X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop też tak jakoś chyba w piątek tak pozatym to chyba się dawno nie odzywała?
    Meldowac się po tej wilczej pełni ;-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja nie pospałam. Całą noc mi się śniło, że mi wody odchodzą tak się na tą pełnię nastawiłam a tu kicha :/

A Tulipanna nie jutro miała mieć to cc? Coś mi się 25.01 kojarzy. W każdym razie trzymam za Ciebie kciuki Tuli! I się odezwij w końcu! Pochwal się córcią jak ją będziesz miała już przy sobie.

Madzia już tak blisko Twojego rozwiązania też... Ale Wam zazdroszczę, że wiecie kiedy będziecie tulić Wasze Maluszki :)

Biedroneczko miał być Ignaś i nic innego nie brałam pod uwagę ale Mąż od początku kręcił nosem. A mi z czasem się to imię osłuchało. Mam wrażenie że nie pasuje do niego. A Igor podoba się Nam obojgu. :)

Dawno też Lula się nie odzywała... Meldować się Dziewczyny!

Vayn życzę dużo cierpliwości i oby wszystko szybko się unormowało. Buziaki dla Ciebie i Polusi :*

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym laktatorem wyskoczyłam bo widziałam, ze akurat o nich rozmawiacie. Nie wiem co by było gdybym nie kupiła wcześniej.

Pola je co 3-4 godziny 50-60ml mleka, próbowalam ją wybudzać na karmienie, ale ma mnie gdzieś :-)
    Ogólnie śpi całą dobę z przerwą na koncer koło północy :p
    Aaaa i mężu do rejestracji w usc potrzebował akt młzeństwa i 2 dowody. Meldunek i pesel też w usc, na pesel 10 min czekał.
    Biedroncia proszę. Tutaj jeszcze w szpitalu, dumna uśmiechnieta bo usteczkami zdjela szpitalny 'dowód osobisty'
    Buziole :*
    2ahfoec.jpg

Lexi150, marissith, Biedroneczka29, Astra, Kri, Tusiaa, madzia.rka, Doti87, L, d84, Mila920, ksanka, gorgeous, monjovika, gezanew, Bruśka, szara myszka, natalica06, tysiaa93, lula.91, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn śliczną masz córeczkę <3

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn Aaaaaaaaaaa ciocia biedronka właśnie się posikała,ale ona jest urocza <3 <3 i ten uśmieszek :) i spryciucha od pierwszych dni zycia buziaki dla Was :*

Tulipanna cholernico jedna nakazuje Tobie wrócić bo normalnie przyjadę i wpirdol spuszczę :)!!!!!!!!!!!!'!!!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:36

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn przepiękna! <3 co za usta namiętne ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała takie ruchy dziecka, jakby cały brzuch drżał przez moment, bardzo szybko i nie w jednym miejscu. Tak jakby od środka ktoś przyłożył takie wibracje dość mocne. Czułam to kilka razy w ciąży ale jakoś nie przykładałam do tego wagi a teraz zaczęłam schizować :-/ że to nic dobrego... Nie mogę z głowy tego wyrzucić help!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Czy któraś z was miała takie ruchy dziecka, jakby cały brzuch drżał przez moment, bardzo szybko i nie w jednym miejscu. Tak jakby od środka ktoś przyłożył takie wibracje dość mocne. Czułam to kilka razy w ciąży ale jakoś nie przykładałam do tego wagi a teraz zaczęłam schizować :-/ że to nic dobrego... Nie mogę z głowy tego wyrzucić help!
    Kri ja tak mam często. Jakoś nigdy nie przywiązywałam do tego uwagi bo przecież Mały ma się świetnie. Myślę, że to normalne bo jednak dzieci nie do końca kontrolują swoje ruchy i możemy to tak dziwnie odczuwać.

Jak tak patrzę na Polę to przypomina cukiereczka :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jaki słodki anioleczek echhh cudownosci tylko wysciskac wycałować :-*

Kri ja też tak mam i to kilka razy dziennie

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn cudowna jest twoja córeczka :-) no prześliczna po prostu :-) wielkie gratulacje jeszcze raz

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jaką masz śliczną córeczkę...mogłabym tak patrzeć i patrzeć :-) Śliczna i do tego daje mamusi pospać, przerwa między jedzeniem 3-4 h to naprawdę raj dla matek ;-) Co do piersi to współczuje , pamiętam jak potrafią boleć nadgryzione sutki :-/

Oczywiście pierwsze piszę a później się witam, dzień dobry :-)
    Dzisiaj "ciąża donoszona " JUPI :-D

Lexi150, d84 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn no no biedny tatuś będzie musiał całe miasto odganiac od Polci,po prostu cudna jest :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:

Tak, mam tak czasami. Wydaje mi się, że to jest odruch Moro, który jest zauważalny u maluchów po urodzeniu - pewnie dzieci ćwiczą go już w brzuchu.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nie ukrywam, że mi kamień spadł z serca. Dzięki.

gorgeous lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri spokojnie ja tez tak mam czasami :) na początku się bardzo zdenerwowałam, nawet się zastanawiałam (idiotka :D) czy to nie atak padaczki xD ale potem przestalam na to zwracać uwagę, ja tak miałam pare razy w całej ciąży, tez mi się wydaje ze to może być odruch moro :)

Vayn sliczna masz coreczke! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn cudeńko małe z Twojej córci :)

Kri ja tez juz dawno zauwazyłam że brzuch mi faluje delikatnie tak smiesznie i wtedy sobie mysle , że mały pływa i wody się ruszają :) albo że tylko troszkę rusza stópkami i dlatego tak się dzieje :)

Biedroneczko ja z Toba sie wybiorę do Tuli !! no tak to być nie może !! <wnerw> Jak mogła nas tak zostawić :|

Ale dzisiaj miałam ciężką noc.. Jakoś tak czujnie spałam. Co chwilę się budziłam, chodziłam na siku, było mi goraco i w każdej pozycji źle i do tego mały tak sie wiercił w nocy że szok. Chyba przez ta pełnie :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba spakowana przy nutce https://www.youtube.com/watch?v=ptXqpsFkut8- brawo JA :-P

A teraz na sanki z córą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:08

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Milego weekendu dziewczyny!

My od wczoraj intensywnie bo maz ma trzy dni wolnego, dziś tez zrobiłam obiad, tarte oreo bo jutro mamy gości, wysprzatalam i zaraz jedziemy do tesco na zakupy

miłego wieczorku!

Szara myszka możesz podać przepis na tartę oreo:)))

6bf940ceba.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal torby nie mam spakowanej,maz przywiozł szafę i walczy z nia :) i w dodatku połamał mi przez przypadek storczyka ktory wypuścił mi 5 pąków praktycznie po roku czasu :( mowi ze kupi mi dzis nowego ale tak sie cieszyłam ze mi w koncu paki sie pokazały :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    A ja nadal torby nie mam spakowanej,maz przywiozł szafę i walczy z nia :) i w dodatku połamał mi przez przypadek storczyka ktory wypuścił mi 5 pąków praktycznie po roku czasu :( mowi ze kupi mi dzis nowego ale tak sie cieszyłam ze mi w koncu paki sie pokazały :(

A ja dzisiaj powyrzucam wszystkie moje storczyki , Bo nic nie puszczaja I zasuszone sa raczej :) :) :) nie umiem bardzo o kwiatki dbac , zapominam, czasu nie mam I taki tam :D kupie sobie nowe ...
    P.s. Ja sie czuje nie bardzo, tak mi ciezko , juz zmeczona .... Ahhhhhh mocno ....
    Ja spakowalam torbe dla synka wczoraj, ale sobie jeszcze nie , ale na jednej kupie rzeczy leza , to spoko chociaz to ;)

f2wle6ydurxmnzb6.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ