X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe e-ness, a cycuszki mogą być? ;)
    Kurcze, chyba u mnie dziś będzie ten jeden z lepszych dni :)

Też macie z samego rana taki głód? Ja o 6:00 rano muszę wstać i zrobić sobie kanapkę z 1/2 kromki chleba, bo inaczej kaplica, tak zasysa, aż boli a w końcu jak nie zjem to zaczyna mdlić... herbatnik czy migdały nie pomagają, bo to jakby ziarenko puścić w ten buczący z głodu żołądek :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:

Też macie z samego rana taki głód? Ja o 6:00 rano muszę wstać i zrobić sobie kanapkę z 1/2 kromki chleba, bo inaczej kaplica, tak zasysa, aż boli a w końcu jak nie zjem to zaczyna mdlić... herbatnik czy migdały nie pomagają, bo to jakby ziarenko puścić w ten buczący z głodu żołądek :P

U mnie rano nic nie wchodzi ale to dla tego, że tak się nauczyłam przez pracę za to o 23 to lodówka się nie zamyka. Za to tydzień temu jadłam krówki zawiniete w salami. Wiecie jakie pycha :-D teraz nic. Jeszcze za wcześnie. Ciekawa jestem która z nas wymyśli najdziwniejsze przekąski :-P

• e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:

Ooo pewnie ze lepiej, :-P

Ja zjadam właśnie 3 dokładkę sałatki ziemniaczanej, i będzie to moja ostatnia dokładna bo już nie mam czego dokładać ;-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja ogólnie nie mam apetytu, więc wciskam na siłę, i mam na razie taki powtarzający się zestaw, bo dziewczyny tu wiedzą, że ja od ponad tygodnia mam straszne mdłości, nudności, wymioty no i zdarzały się biegunki, śmierdzi mi wszystko i odrzuca mnie od wszystkiego :P. Jem dlatego, że muszę... :( ale mam nadzieję, że apetyt wróci mi znów na warzywa i owoce.
    Próbowałam już wszystkich sposobów na mdłości, biorę tabletki które dostałam od ginekologa i jest różnie.

No dzisiaj jednak piersi dają się we znaki :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:19

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jesteście z tymi mdłościami, wymiotami :( U mnie na razie spokojnie :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, współczuję... ja z tego względu dostałam L4, ale mam nadzieję że się będzie normować, nie chciałabym od początku bimbać na zwolnieniu, ale jak się będę czuła to niestety lekarz znów mnie zostawi w domu, ale liczę że się w końcu poprawi, bo też chciałabym jednak trochę popracować :), zawsze to inaczej niż w domu siedzieć :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    witam po 2dniowej przerwie, bo wypoczywalam nad woda,

mnie piersi bolaly w 1szych dniach ciazy pon, wt(beta 34) i srode, teraz juz ok tylko lekko powiekszone są

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do pracy. Misia powodzenia na wizycie trzymamy mocno kciuki <3

MiSia :) lubi tę wiadomość

• agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś ambitny plan, aby chociaż prasowanie ogarnąć, bo niebawem zrobi się taka góra, że... :P.
    Pati, 10 dni i wizyta :D

No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :), pamiętam że MiSia ma wizytę, a resztę muszę zerknąć do naszej tabelki ;)

Kurde zastanawiam się jak ja na czczo pójdę na te badania, jak ja o 06:00 juz muszę coś zjeść :P, no ale trudno ;)

pati87, MiSia :) lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, no dla kruszynki wszystko :). Ale ja teraz nawet nie dałabym rady, dlatego że też mam 1h dojazdu w jedną stronę, a do tego jakbym miała cały swój dzień pracy spędzić w toalecie, albo zastanawiając się czy wymioty czy jeszcze nie, to bez sensu. Czasami lepiej odpuścić na chwilę... :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Tzn ja ogólnie nie mam apetytu, więc wciskam na siłę, i mam na razie taki powtarzający się zestaw, bo dziewczyny tu wiedzą, że ja od ponad tygodnia mam straszne mdłości, nudności, wymioty no i zdarzały się biegunki, śmierdzi mi wszystko i odrzuca mnie od wszystkiego :P. Jem dlatego, że muszę... :( ale mam nadzieję, że apetyt wróci mi znów na warzywa i owoce.
    Próbowałam już wszystkich sposobów na mdłości, biorę tabletki które dostałam od ginekologa i jest różnie.

No dzisiaj jednak piersi dają się we znaki :)

Ja mam z samego ranna odrzut od jedzenia. No kurde nie mogę normalnie i na chama wpycham chociaż kromkę chleba. Za to zaczęły się u mnie poranne mdłości i już w ogól na jedzenie nie mogę patrzeć. Ledwo tą kromkę przełknęłam. I schudłam przez to już 2kg.
    Ale z cycków się cieszę, zrobiły pełniejsze, okrągłe. Tzn ja się cieszę, mąż ma radochę :P

• Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam współczuję, ale jest mi raźniej że nie jestem jedyna ;). U mnie na razie -1kg było tydzień temu, jutro się zważę rano, zobaczymy jak to idzie.
    Dobra, ja uciekam bo na prawdę trzeba coś ogarnąć :). Będę zaglądać, bo czekam na info z wizyt :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, u mnie w pracy też już wiedzą, chociaż jeszcze czeka mnie rozmowa oko w oko ;).
    U mnie jedyne co przechodzi ostatnio jako obiad to makaron sojowy z warzywami duszonymi (krojonymi w słupki), a tak to nawet pomidorówkę zwracałam..
    Jak to ostatnio mój mąż mówi, że mój brzuch biedny, żeby w końcu przeszło, no bo ile to będzie trwać, a ja się śmieję: ile? w najgorszym wypadku do końca 3 m-ca :P
    Liczę, że przejdzie nam szybciej :D i będziemy korzystać z tych smacznych owocków i warzywek letnich :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też mdłe rzeczy nie podchodzą, z kolei po tych mocniej doprawionych mam biegunkę :P muszę znaleźć złoty środek ;). Znów mnie muli, więc za szybko się cieszyłam, no trudno :) na te dolegliwości najlepsze też wyobrażenie maluszka, dla którego warto teraz przecierpieć :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss w najgorszym wypadku to te mdłości przejdą po porodzie;-) znam takie dziewczyny co rozmawiały z WC w końcówce ciąży i to dzień w dzień,i nie jest to nic niepokojącego:-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness nie przyjmuję takiego scenariusza :P musi być dobrze ;), ale wiem że zdarza się różnie i trzyma całą ciążę.

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ