Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
szara myszka wrote:Ja czytałam ze zarodek to tak najwcześniej w 6-7tc widać - a jaka masz bete i który to Twój dzień po owulacji/dzień cyklu?
Ja miałam wogole bardzo dziwny ten cykl bo miałam małpe 11 kwietnia ostatnią, a po śluzie i testach owulacje wskazało na 16 maj, czyli po miesiącu ponad..wiec juz wogole dziwnie. no ale teraz by sie wszystko zgadzało.. A bete ostatnią robiłam 1 czerwca to była 105,9 a dwa dni wcześniej była 22,1 -
szara myszka wrote:Czyli wynik który mi wyjdzie będzie jakby "prawdziwy"? tzn jeżeli wyjdzie niski ale biore dupka to dobrze, a jeżeli wyjdzie w normie/wysoki to niepotrzebnie go biore? Można to tak uproscic?
Szara myszko, dokładnie tak
Eness ja też z przykrością żegnam weekend. Jutro znowu gonitwa Trzymaj się!
Pianistko super,że zapowiada się tydzień wolnego! Ja z utęsknieniem czekam na wakacje do 20 lipca. Szkoła i wędrówki do niej, to dla mnie pełny etat jak nic
Wszystkim życzę miłego wieczoruszara myszka lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
U mnie ten tydzień wolnego to moje wakacje
Ehhh, dostałam nową pracę miesiąc temu i nie przysługuje mi 5tygodniowy urlop... i tak szef poszedł na rękę że dał mi ten tydzień w czerwcu bo powiedział, że lipiec i sierpień muszę być na miejscu bo inni pracownicy mają urlopy a ktoś musi pracować
I tym sposobem nie mam w tym roku urlopu...
Do kiedy dziewczyny zamierzacie pracować? -
nick nieaktualny
-
Pianistka ja jestem na zwolnieniu od poniedziałku juz.
Nie było problemu z lekarzem , powiedział ze nie musze mu się tłumaczyć ze jeśli chce iść na zwolnienie to mam do tego pełne prawo.
Ja pracowałam w sklepie na dziale mięsnym , co 2 dzień dostawa trzeba palety z towarem rozbierać a do tego mamy piec w który są pieczone całe blachy mies np po 4 schaby półtorej kilowe na jednej blaszce! I całe dwa piece takie załadowane. Gdzie są musze załadować i powyciagac. Poza tym za mmię nikt by nie pracował bo wtedy nie wykonywał by swojej pracy.
U mnie w firmie jestem 5 w ciąży i kazda szla odrazu na zwolnienie. Nie żałuję tego bo główny nasz szef potrafi być naprawdę wredny... -
Ja jeszcze jestem na macierzyńskim od czasu porodu z Kają. Miałam wrócić teraz w czerwcu do pracy, ale w tej sytuacji nie wracam. Nie wiem, czy pociągnę drugi macierzyński, bo mąż mówi,żebym już dała spokój z pracą i odeszła, ale ja jeszcze nie wiem.... Do pracy nie wracam, bo lekarz i tak mi powiedział,że dalej jak do końca I trymestru mi nie pozwoli pracować, a to ze względu na problemy z łożyskiem w poprzedniej ciąży. Wakacje o tyle mi dadzą wytchnienia,że do szkoły nie będę ganiać, ale przy 3 dzieci zawsze jest co robić, zwłaszcza jak od poniedziałku do piątku mąż w pracy do 21Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Pianistka wrote:Oho, no to ja mam ambitny plan pracować do końca roku...
Oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegała bez problemu
Pianistka no to masz ambitny plan
Ja zamierzam pracować może do września... W sumie zobaczę jak będzie i jak będę się czuć w poprzedniej ciąży pracowałam równo do połowy i to było tak akurat
Ja mam dwutygodniowy urlop za 2 tygodnie też już się nie mogę doczekać -
nick nieaktualnyJa bym chciała pracować do jesieni - październik, listopad o ile wszystko będzie ok. Ale jeżeli będzie jakiekolwiek zagrożenie to bez wahania pójdę na zwolnienie. Pracuje w firmie produkcyjnej, hałas, wymuszona pozycja itp. Ale po urlopie (koniec lipca) planuję poinformować o ciąży i zająć lżejsze stanowisko.
-
Eness no proszę! Ufff....od razu mi lżej. Powiedz, co dokuczało Ci w ostatniej ciąży? Ja w III miałam ogromny problem ze spojeniem, ale poza tym to była moja najlepsza ciąża i najlżejsza cesarka Masz teraz jakieś szczególne wskazania z racji tych 3 cc? Mi w sumie w 4 ciąży przyrosło łożysko, ale tak nie do końca wiadomo, czy z racji choroby dziecka, czy jednak przebyte cc miały w tym udział. Pomimo tego operacja szybka i sprawna, bez krwotoków itd...zupełnie nie jak przy placenta acreeta. Lekarz jednak mówi,że mam być spokojna. Że będę pod ścisłym nadzoremNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko
Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul ! -
MiSia :) wrote:Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko
Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul !
Ja pracę mam stosunkowo lekką ale do tej pory potrafiłam pracować 17 h albo np mieć nockę od 23 do 7 rano i potem lecieć na drugą zmianę do 16 i tak np tydzień...
Ale teraz odpuściłam.. pracuję 7,5h i ani minuty dłużejMiSia :), zosiaaa, Skierka lubią tę wiadomość
-
Dlatego nie żałuję podjętej decyzji jedna koleżanka kora była w ciąży przyniosła zaświadczenie o ciąży i chodziła jeszcze przez tydzień tylko do pracy bo zrezygnowała , bała się ze coś się może stać i później by sobie tego nie wybaczyla.
Po co mam im pokazywać ze dam rade skoro to i tak nie było by docenione.
Idę spać kochane,miłej nocki wam życzę!:-*
Jutro odezwę się po wizycie:-)