X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ty miałaś na mnie zaczekać choć z tydzień a ja miałam się rozpakować wczesniej aby se spotkanko w usk urządzić... A Ty mi tu wczoraj jakieś okrutne wieści przynosisz :P
    No nic dzisiaj ja ide na wizytę ale nie wiem czy ten tłok chociaż usg mi zrobi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7f2e0de8d86.jpg

Poki co przedstawiam Wam Rite :) ten kabelek to sonda przez ktora jest poki co karmiona.
    Ninka ma nadal maseczke z tlenem i wyglada jak sierotka. Ale jest tak samo piekna jak jej starsza o 1 min siostra :)

Zosia_wop, Lexi150, Tusiaa, monjovika, Bruśka, szara myszka, madzia.rka, dana222, natalica06, Biedroneczka29, vayn, gorgeous, Moniaa, Kri, Astra, Pianistka, lula.91, tulipanna, gezanew, Mila920, Doti87, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Poki co przedstawiam Wam Rite :) ten kabelek to sonda przez ktora jest poki co karmiona.
    Ninka ma nadal maseczke z tlenem i wyglada jak sierotka. Ale jest tak samo piekna jak jej starsza o 1 min siostra :)

Ślicznotka :) jeszcze raz gratulacje :*

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaniemama sliczna!!! gratulacje jeszcze raz :*

Tusiaa ja mam tak samo w nocy z tym brzuchem ;/ w dzień jakos nie zwracam uwagi, czasem się postawi ale to nie uciążliwe. A w nocy jak leze na boku to czasem az boli ;/ i dużo mi się w nocy stawia, czasem praktycznie caly czas z krótkimi przerwami, a jak się maly rusza (a zazwyczaj rusza) to jeszcze częściej ;/ i tez mam wrazenie ze na lewym boku jest najgorzej, już jakby mniej było na prawo, a najmniej na plecach, i czasem leze na plecach choć niby się nie powinno ale nie dam rady inaczej ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama cudna, kochane słodkości :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:

Pokazałaś nam swojego słodziaka i teraz jak my mamy miesiąc bez naszych wytrzymać :P
    Słyszałyście tą historię o bliźniakach, że jeden urodził się w sylwestra chwilę przed 24 a drugi chwilę po 24 i są w różnych rocznikach? :)

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama cudowna kruszynka :) teraz czekamy na Ninke :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - Mała jest słodziutka i te fajne włoski :)

Myszko cieszę się , że nie jestem sama w tych cierpieniach :) faktycznie na olecach mi tez jest najwygodniej.

Ja się juz boję wyjsc do sklepu bo jak chodzę po domu to czuje takie kłucie w pipce że szok i do tego brzuchol twardy. Wczoraj jak chodziłam po sklepach to to samo było.

Mąż mi wczoraj mówił , żebym już do kościołą nie chodziła w niedziele bo jak mi wody odejdą to co to bedzie :D a ja do niego no nic, wyjde z koscioła pojade do domu , torbę wezmę i do szpitala :D :D

Natalica nie słyszałam o tym ale jak dla mnie powinni albo przepisać na nowy rok albo na stary dwójke dzieci :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja o tym słyszałam i sie właśnie dziwie ze woleli zrobic z tego sensacje niż poprostu wpisać dwójkę dzieci na jeden rok.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tablet oczywiście nie zrozumiał słowa Natalica i zmienił na Natalia

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ciąża Donoszona w 37 skończonym tygodniu. Ale wg lekarskich kalendarzyków to ja musze sobie 3 dni odjąć w stosunku do suwaczka ;)

No właśnie, czyli 37 ukończony tydzień będzie wtedy, kiedy na naszych suwaczkach będzie "Jestem w 37. tygodniu"? :P

MamaNieMama - piękności!! :)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Natalia ja o tym słyszałam i sie właśnie dziwie ze woleli zrobic z tego sensacje niż poprostu wpisać dwójkę dzieci na jeden rok.
    dokładnie to chciałam napisać! Zależało im bardziej na rozgłosie niż na dobru dzieciaczków...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    gorgeous ty miałaś na mnie zaczekać choć z tydzień a ja miałam się rozpakować wczesniej aby se spotkanko w usk urządzić... A Ty mi tu wczoraj jakieś okrutne wieści przynosisz :P
    No nic dzisiaj ja ide na wizytę ale nie wiem czy ten tłok chociaż usg mi zrobi.

Oj tam, jakie tam okrutne... czekam tydzień, a potem mogę rodzić, bo jak nie to mały dobije do takiej wagi, że nie wypchnę :P A o Warszawskiej jakie opinie słyszałaś? Bo ja będę bez skierowania zapewne, więc przyjmą mnie tu gdzie dyżur, a boję się Warszawskiej trochę ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Mój tablet oczywiście nie zrozumiał słowa Natalica i zmienił na Natalia
    nie obrażę się :) nie lubie przeglądać forum na tablecie bo jak coś piszę to też mi ciągle zmienia.
    Jak ja urodzę 29.02 to obiecuję nie robić sensacji tylko dam po cichu kopertę z łapówką żeby mi wpisali na 28 albo 1 :) :)
    Też mam ciągle takie kłucia, wczoraj jak jechałam do banku to aż iść nie mogłam :/ dobrze, że za tydzień wizyta to się dowiem co i jak, oby moje dziecko przez najbliższy miesiąc nigdzie się nie wybierało!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:29

201602111680.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tam jest wszystko po remoncie i patologia ładnie wygląda i sale porodowe są ok. Później z maluszkami leży się na 2 osobowych salach z łazienką. Nie to co w usk. Na patologii i połogu łazienki na korytarzu i warunki spartańskie oprócz porodówki. Ponoć ten gronkowiec jest na warszawskiej. Ale gdzie nie ma różnych cholerstw. Moja siostra tam rodziła 3 lata temu i nie narzekała. Mówiła ze położne były super przy porodzie. Pomagały jej niesamowicie.
    Ja niby tez nastawiam się ze będę się powoływać na mojego lekarza. Ale jak nie będą mieli miejsc w usk to dzielnie pójdę na warszawską.
    Na necie znajdzie się różne opinie odnośnie i szpitali i położnych. Ale myślę że nie ma co się zbytnio zgłębiać ... trzeba się skupić na sobie, porodzie i dzieciątku.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalcia ja myślę że 29.02 nie taki straszny ... zawsze to inaczej. A przecież urodziny można obchodzić albo 28 lutego albo 1 marca.
    A wpisanie 1 dzieciaczka na 31.12 a drugiego na 01.01 to ewidentna chęć matki. I po trochę skrzywdzenie tych dzieciaków. Niby to nie jest dużo ... a jednak w przypadku szkoły to jednak rok wiekowej różnicy. Ja wolałabym zapisać na styczeń. Wtedy względem rozwoju porównując do rówieśników mieli by trochę do przodu.

Tusiaa, tulipanna, gorgeous lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    No właśnie, czyli 37 ukończony tydzień będzie wtedy, kiedy na naszych suwaczkach będzie "Jestem w 37. tygodniu"? :P

MamaNieMama - piękności!! :)

U mnie to bedzie 37+3 :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tvn style facet dostaje bóle jak porodowe ;-) przy 8 cm rozwarcia" się poddał :-)

Tusiaa, szara myszka lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica gdzieś czytałam, że pod względem prawnym jest gdzieś taki zapis, że dzieci urodzone 29.02 automatycznie wpisują jako 28.02 albo 01.03.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Na tvn style facet dostaje bóle jak porodowe ;-) przy 8 cm rozwarcia" się poddał :-)

Oglądałam :D faceci sa słabi :D
    Czytałam opis porodu jakiejś dziewczyny to pisała ze przy 8cm nie bolało ja tylko twardnial brzuch :D

Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ