X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze teraz kolej Lexi,albo Tysi :)

Lexi Ja jadłam kromeczki z pasztecikiem i ogórkiem kiszonym a pozniej słodkie monte i michalki :) a pozniej chuba zrobie sobie kasze manna z topionym masłem cukrem i cynamonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:37

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Szara myszka możesz podać przepis na tartę oreo:)))

ja robie z tego przepisu :)

http://ciastkozercy.pl/tarta-oreo-z-malinami/

ja robie z bananami tylko trzeba wtedy obficie skropić od góry cytryna. Smak ma pyszny :):) z borowkami tez by mogla wyjść dobra ;)

mój maly tez szaleje ostatnio a po tej tarcie dziś to już w ogole :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:40

Magdalena87 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sernik na zimno ale jak mi się chciało jak robiłam to teraz cały w blaszce siedzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja jeszcze mam czas :P
    Pasztecik to może bym i zjadła. Ale chyba bardziej jakaś rybka. Sałatka rybna. To jest myśl :D

I truskawki! Ale bym zjadła truskawek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:46

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym opadaniem brzucha to ja już nie wiem jak to jest. Bo to zawsze musi widać po brzuchu że dziecko zeszło w dół? w piątek byłam u lekarki i powiedziała mi że dziecko jest tak nisko, że główkę przysłaniają moje kości i ciężko go zbadać (więc wagi mi już nie podaje bo nogi ma bardzo długo i są niemiarodajne). Więc dziecko jest nisko a wszyscy mi mówią, że brzuch mi nie opadł.

też się zastanawiam co zjeść, poszłam do mamy a tam kawałki kurczaka na ostro z ryżem marchewką cebulą pietruszką i problem rozwiązany, właśnie wcinam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jednego dnia się wydaje że jest nisko, innego wysoko. Ale oddycha mi się lepiej, nie mam już takich duszności no i ruchy Małego czuję coraz niżej, a dziś nawet tak jakby parcie na miednicę więc wydaje mi się że jest nisko ułożony. To chyba wizualnie nie zawsze jest takie jednoznaczne.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizualnie się na pewno nic nie zmienilo, a czuje go tak jak czułam z tym ze ja nigdy nie miałam jakiś problemów ze tchu brakowało czy cos przez niego (ja mam dlugi tlów może dlatego). Czasem czuje glowe dość nisko ale i tak wysoko chyba, bo to bardzo nisko musi zejsc

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi nadal siedzi z prawej strony prawie na plecy wlazi a wieczorem to tak nogi prezy pod zebra że szok. Dziś się tak ulozyl że nawet miałam problem się podetrzec na toalecie. Chyba tylek lub bioderka mi wystają i mam jajco takie. Zauważyłam że się męczę przy byle czym i sapie. Ma są kra. Więc chyba młody się nie wybiera do nas. W środę sprawdzimy ile waży.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro się może dowiem ile waży maluch ale dopiero popołudniu:) Ciekawe czy nadal główkowo, bo po tych kopniakach wszędzie to już zgłupiałam. Torbę spakowałam. Chyba mam już tam wszystko... Chyba :)

201602171662.png201311165165.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Mnie sie wydaje ze teraz kolej Lexi,albo Tysi :)

Lexi Ja jadłam kromeczki z pasztecikiem i ogórkiem kiszonym a pozniej słodkie monte i michalki :) a pozniej chuba zrobie sobie kasze manna z topionym masłem cukrem i cynamonem :)
    Ooj Biedroneczko, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, żeby niedługo była moja kolej bo po prostu mam już dość! :) Ale żadnych objawów porodu nie mam więc sobie jeszcze troszkę poczekam. Albo przenoszę tak jak moja mama o calutki tydzień :P

Tak sobie o jedzonku rozmawiacie, ja dziś opchnęłam kebaba <3

A ogólnie to chodzę zła, wszystko mnie wyprowadza z równowagi, jestem płaczliwa itp itd, nie chcę już tych hormonów, siooo. Powinnam zamknąć się w jakiejś komórce i czekać w niej na poród :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tylko ja mam tak ale ostatnio odczuwam wilczy apetyt:D co zjem to zaraz i znowu bym coś pochrupała ;/

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Nie wiem czy tylko ja mam tak ale ostatnio odczuwam wilczy apetyt:D co zjem to zaraz i znowu bym coś pochrupała ;/
    Hehe jak pewnie większośc z nas, robimy zapasy na czas po ciąży :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff myślałam ,że tylko ze mnie taki żarłoczek aż mi samej wstyd,że ciągle coś muszę jeść hehhe

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Ufff myślałam ,że tylko ze mnie taki żarłoczek aż mi samej wstyd,że ciągle coś muszę jeść hehhe
    E taam wstyd, teraz mamy dobrą wymówkę, w końcu jemy za dwoje ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wiem wiem,ze Ty masz jeszcze czas(chyba 23luty?) i oby maleństwo jeszcZe noe spieszyło sie na swiat,ale te Twoje ostatnie bole spowodowały,ze nie jedna z Nas pomyślała ze będziesz kolejna :)

Tysia cisza cisza,ale czasami chwyci i koniec :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Lexi wiem wiem,ze Ty masz jeszcze czas(chyba 23luty?) i oby maleństwo jeszcZe noe spieszyło sie na swiat,ale te Twoje ostatnie bole spowodowały,ze nie jedna z Nas pomyślała ze będziesz kolejna :)

Tysia cisza cisza,ale czasami chwyci i koniec :)
    Hihi też obstawiałam, że Lexi niedługo się rozpakuje ale jeszcze ładnie się trzyma ;)

Dobrze by było :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A ogólnie to chodzę zła, wszystko mnie wyprowadza z równowagi, jestem płaczliwa itp itd, nie chcę już tych hormonów, siooo. Powinnam zamknąć się w jakiejś komórce i czekać w niej na poród :D

Oj mam podobnie , ale myślę, że to już taki czas zmęczenia ciążą nastał.

Ja obstawiam : Tusia, Tysia , Lexi ;-) Nie obrażę się jak będę zaraz po nich :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Oj mam podobnie , ale myślę, że to już taki czas zmęczenia ciążą nastał.

Ja obstawiam : Tusia, Tysia , Lexi ;-) Nie obrażę się jak będę zaraz po nich :-P
    Obyś nam to wywróżyła ;) I sobie oczywiście też ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och wy moje gaduly :-) naskrobalyscie że ho ho. U nas dziś goście mamusie przyjechały do mnie przed rozpakowaniem bo w tygodniu to już pewnie nie będzie jak. Potem mój mąż składał szafę z sąsiadem a sąsiadka kawusie i ploteczki. Ale mi takiego rozgardiaszu brakowało :-) Jutro Was nadrobie. Buziaczki

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja w sumie to moge rodzić juz teraz hehe :) Już nawet ten wynik gbs mam w nosie. Jak nie bede miała badania to mi podadzą antybiotyk i uznają , że mam dodatki i raczej to nie powinno zaszkodzić :)

Ostatnio moja koleżanka urodziła. NIe zgadniecie w ile. 2 godz ale to jej drugie dziecko. PIerwsze w sumie tez coś tak krótko rodziła. Tez bym tak chciała. No i jej nie nacieli ani nie pekła :)

Mój mały dzisiaj tak szaleje, ze az mnie juz to momentami wkurza. Bo tylko co chwile okrzyki: ała, wyjdz mi stąd, boli to. Kurcze tak mi napiera na wszystkie strony a zwłaszcza na żebro że mam ochotę go stamtąd wyjąć :P Noo i mam jakieś dziwne objawy w udach tak jakby scięgno mnei zaboli przez chwilę i puszcza ale wtedy nie da rady iść i tak raz w jednym i raz w drugim udzie i do tego tak jakby mnie poślady ciągnęły dziwnie :P aaa ja Lexi mam właśnie takie co jakiś czas parcie ale na odbyt.

Do torby zapakowałam ostatnie rzeczy smoczek, papier toaletowy, a do karty ciązy włozyłam moje ciśnienia jakie miałam i dowód. I nawet przyszykowłam już ciuchy do wyjscia ze szpitala, ewentualnie laktator ręczny i butelkę. Obczaiłam jak się pasy luzuje w foteliku i jak mniej więcej się zapina do auta.
    Chyba jestem gotowa na poród :D Jeszcze sobie nogi dzisiaj wrazie czegoś ogolę :)

Biedroneczka29, szara myszka, Evans lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ