochraniacz i materac się wietrzą, pościel do łóżeczka/do wózka/śpiworek/rożki już uprane, zaraz zabieram się za pranie miśków, prześcieradeł, kocyków i reszty dupereli. :)

Oj to biedny ten twój mąż, pospać mu nie dałaś :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam już ostanie dwie partie do wyprasowania i mam nadzieję że już koniec. Wyprasowac muszę ta wyprawkę na wyjscie i już mogę torbę małego spakować na odbiór. Swoje rzeczy na wyjscie to już wlize jak się zacznie lub przrz telefon mąż to zrobi. A tak to już wszystko poprane poprasowane czeka. My łóżeczko ubierzemy w pościel jak będę już w szpitalu bo sensu kurzenia i układania w folię nie widze. Mąż już wie co i jak ma zrobić. Tak więc wstaje ogarnę się i idę po chleb myślałam że mróz zelzeje a jest aby -13 a odczuwalna -18.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tuli - pacz co znalazłam przypadkiem - może się skusisz?:)
    http://allegro.pl/naklejki-scienne-naklejka-sciane-gwiazdki-wrozka-i5599458443.html
    Piekne,ale ja juz mam :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie mamy 3 miśki, Szumisia i takiego przytulańca sensorycznego z tasiemkami plus gryzak i grzechotka ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Oj to biedny ten twój mąż, pospać mu nie dałaś :-D

Pytałam czy będzie spać - stwierdził, że nie. Posiedział przy kompie i w końcu zagoniłam do roboty :P

Ja zdecydowałam, że poszewki popiorę i wsadzę do szuflady z upranymi pieluszkami - nie zabrudzi się, a będzie już przygotowana w razie czego. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:26

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Ja juz swoje uwilam:) wypralam,wyprasowalam wsio:)
    Spie tak samo kiepsko jak Wy,tryb Mama zdecydowanie wlaczony.. I zaczal mnie od wczoraj tak okresowo brzuch dołem pobolewac (delikatne stałe ćmienie)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ