Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tez slyszalam kilka historii ze lekarz mowi na podstawie szyjki ze na pewno przez najbliższy tydzień pani nie urodzi a potem na drugi dzień się porod rozkreca :D mam nadzieje ze tak będzie u mnie, bardzo nie chce przenosić, a poki co wszystko wysoko i pozamykane

planuje dziś zrobić pierwszy raz placki z cukinii, chyba dodam marchewke bo i takie przepisy sa - czy ktoś kiedyś jadl cos takiego? ja nawet cukinii nigdy nie jadlam, ale musze więcej warzyw wprowadzić do naszego rodzinnego jadłospisu!

Myszko ja lubię takie placki i wszystko co z cukini nawet pasztecik robiłam.
    Z marchewka nie jadłam ale z serem żółtym tak pychotka :-)

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Aaa ja mam coraz częściej duszności jak leżę tzn brzuch tak dziwnie ciazy niby dotykam i nie zawsze jest cały twardy ale wtedy cisnie na pęcherz i w ogóle cieżko sie ruszyć bo tak trochę boli.. Czy to sa skurcze ?? :)

Myszko ja jadłam cukinie w leczo i na grilu :) Mi smakuje :) placków nie jadłam i jestem ciekawa ich smaku :)

Ja jak mam skurcz to robi mi się gorąco i nie mogę nabrać mocniej powietrza i ciśnie tak w dół a pęcherz to wtedy mega napięty hehe i nie mogę się wysiurac dopiero jak przejdzie to sikam co pięć minut.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka mi własnie tez sie wtedy robi goraco a zwłaszcza na twarzy :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hs836w.jpg

szara myszka, madzia.rka, Biedroneczka29, Tusiaa, Lexi150, nick nieaktualny, L, nick nieaktualny, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w9qvq.jpg
    Nie miałam co z ksiazeczkami zrobić.

madzia.rka, szara myszka, Lexi150, L lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Madzia.rka mi własnie tez sie wtedy robi goraco a zwłaszcza na twarzy :P

Jak to stwierdził mój szwagier "seta na twarzy" hmmmmmm mam to samo.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Evans co u Ciebie?? Odezwij się. Kri też długo nie było coś.
    A jestem cały czas, wczoraj podniecałam się przecież promocjami na pieluchy Hehe. Ja nigdzie się nie wybieram, termin to termin, będę twarda :-D ( a tak poważnie wizyta za tydzień to się dowiem co i jak)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 15:08

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to narobilyscie mi smaka :D ide niedługo do biedry po te cukinie i będę robic na kolacyjke :D:D

rozmawiałam wlasnie z babcia i okazuje się ze ona pierwsze dziecko urodzila w 3 godziny! i to w domu, bo karetka nie zdazyla dojechać, dawniej to tak było. także pokrzepie mnie to ze genetycznie może idzie to jakos :D to jest mama mojej mamy, moja mama miała w 8 mies. cesarkę przez ciśnienie wiec nie wiadomo ile by rodzila ale jest nadzieje ze po babci szybko pojdzie :D

choć babcia od strony taty pierwsze dziecko kilkanaście godzin ponoc, ale może to po matczynej linii idzie ;D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak patrzę na te Wasze pokoiki to chce żeby mój mąż siedział po nocy i skręcił te meble echhhhhh gdybym tylko mogła coś podziałać a tu dupa robota leży i ja też ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny jeszcze do tych plackow, podobno z sosem czosnkowym sa dobre, miesza się jogurt naturalny z czosnkiem przecisnietym przez praske - jak nie mam praski to mogę go zblendowac jakos? o O

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No albo poprostu go pokroić w kosteczke

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie pokroić w drobna kosteczkę ja do sosu czosnkowego dodaje jeszcze trochę majonezu i koperek i doprawiam sola pieprzem a jak kwaśne to cukrem troszkę

Dziewczyny goraco to dopiero bedzie nam sie robic :) :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko czy Wy też macie dziś taki mega leniwy dzień? Tak mi się nic nie chce ze szok, porobie coś 5 minut i 2 godziny odpoczynku :-) jeszcze się awetnie uczesalam :-)

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki dziewczyny, to zmykam do biedry :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27ysumx.jpg zamontowalam karuzele i tak to wyhlada tylko efektu przy kolysce nie ma i jej nie dokrecilam.
    Już blisko się robi.

Lexi150, Biedroneczka29, szara myszka, nick nieaktualny, madzia.rka, L, nick nieaktualny, Zosia_wop lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ja miałam prasować i do teraz nie zaczelam skończyłam robic obiad (Burito) i obecnie usiadłam bo musze odpocząć nic mi sie juz nie chce.Przygotowalam sobie owoce i jem a z obiadem poczekam na męża.

http://static.pokazywarka.pl/i/6258081/972321/image.jpg

Tusiaa, d84, Bruśka, szara myszka, madzia.rka, L, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Matko czy Wy też macie dziś taki mega leniwy dzień? Tak mi się nic nie chce ze szok, porobie coś 5 minut i 2 godziny odpoczynku :-) jeszcze się awetnie uczesalam :-)

ja mam mega leniwy dzień, masakra

Moniaaa - mitsubishi asx, ale jednak odbieramy jutro.

Placki z cukinii oraz zupa z niej jest super jak się doprawi gałką muszkatołową.

Ja też zero objawów, brzuch mniej twardnieje niż tydzień temu, boli mnie tylko krocze. Termin na 12-15/02 chciałabym w tedy jakoś rodzić byle nie po terminie.

Rozstępy póki co to zrobiły mi się na lewym cycku i mam nadzieję, że tak pozostanie, ja sobie już kupiłam na jakiejś promo w rosmanie jakiś krem-serum po porodzie to to chcę wziąć do szpitala.

Moniaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam taka ochotę na kiwi ale jeszcze jest tak twarde że okna mogę sąsiadom wybijac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bruska piekny pokoik :) ja karuzeli nie montowałam na razie. Zamontuje jak mały bedzie ciekawski :)
    Dziewczyny czy Wy tez czujecie takie parcie na odbyt? Mały mi krótkimi seriami napiera główką i to takie smieszne uczucie jest :P Jeszcze tydzień i może wychodzić :)
    Ja to bym sie Karmi napiła :D

Bruśka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • miłośćPonadwszytsko Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo witajcie drogie lutówki .Przez te 8 miesięcy ciąży byłam na tyle spostrzegawcza , że nawet nie wiedziałam , że istnieje taka grupa ehhh Życie :)Pozdrawiamy

Biedroneczka29, Tusiaa, madzia.rka, nick nieaktualny, Moniaa lubią tę wiadomość

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ