Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe e-ness, a cycuszki mogą być? ;)
    Kurcze, chyba u mnie dziś będzie ten jeden z lepszych dni :)

Też macie z samego rana taki głód? Ja o 6:00 rano muszę wstać i zrobić sobie kanapkę z 1/2 kromki chleba, bo inaczej kaplica, tak zasysa, aż boli a w końcu jak nie zjem to zaczyna mdlić... herbatnik czy migdały nie pomagają, bo to jakby ziarenko puścić w ten buczący z głodu żołądek :P

h84fe6ydttjiala2.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:

Też macie z samego rana taki głód? Ja o 6:00 rano muszę wstać i zrobić sobie kanapkę z 1/2 kromki chleba, bo inaczej kaplica, tak zasysa, aż boli a w końcu jak nie zjem to zaczyna mdlić... herbatnik czy migdały nie pomagają, bo to jakby ziarenko puścić w ten buczący z głodu żołądek :P

U mnie rano nic nie wchodzi ale to dla tego, że tak się nauczyłam przez pracę za to o 23 to lodówka się nie zamyka. Za to tydzień temu jadłam krówki zawiniete w salami. Wiecie jakie pycha :-D teraz nic. Jeszcze za wcześnie. Ciekawa jestem która z nas wymyśli najdziwniejsze przekąski :-P

• e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:

Ooo pewnie ze lepiej, :-P

Ja zjadam właśnie 3 dokładkę sałatki ziemniaczanej, i będzie to moja ostatnia dokładna bo już nie mam czego dokładać ;-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ja ogólnie nie mam apetytu, więc wciskam na siłę, i mam na razie taki powtarzający się zestaw, bo dziewczyny tu wiedzą, że ja od ponad tygodnia mam straszne mdłości, nudności, wymioty no i zdarzały się biegunki, śmierdzi mi wszystko i odrzuca mnie od wszystkiego :P. Jem dlatego, że muszę... :( ale mam nadzieję, że apetyt wróci mi znów na warzywa i owoce.
    Próbowałam już wszystkich sposobów na mdłości, biorę tabletki które dostałam od ginekologa i jest różnie.

No dzisiaj jednak piersi dają się we znaki :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:19

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jesteście z tymi mdłościami, wymiotami :( U mnie na razie spokojnie :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, współczuję... ja z tego względu dostałam L4, ale mam nadzieję że się będzie normować, nie chciałabym od początku bimbać na zwolnieniu, ale jak się będę czuła to niestety lekarz znów mnie zostawi w domu, ale liczę że się w końcu poprawi, bo też chciałabym jednak trochę popracować :), zawsze to inaczej niż w domu siedzieć :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    witam po 2dniowej przerwie, bo wypoczywalam nad woda,

mnie piersi bolaly w 1szych dniach ciazy pon, wt(beta 34) i srode, teraz juz ok tylko lekko powiekszone są

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram do pracy. Misia powodzenia na wizycie trzymamy mocno kciuki <3

MiSia :) lubi tę wiadomość

• agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś ambitny plan, aby chociaż prasowanie ogarnąć, bo niebawem zrobi się taka góra, że... :P.
    Pati, 10 dni i wizyta :D

No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :), pamiętam że MiSia ma wizytę, a resztę muszę zerknąć do naszej tabelki ;)

Kurde zastanawiam się jak ja na czczo pójdę na te badania, jak ja o 06:00 juz muszę coś zjeść :P, no ale trudno ;)

pati87, MiSia :) lubią tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, no dla kruszynki wszystko :). Ale ja teraz nawet nie dałabym rady, dlatego że też mam 1h dojazdu w jedną stronę, a do tego jakbym miała cały swój dzień pracy spędzić w toalecie, albo zastanawiając się czy wymioty czy jeszcze nie, to bez sensu. Czasami lepiej odpuścić na chwilę... :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Tzn ja ogólnie nie mam apetytu, więc wciskam na siłę, i mam na razie taki powtarzający się zestaw, bo dziewczyny tu wiedzą, że ja od ponad tygodnia mam straszne mdłości, nudności, wymioty no i zdarzały się biegunki, śmierdzi mi wszystko i odrzuca mnie od wszystkiego :P. Jem dlatego, że muszę... :( ale mam nadzieję, że apetyt wróci mi znów na warzywa i owoce.
    Próbowałam już wszystkich sposobów na mdłości, biorę tabletki które dostałam od ginekologa i jest różnie.

No dzisiaj jednak piersi dają się we znaki :)

Ja mam z samego ranna odrzut od jedzenia. No kurde nie mogę normalnie i na chama wpycham chociaż kromkę chleba. Za to zaczęły się u mnie poranne mdłości i już w ogól na jedzenie nie mogę patrzeć. Ledwo tą kromkę przełknęłam. I schudłam przez to już 2kg.
    Ale z cycków się cieszę, zrobiły pełniejsze, okrągłe. Tzn ja się cieszę, mąż ma radochę :P

• Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam współczuję, ale jest mi raźniej że nie jestem jedyna ;). U mnie na razie -1kg było tydzień temu, jutro się zważę rano, zobaczymy jak to idzie.
    Dobra, ja uciekam bo na prawdę trzeba coś ogarnąć :). Będę zaglądać, bo czekam na info z wizyt :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia, u mnie w pracy też już wiedzą, chociaż jeszcze czeka mnie rozmowa oko w oko ;).
    U mnie jedyne co przechodzi ostatnio jako obiad to makaron sojowy z warzywami duszonymi (krojonymi w słupki), a tak to nawet pomidorówkę zwracałam..
    Jak to ostatnio mój mąż mówi, że mój brzuch biedny, żeby w końcu przeszło, no bo ile to będzie trwać, a ja się śmieję: ile? w najgorszym wypadku do końca 3 m-ca :P
    Liczę, że przejdzie nam szybciej :D i będziemy korzystać z tych smacznych owocków i warzywek letnich :D

h84fe6ydttjiala2.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też mdłe rzeczy nie podchodzą, z kolei po tych mocniej doprawionych mam biegunkę :P muszę znaleźć złoty środek ;). Znów mnie muli, więc za szybko się cieszyłam, no trudno :) na te dolegliwości najlepsze też wyobrażenie maluszka, dla którego warto teraz przecierpieć :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss w najgorszym wypadku to te mdłości przejdą po porodzie;-) znam takie dziewczyny co rozmawiały z WC w końcówce ciąży i to dzień w dzień,i nie jest to nic niepokojącego:-)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness nie przyjmuję takiego scenariusza :P musi być dobrze ;), ale wiem że zdarza się różnie i trzyma całą ciążę.

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ