X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama trzymamy mocno kciuki za Was!

Tuli, z tego co pamiętam to mąż Lexi ma własną działalność i niestety wtedy nic się nie należy. Mój też jest na DG i nawet jakby chciał wziąć opiekę na mnie po cc to po prostu się to nie opłaca.

tulipanna lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Mam głupie pytanie :D czy jak sie robi rozwarcie to tam jak jest wejscie do pochwy ? i widać je? Tylko proszę się nie śmiać z mojego pytania :) Bo ja dzisiaj sobie tam zaglądałam i wyadje mi sie że mam właśnie to wejscie takie szersze trochę niz zawsze :P
    Pytanie wcale nie głupie. Skąd mamy to wiedzieć heeh. Mi się wydaje, że to rozwarcie szyjki macicy ma być, a nie pochwy. To ona jest tam głęboko i same nie zobaczymy :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• monjovika Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowałyście z tym wstawaniem w tak wcześnie. Ja się podnieść z łóżka rano normalnie nie mogę. Spałabym i spała. Znów mi ta kość ogonowa dokucza :/ Wredne to jest bo nijak się dłużej siedzieć nie da. Dziś korzystam,że mąż w domu i z dzieckiem siedzi więc leże póki się da :)

I znów chodzę sikać po 5 razy w nocy! Ech...

Przerażające jest to,że zostało nam już do porodu tak mało czasu. Ja jeszcze z praniem i prasowaniem jestem w powijakach. Znów może coś w tym tygodniu nadgonię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 10:15

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama trzymam mocno kciuki za Was, oby szybko i sprawnie poszło :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Przerażające jest to,że zostało nam już do porodu tak mało czasu. Ja jeszcze z praniem i prasowaniem jestem w powijakach. Znów może coś w tym tygodniu nadgonię.

:) ja jeszcze absolutnie nic nie mam wypranego ani wyprasowanego. Nawet mebelków jeszcze nie mam. Dopiero remont kończymy i może pod koniec przyszłego tygodnia zacznę prać i prasować (o ile meble Małego przyjadą). I ciągle wierzę, że zdążę ze wszystkim na spokojnie :D

szara myszka, madzia.rka lubią tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama kciuki zaciśnięte :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama mocno trzymamy kciuki! Niech wszystko idzie zgodnie z planem! Już jutro będziesz mogła zobaczyć swoje królewny-niesamowite. :D

Mnie dziś od rana tak wku... złapało. Najpierw pobudka o 5 bo kolega Męża miał problem z autem i wydzwaniał. Mały nie lubi dzwonka Tatusia i od razu się przebudził zasuwając kilka ładnych kopów w żebra :/ Po 6 Mąż pojechał do pracy i myślałam że pośpię ale nie. Znowu do nas cholerne gołębie wróciły. Przylatują na te nasze metalowe parapety, chodzą w te i wew te stukając tymi swoimi pazurami i gruchają. Co je pogoniłam to za chwilę znowu! Tragedia :(

Tuli mąż pracuje na umowę ale to jest tylko czysta teoria. On od 8 lat nigdy urlopu nie miał :P Tam u Niego to w ogóle chocki-klocki. Jak zadzwonię, że to już to na pewno dojedzie ale będzie musiał najpierw zastępstwo zmiennika załatwić. Bo on jednak odpowiada za utargi, przekazanie ich konwojentom, dostawy itp. Nie może ot tak sobie zostawić stanowiska. Za duża odpowiedzialność...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś obudziła córeczka z wesoła minka, w lepszej formie i szepcząc mi do ucha "kocham Cie" Nie można milej zacząć dnia, nawet jak rozpoczyna się po 6 godz- wybaczam:)

Wziełam się za pranie ubranek i całej reszty, póki maz mi humoru nie popsuje jest szansa że się wyrobie;)

Lexi teściowa mieszka bardzo blisko, ale nawet jak dzieliła nas pewna odległość to i tak ciągle mieszała, zresztą wystarczy ze zadzwoni do meza i już pojawia się napięcie.

• Astra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi.. to skoro ma umowę (chyba z mężem Mari mi się pomyliło) to czemu nie może wziąć wolnego? Praca pracą, ale na pewno są osoby, które również mogą przejąć jego obowiązki na kilka dni. A gdyby nie wiem połamał się i nie był w stanie iść do pracy (tfu tfu) tak z dnia na dzień, to co? Jakoś musieliby dać sobie radę. Piszę tak, ponieważ kiedyś sama bardzo dużo pracowałam i też zero urlopu i wszystko sama robiłam, ale to nie jest metoda. Pracownicy powinni się szanować też, bo później przyzwyczajamy wyższych do dobrego i niestety dajemy się wykorzystywać (bo inaczej tego nazwać nie umiem, skoro piszesz, że nawet urlopu nie miał :( ) Oczywiście zrobicie co będziecie chcieli, ale ja strasznie chciałabym żeby mój mąż miał możliwość wzięcia choć tygodnia urlopu, opieki czy czegokolwiek, a tu jak nie pracuje to nie zarabia a niestety zdalnie pracować w tej branży nie może.

tulipanna lubi tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness niech ją Myszy ponadgryzają! :) Już się nie mogę doczekać takich chwil kiedy to Synuś tak nas pięknie będzie budził. Zazdraszczam ;)

A u mnie wczoraj pojawił się pierwszy rozstęp. Tam gdzie Synuś dupcię wypycha :P Bladzioch ale jest. A miałam nadzieję, że ich uniknę...

e-ness lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wszystko fajnie i pewnie gdyby się postawił to by urlop dostał ale wtedy pensja taka jak na umowie - na co niestety nas nie stać. Więc w zasadzie podobnie jak u Was. Ale już ostatnio myśleliśmy że jak będziemy mieli wrócić do domu z Małym to może dogada się w jakiś sposób ze zmiennikiem żeby te 2 tyg z Nami spędzić. Ale to wszystko zależy od tego kiedy Synuś zdecyduje się wyjść :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złego licho nie bierze ;)

u mnie rozstępy pojawiły się tuz po 1 porodzie, brzuch miałam olbrzymi przytyłam ponad 30 kg, smarowałm się jak maniaczka a i tak nic nie pomogło.

Przy kolejnych nie wyszedł już ani jeden ale i tak jestem mocno "pocieta".
    Jak się dorobie to machne sobie plastykę brzucha ;)

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama - trzymam kciuki i czekam na zdjęcia maluszków! :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki Lexi żeby chociaż udało się mężowi pozamieniać, żeby trochę czasu z Wami spędził na początku.

A co do rozstępów już wylazłych to podobno bio oil działa cuda, bo potrafią nawet zniknąć jak się od razu zacznie stosować. Ja póki co ciążowych rozstępów nie mam, a myślałam że będę mieć mnóstwo, bo mam taką tendencję. No ale brzuszek mały i już mi nie rośnie a od 2trymestru smaruje się palmersem więc może uda się uniknąć, ale zobaczymy, jeszcze 4 tygodnie zostały więc mogą się pojawić

Lexi150 lubi tę wiadomość

ec8a5b5bf3.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mam nadzieje ze szystko Wam się poukłada i spędzicie trochę czasu razem, trzymam kciuki:)

Lexi150 lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maź tez nie wiadomo jak bedzie miał z urlopem, wiem ze mu sie należy ale w praktyce to rożnie bywa. W wakacje ledwo dostał tydzień, tylko u nas jest ten sam problem co u Lexi, czyli jak weźmie za duzo urlopu to dostanie tylko to co ma na umówię, bez premii, a tego za duzo nie ma.
    Mi tez pojawił sie pierwszy rozstęp, mam go z boku, ma na razie 1,5cm i mam nadzieje ze na tym sie zatrzyma. Smaruje sie kremem elancyl.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstalam o 11:30 no ale to dlatego ponieważ wczoraj z chrzcin wrocilam o 1 zanim się ogarnelam to przed 2 polozylam się spać :) wstalam godzinę w kościele bez problemu a później na krześle 6 godzin :)

Dziewczyny proszę Was o pomoc co kupilysce w Rossmanie potrzebnego Nam ?? Bo planuje dziś do galerii jechać i zakupić co potrzebne.Aaa i ile kupujecie pampersow w rozmiarze 1?

MamaNieMama aż mnie wzruszenie bierze <3 trzymam wraz z Sofijka kciukasy najmocniej jak potrafimy <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersow ja kupiłam taka mala paczuszkę 1 do szpitala, a więcej 2 bo moje dziecko juz ma 3 kg, a dwójki sa od 3-6kg

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się załamałam, na liczniku już +11kg :( rozstępów JESZCZE nie mam, ale w 2 tyg przybyło mi 2,5 kg, w takim tempie to w drzwiach się nie zmieszczę niedługo.
    Biedroneczko w rossmannie kupiłam ostatnio suche chusteczki tami 100% organicznej bawełny i puder do zasypywania dupci (pomieszkam go z mąką ziemniaczaną a kupiłam go dla opakowania, bo mąka ziemniaczana najlepsza do dupci)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną małą paczkę pampersów do szpitala i jedną małą paczkę z babydream z rossmana. Więcej nie kupuję bo nie wiadomo na ile będą potrzebne a sklepy jak coś zawsze otwarte.

W rossmanie kupiłam majtki siateczkowe z canpola jak były w promocji, płyn do kąpieli z babydream, balsam do ciała z babydream i krem do twarzy na zimę też z babydream.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ