X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ty miałaś na mnie zaczekać choć z tydzień a ja miałam się rozpakować wczesniej aby se spotkanko w usk urządzić... A Ty mi tu wczoraj jakieś okrutne wieści przynosisz :P
    No nic dzisiaj ja ide na wizytę ale nie wiem czy ten tłok chociaż usg mi zrobi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7f2e0de8d86.jpg

Poki co przedstawiam Wam Rite :) ten kabelek to sonda przez ktora jest poki co karmiona.
    Ninka ma nadal maseczke z tlenem i wyglada jak sierotka. Ale jest tak samo piekna jak jej starsza o 1 min siostra :)

Zosia_wop, Lexi150, Tusiaa, monjovika, Bruśka, szara myszka, madzia.rka, dana222, natalica06, Biedroneczka29, vayn, gorgeous, Moniaa, Kri, Astra, Pianistka, lula.91, tulipanna, gezanew, Mila920, Doti87, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Poki co przedstawiam Wam Rite :) ten kabelek to sonda przez ktora jest poki co karmiona.
    Ninka ma nadal maseczke z tlenem i wyglada jak sierotka. Ale jest tak samo piekna jak jej starsza o 1 min siostra :)

Ślicznotka :) jeszcze raz gratulacje :*

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama sliczna!!! gratulacje jeszcze raz :*

Tusiaa ja mam tak samo w nocy z tym brzuchem ;/ w dzień jakos nie zwracam uwagi, czasem się postawi ale to nie uciążliwe. A w nocy jak leze na boku to czasem az boli ;/ i dużo mi się w nocy stawia, czasem praktycznie caly czas z krótkimi przerwami, a jak się maly rusza (a zazwyczaj rusza) to jeszcze częściej ;/ i tez mam wrazenie ze na lewym boku jest najgorzej, już jakby mniej było na prawo, a najmniej na plecach, i czasem leze na plecach choć niby się nie powinno ale nie dam rady inaczej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama cudna, kochane słodkości :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Pokazałaś nam swojego słodziaka i teraz jak my mamy miesiąc bez naszych wytrzymać :P
    Słyszałyście tą historię o bliźniakach, że jeden urodził się w sylwestra chwilę przed 24 a drugi chwilę po 24 i są w różnych rocznikach? :)

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama cudowna kruszynka :) teraz czekamy na Ninke :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - Mała jest słodziutka i te fajne włoski :)

Myszko cieszę się , że nie jestem sama w tych cierpieniach :) faktycznie na olecach mi tez jest najwygodniej.

Ja się juz boję wyjsc do sklepu bo jak chodzę po domu to czuje takie kłucie w pipce że szok i do tego brzuchol twardy. Wczoraj jak chodziłam po sklepach to to samo było.

Mąż mi wczoraj mówił , żebym już do kościołą nie chodziła w niedziele bo jak mi wody odejdą to co to bedzie :D a ja do niego no nic, wyjde z koscioła pojade do domu , torbę wezmę i do szpitala :D :D

Natalica nie słyszałam o tym ale jak dla mnie powinni albo przepisać na nowy rok albo na stary dwójke dzieci :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja o tym słyszałam i sie właśnie dziwie ze woleli zrobic z tego sensacje niż poprostu wpisać dwójkę dzieci na jeden rok.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tablet oczywiście nie zrozumiał słowa Natalica i zmienił na Natalia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ciąża Donoszona w 37 skończonym tygodniu. Ale wg lekarskich kalendarzyków to ja musze sobie 3 dni odjąć w stosunku do suwaczka ;)

No właśnie, czyli 37 ukończony tydzień będzie wtedy, kiedy na naszych suwaczkach będzie "Jestem w 37. tygodniu"? :P

MamaNieMama - piękności!! :)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Natalia ja o tym słyszałam i sie właśnie dziwie ze woleli zrobic z tego sensacje niż poprostu wpisać dwójkę dzieci na jeden rok.
    dokładnie to chciałam napisać! Zależało im bardziej na rozgłosie niż na dobru dzieciaczków...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    gorgeous ty miałaś na mnie zaczekać choć z tydzień a ja miałam się rozpakować wczesniej aby se spotkanko w usk urządzić... A Ty mi tu wczoraj jakieś okrutne wieści przynosisz :P
    No nic dzisiaj ja ide na wizytę ale nie wiem czy ten tłok chociaż usg mi zrobi.

Oj tam, jakie tam okrutne... czekam tydzień, a potem mogę rodzić, bo jak nie to mały dobije do takiej wagi, że nie wypchnę :P A o Warszawskiej jakie opinie słyszałaś? Bo ja będę bez skierowania zapewne, więc przyjmą mnie tu gdzie dyżur, a boję się Warszawskiej trochę ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Mój tablet oczywiście nie zrozumiał słowa Natalica i zmienił na Natalia
    nie obrażę się :) nie lubie przeglądać forum na tablecie bo jak coś piszę to też mi ciągle zmienia.
    Jak ja urodzę 29.02 to obiecuję nie robić sensacji tylko dam po cichu kopertę z łapówką żeby mi wpisali na 28 albo 1 :) :)
    Też mam ciągle takie kłucia, wczoraj jak jechałam do banku to aż iść nie mogłam :/ dobrze, że za tydzień wizyta to się dowiem co i jak, oby moje dziecko przez najbliższy miesiąc nigdzie się nie wybierało!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:29

201602111680.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam jest wszystko po remoncie i patologia ładnie wygląda i sale porodowe są ok. Później z maluszkami leży się na 2 osobowych salach z łazienką. Nie to co w usk. Na patologii i połogu łazienki na korytarzu i warunki spartańskie oprócz porodówki. Ponoć ten gronkowiec jest na warszawskiej. Ale gdzie nie ma różnych cholerstw. Moja siostra tam rodziła 3 lata temu i nie narzekała. Mówiła ze położne były super przy porodzie. Pomagały jej niesamowicie.
    Ja niby tez nastawiam się ze będę się powoływać na mojego lekarza. Ale jak nie będą mieli miejsc w usk to dzielnie pójdę na warszawską.
    Na necie znajdzie się różne opinie odnośnie i szpitali i położnych. Ale myślę że nie ma co się zbytnio zgłębiać ... trzeba się skupić na sobie, porodzie i dzieciątku.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia ja myślę że 29.02 nie taki straszny ... zawsze to inaczej. A przecież urodziny można obchodzić albo 28 lutego albo 1 marca.
    A wpisanie 1 dzieciaczka na 31.12 a drugiego na 01.01 to ewidentna chęć matki. I po trochę skrzywdzenie tych dzieciaków. Niby to nie jest dużo ... a jednak w przypadku szkoły to jednak rok wiekowej różnicy. Ja wolałabym zapisać na styczeń. Wtedy względem rozwoju porównując do rówieśników mieli by trochę do przodu.

Tusiaa, tulipanna, gorgeous lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    No właśnie, czyli 37 ukończony tydzień będzie wtedy, kiedy na naszych suwaczkach będzie "Jestem w 37. tygodniu"? :P

MamaNieMama - piękności!! :)

U mnie to bedzie 37+3 :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style facet dostaje bóle jak porodowe ;-) przy 8 cm rozwarcia" się poddał :-)

Tusiaa, szara myszka lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica gdzieś czytałam, że pod względem prawnym jest gdzieś taki zapis, że dzieci urodzone 29.02 automatycznie wpisują jako 28.02 albo 01.03.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Na tvn style facet dostaje bóle jak porodowe ;-) przy 8 cm rozwarcia" się poddał :-)

Oglądałam :D faceci sa słabi :D
    Czytałam opis porodu jakiejś dziewczyny to pisała ze przy 8cm nie bolało ja tylko twardnial brzuch :D

Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ