X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na olx upolowalam leżaczek bujaczek z fisher price za 70pln, bez żadnej plamy, wyglada jak nowy. Ubranka dostałam od bratowej, wiec właściwie prawie nic nie kupowałam. Opłaca sie rodzic jako ostatnia wsród najbliższych koleżanek i w rodzinie.

Tusiaa lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mnóstwo rzeczy dostałam i kilka fajnych ubranek upolowałam na olx. W ogóle tam to cuda można znaleźć :D Ale oczywiście też sobie pozwalam na kupienie nowych - w końcu sama przyjemność :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw trochę pospamuję zdjęciami a potem was nadrobię :D
    Kupiliśmy Maritę Roan Prestige 3w1. Dzisiaj sama ją złożyłam bez pomocy chłopów i jestem z tego dumna! :P Jest lekka, łatwo się prowadzi i idealnie do mnie dopasowana bo niska ze mnie osóbka. Jak ją zobaczyłam w tej wersji kolorystycznej, to od razu wiedziałam, że nic innego mi się nie spodoba i tak właśnie było :D Kupiliśmy też resztę wyprawki i w zasadzie mam już wszystko. Oprócz klapek pod prysznic, staników do karmienia i pewnie jakichś tam pierdół :D Z rzeczy, które nie są mega potrzebne ale się przydadzą nie mamy karuzelki i jakiegoś zestawu do wózka z kołderką i cienką poduszką ( najwyżej będę małą opatulać w cieplutki koc), także jeszcze za tym się porozglądam. Została jeszcze kwestia pokoiku. Meblami zajmuje się tata ale trzeba dokupić jeszcze dywan i fotel, może do końca stycznia się wyrobimy a jak nie to trudno. Teraz spam zdjęciowy, wybaczcie :P

13z8zuh.jpg
    f4mr6g.jpg

fotelik
    14tszrk.jpg

spacerówka ale już mi się nie chciało składać
    dr7dwj.jpg

2ptw8yv.jpg
    24o6erb.jpg

aktualny bebzon
    2zhr0p0.jpg
    fub59d.jpg

Spam zakończony ;)

Lexi150, Bruśka, Kri, madzia.rka, d84, gezanew, gorgeous, L, szara myszka, monjovika, vayn, marissith, Tusiaa, Biedroneczka29, Zosia_wop lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Najpierw trochę pospamuję zdjęciami a potem was nadrobię :D
    Kupiliśmy Maritę Roan Prestige 3w1. Dzisiaj sama ją złożyłam bez pomocy chłopów i jestem z tego dumna! :P Jest lekka, łatwo się prowadzi i idealnie do mnie dopasowana bo niska ze mnie osóbka. Jak ją zobaczyłam w tej wersji kolorystycznej, to od razu wiedziałam, że nic innego mi się nie spodoba i tak właśnie było :D Kupiliśmy też resztę wyprawki i w zasadzie mam już wszystko. Oprócz klapek pod prysznic, staników do karmienia i pewnie jakichś tam pierdół :D Z rzeczy, które nie są mega potrzebne ale się przydadzą nie mamy karuzelki i jakiegoś zestawu do wózka z kołderką i cienką poduszką ( najwyżej będę małą opatulać w cieplutki koc), także jeszcze za tym się porozglądam. Została jeszcze kwestia pokoiku. Meblami zajmuje się tata ale trzeba dokupić jeszcze dywan i fotel, może do końca stycznia się wyrobimy a jak nie to trudno. Teraz spam zdjęciowy, wybaczcie :P

13z8zuh.jpg
    f4mr6g.jpg

fotelik
    14tszrk.jpg

spacerówka ale już mi się nie chciało składać
    dr7dwj.jpg

2ptw8yv.jpg
    24o6erb.jpg

aktualny bebzon
    2zhr0p0.jpg
    fub59d.jpg

Spam zakończony ;)

TYSIA <3 <3

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia super rzeczy. Brzuch gites ;-) a tak z ciekawości - nie rozłazi Ci się tatuaż?

tysiaa93 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Tysia super rzeczy. Brzuch gites ;-) a tak z ciekawości - nie rozłazi Ci się tatuaż?
    Tatuaż jest taki sam jak był, za to tyłek został naruszony "zębem czasu" czyli rozstępami hahaha :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia rożek mamy taki sam tylko w środku mamy Minky. Boski brzusio. Super zakupki :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Po tatuazu bedzie widac dopiero po ciazy jak brzuch przestanie byc naciagniety :/
    Piekny wozek,ciuszki, ajajaja :) sliczne wszysciuchno
    Mnie kurczy sie brzuch dosc mocno i dokuczliwie az brakuje powietrza i pobolewa dołem jakby miesiaczkowo ale słabiej.. Ale skoro szyjka wysoko i zamknieta...
    Jeszcze 16 dni.. Zostalo nam kupic wanienke,termometr,czapeczke,witaminy dla Małej..
    torby spakowane:) ale tez w zasadzie nie wiem co do szpitala bedzie potrzebne.na miejscu sa rodzice i bedzie Luby,dowioza jakby co ale ja waciki i sol fizjologiczna spakowalam.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli weź tak nie mów bo ja się już ucieszyłam, że nic go nie ruszy hehe :D Ale wiadomo, wszystko się okaże kilka tygodni po porodzie.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zapakowałam się do walizki na kółkach, ale ledwo, ledwo... A i tak chusteczki nawilżane oraz pampersy mam w dodatkowej torbie - nie wyobrażam sobie, jak miałabym to wszystko ogarnąć, gdybym jeszcze brała ciuchy dla Jasia.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kensington Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Mam termin na 2 lutego i od 2/3 dni wcześnie rano mam takie bóle podbrzusza, zupełnie jak okresowe, trochę mnie przy tym bolą też plecy. Macie też coś takiego? Mam cukrzycę ciążową i trochę się martwię czy to normalne.

c55fk0s34ghmjd60.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia wozek śliczny , brzusio okrąglutki :-)

Kombinezon jeden mam na 56 taki mniej ocieplany a drugi taki misiek na 62. Ale ja to ani jednego ciuszka nowego nie mam, wszystko po starszej córce ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kensington wrote:
    Hej Dziewczyny :) Mam termin na 2 lutego i od 2/3 dni wcześnie rano mam takie bóle podbrzusza, zupełnie jak okresowe, trochę mnie przy tym bolą też plecy. Macie też coś takiego? Mam cukrzycę ciążową i trochę się martwię czy to normalne.
    Nie sądzę żeby to miało związek z cukrzycą. Mnie właśnie już 3 dzień tak brzuch pobolewa ale myślę że po prostu nasze ciała pomału się przygotowują do tego wielkiego dnia. Jeśli jednak się martwisz to skonsultuj ze swoim lekarzem albo podjedź sprawdzić na IP czy wszystko gra.

Tysia super zakupy! O brzuszku nie wspomnę bo już dawno twierdziłam że wyglądasz cudnie. Jest taki okrąglutki :)

Ja właśnie skończyłam prasować. Cały kosz miałam zaległy ale dałam radę. Przy prasowaniu słuchaliśmy z Młodym muzyczki i strasznie mu się spodobało Uptown Funk - Bruno Marsa :P

Jutro muszę jeszcze raz przejrzeć torby czy aby na pewno wszystko mam.

Położna polecała nam ostatnio na SR płyn do higieny intymnej z korą dębu po porodzie albo przemywanie naparem z kory. Ponoć dobrze goi rany. A i jeszcze jakby nam się słabo goiły rany po porodzie czy po CC to mówi że świetny jest Octenil żel. Szczególnie jak gdzieś się rozłażą szwy bo bardzo szybko zasklepia rany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 19:12

tysiaa93, Kensington lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy już prawie wszystkie spakowane jesteście. Jutro przesyłka z gemini powinna do mnie dotrzeć to też będę się pakować, a co gorsza nie będę :-P

Aaa i chyba wybiorę wózek bebetto Holland , tzn. moja siostra ze szwagrem z racji , że będą chrzestnymi chcą młodej kupić na prezent wózek więc tylko linka im podeślę i niech działają ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Kurde nawet z lusterkiem ciężko się na tym etapie ciąży ogolić :P
    Torbę we wtorek spakuję bo teraz się pierze :)

L jak masz sponsorow to korzystaj :D

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś bolą heh kostki/stawy na zgięciach w palcach u dłoni....

zamówiłam dziś przewijak i prześcieradła.

Jak będziecie brać badania do szpitala te wymagane, to bierzecie te kartki luzem, czy w jakiś skoroszyt itp to pakujecie?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, tysia korzystam ;-)
    Masz rację teraz to i z lusterkiem ciężko, mój mąż chciał się tym zająć ale jakoś mu nie ufam :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja się ogoliłam dziś na czuja, patrząc tak z boczku, z boczku ;-) nie wzięłam poprawki na nową maszynkę. Nie chcecie wiedzieć jak wyglądało wszystko pozacinane.;-) Nie polecam, męża wołać chyba pora:-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod względem golenia też ufam tylko sobie :D Jak wyszło tak wyszło :D

Myślałam, że do szpitala wystarczy mieć tylko kartę ciąży bo do niej są wpisane badania, no i oryginal grupy krwi.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Mąż już od jakiegoś czasu goli :) I dobrze mu idzie.

Do karty ciąży powinnyśmy mieć wpięty oryginał grupy krwi i wynik GBS. Do tego badania I,II i III trymestru te z USG i ostatnie badanie moczu i morfologię i ewentualnie wyniki konsultacji specjalistycznych (kardiologa, ortopedy, okulisty, endokrynologa) jeżeli ktoś choruje przewlekle. Ale tak naprawdę najważniejsza karta, grupa i GBS.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1267 1268 1269 1270 1271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ