Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziś 37+0 wg belly i usg, a tym samym ciąża donoszona, wg gina dopiero w poniedziałek, magiczne 3 dni hehhe
Waga + 14,6kg
zaraz jadę oddać krew, a potem mój stanik przerabiany u brafiterki na karmnik - dzięki Bogu, że jest taka usługa, bo inaczej bym była w d****
co do pełni i halnego to prawda, zwłaszcza halny. pochodzę z Beskidu Wyspowego i tam jak halny zawieje to zawsze wzmożona ilość porodów i uwaga - samobójstw - ma to ponoć związek ze zmianą ciśnienia itp.
Mi położna kiedyś sprawdzała sutki i mówiła, że do karmienia mam ok, i że mam z nimi nic nie obić, z płaskimi pewnie trzeba coś porobić.
Butelkę mam 1 z zestawu od laktatora z canpolu, ale jeszcze nie dotarła do mnie - 5 dzień od zamówienia w gemini, mają niby 10dni na realizację...
z dziś
a tu takie ze świąt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:38
L, Moniaa, Tusiaa, Lexi150, vayn, marissith, Biedroneczka29, madzia.rka, tysiaa93 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nie wiem czemu ostatniego nie widać ;/
więc daję linka do niego bo mimo edytowania nie widać
http://zmniejszacz.pl/zdjecie/366/4190044_DSCN8300.JPG
Roberta daj na balkon na tydzień i potem wypierz jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:41
Moniaa, Tusiaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Hej,
Laski ale miałam ciężką nockęWczoraj wieczorem po wyjściu z wanny jak mnie podbrzusze zaczęło boleć tak myślałam, że do łóżka nie dojdę. Zgagę w tym samy czasie miałam taką, że mnie na wymioty zbierało. Zażyłam magnez i udało mi się zasnąć , w nocy obudziłam się tak spocona ,że szok ...głowa pękała jakbym miała gorączkę i pachwiny bolały
Do tego Ada się nie ruszała dłuższy czas ehhh musiałam ją dokarmić i poruszać brzuchem to się przeciągła. Oj oby nigdy więcej takich przeżyć. Dzisiaj jest lepiej ale spędzę cały dzień w łóżku.
Mari śliczny avatarek
Butelki mam Dr Brown's antykolkową 2 szt. jedna na 120 ml i na 240 ml myślę , ze na razie wystarczy. Smoczki zaś mam z aventa. -
Roberta wrote:Ja słyszałam różne porady na temat karmienia:
w przypadku zbyt dużej ilości pokarmu/zapalenia piersi:
-gorący prysznic, nakarmić dziecko, zmrozić pieluchę i obłożyć piersi
-laktację zmniejsza herbatka z szałwii
-nasmarować piersi oliwką, pokropić watę spirytusem i przyłożyć do piersi- podobno super potem leci
w przypadku problemów z karmieniem:
-pokropić sutki mlekiem MM i przystawiać dziecko. Maluch myśli wtedy że pije z piersi i pobudza laktację- podobno tym sposobem w kilka godzin można się dorobić nawału pokarmu
Jak to będzie w praktyce... czas pokaże
Idę dziś do fryzjera farbować włosy, trzymajcie kciuki żebym nie musiała galerii zahaczyć i czapki kupić heheWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 10:20
-
A ja dzisiaj na śniadanie odpuściłam sobie jogurt naturalny z płatkami owsianymi na rzecz pasty jajecznej. wczoraj specjalnie kupiłam bułki posypane pestkami dyni
no i dzisiaj poobierałam jajeczka dodałam majonezu, soli, pieprzu i szczypiorku. Pięknie wymieszałam...
Rozkroiłam bułki A tam ŻURAWINA ... i teraz jem jak prawdziwa ciężarna pastę jajeczną na słono z bułkami jakby na słodko hahah ale nie mam wyboru pieczywowego i jakoś tę mieszaninę smaków trzeba przetrawićL, marissith, madzia.rka, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
A mi sie cos dzisiaj słabo robi, wzięłam sie za porządki i wystarczy ze powycierać meble w jednym pokoju i muszę usiąść. Gdzie ta energia ktora miałam przez cały tydzień. Wychodzi na to ze nie mogę sprzątać do końca ciazy. Maz tez nie posprząta bo on zawsze twierdzi ze jest czysto.
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
A ja wstałam 10:30 ogarnelam mieszkanie ,zjadłam i ide sie brac za prasowanie.
Moniaa płatki owsiane z jogurtem naturalnym??dodajesz tez owoce? Moj maz zaczął zajadać owoce z orzechami i jogurtem i zacznę chyba tez tylko musze kupic płatki
Lexi biedactwo jakbym miała takie bóle to robiłabym wszystko zeby urodzić,spacerek,sex,chodzenie po schodach mycie podłóg na kolanach -
Też wcziraj myślałam że mały mnie rozerwie. Już w sumie sama nie wiem jak on się ulozyl. Może się przekrecil. Ale nogi nadal z boku czuje. Coś mi się wydaje że on jak mamusia jak była noworodkiem to będzie spał na brzuszku na podkurczonych kolankach i z rękoma pod glowa.wiec raczej moje spiworki się nie przydadzą. Bo czuje wyobrażam sobie ze on taka pozycje w brzuchu przyjmuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 12:08
-
Moniaa wrote:Madziarka ja mam grupę krwi zrobioną w krwiodawstwie. Wzięłam też taką kartę ze zdjęciem i danymi. Wszędzie to akcepują. Bo kiedyś miałam taką grupę krwi z labu i w szpitalu robili po raz kolejny swoją i powiedzieli że jakbym miała z krwiodawstwa to by zaakceptowali a tak d.pa
Monia ja miała taką że szpitala i nigdy mi nie kwestionowali ale gdzieś ją posialam i musiałam powtórzyć bo za dużo zachodu z duplikatem a my za tydzień już do szpitala
Nasz kochany Olus -
Dana też bym tak mówiła jakby mi się sprzątać nie chciało, że wszędzie czystko jest
Mi to ostatnio cały czas jest niedobrzemały to tak się wierci że szok. Chyba noce będzie ładnie przesypiał bo nic go w nocy nie czuje
Noo i te twardnienia brzucha
denerwujące sa strasznie
Kubuś
-
hej dziewczyny
mam takie pytanie jak wam zus wyplaca chorobowe? bo w jednej pracy gdzie jest dużo pracowanikow to mam normalnie tak jak miałam pensje i w tym samym terminie a w takiej malej firmie gdzie mam 1/4 etatu to najpierw mi wypłacili za 3 zwolnienia z rzedu czyli za jakies 7 tygodni a teraz dostałam za jedno zwolnienie do 4 stycznia, czyli pewnie mój pracodawca nie dostarczyl szybko tego kolejnego? (było do 20.01) -
A ja mam spadek formy.. budzę się w nocy na siku jakies 1000 razy.. i dosłownie kładę się i muszę wracać do wc.. do tego cały brzuch mi stwardnial i mialam bóle w dole brzucha.. taka noc, ze do tej pory sie obudzić nie mogę
nogi popuchniete jak u grubasa, ledwo chodzę a do tego łapie mnie panika przedporodowa..
-
madzia.rka wrote:Ja mam raczej regularnie bo jest ciągłość i wyplacaja mi za cały miesiąc przeważnie do 02 każdego miesiąca. Myszko Zadzwoń na infolinię Zusu tam ci powiedzą kiedy będziesz mieć wyplate.
poczekam jeszcze bo w sumie ten mój pracodawca ostatnio dal zusowi trzy zwolnienie na raz ;/ to teraz może da te dwa nowe, jedno wczoraj zaniosłam
dobrze ze pisza te daty na tych przelewach
a to się dzwoni po prostu i mowi ze chciałam zapytać kiedy będę miała wypłacone swiadczenie, tak? -
a ja się o dziwo czuje lepiej niż kiedykolwiek w ciąży, choć nigdy się jakos zle nie czułam. brzuch nie twardnieje prawie w ogole (!) a odstawiłam magnez oO i bądź tu madry
noce super przesypiam, w dzień mam dużo energii, ciagle cos chce robic, nic nie boli, ani kregoslup, ani nic nie uciska. Oby tak zostało jak najdłużej