Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój gin powiedział, że w razie jakbym się dalej źle czuła to mam iść właśnie do rodzinnej po L4 z tym że ja mam kartę ciąży już. Mimo wszystko w marcu, jak byłam chora to rodzinna pytała czy wpisać kod "B" bo byłam z wynikami beta hcg akurat, więc chyba nie będzie Ci problemów robił lekarz.
-
Chyba od czytania o tych waszych mdłościach mi się udzieliło. Wczoraj po podróży samochodem czułam lekkie mdłości i teraz, po lunchu w pracy również jest pewien dyskomfort. Kurcze, a już miałam nadzieję, że mnie to ominie. Mam nadzieję tylko, że na lekkich mdłościach się skończy! Ja mam podróż służbową w przyszłym tygodniu i wyjazd urlopowy na kilka dni, byłoby fatalnie gdyby mnie dopadło...
-
Na dole lekarz wpisuje odpowiedni kod, np czy zwolnienie jest leżące, czy nie, jeżeli jest ciąża, to wpisuje się kod B na zwolnieniu , jest to istotne, bo w ciąży chorobowe wynosi 100%, bez tego kodu będzie standardowo 80% płatne. Piszę z doświadczenia, ale kadrową nie jestem więc...
-
No wiem właśnie ze w ciąży 100% płatne. Nie zwróciłam właśnie uwagi , z reszta nie wiedziałam o tym to jak miałam to zauważyć hehe ale myślę że raczej na pewno dal mi zwolnienie z tym kodem B?!
-
renieczka wrote:No i są wyniki
Chyba wszystko ok
14 dpo 132 mIU/ml
18 dpo 656 mIU/ml
Oj jak się trzęsę! Jak galareta. Jestem w ciąży! -
Iriss wrote:Na pewno nie daje miarodajnego wyniku progesteronu, bo luteina to naturalny progesteron i wychodzi w badaniu, pozostałe wyniki hmmm, sama jestem ciekawa, ale chyba nie powinna.
morfologie mocz VDRL gliukoze i cos jeszcze dipisal ale ciezko rozczytac jego pisma -
Masaqkra teraz to juz calkiem nie wiem co mam robic on sam nie przepisal mi tej luteiny nawet nie wspomnial a ten prywatny kazal brac i badz tu madry temu nie mowilam ze bylam u innego gin bo by byl arogancki.
A i dal mi probke na ten mocz i nie wiem czy na czczo mam go tam wlac czy normalnie. wiem ze do tych badan to chyba na czczo trzeba byc cos tam mowil tyle tego gadal ze normalnie sto razy sie go pytalam ale o to to chyba nie zajarzyl -
Mocz do badania najlepiej rano, tak jak z testem , siup do pojemniczka i do laboratorium.
A dlaczego ten jeden przepisał Ci luteinę? Miałaś badany progesteron, czy są jakieś wskazania? Badania na czczo, zwłaszcza że jest poziom glukozy, a na pewno za jednym razem wszystko będziesz robiłaNatalii00 lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Poproszę o dopisanie na 23 luty. Moja dzisiejsza beta 69,52 11dpo
Powiedzcie mi po jakim czasie powinnam powtórzyć czy prawidłowo przyrasta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 14:51
szara myszka, zosiaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
miszkaaa wrote:Witajcie
Poproszę o dopisanie na 23 luty. Moja dzisiejsza beta 69,52 11dpo
Powiedzcie mi po jakim czasie powinnam powtórzyć czy prawidłowo przyrasta?
Po 48 godzinach powtórz, powinna się przynajmniej podwoić