Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dwie paczki male 2 z happybaby te z wycięciem na pepek. Jedna do szpitala, jedna do domu. Jak nie uczuli to kupimy więcej. Tych jedyneczek w ogole nie kupowałam, bo 2 sa chyba od 3-6 kg no to 3kg mój na pewno będzie miał
co do rozstepow to mimo ze brzuch mam ogromny to na brzuchu nic nie ma, za to na piersiach mamsmaruje rano palmersem a na noc oliwka z babydream, wydaje mi się ze odkad dolaczylam ta oliwke to lepiej te piersi wygladaja, ale to co już powstalo to jest ;(
-
Mari jak to JUŻ 11 kg? Ja przytyłam 11 kg to chyba w porzo , zważywszy , że duża część dziewczyn tyje nawet 25-30 kg. A do porodu niby ok. 46 dni , wiem , że też teraz dużo przybieram, ale 11 kg na tym etapie to jak dla mnie ok. Gin mi powiedział , że chuda jestem
Ja smaruje bio oilem , narazie nie mam chyba nic- za to mam dużo popękanych naczynek na brzuchu i udach ... ciekawe czy to zniknie dziadostwo. -
Mi w pierwszej ciazy rozstepy pojawily sie na brzuchu chyba tydzien przed porodem. Nie smarowalam sie wowczas jakos specjalnie bo mnie kosmetyki draznily tzn zapach wiec spodziewalam sie ich. Ale kurcze tyle moja skóra wytrzymala i bach tydzien przed poprostu sie rozeszla. Teraz nowych nie widze ale jeszcze miesiac wiec zobaczymy.
-
aaa ja mam pampersów 1 ok 150szt
zresztą pojda szybko pewnie. Jutro sie dowiemy ile mniej więcej nasz dzidzius waży
W ogóle chciałam kupic pampersy 2 z babydream i kurcze nigdy nie mogę upolowac i się zastanawiam czy takie robią. Widziałam też w biedrze 2 po 30zł ale taka wielka paka a wolałabym kupic mniejszą
Madziar.ka ja na poczatku spakowałam sie do spzitala w zwykła torbę ale poźniej stwierdziłam że jest cięzka i kto bedzie mi to nosiłwięc przepakowałam się w niedużą walizeczkę ze wzgledu że ma kółka i będzie poreczniejsza
noo i upchałam na styk te wszystkie rzeczy
najwiecej kurcze te podkłady z belli zajmują
aa drugie z canpola są sporo mniejsze
a własnie dziewczyny czy Wy bierzecie do szpitala płatki do oczu dla dzieci i bedziecie przemywać ta solą fizjologiczną? ja jej nawet nie kupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 12:48
Kubuś
-
A moja torba wyjątkowo lekka. Ale starałam się nie szaleć bo w końcu zawsze Mąż coś może podrzucić.
Tusia 2 z babydream są na bank tylko może akurat na sklepie nie mieli. Nawet dwa rodzaje po 66 sztuk-Fun & Fit i po 42 sztuki zwykłych. Ja z 2 wzięłam właśnie dady na spróbowanie.
Soli nie zabieram, w szpitalu raczej przetrą oczka jak poprosisz ale z drugiej strony może warto wziąć chociaż ze 2 ampułki i kilka płatków. Zobaczę. -
Ja sól kupiłam ale nie zabieram i nam polozne mowily ze woda przegotowana przecierać oczka a sola jakby się cos dzialo
tez moja torba do szpitala trochę wazy ale licze ze będzie caly czas ze mna maz i ja będzie nosil jak cos
faktycznie te z canpola czy tam baby ono podkłady sa mniejsze, mam taka paczke i jeszcze z belli dwie, to do szpitala spakuje ta mniejsze, a w torbie na drugi dzień mi maz dowiezie te z belli
ja mam +11 a do porodu niby 38 dni - także wydaje mi się ze to spoko waga, mi tylko brzuch urosl i piersi, ciekawa jestem jak będę wygladac po, ale mysle ze tej wagi dużo nie zostanie, bo maly duzy, a jeszcze woda, macica itd. -
Tusia teraz są te babydream 66 szt w promicji w rosmanie więc może ich nie być. Ja mam 1 tak mała paczkę pamersow białych 22 szt, pampersow zielonych 43 szt, dady 28 szt i te małe z rossmana chyba 30 szt. Pitem 2 mam 80 parę sztuk z belli i 66 szt tych babydream z Rosa. Dziewczyny tylko ze na piczatku to tych pueluch idzie małych bo dzieciaczek prawie w każdą robi kupę tzn smolke bo się oczyszcza. Koleżanka mówiła że i 15 na dzień raz jej poszło.
-
Bruśka nie pomyliło Ci się z Tysiaa bo ona miała sylemat nad chyba emma a jakimś innym
ja od poczatku chciałam bebetto nico plus a wyszło, że bedzie bebetto flavio kolor szary i bedzie za ok 2-3 tyg
także zdjęcia będą jak już go bede mieć w domu
Kiedys właśnie byłam w rossmanie i tez nie było i jakos tak utrafic nie mogęmoże jutro skoczę do rossmana i własnie kupię 1 op tych 2
Hmm.. może i ja je wyjme bo w sumie macie racje, że jak cos to w szpitalu przetrą o ile będzie taka potrzebaja jedynie po koleżankach się dowiadywałam co mam brac do szpitala a co mi dadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 13:39
Kubuś
-
aa i mamuski mam kombinezon na rozmair 62 cm . Nie uwazacie że bedzie za duzy? specjalnie nie bede kupowac mniejszego bo by był może na pare razy zaledwie. Mam tez taki z nogami ale on tez jest na 62cm ale można nogi oodzielnie włozyć.
A oto on:
http://static.pokazywarka.pl/i/6240493/147373/img-20160108-100216929.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6240493/248168/img-20160108-100236789.jpg
Lexi150, madzia.rka, tysiaa93, tulipanna, L lubią tę wiadomość
Kubuś
-
Tusia moim zdaniem będzie ok. Przecież nie musi być na styk. Bardzo ładny kolorek no i starczy Tobie na cały sezon zimniejszy
Madzia widzę, że u Ciebie jak u mnie - kawa usypia
Na TVN Style jest teraz o krwi pępowinowej jak kogoś interesuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 14:06
-
Tusiaa wrote:aaa ja mam pampersów 1 ok 150szt
zresztą pojda szybko pewnie. Jutro sie dowiemy ile mniej więcej nasz dzidzius waży
W ogóle chciałam kupic pampersy 2 z babydream i kurcze nigdy nie mogę upolowac i się zastanawiam czy takie robią. Widziałam też w biedrze 2 po 30zł ale taka wielka paka a wolałabym kupic mniejszą
Madziar.ka ja na poczatku spakowałam sie do spzitala w zwykła torbę ale poźniej stwierdziłam że jest cięzka i kto bedzie mi to nosiłwięc przepakowałam się w niedużą walizeczkę ze wzgledu że ma kółka i będzie poreczniejsza
noo i upchałam na styk te wszystkie rzeczy
najwiecej kurcze te podkłady z belli zajmują
aa drugie z canpola są sporo mniejsze
a własnie dziewczyny czy Wy bierzecie do szpitala płatki do oczu dla dzieci i bedziecie przemywać ta solą fizjologiczną? ja jej nawet nie kupiłam
Ja doszłam do wniosku że bez przesady wszystko mieć swoje ja będę zgłaszać pielęgniarka jakby co i niech sól fizjologiczna przynoszą a gaziki też przecież mają i nie biorę. Wezmę tylko bepanthen plus octenisept nic więcej. Koleżanka mi mówiła że brała swoje czopki wezmę też ale w razie w jednak pójdę najpierw do dyzurki.
Z tą torba zgapilam od ciebie i też biorę na kółkach bo jednak więcej się mieści a pozatym wygodniejTusiaa lubi tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
Dziewczyny co do kombinezonów polujcie na Olx ja kupiłam u jednej dziewczyny 3 bo akurat miała fajne i zadbane - 2 na 56 jeden misiowa drugi kurtkowy i jeden 62 misiowy plus jeszcze sprzedała mi ubranka po 2zl sztuka - body, kaftaniki, pajace, spodenki... i wszystko z przesyłka niecałe 100zl
a juz zamówiłam kombinezon z hm za 129zl, ale zauważyłam ze zle rozmiary podają tzn wzięłam 62, a to okazało sie dzielone 62/68 wiec po co mi taki ma półroczne dziecko jak wiosna idzie i odesłałam im, a za mnij niż ta cena mam teraz sporo ładnych ubranek