X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia i bardzo dobrze, że poszłaś na zwolnienie, nie ma co się poświęcać dla pracy kosztem swoim i dziecka.

Pianistka ja jeszcze pracuję normalnie, ale od lipca będę już mieć grafik "ciążowy" ;) czyli po max 8 godzin dziennie. A co, jak się należy to trzeba korzystać :) trzeba dbać o siebie :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kciuki za wizytę! :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    U mnie ten tydzień wolnego to moje wakacje :/
    Ehhh, dostałam nową pracę miesiąc temu i nie przysługuje mi 5tygodniowy urlop... i tak szef poszedł na rękę że dał mi ten tydzień w czerwcu bo powiedział, że lipiec i sierpień muszę być na miejscu bo inni pracownicy mają urlopy a ktoś musi pracować :)
    I tym sposobem nie mam w tym roku urlopu... :(

Do kiedy dziewczyny zamierzacie pracować?
    Ja do środy:D tylko że ja też jestem narażona na dźwiganie, oraz niemiłe klientki... nie będę się wahała żeby wziąć zwolnienie :)
    A czy któraś z was decyduje się na prywatną położną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wybieram sie w drugiej polowie lipca na urlop i potem raczej nie wracam. Mam kierownicze stanowisko z nienormowanym czasem pracy. Dotego codziennie pokonuje minimum 200 km. Teoretycznie przy nienormowanym czasie pracy to 8h moglabym sobie zorganizowac.... ale czasem jest tyle pracy, ze sie tego nie da ogarnac i nikt mnie w tym nie zastapi... :(

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak sie dziś czujecie? Mnie dokucza ból brzucha jak na okres, czy jest to normalne?? Po pracę biegusiem lecę umówic sie do lekarza aby mieć pewność ,że z maleństwem wszystko dobrze:) Miłego dnia kobietki:)

6bf940ceba.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew i ja właśnie jestem w podobne sytuacji - stanowisko kierownicze. I tak jak niektórzy mydła ze fajna lekka praca to tak naprawdę jest kupa stresów, pracy po 10 h minimum... I ja idę w połowie lipca na urlop i nie mam zamiaru juz wrócić z niego.. U mnie w pravy nie docenia tego czy poszłam od razu na L4 czy siedziałam do końca.. Wylatuje i tak na spory okres czasu.. Wiec wole spokojnie posiedzieć w domku i niech bąbelek rośnie tym bardziej ze prawie rok staraliśmy się o niego :-)

Lecę na betę zaraz, ciekawa jestem ile wyjdzie :-)

MiSia :), gezanew lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja tak wczoraj miałam i w sobotę tez... Lekko mnie to wystraszyło ale to normalne jest :-) wszystko w środku się nam zmienia.. Jeżeli nie masz plamien i nie jest to ból ze cie zwija to nie martw się kochana :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffffffffffff to całe szczęście uspokoiłaś mnie Doti:)

6bf940ceba.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie dziś pobolewa A nic po za tym a w nocy wogole nie spałam burza ogromna siać mi się chciało non stop i myślałam cały czas czy okres nie dostane

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja z takim mega bólem promieniujacym do pleców i pachwiny do szpitala wczoraj się wybrałam. Wchodząc powiedziałam, że chce tylko mega przeciwbolowego coś. Nawet się nie spodziewałam, że tu beta 176 :-D.A dziś już mam uczucie jak bym kolke miała. :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lutówki :)
    Ja już oddałam krew na badanie hcg. Będę chyba co pół godziny się logować na stronę labu, żeby zobaczyć czy wyniki już są :)

Magdalena 87 mi wczoraj nie doskwierały żadne dolegliwości i dopiero zaczęłam świrować :( Zmusiłam męża żeby pojechał mi po test i jak zobaczyłam ze kreski robią się coraz wyraźniejsze to odetchnęłam:)

Doti87 to razem dziś betujemy :) Kciuki :)

• kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Powiedzcie mi jak u was Cycki,??? U mnie nic ja przynajmniej nie widzę i nie czuję nic. No sutki może wrażliwe. :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogólnie duży biust i teraz zrobił się jeszcze pełniejszy. Tkliwy. Dopiero co kupiłam sobie kilka nowych staników i coś czuję że długo ich nie poużywam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 07:17

kmb lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb! Gratki,sledzilam Twoja historie na inseminacji!;) gratulacje wielkie! Cycki?? U mnie tez zrobily sie wieksze.Nowe staniki sa juz za male. Na szczescie kilka lat temu sporo schudlam i nie wyrzucilam tych z miska D ;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duże B małe C. Bo różnie kupuje zależy od wzoru i producenta. Ale nic nie czuje. :-( tylko moja kaska jest koloru fioletowego.

• kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Kmb! Gratki,sledzilam Twoja historie na inseminacji!;) gratulacje wielkie! Cycki?? U mnie tez zrobily sie wieksze.Nowe staniki sa juz za male. Na szczescie kilka lat temu sporo schudlam i nie wyrzucilam tych z miska D ;)

Wkoncu I mi się udało ale to chyba dlatego, że tyle się działo zaraz po IUI u mnie w domu że nawet nie myślałam wsumie to byłam już umówiona, że jak dostanę @ to odrazu dzwonie i zaczynamy stymulację do IVF. A tu niespodzianka. :-D Hihi trudno było mnie nie podczytywac jak ja tam na Inseminacji 8 miesięcy już siedziałam :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 07:37

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie tak cieszylam ze nic nie czuje;) i w 6 tyg zaczelo sie-wymioty poranne i calodzienne mdlosci ;) ja mam 70 C;)Norbert sie cieszy ze urosly ;) A cycki zaczely dokuczac jakby po skonczonej planowo @. A w czasie @ ktorej nie bylo bolal brzuch jak na @

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z rozmiarem bez zmian ale za to są bolesne... tak pod spodem i po bokach. ale tylko przy dotyku :)

e-ness lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam pewnie i mnie to będzie męczyć jak na razie w piątek mam betę powtórzyć i wizyta zobaczymy co powie :-D

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Poczekam pewnie i mnie to będzie męczyć jak na razie w piątek mam betę powtórzyć i wizyta zobaczymy co powie :-D
    Pewnie nie za wiele Ci powie;) jak beta bedzie jeszcze niska to i na usg nie bedzie widac jeszcze;) zaciskam kciuki za gigantyczne bety;)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ