Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBruśka wrote:Lula a te przepływy słabe u Ciebie w tętnicy czy dziecka? Bo w moim przypadku miałam słabe przepływy w tętnicy lewej macicznej i dostałam acard na rozszerzenie i po 3 miesiącach się wyrownalo. A był o ponad połowę gorszy od przepływu w prawej tętnicy. Fakt rozwalilo mi to żołądek i teraz zgaga ale dało radę. Nie mówię żebyś sama zaczęła brać bo to rozrzedza krew ale może inny lekarz by coś Ci zalecił.
Mój mąż chyba w ciąży jest spać nie może i mnie budzi. -
Biedroneczka powodzenia na wizycie .
Lula nie ma co się już teraz zamartwiać. Rób to co lekarz zalecił i myśl pozytywnie. Ja usłyszałam od lekarza w 36/37 tyg ciąży , że dziecko waży nieco ponad 2 kg. A urodziłam małą z wagą 3770 , taki szok lekki przeżyłam. Głowa do góry do kolejnej wizyty jeszcze wszystko może się zmienić. Trzymam kciuki!!!
Ja dzisiaj tradycyjnie też nie wyspana , do tego ząb mi się ukruszył i musze do dentysty zawitać wwwwrrrrr.
Rano już na badaniach byłam , wyniki będą wieczorem mam nadzieję, że morfologia się poprawiła no a w piątek znów na wizytę.lula.91, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Ja mam -0,5 tylko ale mam duży astygmatyzm właśnie bo cylindry mam 2,75 ;( ale to nie przeciwskazanie do porodu SN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:05
-
Bardzo proszę przyszłe mamy o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej stanu wiedzy kobiet w ciąży na temat żywności funkcjonalnej
poniższa ankieta ma formę testu
dzięki czemu będziecie Panie mogły sprawdzić co wiecie na temat tej nowej żywności jak również dowiedzieć się czegoś nowego w tym temacie
Zapraszam i dziękuję za każdą udzieloną odpowiedź
link:
http://www.survio.com/survey/d/A8P9P2V9I2U9T6K7K
Cherry Red -
Co do wad wzroku to ja mam bardzo mala, ale i tak moja gin kazała mi iść do okulisty sprawdzić oczy i w karcie ciąży musiałam mieć wpisane ze nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego.
Ale najciekawsze było to, ze jak byłam u okulisty jak szlam do pracy to miałam lekkie minusy, a teraz jak byłam to wyszły plusy, wiec któraś kłamie.
Przed chwila przeżyłam bombardowanie kurierów, pierwszy z pampersami, drugi z paczka z apteki gemini, dzięki dziewczyny ze ja tu polecaliscie, bo rzeczywiście maja fajne ceny, np za moje witaminy normalnie płace ok30pln a tu kosztowały 16.
-
Wizyta dopiero na 16 jeszcze trochę ☺
Lexi sliczny brzusiowłaśnie nie wiem czemu nie widać wszystkich zdjęc w pamiętniku tez to wczoraj wieczorem zauważyłam
jak wklejałam to wszystkie były nie mam pojęcia czemu tak się zrobiło
Ja jeszcze leżę w łóżku,mąż jak przyjedzie to bierzemy się za lepienie pierogów ruskichWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:17
-
Bruśka wrote:Madziarka ten rozmiar 135 na coś bo łóżeczko masz 120/60 a później jeszcze niby otula się kolderka więc powinna być trochę większa. Wiadomo nie od razu ale po co kupować za chwilę kolejne.
-
EDYTOWANA LISTA!!!
Zabrałam dla siebie:
-2 ręczniki duże kąpielowe
-kapcie
-koszule do spania
-klapki pod prysznic
-majtaski poporodowe i zwykłe
-biustonosze
-skarpetki
-szlafrok
-podkłady na łóżko
-podkłady poporodowe (te wielkie podpaski)
-wkładki laktacyjne
-laktator
-mydło w płynie Biały Jeleń i kostkę myjącą Isana Med i żel do higieny intymnej
-szczoteczka i pasta do zębów
-gumka do włosów i spinki
-dezodorant
-grzebień
-krem do twarzy,balsam Baby Dream
-leki które przyjmuję
-sztućce,talerzyk i kubek
-bajki o księżniczkach
-ubrania do wyjścia
-poduszka (bo w szpitalach najczęściej są z piór a ja mam uczulenie)
-dokumenty/dowód/karta ciąży
-ręcznik papierowy (dzięki Lexi)
-ładowarka (dzięki Anatolko)
-szampon i suszarka (doniesie mama jak będzie trzeba)
-papier toaletowy (w szpitalach bieda- racja Anatolko) i chusteczki higieniczne
-woda mineralna i herbatniki/biszkopty (po cesarce)/landrynki/żelki/batoniki musli (po porodzie naturalnym)
-octanisept (po cesarce), Tantum Rosa (po porodzie naturalnym)
-zestaw do robienia lewatywy (podobno jest coś takiego, kiedyś któraś z Was pisała zatem zamieszczam na listę)
-gazeta na bezsenną noc
-maszynka do golenia!!!!
- te nakładki na cycki do karmienia, muszle czy jakoś tak
Od razu mówię, że wszelkie rzeczy do demakijażu zostają w domu, bo nie zamierzam się szpachlować w szpitalu.Paznokcie obowiązkowo zmyte już mam u rąk i stóp, obcięte po samej skórze (wyrażnie nawet na stronie św. Zofii pisza że żadnych lakierów, tipsów mieć nie wolno)
Czego tulipanna zapomniała????Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:38
szara myszka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Tulipana najważniejsze żebyś ty o sobie nie zapomniała
Lista super dziękuję, że udostępniona skorzystam na pewno
Biedroneczka a ja tak chciałam pokoik córci twojej zobaczyć a zdjęcia się nie wyświetlająMoże jakoś inaczej się da pokazać ?
A tak w ogóle to laseczka z ciebietulipanna, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Nie odzywałam się baaaardzo długo, ale nikt się o mnie nie upomniał, nikt mnie nie szukał! Jestem oburzona... A tak poważnie, nie byłam jakąś mega aktywną forumowiczką, więc nie mam żalu, że nie zauważyłyście mojego zniknięciaPowodem mojej nieobecności był najpierw pobyt w szpitalu (ponad tydzień), potem dwa egzaminy, potem wyjazd do rodziny na Święta i tak zleciało. Starałam się ile mogłam w tym czasie Was podczytywać, ale nie wszystko udało mi się nadrobić.
Teraz konkretne pytanie, dosyć intymne, ale na szczęście i tak tutaj poruszamy - coś kojarzę, że niektóre z Was mają te paskudne hemoroidy? Czy coś mylę? Jeżeli ktoś ma to g.... to jak można sobie pomóc? Jakieś leki z apteki dopuszczalne w ciąży i dostępne bez recepty? Do mojego lekarza na wizytę idę dopiero za 9 dni -
RZECZY DLA MALUTKIEJ:
1. Ręcznik
2. pieluchy tetrowe 5 sztuk i 2 flanelowe (kolorowe, bo takie u mnie trzeba zabrać zeby się nie mieszały ze szpitalnymi)
3. Rożek
4. Pampersy
5. Mokre chusteczki
6. Butelka
7. Smoczek
8. Kaftaniki 5 sztuk (u mnie trzeba kaftaniki podobno nie body)
9. Śpioszki 5 sztuk (j. w.)
10. Body 2 sztuki
11. Pajace 3 sztuki (rozm. 56) i 2 sztuki (rozm. 62)
12. Kombinezony 2 sztuki (na 56 i 62, bo jak się ogaci pod spodem dziecko to ten 56 moze być ciasnawy)
13. Skarpecioszki
14. Czapusia i chusteczka pod szyjkę
15. Czapeczki cienkie bawełniane 3 sztuki
16. Octanisept
17. Sól fizjologiczna
18.Gaziki nasączone spirytusem
19. Gaziki jałowe
20. Bephanten, Maść witaminowa, Sudocrem
21. Oilatum do kąpieli
22. Fotelik samochodowy (przywiezie Luby)
23. Kocyk cienki
24. Kocyk grubszy do wyjścia
25. Niedrapki
Czego tulipanna zapomniała???? -
Asia ja mam. Pytałam ginki o jakieś leki na receptę na to paskudztwo ale mówi że nie ma co agresywnie jakoś działać bo jest malutki. I mówiła że lepiej maści niż czopki. Stosuję asceculan i pomaga.
-
Moniaa wrote:Tuli a octanisept w jakim celu?
A ... I myślę że lewatywę sami robią w szpitalu. Tylko trzeba zagadać z położnymi.
A lewatywę...cóż...chyba jednak wolę zeby mi to wlewali moim sprzętem a nie jakimś używanym po kimś...ooo fuck...nieeee....Nie pamiętam, ale któraś z Was pisała, że można to kupić, więc też wrzuciłam na listę. -
Tuli to Ty sporo rzeczy dla Małej zabierasz. Ja mam malusią torbę tylko a tak naprawdę nie wiem czy cokolwiek będzie potrzebne. Wzięłam kilka ubranek, paczkę pampersów, chusteczki, smoczek, malutkie próbki kosmetyków, ręcznik, rożek, 4 pieluszki, kocyk. Ubranko ciepłe na wyjście przywiezie Mąż razem z fotelikiem.
Dla siebie jeszcze wzięłam stary t-shirt do porodu. -
No i jeszcze Męża muszę zapakować do plecaka. Położna mówiła że na sali porodowej jest ciepło a jak facet ubrany jeszcze w to szpitalne wdzianko to najlepiej żeby pod spodem miał krótkie spodenki i t-shirt. I jemu zapakuję wodę, jakieś herbatniki, coś słodkiego, aparat, kapcie, dokumenty.
-
u nas w szpitalu polozne kapia dziecko ubranka tez szpitalne i pepuszek tez polozne robia ty masz tylko karmic przewijac i zglaszac jak bedzie cos nie tak jedynie na wyjscie swoje ubranka dajesz fotelik etc