WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzień zaczęliśmy od domofonu i pani pytajacej czy tu mieszka pani Natalia. Myślałam że to kontrol z zusu albo polozna. A sie okazało że wczoraj gdy wróciliśmy przrd 20 ciemno jak nie powiem gdzie i zimno -16 zgubilam portfel wypadł mi z torby jak nosilismy pakunki. I kobieta rano wyszła z psem znalazła i po 8 odniosła. Ogólnie musiała przegrzebac wszystko żeby oddać bo wszystki dokumenty mam na wloclawek a nie Olsztyn szczęście że miałam potwierdzenie nadania listu poleconego. I się zastanawiam czy zastrzec dowód ale w sumie sama nie wiem. Kasa ani nic nie zginęło a była prawie stówa. Więc chyba nowy rok zaczął się szczęśliwie.
    Rozlizylismy ta komode kąpielowa Kir i mam dwie półki oraz kolyske i zonk bo brak miejsca na lozeczko. Jak schowamy choinkę to kolosyka pójdzie do dużego i może rozlozymy łóżeczko ale nie wiem. Jeszcze trochę trzeba to dopracować. Będąc u mamy w Tesco kupiłam trzy pieciopaki bodow za śmieszne pieniądze jedne za 16 drugie za 17 i trzecie za 27 ale wzięłam jedno na 6-9 a resztę już na 9-12 i na ten rozmiar już mam 15 szt na długi rękaw. Właśnie kończy się druga pralka ciuszków ta z wyprawka na odbiór że szpitala i mam nadzieję że to już ostatnie dwie partie do prasowania bo dziś odczuwam już stawianie się tej macicy boli jak nie wiem. Czas pakować torbę. Muszę ją wyprać. Na razie wszystko ułożone czeka.
    Wózek chcemy zamówić a że to roan i jak tu Madziarka pisała że mają wolne do 7 to chyba poczekamy do przyszłego tyg i może dadzą nowe wzory do wyboru kolekcje 2016.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff my dziś po chrzcinach bratanka. Jestem nażarta i zmęczona ;-) mały to aniołek ani razu w kościele ani na imprezie nie zapłakał. W kościele to taki miał odlot, że pozazdrościć ;-) nasz mały to pewnie dla zachowania równowagi rodzinnej spokojniutki nie będzie :-D

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    tulipanna tez bardzo ladny ten wozek :D

poczekam az mi odpiszą na pare pytan i go zamawiamy :D nam zależy na tym żeby był jak najlekszy się da bo my w bloku na 3 piętrze ;/

a co do lozeczka to zamowilam biale z szuflada, proste klasyczne a przysłali pomieszany kolor sonoma (którego nie znosze) z białym i sosna oO normalnie były części z trzech roznych lozeczek!!!
    odeslalam calkiem, mogli wymienić ale maz stwierdził ze w zasadzie liche to się zdaje i wypatrzyliśmy już inne, trochę droższe ale mysle ze będzie porządniejsze ;)
    No to naprawdę mi umknęło..pijani byli jak pakowali tę zbieraninę??? Dobrze ze odesłałas :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, pajacotki super! A co do body to ja jednak unikam tych z zakładkami (mam tyle co dostałam używane, sama nie kupiłam ani jednych) Nawet kiedyś oglądałam w Tesco i podeszła kobitka i mówi ze nie warto tego kupować bo się wyciąga jak diabli pod szyją i sterczy brzydko..ona dlatego są dużo tańsze niż te z napami jak tak obserwuję. Przy okazji zapytałam o jakość bawełny, tę z Tesco polecała a zdecydowanie odradzała rzeczy z Pepco... mówiła ze po praniu się wyciągają w każdą stronę, np. szew jest na brzuchu ;/ i prują na potęgę...ot informacyjnie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    hej ;) widziałam, że jest dyskusja odnośnie położnych i cen...
    ja rodzę w lutym w św. Zofii i właśnie dzisiaj widziałam się z położną, z którą podpisaliśmy umowę - potwierdzam koszt to 2000 pln i płaci się w dniu porodu w kasie szpitala, żadnych więcej kosztów nie ma :)
    no bo oficjalnie nie ma....ale włóż jej kopertę z 5 stówami w fartuch i na pewno się nie oburzy :P tak to dla mnie wygląda...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Lexi, pajacotki super! A co do body to ja jednak unikam tych z zakładkami (mam tyle co dostałam używane, sama nie kupiłam ani jednych) Nawet kiedyś oglądałam w Tesco i podeszła kobitka i mówi ze nie warto tego kupować bo się wyciąga jak diabli pod szyją i sterczy brzydko..ona dlatego są dużo tańsze niż te z napami jak tak obserwuję. Przy okazji zapytałam o jakość bawełny, tę z Tesco polecała a zdecydowanie odradzała rzeczy z Pepco... mówiła ze po praniu się wyciągają w każdą stronę, np. szew jest na brzuchu ;/ i prują na potęgę...ot informacyjnie...
    Z tymi ciuchami z pepco to też różnie, znajoma ma i polecała ale trzeba patrzeć na jakość. Niektóre już przed praniem wyglądają na zmechacone i po prostu słabe materiałowo. Ze wszystkim w sumie tak jest, można trafić i dobrze i źle. Mam trochę rzeczy z pepco i jak się zniszczą od razu po praniu, to już NIGDY tam nie wejdę haha :P

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wozeczek Roan Bass póki co jestem zadowolona okaże się jak przestanę maskotki wozić a wsadze tam niunka naszego cudownego. Napewno jest twardszy niż te z amortyzatorami po bokach i jest mniejszy gabarytowo od Adsmexa i Riko ale akurat nam o to chodziło. W środku gondola ma takie same rozmiary jak te co pisałam. No i nie mam mufek i pojemnika na butelkę ale to już gadżet.
    Jest fajniutki i zgrabniutki i wogole boski hehehehe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:13

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nie sądzę, bo 3 moje koleżanki już z nią rodziły i nie dawały jej żadnej koperty. poza tym ona dostaje 3/4 tej kwoty.
    no nie sądzisz, bo koleżanki nie dawały :P daj Ty, zobaczymy czy Ci odda i powie:Pani Domi..naprawdę nie trzeba, dostałam 3/4 kwoty z 2000 :P Mam nadzieję, że za taką kase będzie pomocna :) Bardzo chciałabym żebyś po porodzie napisała co takiego ta położna robiła za taką kasiorę czego nie robi normalna położna w czasie porodu :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam, że LULA.91 już wieki się nie odzywała. Halooo kobieto, myślę o tobie, zamelduj się!!!
    divers2297.gif

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...a tak czytam któryś raz...coś o zabawkach...kupowałyscie???I jakie???Ja nic....nawet jednej..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Dziewczyny...a tak czytam któryś raz...coś o zabawkach...kupowałyscie???I jakie???Ja nic....nawet jednej..
    Pluszaki z dzieciństwa tylko mam, i takiego niby królika, który coś tam brzęczy.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    no nie sądzisz, bo koleżanki nie dawały :P daj Ty, zobaczymy czy Ci odda i powie:Pani Domi..naprawdę nie trzeba, dostałam 3/4 kwoty z 2000 :P Mam nadzieję, że za taką kase będzie pomocna :) Bardzo chciałabym żebyś po porodzie napisała co takiego ta położna robiła za taką kasiorę czego nie robi normalna położna w czasie porodu :)

Z tymi dodatkami w kopercie to niestety wszędzie tak jest. Ja nigdy nie dawałam i nie mam zamiaru dawac bo bez przesady przecież wynagrodzenia dostają pozatym składki mam od wszystkiego opłacane i nie małe więc niech się wypchaja. U nas cegiełki" wynosi 600 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 21:23

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o bodziaki z zakładkami mam ich dużo po synku kuzynki i mimo, że używane nie widać żeby się rozciągały to samo tyczy się ubranek z Pepco. Ale to pewnie kwestia konkretnego ubranka, jak wszędzie. Jedno będzie fajnej jakości, drugie niekoniecznie.

Ja tylko szumisia będę miała na początek. A jakieś grzechotki, gryzaczki itp. wezmę po bratanicy i nie zamierzam niczego kupować.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:

Ja mam duuuuuuuuuuuuuuuzo misiow :D a zabawek zadnych innych nie kupowałam, ale już synuś dostał dwa takie prezenciki - jedna grzechotke a druga taki gryzako cos tez grzechoczacego oba od 0 miesica zycia, wiec nic raczej nie kupujemy. Takie rzeczy to się chyba podostaje ;)

O macie edukacyjnej będę myslec po porodzie ale to jak tez nikt nie przyniesie :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja mam duuuuuuuuuuuuuuuzo misiow :D a zabawek zadnych innych nie kupowałam, ale już synuś dostał dwa takie prezenciki - jedna grzechotke a druga taki gryzako cos tez grzechoczacego oba od 0 miesica zycia, wiec nic raczej nie kupujemy. Takie rzeczy to się chyba podostaje ;)

O macie edukacyjnej będę myslec po porodzie ale to jak tez nikt nie przyniesie :)
    ooo no mata to racja...moze ktos sie szarpnie :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj polozna prywatna która przychodzi do domu od 36 tyg robi ktg w domu sprawdza brzuch szyjke itp. Jedzie do którego chcesz szpitala i jak ma dyżur a zaczyna rodzić to zamienia się.dodatkowo po pirodzie przychodzi na kapanie i pielęgnację pępka. I bierze 700 zł. Więc nie wiem co ona robi za 2000 i gdzie paluchy trzyma ;-)

ja głównie kupuje w Tesco te disneyowe body bo są bardzo dobre. A te kopertowe ciężko znaleźć gdziekolwiek. Mam około 8 sztuk ale to z h&m i jeszcze z Holandii bo mało popularne u nas są.

Madziarka ja chcę roan ale ten model Emma klasyczny i wysłałam zapytanie czy będzie nowa kolekcja w sumie wózek wyszedł w marcu 2015.

A co do zabawek to mam karuzele z projektorem i maskotkami i dodatkowo mate z fiszer price gdzie jest 5 zabawek takich przyczepianych a to grzechocze szelesci i jest w formie gryzaka to nie kupowałam nic. Myślę żeby jeszcze kupić taką grzechotke na rękę. Ale co z zabawek takiemu malcowi i tak pewnie sporo dostaniesz od koleżanek itp.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam body z lidla nic im się nie dzieje a piorę non stop. Zdecydowanie jedne z lepszych jakie mam. Z mathercare też są fajne ale ta cena.. Ze smyka miałam jakiś 5 pak i się porozciągały przy szyi. Zależy chyba na co się trafi.
    Biedronkowych nie miałam, z pepco też nie, ani z tesco.
    Z Tchibo też są super ale raczej na szczupłe dziecko bo są dość wąskie.

Teraz stawiam na lidla ;)

Ja za położna przy 1 porodzie nie płaciłam a była super miła. Teraz też nie planuje płacić. Jak ma boleć to i nawet jak zapłacę to ten ból nie ucieknie (Rodziłam bez znieczulenia, pod koniec oksytocyna więc na prawdę bolało ale dało się :) ). Prawda jest taka,że jak się rodząca nie drze na położną i nie ma do niej pretensji za to,że ją boli czy się coś nie posuwa do przodu to one są miłe. I to nie tylko moja obserwacja.

Co do zabawek to najwcześniej to się przydadzą gryzaki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 22:29

201602171662.png201311165165.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Czy tylko ja cierpię na bezsenność? Najlepsze jest to, że po kilku godzinach jestem wyspana i na nic zdaje się dalsze leżenie. Chyba się pomału przestawiam na tryb "mama" :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to tylko pozazdrościć, że po paru godzinach jesteś wyspana, też tak chcę! :D Ja już wstałam bo muszę dzisiaj trochę krwi upuścić a w brzuchu już burczy jak cholera. W nagrodę będzie kebab hehe :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja śpię 3 godziny budzę się przerwa na kolejne dwie znów zasne i znów przerwa. Wolałabym mieć przespana całą noc. Dziś mi się śniło że mały tak się wypychal że cała stopkę było widać przez brzuch i nie mogłam utrafic aby to uwiecznić na zdjęciu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ