Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPianistko ja też wysłałam zaproszenie.
A co do tego progesteronu to chyba zalecenia się zmieniają. Moja ciąża jest wynikiem IVF i w zalecenia miałam brać progesteron tylko 14 dni. Z wynikiem testu ciążowego zadzwoniłam do profesora który nas prowadził i powiedział mi, że mogę niczego nie brać. No witaminy oczywiście tak, ale progesteron nie koniecznie. Powiedział też że jak kobieta ma się czuć bezpieczniej to może zażywać luteinę.
Przy wizycie poproszę żeby mi to wytłumaczył, bo powszechnie praktykuje się podawanie progesteronu w pierwszym trymestrze.
Oczywiście co innego ciazę zagrożone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 17:57
gorgeous lubi tę wiadomość
-
Szara myszko u mnie dupek nie ma wpływu na badanie progesteronu Nie musisz być na czczo i możesz robić o dowolnej porze dnia. Pamiętaj tylko,że jest to hormon wydzielany pulsacyjnie, więc ulega dobowym wahaniom nawet o 50%Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
szara myszka wrote:Ja właśnie się też zastanawiałam nad ćwiczeniami. Ja mam skoliozę i boję się o swój kregoslup w ciąży a mam taki fajny zestaw cwiczen z youtuba "zdrowy kregoslup" wiec postanowiłam go robic znowu systematycznie odkad jestem w ciąży ale jak zaczelam to przerwałam bo jednak bardzo silnie się tam napina brzuch a gdzies wyczytałam żeby nie napinac mocno brzucha w pierwszym trymestrze - ale nie wiem na ile to sprawdzone, wolalam nie ryzykować i ominelam te ćwiczenia które bardzo brzuch cisnely
Czyli można ćwiczyć ale z umiarem i uważać na brzuszek
ja bardziej preferuje ćwiczenia na uda i pośladki:) -
Helix wrote:Pianistka a slyszalas o takiej jednej co podnosila sztangi cala ciaze,na wyspach o niej glosno bylo,dala rade....i szybko wrocila do formy )) ale nie polecam
-
nick nieaktualnyMi lekarz kategorycznie zabronił wszystkich ćwiczeń oprócz nie za długich spacerów i jogi dla kobiet w ciąży. Jeszcze w maju biegałam, jeździłam na rowerze i trenowałam pole dance. Także trzeba pytać lekarza czy są przeciwskazania do ćwiczeń, bo nie zawsze to, że się wcześniej ćwiczyło oznacza, że w ciąży też można.
-
Hej Dziewczyny
Byłam w piątek na USG i jest po prawej stronie w macicy sam pęcherzyk bez zarodka, martwie się kurde ciąża jest młodsza, wskazuje na 5tc. pęcherzyk 8mm. Dopiero za dwa tyg mogę powtórzyć wtedy może coś bedzie widać, a jak nie to lipa. -
miśka905 wrote:Hej Dziewczyny
Byłam w piątek na USG i jest po prawej stronie w macicy sam pęcherzyk bez zarodka, martwie się kurde ciąża jest młodsza, wskazuje na 5tc. pęcherzyk 8mm. Dopiero za dwa tyg mogę powtórzyć wtedy może coś bedzie widać, a jak nie to lipa. -
miśka905 wrote:Hej Dziewczyny
miśka905 wrote:No wiem, może niepotrzebnie się nakręcam
Ja czytałam ze zarodek to tak najwcześniej w 6-7tc widać - a jaka masz bete i który to Twój dzień po owulacji/dzień cyklu? -
Pianistka wrote:a do którego tygodnia prać luteinę? Do końca 12? Biorę 3 tabletki dziennie...
2 na noc i 1 na dzień...
Kurcze, tak czytam na forach że w No z tym ciążko bo do 12 tyg jeśli ciąży zagraża poronienie to nie chcą nic zrobic bo to "natura" decyduje...
jednak w moim przypadku może zdecydować brak progesteronu -
szara myszka wrote:a apropo badania progesteronu - bo widziałam ze wcześniej rozmawialyscie o tym żeby lutke wziąć 12h przed badaniem, a jak to jest z duphastonem? czy tez tak trzeba czy mogę go wziąć normalnie przed badaniem? aha i czy trzeba być naczczo?
szara myszka lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Dupka mozesz brac do woli i badac progesteron Nie wplywa na wynik badania bo kest syntetyczny
Czyli wynik który mi wyjdzie będzie jakby "prawdziwy"? tzn jeżeli wyjdzie niski ale biore dupka to dobrze, a jeżeli wyjdzie w normie/wysoki to niepotrzebnie go biore? Można to tak uproscic? -
kmb wrote:Hej Dziewczyny. Można do was dołączyć? Dziś odebrałam wynik bety i jest 176. mój termin to 21 luty
kmb lubi tę wiadomość
-
Jestem padnięta,wszystko mnie boli a dobrego przeplatają się biegunka:-( tak mi zlecił ten weekend ze z żalem stwierdzam że jutro już poniedziałek i znów dzień świra
Jeszcze remont mnie czeka za 2 tyg nie wiem jak ja to przeżyje
No musiałam sobie pomarudzic
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot