X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tez slyszalam kilka historii ze lekarz mowi na podstawie szyjki ze na pewno przez najbliższy tydzień pani nie urodzi a potem na drugi dzień się porod rozkreca :D mam nadzieje ze tak będzie u mnie, bardzo nie chce przenosić, a poki co wszystko wysoko i pozamykane

planuje dziś zrobić pierwszy raz placki z cukinii, chyba dodam marchewke bo i takie przepisy sa - czy ktoś kiedyś jadl cos takiego? ja nawet cukinii nigdy nie jadlam, ale musze więcej warzyw wprowadzić do naszego rodzinnego jadłospisu!

Myszko ja lubię takie placki i wszystko co z cukini nawet pasztecik robiłam.
    Z marchewka nie jadłam ale z serem żółtym tak pychotka :-)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Aaa ja mam coraz częściej duszności jak leżę tzn brzuch tak dziwnie ciazy niby dotykam i nie zawsze jest cały twardy ale wtedy cisnie na pęcherz i w ogóle cieżko sie ruszyć bo tak trochę boli.. Czy to sa skurcze ?? :)

Myszko ja jadłam cukinie w leczo i na grilu :) Mi smakuje :) placków nie jadłam i jestem ciekawa ich smaku :)

Ja jak mam skurcz to robi mi się gorąco i nie mogę nabrać mocniej powietrza i ciśnie tak w dół a pęcherz to wtedy mega napięty hehe i nie mogę się wysiurac dopiero jak przejdzie to sikam co pięć minut.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka mi własnie tez sie wtedy robi goraco a zwłaszcza na twarzy :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hs836w.jpg

szara myszka, madzia.rka, Biedroneczka29, Tusiaa, Lexi150, vayn, L, marissith, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w9qvq.jpg
    Nie miałam co z ksiazeczkami zrobić.

madzia.rka, szara myszka, Lexi150, L lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Madzia.rka mi własnie tez sie wtedy robi goraco a zwłaszcza na twarzy :P

Jak to stwierdził mój szwagier "seta na twarzy" hmmmmmm mam to samo.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Evans co u Ciebie?? Odezwij się. Kri też długo nie było coś.
    A jestem cały czas, wczoraj podniecałam się przecież promocjami na pieluchy Hehe. Ja nigdzie się nie wybieram, termin to termin, będę twarda :-D ( a tak poważnie wizyta za tydzień to się dowiem co i jak)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:08

marissith lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to narobilyscie mi smaka :D ide niedługo do biedry po te cukinie i będę robic na kolacyjke :D:D

rozmawiałam wlasnie z babcia i okazuje się ze ona pierwsze dziecko urodzila w 3 godziny! i to w domu, bo karetka nie zdazyla dojechać, dawniej to tak było. także pokrzepie mnie to ze genetycznie może idzie to jakos :D to jest mama mojej mamy, moja mama miała w 8 mies. cesarkę przez ciśnienie wiec nie wiadomo ile by rodzila ale jest nadzieje ze po babci szybko pojdzie :D

choć babcia od strony taty pierwsze dziecko kilkanaście godzin ponoc, ale może to po matczynej linii idzie ;D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na te Wasze pokoiki to chce żeby mój mąż siedział po nocy i skręcił te meble echhhhhh gdybym tylko mogła coś podziałać a tu dupa robota leży i ja też ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny jeszcze do tych plackow, podobno z sosem czosnkowym sa dobre, miesza się jogurt naturalny z czosnkiem przecisnietym przez praske - jak nie mam praski to mogę go zblendowac jakos? o O

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No albo poprostu go pokroić w kosteczke

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie pokroić w drobna kosteczkę ja do sosu czosnkowego dodaje jeszcze trochę majonezu i koperek i doprawiam sola pieprzem a jak kwaśne to cukrem troszkę

Dziewczyny goraco to dopiero bedzie nam sie robic :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko czy Wy też macie dziś taki mega leniwy dzień? Tak mi się nic nie chce ze szok, porobie coś 5 minut i 2 godziny odpoczynku :-) jeszcze się awetnie uczesalam :-)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dziewczyny, to zmykam do biedry :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27ysumx.jpg zamontowalam karuzele i tak to wyhlada tylko efektu przy kolysce nie ma i jej nie dokrecilam.
    Już blisko się robi.

Lexi150, Biedroneczka29, szara myszka, vayn, madzia.rka, L, marissith, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja miałam prasować i do teraz nie zaczelam skończyłam robic obiad (Burito) i obecnie usiadłam bo musze odpocząć nic mi sie juz nie chce.Przygotowalam sobie owoce i jem a z obiadem poczekam na męża.

http://static.pokazywarka.pl/i/6258081/972321/image.jpg

Tusiaa, d84, Bruśka, szara myszka, madzia.rka, L, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Matko czy Wy też macie dziś taki mega leniwy dzień? Tak mi się nic nie chce ze szok, porobie coś 5 minut i 2 godziny odpoczynku :-) jeszcze się awetnie uczesalam :-)

ja mam mega leniwy dzień, masakra

Moniaaa - mitsubishi asx, ale jednak odbieramy jutro.

Placki z cukinii oraz zupa z niej jest super jak się doprawi gałką muszkatołową.

Ja też zero objawów, brzuch mniej twardnieje niż tydzień temu, boli mnie tylko krocze. Termin na 12-15/02 chciałabym w tedy jakoś rodzić byle nie po terminie.

Rozstępy póki co to zrobiły mi się na lewym cycku i mam nadzieję, że tak pozostanie, ja sobie już kupiłam na jakiejś promo w rosmanie jakiś krem-serum po porodzie to to chcę wziąć do szpitala.

Moniaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taka ochotę na kiwi ale jeszcze jest tak twarde że okna mogę sąsiadom wybijac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bruska piekny pokoik :) ja karuzeli nie montowałam na razie. Zamontuje jak mały bedzie ciekawski :)
    Dziewczyny czy Wy tez czujecie takie parcie na odbyt? Mały mi krótkimi seriami napiera główką i to takie smieszne uczucie jest :P Jeszcze tydzień i może wychodzić :)
    Ja to bym sie Karmi napiła :D

Bruśka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo witajcie drogie lutówki .Przez te 8 miesięcy ciąży byłam na tyle spostrzegawcza , że nawet nie wiedziałam , że istnieje taka grupa ehhh Życie :)Pozdrawiamy

Biedroneczka29, Tusiaa, madzia.rka, lula.91, Moniaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ