X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    nie obrażę się :) nie lubie przeglądać forum na tablecie bo jak coś piszę to też mi ciągle zmienia.
    Jak ja urodzę 29.02 to obiecuję nie robić sensacji tylko dam po cichu kopertę z łapówką żeby mi wpisali na 28 albo 1 :) :)
    Też mam ciągle takie kłucia, wczoraj jak jechałam do banku to aż iść nie mogłam :/ dobrze, że za tydzień wizyta to się dowiem co i jak, oby moje dziecko przez najbliższy miesiąc nigdzie się nie wybierało!!
    Żebyś się nie zdziwiła, że tej koperty to bez kitu nie przyjmą bo teraz NFZ to taka instytucja, że im bez problemu odkryje, że są niezgodności w godzinach i dniach porodu. A wtedy szpital miałby mega lipę. Także kiedyś się tak dało, teraz nie sądzę. ja mam termin wg om na 29, co będzie to będzie, najwyżej będzie wyjątkowy :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous ja własnie tak sie sugeruje :) póki co dzieciaczki juz w 9 miesiacu są tak rozwiniete , że bez problemu przezyją :)

No właśnie faceci są słabi. Ich zawsze wszystko boli :D a jakby jeszcze mieli co miesiąc okres i mega bolacy brzuch to juz w ogóle by poumierali :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie rozbawiło :D
    img_20160112091139_image_zmniejszamy_pl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:12

Lexi150, Tusiaa, tulipanna, gezanew, Mila920, d84, Moniaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 20, wiec mam nadzieje, ze tak długo nie będę czekać, ale mąż mnie tak ciągle straszy. Moja mama mówiła ze kiedyś był u niej klient co się urodził 29 lutego. Co racja to racja ze to głupota ze strony rodziców przecież pewnie już nie raz się tak zdarzyło, że się urodziły bliźniaki w sylwestra kolo 24. Kurcze poza wózkiem, który już jest wybrany mam już wszystko, musze poczekać na kasę za l4 żeby go kupić i pozostanie tylko blady strach, że to już coraz bliżej. Wy też się tak boicie jak ja? Ja jestem przerażona :-)

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przepisywaniem dat urodzenia to chyba trzeba miec dobre znajomosci :) mam kolegę z 29.02 ma juz ponad 30 lat i świętuje co 4 lata :) i tak samo kolegę z 31.12 i tez nikt nie przepisał go na styczeń i juz po jednym dniu życia miał rocznikowy roczek :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytają jak rodzice chcą o ile to jest różnica godziny dwóch. Bo jak o 8 rano to nie da rady.
    Torba spakowana pierdolek brakuje a miejsca brak już w niej. Została do dołożenia ładowarka woda landrynki papuer i ręcznik oraz pamiętać o okularach.
    Mały ma coś leniwy dzień dziś. Odpiczywa. Za to moja zgaga nie. Już mam tak disc że chciałabym urodzić że wzg na brak zgagi. Ale jeszcze zostało 40 dni. Umrę do tego czasu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wdzianko dla córci na sesje zdjeciowa jest tak "przeogromne"ze postanowiłam zaprezentować je na Szumisiu :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6243650/301758/studio-20160112-143120.jpg

Kri, Zosia_wop, Lexi150, Tusiaa, L, szara myszka, marissith, tysiaa93, Moniaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka a jak wieksza będzie? Toż to maciupkie!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wtedy udział w sesji weźmie ubrany szumis. Super wdzianko. O boże jak mnie brzuch pid piersiami boli dziś. Taki twardy jest. A mały też jakiś leniwy dziś.

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ponoć będzie malutka drobniutka a wdzianko się rozciąga.Widziałam dzidzie w nim na sesji i było dobre wiec na moje tez musi :) zobaczymy ale jak zobaczyłam to mówiłam ze za małe będzie,czas pokaże :) oby przypasowalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:13

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój jest aktywny jak zawsze :D

Natalica a ja Ci powiem , że juz sie nie mogę doczekac porodu . Od wczoraj mam takie myslenie , że juz nawet i jutro mogłabym iśc rodzic :D nie wiem co mnie czeka więc czuje podekscytowanie hehe póki co sie nie boje :) czuję , że jestem gotowa.

jedynie martwi mnie tylko to co lekarz powiedział wczoraj , że ma krótsza czy mniejszą kośc udową. Mam nadzieje, że urodzi sie zdrowiutki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:08

mallinka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    a mój jest aktywny jak zawsze :D

Natalica a ja Ci powiem , że juz sie nie mogę doczekac porodu . Od wczoraj mam takie myslenie , że juz nawet i jutro mogłabym iśc rodzic :D nie wiem co mnie czeka więc czuje podekscytowanie hehe póki co sie nie boje :) czuję , że jestem gotowa.
    Jezu zazdroszczę :-) mam nadzieje ze mi ten strach przejdzie za jakiś czas. Boje się co to będzie i jak sobie poradzę z dzieckiem, czy będę umiała karmić piersią, czy mała nie będzie ciągle płakać a ja razem z nią bo nie będę umiała jej pomóc i jeszcze 100 innych rzeczy spędza mi sen z powiek :-) o albo że zapomnę o połowie rzeczy

201602111680.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja też tak mam ze juz się doczekać nie mogę,a synuś na pewno będzie zdrowiutki jak rybcia.Lekarz tez mógł źle pomiar zrobić nic się nie zamartwiaj.

Tusiaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37+0 to ciaza donoszona czyli zakonczony 37 tydzien.
    Co do twardnien brzucha to Dziewczyny naprawde nispa i magnez niewiele juz pomagaja... Ja biore 4 asparginy dziennie a brzuch sie kurczy mega... Nospa tez nie pomaga wiec zrezygnowalam z faszerowania sie tym. I z dnia na dzien brzuch twardnieje bardzoej jak głaz az trudno oddychac. Zaraz Wam wrzuce zapis ktg-w ciagu 20 min zobaczycie jak to wyglada i lekarz mowi ze to normalne na tym etapie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6243731/939261/image.jpg
    Skurcze 100 i ponad 100 teraz nazywaja sie juz przepowiadajacymi. Jak nie ma rozwarcia to nic nie znacza i nie sa regularne.
    Ja kupilam dzis jeszcze Pampersy 1. Korcily mnie te rossmanowe baby dream ale tachac mi sie tej paki nie chcialo a bylam pieszo i sama. Na plyn do prania Bobini jest niezla cena bo 11,99 za 2 litry. Tez kupilam. I normalne ludzkie podpaski (o zgrozo,zawsze tamponow uzywalam,nie wiem jak to bedzie,brrrrr,zawsze podpaski mnie mierziły,)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali ja miałam tak wcześniej właśnie , że bałam się jak to będzie, czy dam radę karmic itd podobnie jak Ty :) a teraz jakoś samo mi sie myslenie przestawiło :)

Tuli dasz radę , wiadomo że nie będzie to mega przyjemne , że cos wypływa cały czas ale sie przyzwyczaisz do tego :) ja tak samo kiedyś tylko tampony a od jakiegoś czasu po porstu podpasek uzywałam w domu a jak gdzies wychodziłam na miasto, do pracy czy gdzies tam to tampony w ruch szły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 15:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nowa biedronke otworzyli więc jak mąż wróci to przejdziemy się i tę dady pieluchy są 78 szt za 25czy 26 zł więc jak będą to wezmę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana no masz góry i doliny na tym wykresie :-/ U mnie najwyżej to na połowie wykresu a u ciebie 100 % .

MamanieMama córeczka śliczna :-)

Znów mam zgagę , okropieństwo !!!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie bylam w swojej malutkiej biedrze i pieluch już praktycznie nie ma, zwłaszcza tych mniejszych. ale bylam sama i pieszo wiec nie brałam nic - kurde plaszcz mi się ledwo zapina, nie kupowałam zadnego ciążowego i już nie kupie bo bez sensu na miesiąc ale czułam ucisk ze musiałam w końcu rozpiąć mimo ze zawieja straszna

kri tez ogladalam tvn style, masakra przerazilo mnie to :D ale przynajmniej doceni co kobiety robia ;)

ja ide na ktg we czwartek do poloznej - taki wynik maja mi dac tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 16:00

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No tam jest wszystko po remoncie i patologia ładnie wygląda i sale porodowe są ok. Później z maluszkami leży się na 2 osobowych salach z łazienką. Nie to co w usk. Na patologii i połogu łazienki na korytarzu i warunki spartańskie oprócz porodówki. Ponoć ten gronkowiec jest na warszawskiej. Ale gdzie nie ma różnych cholerstw. Moja siostra tam rodziła 3 lata temu i nie narzekała. Mówiła ze położne były super przy porodzie. Pomagały jej niesamowicie.
    Ja niby tez nastawiam się ze będę się powoływać na mojego lekarza. Ale jak nie będą mieli miejsc w usk to dzielnie pójdę na warszawską.
    Na necie znajdzie się różne opinie odnośnie i szpitali i położnych. Ale myślę że nie ma co się zbytnio zgłębiać ... trzeba się skupić na sobie, porodzie i dzieciątku.

Właśnie naczytałam się i nasłuchałam tylu opinii, że mam tylko mętlik w głowie. Wiem, że na Warszawskiej lepsze warunki, ale przeraża mnie ten gronkowiec... Chociaż położna powiedziała, że gronkowiec to jest w każdym szpitalu, tylko że jeden szczep jest groźny czy jakoś tak... W USK najgorzej, że tyle kobiet na sali i łazienka daleko, ale chyba nie pozostaje nic innego, jak poczekać na to, co przyniesie los. :)

Moniaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ