X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze współczuję ptasiorow. Moja ciocia ma podobna sytuację. Tego się eytepic nie da oni też próbowali wszystkiego.
    Dziewczyny usnelam o 4 rano sny to mam jakieś horrorowate. Dziś mi się powódź śniło taka na całym świecie masakra. To już chyba stres przed godziną zero :-(

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Też jak mieszkaliśmy w bloku to były chrzanione gołębie. To są normalne latające szczury. Można było rano wyrzucić im gniazdo a popołudniu juz było nowe i to z jajkami. Teraz mój brat ma z nimi problem, w lecie nawet do domu włażą. Też nic nie pomaga - jak popryskali jednego W5 z Lidla to parę dni był spokój. .. ;-)
    Ale wiesz.. Obroncy zwierzat zaraz sie odezwa.. Nienawidzilam tego na placu litewskim w lublinie... Pelno tych czepidel paskudnych latalo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się niedawno śniło, że uchodźcy zabili całą moją rodzinę i chcieli mnie porwać, bo jestem w ciąży a dziecko białej kobiety w Europie będą mogli drogo sprzedać :D

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam codziennie myć balkon i sprzątać a tego zatrzesienie dodatkowo mamy szafkę w zabudowie i one sobie tam gniazdo robiły i patyki sciagaly. Te kolce okazały się pomocne nie mają jak się zaczepic i teraz nawet nie zachacza. A te stare babki to je karmią albo jest opcja bo widziałam że w klatce obok jest klatka że ktoś hobbystycznie to scierwo hoduje bo i te ptaszyska obraczkowane są. Powiem ze nawet jaskółki takiego syfu nie robią. Bo nawet nic nie obsraja tylko to gniazdo z gliny ulepia.

Dobra a jak mam wstać tak mi się nie chce ze szok. Obiad mam Musiałabym poprasowac nasze ciuchy ale mi się nie chce i torbę spakować o ile wyschla. Ale mam takiego lenia że dramat.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    a mi się niedawno śniło, że uchodźcy zabili całą moją rodzinę i chcieli mnie porwać, bo jestem w ciąży a dziecko białej kobiety w Europie będą mogli drogo sprzedać :D

Matko co za sen...
    Teraz w ciąży sny mam bardzo realne , wcześniej tak nie było.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sny mam takie realistyczne.. I w ogole sny mam codziennie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę po wyborcza iść bo tam dziś jest o wszystkich dodatkach jakie się należą na dziecko. Te becikowe srecikowe itp. Więc czas wyjść z łóżka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka to jak przeczytasz to daj znać jak to teraz wygląda ;-) Choć na becikowe raczej nie liczę :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama serdeczne gratulacje i duzo zdrówka dla Was :) nie martw się z dnia na dzień będziesz się czuła coraz lepiej :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Gorgeous zaciskaj nogi jeszcze może chociąż z tydzień lub dwa :)
    Tysiaa jestem ciekawa ile Twoja księżniczka wazy :) ii nie bądź taka pewna że przed lutym nie urodzisz :) bo to z dnia na dzień może sie zacząc :)

u nas też na balkonie gołębie sobie siedziały i cały czas srały bo wygodnie im było gdzies pod dachem. Na poczatku były przyczepione do barierek takie z odpustu swiecące wiatraczki i na chwile pomogło a poźniej znowu wróciły :/ aa teraz wisi sobie nieduża reklamówka taka jak np z biedronki pod dachem i już nie przylatują :)

Kurcze ale mi sie okropnie spi. NIby mówią żeby spać na lewym boku ale co z tego jak ja spie na lewym boku to nagle czuje brzuch cały twardy i już nie wiem czy to mały takie pozy przyjmuje czy brzuch twardnieje :/ pojde sie wysikac i jest ok do czasu aż znowu sie położe np na lewym boku i to samo i znowu na siku trzeba :/ jedynie przechodziło jak sie połozyłam na plecy, głowa wyżej i brzuch za chwile miekki a jak znowu na któryś bok chciałam to znowu twardy i tak sałą noc :/

Ja też miałam jakieś dziwne te sny :P Ostatnio jest mi cały czas niedobrze.
    Aaa i ja dzisiaj mam ciąże donoszoną wg belly :D jeszcze z tydzień-dwa i moge rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:15

Bruśka, Lexi150, Moniaa, madzia.rka, gorgeous lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuchol spina się właśnie głównie w nocy w dzień leżę na lewym boku i jest git a w nocy kosmos. A jak mi się chce siku to najczęściej ledwo dojść mogę brzuchol twardy. Mały też aktywniejszy w nocy i lubi mój pęcherz chyba

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziar.ka ja nawet jak w dzień leże na lewym boku to tez sie spina. Nie ma mocnych na niego i pozycji już też nie ma :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a bierzesz magnez? Powiem Wam że ja już wylezec nie mogę i trochę sobie folguje a tu coś grzebne i mam wrażenie że mniej mi się spina ale za to zaczyna pobolewac i tak kuźwa źle i tak nie dobrze :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ciąża donoszona to już z goreczki my za tydzień. Dziś chyba zadzwonię spytać o mebelki bo już bym je chciała. Przeto mnie nie zamorduja.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dopiero wstałam :P najpierw o 7 leki i śniadanie i pozniej znow do łóżeczka :)
    Tez mam problem z cholernymi gołębiami i to dopiero od tego roku (edit: od zeszłego przeciez juz 2016 :D )Na parterze mieszkają dwie wariatki i wyrzucają przez okno resztki z obiadu na ulice i od tej pory przylatują te mendy i przeciez nie siadają na parterze tylko na pietrze. Jakbym była w formie to bym poszła na straż miejska o to jedzenie wyrzucane, ale teraz nie mam siły sie kłócić. Wcześniej jak chodziłam do pracy to jest strasznie męczące, bo budzik na 7, a juz sie przez nie nie śpi od 5...
    Teraz tez co chwila je słyszałam, bo pada deszcz to sie chowają i musiałam stukać w okno :P

Juz u nas ciąże donoszone...minęło...za chwile bedziemy pisać o pielęgnacji i zajmowaniu sie maluszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:01

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu dokladnie ciąża jest donoszona?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziar.ka Biorę magnez cały czas :P Mały z dnia na dzień coraz bardziej mi brzuch naciaga . W sumie nie wiem jak może byc w moim małym brzuchu 3kg dziecko :D współczuje mu tej ciasnoty :D

Zosia gorzej jak nie będziemy miały czasu wejsc na forum bo bedziemy wolały sie przespać trochę odpocząć :D a tak na serio to mam nadzieję, że chociaz raz dziennie zdołamy wejść i napisać jak tam sutyacja z dzieciaczkami i nie tylko :)

Biedroneczka mi pokazuje belly że niby w 37 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Gorgeous zaciskaj nogi:) dziewczyny,teraz to juz wszystkie te nasze ciaze sa bezpieczne i "donoszone" pamietajcie ze nie kazda z Was wie dokladnie kiedy w ciaze zaszla:)

Będę zaciskać przez tydzień, potem już będę prosić, żeby szykował się na świat, chociaż z drugiej strony czuję jakby przede mną było jeszcze wiele miesięcy... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:10

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam dziś posiew GBS - przyjemnie nie było, ale chwilka moment i już po wszystkim :D Wyniki za tydzień - mam nadzieję, że zdążę odebrać :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    no z tą wagą to może się da zrobić tak, że położę dziecko w wanience lub jakiejś misce na normalnej wadze :), a położna środowiskowa to chyba 1-3 razy tylko przychodzi?

U mnie pierwszy raz przyjdzie 2 dni od powrotu ze szpitala (moja chodzi nawet w weekendy). Co do ilości wizyt - powiedziała, że przyjdzie tyle razy, ile będę chciała. :)

d84 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pewnie na początku bedzieniej postów. Ale jak cześć rozpakuje sie w styczniu, początkiem lutego to beda pisać jeszcze dziewczyny z późniejszym terminem o ciazy, a te co urodzą dojdą do siebie i zaczną pisać o dzieciaczkach :D wiadomo to juz nie tyle czasu co teraz, ale widać ze inne fora jeszcze żyją ;) szkoda byłoby sie całkowicie rozstawać :)

Ciąża Donoszona w 37 skończonym tygodniu. Ale wg lekarskich kalendarzyków to ja musze sobie 3 dni odjąć w stosunku do suwaczka ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ