X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tyle się nagadala do tej pory a tu dziś taki chętny

Moniaa lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka to wykorzystaj okazje :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fotografowanie to nie taka prosta sprawa :) sama bym nie umiała komuś zrobić ładnej sesji :) i w dodatklu jeszcze ustawiac kogoś.

Widzisz madzia.rka w takiej sytuacji musisz skorzystać z checi męża :) popatrz na necie jakie zdjęcia fajne można zrobić i do dzieła :) niech pstryka po 5 takich samych a później będziesz wybierac :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pokaż mężowi
    http://www.buzzfeed.com/jessicaprobus/adorable-maternity-photoshoot-ideas#.hgaKREZw5
    https://www.youtube.com/watch?v=gx1vYTjmY7Q

madzia.rka lubi tę wiadomość

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jutro go zmolestuje wkoncu obiecał :-)

marissith lubi tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które chodzily do szkoły rodzenia- czy mówiono Wam by jeszcze przed porodem w jakiś sposób przygotować piersi do karmienia?
    Bo już zgłupiałam w necie raz piszą żeby cos robić, drugi raz żeby nic nie robić.
    Poradźcie coś proszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gezanew wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które chodzily do szkoły rodzenia- czy mówiono Wam by jeszcze przed porodem w jakiś sposób przygotować piersi do karmienia?
    Bo już zgłupiałam w necie raz piszą żeby cos robić, drugi raz żeby nic nie robić.
    Poradźcie coś proszę.
    mi mówili żeby absolutnie nic nie robić, nosić wygodne staniki żeby fiszbiny się nie wbijały w piersi i tyle

gezanew lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czytacie te porady dnia ??dzis było zeby podczas smarowania piersi kremem za bardzo ich nie masować bo moze to pryspiesZyc poród.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mówili, że teraz się nie hartuje sutkow. Trzeba tylko nawilzac bo mają tendencję do wysuszania.

Biedroneczko stymulacja brodawek wywołuje czynność skurczowa dlatego jest to jeden ze sposobów na naturalne wywołanie porodu :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 22 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś gdzieś to czytałam.Dzis sie natknęłam w poradach dnia :) jak tam przeszły bóle czy nadal bardzo boli ??

Sofija <3
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek dziewczyny. :-*

Biedroneczka29, Bruśka lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :* maz pojechał do pracy,zjadłam śniadanko i klade sie dalej spac :) ZzZZ....:)

Bruśka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wolno nie powinno się hartowac piersi niby naszym mama i babcia kazano mokrym ręcznikiem lyb tetra. Ale rozraza się tym kanalinki sutki już przex porodem pękają więc po co. Tym bardziej że właśnie stymulacja doprowadzić może do porodu. Doradczyni laktacyjna mówiła także żeby później po porodzie Nie masować piersi. Nawet jak bolą tylko robić okłady z kapusty lub ciepłe i zimne. Masujac uszkadzamy żyłki naczynia i kanaliki mleczne które są bardzo bardzo delikatne i kruche a przerwane kanaliki się nie odbuduja.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldowac czy wszystkie nadal w dwupaku!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)

Tryskam dziś energią, pozytywne nastawienie to podstawa:)

Jedziemy dziś do moich rodziców, to ostatni raz przed pojawieniem się Kluseczki , później to nawet nie wiem kiedy się spotkamy.

Moja rodzinka to jak szarańcza ;) a do tego noworodek ... i choć rodzice zawsze wypatrują nas z utęsknieniem to wiem ze dla nich to mega wyzwanie .Ilość samych decybeli może zabić ;D

Mi na SR dawno dawno temu połozna od 36 tyg kazała nosic muszle laktacyjne, bo miałam wklęsłe brodawki, pomogły choć i tak piersi ucierpiały w pierwszych dniach karmienia.

Miłego dzionka

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pedze zrobić grupę krwi przez ten mój kalafiorowaty mozdzek zgubilam gdzieś poprzednia

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka ja mam grupę krwi zrobioną w krwiodawstwie. Wzięłam też taką kartę ze zdjęciem i danymi. Wszędzie to akcepują. Bo kiedyś miałam taką grupę krwi z labu i w szpitalu robili po raz kolejny swoją i powiedzieli że jakbym miała z krwiodawstwa to by zaakceptowali a tak d.pa :)

• Roberta Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Nie wolno nie powinno się hartowac piersi niby naszym mama i babcia kazano mokrym ręcznikiem lyb tetra. Ale rozraza się tym kanalinki sutki już przex porodem pękają więc po co. Tym bardziej że właśnie stymulacja doprowadzić może do porodu. Doradczyni laktacyjna mówiła także żeby później po porodzie Nie masować piersi. Nawet jak bolą tylko robić okłady z kapusty lub ciepłe i zimne. Masujac uszkadzamy żyłki naczynia i kanaliki mleczne które są bardzo bardzo delikatne i kruche a przerwane kanaliki się nie odbuduja.

Ja słyszałam różne porady na temat karmienia:
    w przypadku zbyt dużej ilości pokarmu/zapalenia piersi:
    -gorący prysznic, nakarmić dziecko, zmrozić pieluchę i obłożyć piersi
    -laktację zmniejsza herbatka z szałwii
    -nasmarować piersi oliwką, pokropić watę spirytusem i przyłożyć do piersi- podobno super potem leci

w przypadku problemów z karmieniem:
    -pokropić sutki mlekiem MM i przystawiać dziecko. Maluch myśli wtedy że pije z piersi i pobudza laktację- podobno tym sposobem w kilka godzin można się dorobić nawału pokarmu

Jak to będzie w praktyce... czas pokaże :)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Noc ciężka. Co przysnęłam to zaraz mnie ból budził. I jeszcze do tego gdzieś mi się pachwina lewa odezwała nie wiem czemu. Ok 6 Mąż wstawał do pracy i tak się dobrze przysnęło... A tu 7 min temu jak mnie z łóżka hałas straszny nie zerwie. Dziewczyny myślałam, że blok nam się wali, albo samolot spada. Od razu oczy jak 5 zł, przestraszona. Dopiero po chwili uświadomiłam sobie że te hałasy to 2 piętra niżej. Remontują kapitalnie mieszkanie i pewnie jakąś maszynę uruchomili. Tylko co może tak głośno chodzić? Tak więc po spaniu...

Dziś mam zamiar się wybrać na krótki spacerek. Zobaczę czy chodzenie pomoże mi się rozkręcić :P

Miłego dnia :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dzięki za odzew. Wprawdzie pierwsze dziecko karmiłam prawie dwa lata to początki miałam bardzo trudne. Wtedy się też w żaden sposób nie przygotowywałam.
    Potem okazało się ze same brodawki były tak twarde ze mały nie mógł ich chwycić. A mam je raczej splaszczone.
    Dlatego zastanawiam się czy mogłabym te swoje cycochy przygotować by małej nie męczyć.

Tak sobie myślę, że spróbuję je posmarować jakimś kremem do brodawek, by nieco je zmiękczyc.

Pozdrawiam i miłego dnia zycze

‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ