WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie sie dziewczyny Bromergon działal po to zebyscie zaszły teraz nie ma zadnego wpływu. A to ze sie pojawiaja zaschniete plamki siary to normalne w tym okresie. Ja codziennie zeskrobuje juz od 21 tc.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem beznadziejna, patrze na to zdj 4d i się boje ze będzie miał taki szeroki nos niefajny o.O a przecież to w ogole nie powinno być ważne, zresztą jest spłaszczony wiec ciężko chyba stwierdzić jak będzie wygladal

masakra ze mnie ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko każdy maluch ma szeroki nosek bo inaczej by się udusil przy cucusiu. A tak może wisieć i godzinę i oddycha więc bez obaw. Ja się bardziej boję tego że będzie rude ;-) :-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie mój maz to samo mowi ze nawet na szkole rodzenia tak mówili, ale tak jakos wspominając Wasze zdjęcia rozne to mój się wydaje mega szeroki i stad chyba tak panikuje, co jest beznadziejne ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko nie panikuj !! :) Gdybys nie miała tego zdjęcia to byś w ogóle o tym nie myslała. I tak nic nie zmienisz . Zobaczysz po porodzie zresztą po paru dniach jak opuchlizna zejdzie z dzieciatka :)

Bruska a jest taka opcja że może byc rude? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:30

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka - nie wariuj!! :) będziesz mieć pięknego dzieciaczka, w którym zakochasz się od pierwszego wejrzenia! Mój Jaś też na zdjęciu miał śmieszny "bokserski" nosek, ale śmiałam się tylko z tego, bo i tak jest dla mnie przepiękny :)

A co do wycieków z piersi - dziś mąż śmiał się, bo tak mi było gorąco, że usiadłam z bluzką zaciągniętą do góry (bez stanika), żeby się ochłodzić i tak czuję, jakąś potężną strugę na brzuchu - myślałam, że może już śliny nie wstrzymuję i oplułam się, rozmawiając z mężem. A tutaj patrzę - leci mi z piersi małym potoczkiem :D Mąż śmieje się, że będzie co lać do kawy gościom ha ha :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam miałam jak to moja mama mówi popielate pizniej bardzo jasny blond. Mąż niby też blondyn trochę ciemniejszy a że łysy już to mu się nie ufa. Więc wszystko możliwe. Brodę ma rudawa. Ale wlisy były blond. Więc obawiam się co wyjdzie.

Mi nic nie leci anie nie zasycha. Tylko mnie na mrozie szczypia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:39

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaa npo to wszystko mozliwe :)
    a mi od czasu do czasu coś zasycha. Zeskrobuje to paznokciem ale nie naciskam i nie sprawdzam czy leci czy nie . Zreszta sutki mam wrażliwsze niż zawsze więc by mnie bolały :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoo, ledwo przeżyłam dzisiejszą wizytę u dentysty, ałaa! -,-

Szara myszko ale przystojniaczek się szykuje ;) A nosek po prostu tak wyszedł na usg :)

Siara mi leci raz na kilka dni ale to dosłownie może dwie kropelki, i to zazwyczaj wtedy gdy założę do spania świeżo wypraną bluzkę, złośliwość :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trochę ostyglam, faktycznie nie ma się czym przejmować, wiem ze to idiotyczne, ale taka bylam podekscytowana tym ze się uda z tym 4d bo to nie było planowane no i wiadomo jak sa emocje to latwiej o takie reakcje

ustka ma jak maz cudowne i oczka takie ladne spokojne, do tego duzy i silny to tylko się cieszyc :) a kolezanka mowila ze jej synek tez miał na usg szeroki nos a na zywo ma mega zgrabniutki i ladniutki :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ten nosek to tylko na usg jest taki, sama zobaczysz, że na żywo będzie śliczny :)
    Dziewczyny od kiedy macie linie na brzuchu? Ja jeszcze nie mam i w sumie nie obraziłabym się jakby tak zostało :)
    No i nic mi nie leci. Mam nadzieję, że później fabryka ruszy ;) Kupiłam sobie staniki do karmienia w h&m ale mam mieszane uczucia. No i koszule do karmienia też kupiłam. Zaczynam pakować torbę powoli.
    Tulipanna do twojej listy dopisałabym balsam do ust i olejek migdałowy do masażu pleców podczas skurczu (na sr położna o tym mówiła) i maść na bolące brodawki ;) a i jeszcze tantum rosa czy jakoś tak.

tulipanna lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari jak tej linii jeszcze nie masz to już raczej ci nie wyskoczy, mi się pojawiła delikatna w jakimś 20 tygodniu a potem była coraz to bardziej widoczna. Jest dziwna i KRZYWA :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana do porodu jeszcze bym dopisała małą wodę mineralna z dziubkiem i herbatniki typu petit,mogą się przydać po porodzie.Nie wiadomo o której urodzisz, a będziesz się czuła jakbys przebiegła maraton z plecakiem wypchany kamieniami na plecach.

Mnie też raczej nic nie leci a jak już to niewiele. To się u mnie ostatnio nijak też miało do karmienia bo pokarm miałam a w ciąży nic nie leciało.

Bruska ją też mierze cukry i mam tak jak Ty. Jem normalnie cukry ok. Nic nie musiałam zmienić w diecie tylko się kuje non stop. Nie rozumiem idei bo od 1,5 miesiąca miałam kilka przekroczeń typu 125 np po Wigilii...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 23:41

tulipanna lubi tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja linia tez jest krzywa :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak samo krzywa ale na szczęście nie jest aż tak strasznie widoczna :)

Kurczę myślałam że zasne a tu nic z tego. Mały siedzi mi gdzieś strasznie nisko i się tam ćwierci. Jakieś bąbelki puszcza a mnie to strasznie denerwuje. Nie mogę zasnąć przez to bo to jest takie irytujące :(

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i od ostatniej wizyty mam złe przepływy w łożysku. Przez to Mały dostaje za mało składników odżywczych. Muszę przejść na wysokokaloryczna dietę i za tydzień i za dwa tygodnie pokazać się na kontrolach. Jeżeli przyrost Małego się nie poprawi a przepływy nadal beda złe to położy mnie do szpitala, bo to może być początek hipotrofii jakiejś tam (nie pamiętam). I wtedy będę pod stałą kontrolą. Dostane sterydy dla Małego na płucka a poród będą indukowac kiedy uznają, że z jego przebywania u mnie w brzuchu on już nic nie ma. Waga na dzisiaj ok 1500g... Do następnej wizyty muszę porobić różne badania :/ Mały jest mały sam w sobie, ale przez te przepływy jest jeszcze mniejszy :(

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo lula,faktycznie mały ten Mały..ale nie widze stopki u Ciebie,ktory to tydzien. ale musisz byc dobrej mysli,duzo jesc i bedzie dobrze:) Miesko,paczusie:)
    Co do balsamow do ust-ja nie uzywam,Tantum rosa to chyba do naturalnego porodu,mnie raczej zwykle mydlo do higieny intymnej starczy a woda i herbatniki rzeczywiscie sie przydadza:) jutro edytuje liste:)
    No i ja standardowo-2-ga i nie spie juz...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam krzywa linie :) ja spac nie moge bo dzis wizyta i juz rozmyślam czy moja malutka sie pokaże :)

Szara myszka a ty sie nam uspokoj nosek wyszedł taki na usg zobaczysz jaki na żywo bedzie piekny :)

Luli faktycznie malusi ten Twój synek to teraz musisz sie objadać :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś pobudka o 1.40, jakieś głupoty mi się śniły... Ale nie chciałam Męża budzić więc grzecznie leżałam :)

Lula oby wszystko dobrze się skończyło. Szamaj ile się da.

A my witamy się w 34 tc. :D Na wadze +5,4kg
    86bda48f48b34076med.jpg

62f165177fb36147med.jpg

madzia.rka, marissith, monjovika, L, Mila920, tysiaa93, d84, Moniaa, Biedroneczka29, tulipanna lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały wczoraj dostał od cioci prezent
    c56447ed3744ec46med.jpg

17cc63e0775ee29bmed.jpg

60d0775d54d2560bmed.jpg

madzia.rka, marissith, tysiaa93, Moniaa lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ