WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka trzymam kciuki za wizytę. Właziłam wczoraj na Twój pamiętnik ale coś nie wszystkie zdjęcia się pokazują :/
    No i zgapię troszkę i też sobie wrzuciłam porównanie :P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Wy moje brzuchatki sliczniutkie te Wasze brzucholki.
    Lula wcinaj Kochana ile wlezie i będzie dobrze musi już tyle za nami. My dziś klujemy się. Tzn mamusia przyjedzie mnie ukluc mam nadzieję że zdaza wyniki zrobić do czwartku. wczoraj zamówiłam trochę rzeczy na 56 bo doszłam do wniosku że właściwie nic nie mam a w szpitalu Ti raczej te 56 się przyda. W czwartek powinny przyjść przescieradelka do łóżeczka wózka i przebierak. Mój mąż też powinien w tym tyg skończyć pokój jupi teraz tylko czekamy na mebelki.
    Torbę mam podpakowana tzn moje rzeczy bez apteki bo małego naszykowalam w szafie żeby ciuszki nie zatechly jakoś.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka trzymam mocno kciuki za wizytę :-)

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli octenisept mi kazali wziąść że sobą jeszcze na ranę

tulipanna lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula a te przepływy słabe u Ciebie w tętnicy czy dziecka? Bo w moim przypadku miałam słabe przepływy w tętnicy lewej macicznej i dostałam acard na rozszerzenie i po 3 miesiącach się wyrownalo. A był o ponad połowę gorszy od przepływu w prawej tętnicy. Fakt rozwalilo mi to żołądek i teraz zgaga ale dało radę. Nie mówię żebyś sama zaczęła brać bo to rozrzedza krew ale może inny lekarz by coś Ci zalecił.
    Mój mąż chyba w ciąży jest spać nie może i mnie budzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w nocy nie mogłam spać w ogole i jestem domeczona teraz. Pierwszy raz tak miałam :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli lista porzadna! Jak dopiszesz cos to wrzuć proszę jeszcze raz :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupowalyscie wkład do pościeli tzn kołdrę i tego flaczka? I jaki rozmiar?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli tylko po cc nie można jeść dwie doby. W pierwszej nawet pić nie można jedynie zwilzac usta w drugiej dopiero pić. A jedzonko w 3 więc nie wkladaj do torby jedzona aby nie kusilo. A co do czekolady to polozna mówiła żeby wziąć coś ale nie czekoladę bo powoduje zaparcia a po porodzie parcie w celu wydalenia tego i owego nie jest wskazane. Powiedziała o cukrze w kostkach a inna polozna o landrynkach.

Ja się powiem ze obawiam tego że rodzić nie można w soczewkach a okulary raczej niewygodne lub się polamia lub ich zapomne albo ubrudza od poprawiania i nie zobaczę dziecka. Tak od razu tylko jak już będzie blisko. I nie będę widziała co oni tam robią że mna. Kto gdzie się kręci.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wypełnienie kupiłam takie, faje bo można prać w 95 stopniach.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5878936027&reco_id=43a93c99-b378-11e5-8e56-0228c53622e9&ars_rule_id=201

Brusia ja zamierzam rodzić w okularach bo bez nich to ślepa jestem. Jak się ubrudzą albo połamią to nie problem, naprawi się albo wytrze a wolę widzieć co i jak :D

Słyszałam też że żelki są dobre albo jakieś energetyczne batoniki z muesli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 07:51

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka ten rozmiar 135 na coś bo łóżeczko masz 120/60 a później jeszcze niby otula się kolderka więc powinna być trochę większa. Wiadomo nie od razu ale po co kupować za chwilę kolejne.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja tez mam ten problem z soczewkami.. Nosze teraz juz okulary i sie troche przyzwyczaiłam przez nie ogarniać swiat ale jest ciężko sie przestawić po 10latach soczewek :/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi no właśnie ja też ślepa jestem ale obawiam się o tą kwestię. Ze albo zabiorą albo coś. Nigdy nic nie wiadomo.
    Ja to noszę na zmianę raz to raz to teraz przy tych mrozach to obowiązkowo soczewki bo wiadomo co po wejściu do sklepu się robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 07:53

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bebiprogram.pl jest szkoła rodzenia online i w jednym z modułów można sobie skonfigurować i wydrukować plan porodu i tam właśnie zaznaczyłam taki punkt, że chcę rodzić w okularach.

Ja z soczewkami próbowałam ale niestety moje oczy mają tendencje do wysuszania i okulista raczej nie polecał a ja jak już czasami zakładam to muszę często oczy zakrapiać więc jakoś tak wolę okulary.

EDIT: Dziewczyny a duże macie wady? Bo ja się tak zastanawiam czy iść jeszcze do okulisty żeby sprawdziła czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN. U mnie astygmatyzm i -2 dioptrie na obu oczach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 07:59

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że ja nic nie dostałam jeszcze z tych bebiprogramow ani bebi klubu w jednym już chyba 3 miesiące temu się zapisałam a w tym drugim miesiąc to spokojnie minął.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wiecie że ja nic nie dostałam jeszcze z tych bebiprogramow ani bebi klubu w jednym już chyba 3 miesiące temu się zapisałam a w tym drugim miesiąc to spokojnie minął.
    To napisz do nich maila. Ja tak zrobiłam i w ciągu tygodnia przysłali paczuszki. A z bebiklubu to nawet dwa razy mi wysłali :P

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Na bebiprogram.pl jest szkoła rodzenia online i w jednym z modułów można sobie skonfigurować i wydrukować plan porodu i tam właśnie zaznaczyłam taki punkt, że chcę rodzić w okularach.

Ja z soczewkami próbowałam ale niestety moje oczy mają tendencje do wysuszania i okulista raczej nie polecał a ja jak już czasami zakładam to muszę często oczy zakrapiać więc jakoś tak wolę okulary.

EDIT: Dziewczyny a duże macie wady? Bo ja się tak zastanawiam czy iść jeszcze do okulisty żeby sprawdziła czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN. U mnie astygmatyzm i -2 dioptrie na obu oczach.
    Na jedym mam -2,75 a na drugim -2,25 a co do okulisty to i tak okularów wymieniać nie będę bo to dopiero ok 6 tyg po porodzie powinno się sprawdzić więc chyba nie idę zobaczę co lekarz powie w czwartek na wizycie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a masz maila?? Już któryś raz pytam ale nigdy mi się do kompa nie chce usiąść. Może dziś naskrobie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected]

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj w nocy jeździłam z do babci 40 km bo zadzwoniła że już nie daje rady takie miała bóle brzucha. pogotowie zabrało teraz jest w szpitalu, ale sytuacja raczej opanowana. Powiem Wam, że jakoś te stresy w ciąży mnie się trzymają niestety, wczoraj to w ciągu 5 min byliśmy w samochodzie a była 23 cia. Masakra. Mam nadzieję, że bardzo źle to na niuńka nie działa. I że ludzie na mnie nie naprychali na tej izbie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:19

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ