X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja czytałam ze zarodek to tak najwcześniej w 6-7tc widać - a jaka masz bete i który to Twój dzień po owulacji/dzień cyklu?

Ja miałam wogole bardzo dziwny ten cykl bo miałam małpe 11 kwietnia ostatnią, a po śluzie i testach owulacje wskazało na 16 maj, czyli po miesiącu ponad..wiec juz wogole dziwnie. no ale teraz by sie wszystko zgadzało.. :) A bete ostatnią robiłam 1 czerwca to była 105,9 a dwa dni wcześniej była 22,1

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Czyli wynik który mi wyjdzie będzie jakby "prawdziwy"? tzn jeżeli wyjdzie niski ale biore dupka to dobrze, a jeżeli wyjdzie w normie/wysoki to niepotrzebnie go biore? Można to tak uproscic?

Szara myszko, dokładnie tak :)

Eness ja też z przykrością żegnam weekend. Jutro znowu gonitwa :/ Trzymaj się!

Pianistko super,że zapowiada się tydzień wolnego! Ja z utęsknieniem czekam na wakacje do 20 lipca. Szkoła i wędrówki do niej, to dla mnie pełny etat jak nic ;)

Wszystkim życzę miłego wieczoru :)

szara myszka lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skierka - dobrze wiedzieć ;)

Skierka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten tydzień wolnego to moje wakacje :/
    Ehhh, dostałam nową pracę miesiąc temu i nie przysługuje mi 5tygodniowy urlop... i tak szef poszedł na rękę że dał mi ten tydzień w czerwcu bo powiedział, że lipiec i sierpień muszę być na miejscu bo inni pracownicy mają urlopy a ktoś musi pracować :)
    I tym sposobem nie mam w tym roku urlopu... :(

Do kiedy dziewczyny zamierzacie pracować?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca sierpnia, chyba że lekarz zadecyduje, że wcześniej dostanę L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:17

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witaj! :) już myślałam, że nikt z iui tutaj do nas nie dołączy. Wielkie gratulacje :))))

Nasze IUI w tym miesiącu ma piękne wyniki mam na myśli statystyki

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja jestem na zwolnieniu od poniedziałku juz.
    Nie było problemu z lekarzem , powiedział ze nie musze mu się tłumaczyć ze jeśli chce iść na zwolnienie to mam do tego pełne prawo.
    Ja pracowałam w sklepie na dziale mięsnym , co 2 dzień dostawa trzeba palety z towarem rozbierać a do tego mamy piec w który są pieczone całe blachy mies np po 4 schaby półtorej kilowe na jednej blaszce! I całe dwa piece takie załadowane. Gdzie są musze załadować i powyciagac. Poza tym za mmię nikt by nie pracował bo wtedy nie wykonywał by swojej pracy.

U mnie w firmie jestem 5 w ciąży i kazda szla odrazu na zwolnienie. Nie żałuję tego bo główny nasz szef potrafi być naprawdę wredny...

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka nie bylo mnie tu caly dzien a tu takie swietne wiadomosci :)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na macierzyńskim od czasu porodu z Kają. Miałam wrócić teraz w czerwcu do pracy, ale w tej sytuacji nie wracam. Nie wiem, czy pociągnę drugi macierzyński, bo mąż mówi,żebym już dała spokój z pracą i odeszła, ale ja jeszcze nie wiem.... Do pracy nie wracam, bo lekarz i tak mi powiedział,że dalej jak do końca I trymestru mi nie pozwoli pracować, a to ze względu na problemy z łożyskiem w poprzedniej ciąży. Wakacje o tyle mi dadzą wytchnienia,że do szkoły nie będę ganiać, ale przy 3 dzieci zawsze jest co robić, zwłaszcza jak od poniedziałku do piątku mąż w pracy do 21 :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, no to ja mam ambitny plan pracować do końca roku...
    Oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegała bez problemu :)

Bianka*, zosiaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle fajnie, że za dwa tygodnie zaczynam wakacje, ale raczej nie wrócę do pracy od września. Praca w gimnazjum to ogrom stresów i ciągła bieganina.

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też mam zamiar pracować do końca roku - oczywiście jeżeli dobrze się będę czuć i nic po drodze się nie wydarzy...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Oho, no to ja mam ambitny plan pracować do końca roku...
    Oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegała bez problemu :)

Pianistka no to masz ambitny plan ;)

Ja zamierzam pracować może do września... W sumie zobaczę jak będzie i jak będę się czuć :) w poprzedniej ciąży pracowałam równo do połowy i to było tak akurat :)

Ja mam dwutygodniowy urlop za 2 tygodnie :) też już się nie mogę doczekać :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dwóch poprzednich ciążach też miałam plan pracować do końca. Z synkiem mieliśmy wypadek samochodowy i musiałam przestać, a z Kają lekarz zabronił, kiedy zaczęło się źle dziać.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować do jesieni - październik, listopad o ile wszystko będzie ok. Ale jeżeli będzie jakiekolwiek zagrożenie to bez wahania pójdę na zwolnienie. Pracuje w firmie produkcyjnej, hałas, wymuszona pozycja itp. Ale po urlopie (koniec lipca) planuję poinformować o ciąży i zająć lżejsze stanowisko.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka fajnie ze jesteś;-)
    Niestety cc tez nas łączą, jestem po 3 i juz panikuje, bo końcówka ostatniej ciąży to bylo chodzenie po linie:-S

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness no proszę! Ufff....od razu mi lżej. Powiedz, co dokuczało Ci w ostatniej ciąży? Ja w III miałam ogromny problem ze spojeniem, ale poza tym to była moja najlepsza ciąża i najlżejsza cesarka :) Masz teraz jakieś szczególne wskazania z racji tych 3 cc? Mi w sumie w 4 ciąży przyrosło łożysko, ale tak nie do końca wiadomo, czy z racji choroby dziecka, czy jednak przebyte cc miały w tym udział. Pomimo tego operacja szybka i sprawna, bez krwotoków itd...zupełnie nie jak przy placenta acreeta. Lekarz jednak mówi,że mam być spokojna. Że będę pod ścisłym nadzorem :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko :-)
    Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
    Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
    Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul !

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko :-)
    Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
    Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
    Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul !
    Współczuję... dobra decyzja o przerwaniu pracy :) teraz nasze bąbelki są NAJWAŻNIEJSZE!!! <3

Ja pracę mam stosunkowo lekką ale do tej pory potrafiłam pracować 17 h albo np mieć nockę od 23 do 7 rano i potem lecieć na drugą zmianę do 16 :) i tak np tydzień...
    Ale teraz odpuściłam.. pracuję 7,5h i ani minuty dłużej :D

MiSia :), zosiaaa, Skierka lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie żałuję podjętej decyzji :-) jedna koleżanka kora była w ciąży przyniosła zaświadczenie o ciąży i chodziła jeszcze przez tydzień tylko do pracy bo zrezygnowała , bała się ze coś się może stać i później by sobie tego nie wybaczyla.
    Po co mam im pokazywać ze dam rade skoro to i tak nie było by docenione.

Idę spać kochane,miłej nocki wam życzę!:-):-*

Jutro odezwę się po wizycie:-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ