X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja czytałam ze zarodek to tak najwcześniej w 6-7tc widać - a jaka masz bete i który to Twój dzień po owulacji/dzień cyklu?

Ja miałam wogole bardzo dziwny ten cykl bo miałam małpe 11 kwietnia ostatnią, a po śluzie i testach owulacje wskazało na 16 maj, czyli po miesiącu ponad..wiec juz wogole dziwnie. no ale teraz by sie wszystko zgadzało.. :) A bete ostatnią robiłam 1 czerwca to była 105,9 a dwa dni wcześniej była 22,1

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Czyli wynik który mi wyjdzie będzie jakby "prawdziwy"? tzn jeżeli wyjdzie niski ale biore dupka to dobrze, a jeżeli wyjdzie w normie/wysoki to niepotrzebnie go biore? Można to tak uproscic?

Szara myszko, dokładnie tak :)

Eness ja też z przykrością żegnam weekend. Jutro znowu gonitwa :/ Trzymaj się!

Pianistko super,że zapowiada się tydzień wolnego! Ja z utęsknieniem czekam na wakacje do 20 lipca. Szkoła i wędrówki do niej, to dla mnie pełny etat jak nic ;)

Wszystkim życzę miłego wieczoru :)

szara myszka lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skierka - dobrze wiedzieć ;)

Skierka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ten tydzień wolnego to moje wakacje :/
    Ehhh, dostałam nową pracę miesiąc temu i nie przysługuje mi 5tygodniowy urlop... i tak szef poszedł na rękę że dał mi ten tydzień w czerwcu bo powiedział, że lipiec i sierpień muszę być na miejscu bo inni pracownicy mają urlopy a ktoś musi pracować :)
    I tym sposobem nie mam w tym roku urlopu... :(

Do kiedy dziewczyny zamierzacie pracować?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca sierpnia, chyba że lekarz zadecyduje, że wcześniej dostanę L4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 21:17

• kmb Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witaj! :) już myślałam, że nikt z iui tutaj do nas nie dołączy. Wielkie gratulacje :))))

Nasze IUI w tym miesiącu ma piękne wyniki mam na myśli statystyki

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• MiSia :) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja jestem na zwolnieniu od poniedziałku juz.
    Nie było problemu z lekarzem , powiedział ze nie musze mu się tłumaczyć ze jeśli chce iść na zwolnienie to mam do tego pełne prawo.
    Ja pracowałam w sklepie na dziale mięsnym , co 2 dzień dostawa trzeba palety z towarem rozbierać a do tego mamy piec w który są pieczone całe blachy mies np po 4 schaby półtorej kilowe na jednej blaszce! I całe dwa piece takie załadowane. Gdzie są musze załadować i powyciagac. Poza tym za mmię nikt by nie pracował bo wtedy nie wykonywał by swojej pracy.

U mnie w firmie jestem 5 w ciąży i kazda szla odrazu na zwolnienie. Nie żałuję tego bo główny nasz szef potrafi być naprawdę wredny...

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka nie bylo mnie tu caly dzien a tu takie swietne wiadomosci :)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na macierzyńskim od czasu porodu z Kają. Miałam wrócić teraz w czerwcu do pracy, ale w tej sytuacji nie wracam. Nie wiem, czy pociągnę drugi macierzyński, bo mąż mówi,żebym już dała spokój z pracą i odeszła, ale ja jeszcze nie wiem.... Do pracy nie wracam, bo lekarz i tak mi powiedział,że dalej jak do końca I trymestru mi nie pozwoli pracować, a to ze względu na problemy z łożyskiem w poprzedniej ciąży. Wakacje o tyle mi dadzą wytchnienia,że do szkoły nie będę ganiać, ale przy 3 dzieci zawsze jest co robić, zwłaszcza jak od poniedziałku do piątku mąż w pracy do 21 :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, no to ja mam ambitny plan pracować do końca roku...
    Oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegała bez problemu :)

Bianka*, zosiaaa, MiSia :) lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam o tyle fajnie, że za dwa tygodnie zaczynam wakacje, ale raczej nie wrócę do pracy od września. Praca w gimnazjum to ogrom stresów i ciągła bieganina.

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja też mam zamiar pracować do końca roku - oczywiście jeżeli dobrze się będę czuć i nic po drodze się nie wydarzy...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Oho, no to ja mam ambitny plan pracować do końca roku...
    Oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegała bez problemu :)

Pianistka no to masz ambitny plan ;)

Ja zamierzam pracować może do września... W sumie zobaczę jak będzie i jak będę się czuć :) w poprzedniej ciąży pracowałam równo do połowy i to było tak akurat :)

Ja mam dwutygodniowy urlop za 2 tygodnie :) też już się nie mogę doczekać :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dwóch poprzednich ciążach też miałam plan pracować do końca. Z synkiem mieliśmy wypadek samochodowy i musiałam przestać, a z Kają lekarz zabronił, kiedy zaczęło się źle dziać.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować do jesieni - październik, listopad o ile wszystko będzie ok. Ale jeżeli będzie jakiekolwiek zagrożenie to bez wahania pójdę na zwolnienie. Pracuje w firmie produkcyjnej, hałas, wymuszona pozycja itp. Ale po urlopie (koniec lipca) planuję poinformować o ciąży i zająć lżejsze stanowisko.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka fajnie ze jesteś;-)
    Niestety cc tez nas łączą, jestem po 3 i juz panikuje, bo końcówka ostatniej ciąży to bylo chodzenie po linie:-S

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness no proszę! Ufff....od razu mi lżej. Powiedz, co dokuczało Ci w ostatniej ciąży? Ja w III miałam ogromny problem ze spojeniem, ale poza tym to była moja najlepsza ciąża i najlżejsza cesarka :) Masz teraz jakieś szczególne wskazania z racji tych 3 cc? Mi w sumie w 4 ciąży przyrosło łożysko, ale tak nie do końca wiadomo, czy z racji choroby dziecka, czy jednak przebyte cc miały w tym udział. Pomimo tego operacja szybka i sprawna, bez krwotoków itd...zupełnie nie jak przy placenta acreeta. Lekarz jednak mówi,że mam być spokojna. Że będę pod ścisłym nadzorem :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko :-)
    Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
    Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
    Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul !

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Aa to widzę ze jak narazie ja leniuchuje tylko :-)
    Gdybym miała lżejsza prace to pewnie też bym pracowała , ale przy czymś takim odpada.. dodatkowo w niedziele po 12 h gdzie jest najwięcej pracy bo trzeba zrobić wszystko.
    Ja sobie powiedziałam odrazu ze jak dowiem się ze jestem w ciąży to spadam z tamtąd.
    Klimatyzacja jest , a potrafią ja całe lato nie wlaczac bo oszczędności! A kolo pieca idzie się udusić z gorąca... Czekolady się rozplywaly taka temperatura była na sklepie , ale szef stwierdził że jeszcze są dobre i ciul !
    Współczuję... dobra decyzja o przerwaniu pracy :) teraz nasze bąbelki są NAJWAŻNIEJSZE!!! <3

Ja pracę mam stosunkowo lekką ale do tej pory potrafiłam pracować 17 h albo np mieć nockę od 23 do 7 rano i potem lecieć na drugą zmianę do 16 :) i tak np tydzień...
    Ale teraz odpuściłam.. pracuję 7,5h i ani minuty dłużej :D

MiSia :), zosiaaa, Skierka lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie żałuję podjętej decyzji :-) jedna koleżanka kora była w ciąży przyniosła zaświadczenie o ciąży i chodziła jeszcze przez tydzień tylko do pracy bo zrezygnowała , bała się ze coś się może stać i później by sobie tego nie wybaczyla.
    Po co mam im pokazywać ze dam rade skoro to i tak nie było by docenione.

Idę spać kochane,miłej nocki wam życzę!:-):-*

Jutro odezwę się po wizycie:-)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ