X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze współczuję ptasiorow. Moja ciocia ma podobna sytuację. Tego się eytepic nie da oni też próbowali wszystkiego.
    Dziewczyny usnelam o 4 rano sny to mam jakieś horrorowate. Dziś mi się powódź śniło taka na całym świecie masakra. To już chyba stres przed godziną zero :-(

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Też jak mieszkaliśmy w bloku to były chrzanione gołębie. To są normalne latające szczury. Można było rano wyrzucić im gniazdo a popołudniu juz było nowe i to z jajkami. Teraz mój brat ma z nimi problem, w lecie nawet do domu włażą. Też nic nie pomaga - jak popryskali jednego W5 z Lidla to parę dni był spokój. .. ;-)
    Ale wiesz.. Obroncy zwierzat zaraz sie odezwa.. Nienawidzilam tego na placu litewskim w lublinie... Pelno tych czepidel paskudnych latalo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się niedawno śniło, że uchodźcy zabili całą moją rodzinę i chcieli mnie porwać, bo jestem w ciąży a dziecko białej kobiety w Europie będą mogli drogo sprzedać :D

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłam codziennie myć balkon i sprzątać a tego zatrzesienie dodatkowo mamy szafkę w zabudowie i one sobie tam gniazdo robiły i patyki sciagaly. Te kolce okazały się pomocne nie mają jak się zaczepic i teraz nawet nie zachacza. A te stare babki to je karmią albo jest opcja bo widziałam że w klatce obok jest klatka że ktoś hobbystycznie to scierwo hoduje bo i te ptaszyska obraczkowane są. Powiem ze nawet jaskółki takiego syfu nie robią. Bo nawet nic nie obsraja tylko to gniazdo z gliny ulepia.

Dobra a jak mam wstać tak mi się nie chce ze szok. Obiad mam Musiałabym poprasowac nasze ciuchy ale mi się nie chce i torbę spakować o ile wyschla. Ale mam takiego lenia że dramat.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    a mi się niedawno śniło, że uchodźcy zabili całą moją rodzinę i chcieli mnie porwać, bo jestem w ciąży a dziecko białej kobiety w Europie będą mogli drogo sprzedać :D

Matko co za sen...
    Teraz w ciąży sny mam bardzo realne , wcześniej tak nie było.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sny mam takie realistyczne.. I w ogole sny mam codziennie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę po wyborcza iść bo tam dziś jest o wszystkich dodatkach jakie się należą na dziecko. Te becikowe srecikowe itp. Więc czas wyjść z łóżka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka to jak przeczytasz to daj znać jak to teraz wygląda ;-) Choć na becikowe raczej nie liczę :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama serdeczne gratulacje i duzo zdrówka dla Was :) nie martw się z dnia na dzień będziesz się czuła coraz lepiej :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Gorgeous zaciskaj nogi jeszcze może chociąż z tydzień lub dwa :)
    Tysiaa jestem ciekawa ile Twoja księżniczka wazy :) ii nie bądź taka pewna że przed lutym nie urodzisz :) bo to z dnia na dzień może sie zacząc :)

u nas też na balkonie gołębie sobie siedziały i cały czas srały bo wygodnie im było gdzies pod dachem. Na poczatku były przyczepione do barierek takie z odpustu swiecące wiatraczki i na chwile pomogło a poźniej znowu wróciły :/ aa teraz wisi sobie nieduża reklamówka taka jak np z biedronki pod dachem i już nie przylatują :)

Kurcze ale mi sie okropnie spi. NIby mówią żeby spać na lewym boku ale co z tego jak ja spie na lewym boku to nagle czuje brzuch cały twardy i już nie wiem czy to mały takie pozy przyjmuje czy brzuch twardnieje :/ pojde sie wysikac i jest ok do czasu aż znowu sie położe np na lewym boku i to samo i znowu na siku trzeba :/ jedynie przechodziło jak sie połozyłam na plecy, głowa wyżej i brzuch za chwile miekki a jak znowu na któryś bok chciałam to znowu twardy i tak sałą noc :/

Ja też miałam jakieś dziwne te sny :P Ostatnio jest mi cały czas niedobrze.
    Aaa i ja dzisiaj mam ciąże donoszoną wg belly :D jeszcze z tydzień-dwa i moge rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:15

Bruśka, Lexi150, Moniaa, madzia.rka, gorgeous lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas brzuchol spina się właśnie głównie w nocy w dzień leżę na lewym boku i jest git a w nocy kosmos. A jak mi się chce siku to najczęściej ledwo dojść mogę brzuchol twardy. Mały też aktywniejszy w nocy i lubi mój pęcherz chyba

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziar.ka ja nawet jak w dzień leże na lewym boku to tez sie spina. Nie ma mocnych na niego i pozycji już też nie ma :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a bierzesz magnez? Powiem Wam że ja już wylezec nie mogę i trochę sobie folguje a tu coś grzebne i mam wrażenie że mniej mi się spina ale za to zaczyna pobolewac i tak kuźwa źle i tak nie dobrze :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ciąża donoszona to już z goreczki my za tydzień. Dziś chyba zadzwonię spytać o mebelki bo już bym je chciała. Przeto mnie nie zamorduja.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dopiero wstałam :P najpierw o 7 leki i śniadanie i pozniej znow do łóżeczka :)
    Tez mam problem z cholernymi gołębiami i to dopiero od tego roku (edit: od zeszłego przeciez juz 2016 :D )Na parterze mieszkają dwie wariatki i wyrzucają przez okno resztki z obiadu na ulice i od tej pory przylatują te mendy i przeciez nie siadają na parterze tylko na pietrze. Jakbym była w formie to bym poszła na straż miejska o to jedzenie wyrzucane, ale teraz nie mam siły sie kłócić. Wcześniej jak chodziłam do pracy to jest strasznie męczące, bo budzik na 7, a juz sie przez nie nie śpi od 5...
    Teraz tez co chwila je słyszałam, bo pada deszcz to sie chowają i musiałam stukać w okno :P

Juz u nas ciąże donoszone...minęło...za chwile bedziemy pisać o pielęgnacji i zajmowaniu sie maluszkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:01

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tygodniu dokladnie ciąża jest donoszona?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziar.ka Biorę magnez cały czas :P Mały z dnia na dzień coraz bardziej mi brzuch naciaga . W sumie nie wiem jak może byc w moim małym brzuchu 3kg dziecko :D współczuje mu tej ciasnoty :D

Zosia gorzej jak nie będziemy miały czasu wejsc na forum bo bedziemy wolały sie przespać trochę odpocząć :D a tak na serio to mam nadzieję, że chociaz raz dziennie zdołamy wejść i napisać jak tam sutyacja z dzieciaczkami i nie tylko :)

Biedroneczka mi pokazuje belly że niby w 37 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Gorgeous zaciskaj nogi:) dziewczyny,teraz to juz wszystkie te nasze ciaze sa bezpieczne i "donoszone" pamietajcie ze nie kazda z Was wie dokladnie kiedy w ciaze zaszla:)

Będę zaciskać przez tydzień, potem już będę prosić, żeby szykował się na świat, chociaż z drugiej strony czuję jakby przede mną było jeszcze wiele miesięcy... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:10

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam dziś posiew GBS - przyjemnie nie było, ale chwilka moment i już po wszystkim :D Wyniki za tydzień - mam nadzieję, że zdążę odebrać :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    no z tą wagą to może się da zrobić tak, że położę dziecko w wanience lub jakiejś misce na normalnej wadze :), a położna środowiskowa to chyba 1-3 razy tylko przychodzi?

U mnie pierwszy raz przyjdzie 2 dni od powrotu ze szpitala (moja chodzi nawet w weekendy). Co do ilości wizyt - powiedziała, że przyjdzie tyle razy, ile będę chciała. :)

d84 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pewnie na początku bedzieniej postów. Ale jak cześć rozpakuje sie w styczniu, początkiem lutego to beda pisać jeszcze dziewczyny z późniejszym terminem o ciazy, a te co urodzą dojdą do siebie i zaczną pisać o dzieciaczkach :D wiadomo to juz nie tyle czasu co teraz, ale widać ze inne fora jeszcze żyją ;) szkoda byłoby sie całkowicie rozstawać :)

Ciąża Donoszona w 37 skończonym tygodniu. Ale wg lekarskich kalendarzyków to ja musze sobie 3 dni odjąć w stosunku do suwaczka ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ