WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my dalej w szpitalu, ale jest opcja, ze jutro wyjdziemy. Wszystkie badania super, przy okazji swędzenia brzucha zrobili testy na cholestaze i wszystko ok. Dzis na ktg mała szalała, ze az położna sie śmiała ze rozrabia jak pijany zając w kapuście :) oczywiście co lekarz to opinia...wczoraj na obchodzie dr pyta sie czy brzuch mi twardnieje i ile razy to mowię ze z 10 to na pewno to sie za głowę złapał, ze Max 4 powinno byc...a dzis rano inna dr sie pyta i mowi jakie 4 razy 14 razy to jest ok macica musi ćwiczyć do porodu...i badz tu madry :) niestety nuda taka, ze łóżko wprowadza mnie w stan śpiączki ;) czekam tylko z niecierpliwoscią na odwiedziny :) pisałyśmy ty kiedyś o sprzedaży sukien ślubnych i akurat jaj nazw szpitalu to znalazła sie chętna dziewczyna i dzis przyjedzie przymieryc i jak kupi to sie nawet nie zdążę "pożegnać" ze swoją sukienunią ;) ale z drugiej strony sie cieszę, bo zawadza i troche gotówki wpadnie :)

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

A jeszcze miałam wam pisać wczoraj , że jak już majtki poporodowe kupujecie to lepsze są te wielorazowe siateczkowe. Te jednorazowe tyłek mogą wam odparzyć , nie przepuszczają powietrza i tyłek się poci.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Hej dziewczyny :) my dalej w szpitalu, ale jest opcja, ze jutro wyjdziemy. Wszystkie badania super, przy okazji swędzenia brzucha zrobili testy na cholestaze i wszystko ok. Dzis na ktg mała szalała, ze az położna sie śmiała ze rozrabia jak pijany zając w kapuście :) oczywiście co lekarz to opinia...wczoraj na obchodzie dr pyta sie czy brzuch mi twardnieje i ile razy to mowię ze z 10 to na pewno to sie za głowę złapał, ze Max 4 powinno byc...a dzis rano inna dr sie pyta i mowi jakie 4 razy 14 razy to jest ok macica musi ćwiczyć do porodu...i badz tu madry :) niestety nuda taka, ze łóżko wprowadza mnie w stan śpiączki ;) czekam tylko z niecierpliwoscią na odwiedziny :) pisałyśmy ty kiedyś o sprzedaży sukien ślubnych i akurat jaj nazw szpitalu to znalazła sie chętna dziewczyna i dzis przyjedzie przymieryc i jak kupi to sie nawet nie zdążę "pożegnać" ze swoją sukienunią ;) ale z drugiej strony sie cieszę, bo zawadza i troche gotówki wpadnie :)

O jakie dobre wieści tak trzymać :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    jak donoszoną to inflackiej,jakby się wcześniej coś zdarzyło lub wynikły jakieś problemy to w IMID na kasprzaka. Lekarza mam z kaprzaka i sam mi tak polecił, że jak donoszona to też w św zofii, mieszkam akurat między tymi 3 szpitalami. W św zofii położna kosztuje 2tys ;/. A kasprzak ma wg lekarza warunki socjalne do d... i ma być w tym roku remontowany.
    Aha, ja w Bielańskim bo mam gina stamtąd. Jeśli zdążę dojechać bo mam do szpitala 40km :P Ale podobno pierwszy poród nie postępuje szybko więc powinnam się wyrobić :D

Super Zosia, może już od jutra będziesz leżakować w domku :)

d84 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, mam prośbę :) Chciałabym zaopatrzyć się w witaminy dla bejbika i myślę jak zamówić. Witamina K do 3 miesiąca (gdy jest karmienie piersią), niepotrzebna , gdy sie karmi mm, bo tam jest ta witamina. D to oczywiście od poczatku. Bez sensu chyba kupić K+D, bo nie wiem jak bedzie wyglądało moje karmienie. Chce kupić osobno witaminy. D to bez problemu, no ale K? Znalazłam tylko jeden rodzaj: ale od 2 tyg. http://www.aptekagemini.pl/vita-k-kapsulki-30-kapsulek.html

Co myślicie? Jak wy zamawialiście/ zamawiacie?

edit. znalazłam inny rodzaj, ale brazk na magazynie http://www.aptekagemini.pl/k-vitum-witamina-k-dla-niemowlat-36-kapsulek-twist-off.html

Ja zamówie osobno te witaminy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 13:41

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K+D dawaja w szpitalu i zalecaja tez w.domu i.ja.dostawalam.jedno opakowanie od lekarki w szpitalu do domu

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, ale to nie zaszkodzi w przypadku mieszanego pokarmu? Nie znam się :P Wiadomo łatwiej dać obie witaminy na raz, ale nastawić się na karmienie piersią to jedno, ale co jak nie bedzie to takie łatwe ;/ i co wtedy dalej D+k? Jestem zapobiegawcza mamuśka heh chyba za dużo myśle, ale naprawde nie wiem :(

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tak mi się dobrze spało poprzedniej nocy a dziś dupa. Zasnęłam koło 22 i o 2 pobudka na siku. Mały dostał czkawki, która jest jakaś taka nieprzyjemna (też tak to odczuwacie?) i koniec ze spaniem. Jeszcze jakby było mało to albo coś mi wlazło albo Synuś uciska na nerw jakiś i nie mogę stanąć na lewą nogę ani za bardzo leżeć na lewym boku bo boli jak diabli. :( Chyba trochę za mocno się nawyginałam wczoraj przy sprzątaniu...
    noooo...ja coś o tym wiem...Lexi....mnie zaatakowało prawą nogę...i niestety nie jest lepiej...a coraz gorzej...teraz ledwo schodzę ze schodów...rano jest znośnie...a wieczorem horror...po prostu kuleję...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie zaszkodzi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• dana222 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zaatakowało prawa stronę, od kręgosłupa, po pośladek aż do kolana, czyżby to była rwa kulszowa?

Wchodzicie czasem na forum styczniowek? Jak tak czytam, ze juz niektóre urodziły lub maja cesarki na dniach to aż im zazdroszczę. Chciałabym juz byc na tym etapie, choć czasem mam leki, boje sie opieki nad takim maluszkiem,wiec może niech sobie siedzi w brzuszku.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Mi tez zaatakowało prawa stronę, od kręgosłupa, po pośladek aż do kolana, czyżby to była rwa kulszowa?

Wchodzicie czasem na forum styczniowek? Jak tak czytam, ze juz niektóre urodziły lub maja cesarki na dniach to aż im zazdroszczę. Chciałabym juz byc na tym etapie, choć czasem mam leki, boje sie opieki nad takim maluszkiem,wiec może niech sobie siedzi w brzuszku.
    Co jakiś czas wspominamy, że juz sporo styczniowek się rozpakowalo i niedługo nasza kolej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2000 zł za położną???? O matko....to chybna jedyne pielęgniarki którym się powodzi w tym kraju...szok!!! No ale to w Warszawie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czytam o styczniówkach, bo nie mam zamiaru sie nakręcać. I niepotrzebny mi dodatkowy sters z opisów porodów natoralnych czy przez cc. Oooo nie.
    Boję się i tak wystarczająco...:P Laparoskopii też się bałam ale wątku o laparoskopii na OF nie czytałam..bo wiedziałam ze będzie gorzej i jak zacznę czytać o tym jak boli, jakie ktoś miał powikłania etc etc...ooo nie...:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMama (MamaNieMama) odezwij się, jak tam u Ciebie, jakoś tak od wczoraj intensywnie myślę o Tobie...daj znać jak tam!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    MamaMama (MamaNieMama) odezwij się, jak tam u Ciebie, jakoś tak od wczoraj intensywnie myślę o Tobie...daj znać jak tam!!!
    Może juz wyczuwasz obecność maluchów na świecie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:

Nie martw się bedziesz wiedziała instynktownie jak się dzieckiem zając. Początek ciężki bo się trzeba przyzwyczaić, życie się do góry nogami przewraca.

Wam się przewróci w większości 1 raz, ja mam do tego małą samodzielną 2 latkę w domu, która nie mam pojęcia jak zareaguje na brata. Niby dopiero co miałam malucha, a jak zobaczę syna to pewnie mi się ręce będą trzęsły na początku :)

gezanew, dana222 lubią tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba znaleźliśmy w końcu wozek :D

http://www.e-bratek.pl/pl_PL/p/Camarelo-Wozek-3w1-Q-Sport-Chrome-QS-15-Fotelik/1393

co prawda nie widzieliśmy go na zywo i trochę nas to martwi bo w naszym miescie w sklepie go nie maja, ale probowalam 3 inne wozki tej firmy i bardzo dobre wrazenie robily także myslimy ze ten tez będzie ok :)
    a jest lekki na czym nam zależy no i cena nie z kosmosu

Lexi150 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjovika wprawdzie mam już prawie siedmiolatka i tez obawiam się reakcji. Niby czeka na siostrzyczke, przytula się do brzucha i mówi do niej.... ale jak będzie gdy pojawi się mały szkrab w domu.... mój Blazej to taki jedynak w pełnym wymiarze - pierwszy wnuczek u jednych i drugich dziadków. Do tej pory cała uwaga była skupiona na nim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 16:19

monjovika lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    chyba znaleźliśmy w końcu wozek :D

http://www.e-bratek.pl/pl_PL/p/Camarelo-Wozek-3w1-Q-Sport-Chrome-QS-15-Fotelik/1393

co prawda nie widzieliśmy go na zywo i trochę nas to martwi bo w naszym miescie w sklepie go nie maja, ale probowalam 3 inne wozki tej firmy i bardzo dobre wrazenie robily także myslimy ze ten tez będzie ok :)
    a jest lekki na czym nam zależy no i cena nie z kosmosu
    Fajny, taki zgrabny :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy w waszych wózkach jest dodawany materac do gondoli czy z reguly go nie ma i trzeba dokupić??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ