X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja apetytu od jakiegos czasu też wielkiego nie mam ale jem oczami . Nawet takiego głodu nie odczuwam jak to było parę miesięcy temu :) Nie chce mi się ale jem a później będe płakać że dupa duża hehe :D

Oj to współczuje Lexi takich miesiączek :( ja tez z tabletkami i termoforem ale nie az tak długo...

Ciekawe która z nas będzie nastepna :) oczywiscie nie licząc planowanych cc :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polozna mi mówiła ze jak pracowała jeszcze w szpitalu to bardzo nie lubiła pełni oraz burzy, bo wtedy było bardzo duzo porodów.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wiem, że dla Małego najlepiej żeby sobie jeszcze posiedział ale jak boli to mam ochotę go wyciągnąć teraz i już ;)
    Ginka mówiła, że mogę dociągnąć do terminu ale o przenoszeniu raczej mowy nie ma :P Oby!

Tusia przecież Ty szczuplutka to co Ty z tą dużą dupą wychodzisz :P
    Jedz póki możesz, później czasu nie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:46

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje i z tą pełnią coś jest ;) Ja ostatnio urodziłam dzień przed pełnią i w sumie dzień przed terminem OM. Teraz patrze w kalendarz faz księżyca i w lutym jest pełnia dzień przed moim terminem z OM. Pewnie znów wyląduje na porodówce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:56

Kri, d84 lubią tę wiadomość

201602171662.png201311165165.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna co do tej wanienki to nie wiem skręcone jest mocno więc nie wiem jak chybotliwe a że mała hmmm powiem tak ze niczym się nie różni na wielkość od tych zwykłych plastikowych przynajmniej powierzchnia użytkowa bo tamte wydają się większe bo końce mają wydłużone. A takiej to ja nawet gdzie trzymać nie mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Polozna mi mówiła ze jak pracowała jeszcze w szpitalu to bardzo nie lubiła pełni oraz burzy, bo wtedy było bardzo duzo porodów.
    moja też tak mówiła... do pełni w lutym raczej nie dotrwam ale może być burza :P

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi widze, że mi sie uda rozrosły i mam nadzieję, że wróca do poprzedniego stanu :)

Właśnie jem az na siłę bo wiem że później nie będe mogła :D chociaz cięzko się najeśc na zapas :D Ostatnio kupiłąm sobie 2 paczki drazy i co jest najlepsze byłam pewna , że jedna mi sie uchowała w torebce a tu patrze , że nie ma i nie wiem kiedy zjadłam tam paczke :( :D :D

Zaraz ide sobie zrobić soczek z jabłek i marchwi :) Może cos ruszy moje jelita :D

jestem ciekawa z ta pełnią :D oby mój maluszek jeszcze nie chciał wyjść . Za tydzień wizyta u gina i wynik gbs więc musze dotrwać :P

Mari ale super zdjęcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 20:17

marissith lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mój brzuszek się opuścił, a z nim na szczęście zgaga ;)
    Czuje teraz duży nacisk na dole plus siusianie co 30 min... masakra

Niestety gbs mam dodatnie ;(

Jakoś czuje ze do terminu nie dotrwam ... Skurcze coraz częściej się pojawiają. Zobaczymy czy wytrwam do 02.02 na kolejną wizytę.

Ja mam wanienke na stelażu, która wnesiemy do pokoju przy kąpieli. Fajna sprawa bo razem z M możemy uczestniczyć przy kąpaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:20

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany to ja przez całą ciążę z apetytem to raczej na bakier a teraz jem za trzech :-) Mi żadna pelnia nie pasuje hehehe 24 za wcześnie a 22/02 za późno więc raczej nie liczę :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mały to mnie dziś rozerwie. Tak się kręci. Sikam co 20 min. Tak mnie naciska. Nie mówiąc że zgage mam po migdalki. Płakać mi się chce.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Tak Was podczytuje i z tą pełnią coś jest ;) Ja ostatnio urodziłam dzień przed pełnią i w sumie dzień przed terminem OM. Teraz patrze w kalendarz faz księżyca i w lutym jest pełnia dzień przed moim terminem z OM. Pewnie znów wyląduje na porodówce :D

A w lutym kiedy wypada pelnia?? :D
    jak my zwiedzaliśmy w grudniu szpital to ordynator mowil ze najwięcej porodow jest na pelnie i na halny :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Powiedzcie mi który macie stopień łożyska? Bo ja zauważyłam w karcie że 3 tygodnie temu miałam II stopnia a po wtorkowej wizycie mam już III i zastanawiam się czy to nie za szybko...

l22nio4pat68ge0a.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    A w lutym kiedy wypada pelnia?? :D
    jak my zwiedzaliśmy w grudniu szpital to ordynator mowil ze najwięcej porodow jest na pelnie i na halny :D

22/02 chyba

szara myszka lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Hej :) Powiedzcie mi który macie stopień łożyska? Bo ja zauważyłam w karcie że 3 tygodnie temu miałam II stopnia a po wtorkowej wizycie mam już III i zastanawiam się czy to nie za szybko...

Ja nie wiem który stopień powiedział tylko że jest gorsze ale bez cech jakiś blaszek czy coś i ze nie jest źle.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari piękne zdjęcie <3

Oj Brusia widzę, że dziś nie jestem sama w cierpieniu... Bidulko :*

Mąż przyjechał z pracy, wymasował plecki i przywiózł bukiet róż <3

Tusiaa, marissith lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo tak się rozpycha i w bok i w zdloz że mam ochotę go wyjąć. Boli strasznie pęcherz żołądek zebra oddychać ciężko. Zebralam się na krótki spacer to ledwo chodziłam bo tak mi na pęcherz naciskal że bałam się że popuszcze. I do tego te skurcze przepowiadajace a lezalam dziś do 13 i się nie narobilam niczym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:45

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    22/02 chyba

to dwa dni po terminie wyznaczonym mi przez gina to może akurat ;) choć wole wczeeessssnieeeeeejjjjjj :D

madzia.rka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia moj dziec ma dzis to samo co Twój rozpycha sie na wszystkie strony az boli.
    Maris super awatarek :)
    Co tu wchodze to pierwsze co patrzę czy nie ma gratulacji :D

Tez nie wiem jakiego stopnia mam łożysko, to samo ilośc wód moj lekarz pisze ze w normie i badz tu mądry ile to jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 21:57

marissith lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam na usg 11 stycznia to mówił że mam 2 stopnia aa teraz to nie wiem jak tam jest i co się w ogóle dzieje :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już łożysko 3 stopnia :/ ilość wód w normie, podobno to normalne na tym etapie

dziękuję za miłe słowa <3

‹‹ 1342 1343 1344 1345 1346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ