Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze teraz kolej Lexi,albo Tysi :)

Lexi Ja jadłam kromeczki z pasztecikiem i ogórkiem kiszonym a pozniej słodkie monte i michalki :) a pozniej chuba zrobie sobie kasze manna z topionym masłem cukrem i cynamonem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:37

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Szara myszka możesz podać przepis na tartę oreo:)))

ja robie z tego przepisu :)

http://ciastkozercy.pl/tarta-oreo-z-malinami/

ja robie z bananami tylko trzeba wtedy obficie skropić od góry cytryna. Smak ma pyszny :):) z borowkami tez by mogla wyjść dobra ;)

mój maly tez szaleje ostatnio a po tej tarcie dziś to już w ogole :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:40

Magdalena87 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sernik na zimno ale jak mi się chciało jak robiłam to teraz cały w blaszce siedzi.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja jeszcze mam czas :P
    Pasztecik to może bym i zjadła. Ale chyba bardziej jakaś rybka. Sałatka rybna. To jest myśl :D

I truskawki! Ale bym zjadła truskawek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 18:46

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym opadaniem brzucha to ja już nie wiem jak to jest. Bo to zawsze musi widać po brzuchu że dziecko zeszło w dół? w piątek byłam u lekarki i powiedziała mi że dziecko jest tak nisko, że główkę przysłaniają moje kości i ciężko go zbadać (więc wagi mi już nie podaje bo nogi ma bardzo długo i są niemiarodajne). Więc dziecko jest nisko a wszyscy mi mówią, że brzuch mi nie opadł.

też się zastanawiam co zjeść, poszłam do mamy a tam kawałki kurczaka na ostro z ryżem marchewką cebulą pietruszką i problem rozwiązany, właśnie wcinam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jednego dnia się wydaje że jest nisko, innego wysoko. Ale oddycha mi się lepiej, nie mam już takich duszności no i ruchy Małego czuję coraz niżej, a dziś nawet tak jakby parcie na miednicę więc wydaje mi się że jest nisko ułożony. To chyba wizualnie nie zawsze jest takie jednoznaczne.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizualnie się na pewno nic nie zmienilo, a czuje go tak jak czułam z tym ze ja nigdy nie miałam jakiś problemów ze tchu brakowało czy cos przez niego (ja mam dlugi tlów może dlatego). Czasem czuje glowe dość nisko ale i tak wysoko chyba, bo to bardzo nisko musi zejsc

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi nadal siedzi z prawej strony prawie na plecy wlazi a wieczorem to tak nogi prezy pod zebra że szok. Dziś się tak ulozyl że nawet miałam problem się podetrzec na toalecie. Chyba tylek lub bioderka mi wystają i mam jajco takie. Zauważyłam że się męczę przy byle czym i sapie. Ma są kra. Więc chyba młody się nie wybiera do nas. W środę sprawdzimy ile waży.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro się może dowiem ile waży maluch ale dopiero popołudniu:) Ciekawe czy nadal główkowo, bo po tych kopniakach wszędzie to już zgłupiałam. Torbę spakowałam. Chyba mam już tam wszystko... Chyba :)

201602171662.png201311165165.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Mnie sie wydaje ze teraz kolej Lexi,albo Tysi :)

Lexi Ja jadłam kromeczki z pasztecikiem i ogórkiem kiszonym a pozniej słodkie monte i michalki :) a pozniej chuba zrobie sobie kasze manna z topionym masłem cukrem i cynamonem :)
    Ooj Biedroneczko, nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała, żeby niedługo była moja kolej bo po prostu mam już dość! :) Ale żadnych objawów porodu nie mam więc sobie jeszcze troszkę poczekam. Albo przenoszę tak jak moja mama o calutki tydzień :P

Tak sobie o jedzonku rozmawiacie, ja dziś opchnęłam kebaba <3

A ogólnie to chodzę zła, wszystko mnie wyprowadza z równowagi, jestem płaczliwa itp itd, nie chcę już tych hormonów, siooo. Powinnam zamknąć się w jakiejś komórce i czekać w niej na poród :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy tylko ja mam tak ale ostatnio odczuwam wilczy apetyt:D co zjem to zaraz i znowu bym coś pochrupała ;/

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Nie wiem czy tylko ja mam tak ale ostatnio odczuwam wilczy apetyt:D co zjem to zaraz i znowu bym coś pochrupała ;/
    Hehe jak pewnie większośc z nas, robimy zapasy na czas po ciąży :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff myślałam ,że tylko ze mnie taki żarłoczek aż mi samej wstyd,że ciągle coś muszę jeść hehhe

6bf940ceba.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Ufff myślałam ,że tylko ze mnie taki żarłoczek aż mi samej wstyd,że ciągle coś muszę jeść hehhe
    E taam wstyd, teraz mamy dobrą wymówkę, w końcu jemy za dwoje ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wiem wiem,ze Ty masz jeszcze czas(chyba 23luty?) i oby maleństwo jeszcZe noe spieszyło sie na swiat,ale te Twoje ostatnie bole spowodowały,ze nie jedna z Nas pomyślała ze będziesz kolejna :)

Tysia cisza cisza,ale czasami chwyci i koniec :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Lexi wiem wiem,ze Ty masz jeszcze czas(chyba 23luty?) i oby maleństwo jeszcZe noe spieszyło sie na swiat,ale te Twoje ostatnie bole spowodowały,ze nie jedna z Nas pomyślała ze będziesz kolejna :)

Tysia cisza cisza,ale czasami chwyci i koniec :)
    Hihi też obstawiałam, że Lexi niedługo się rozpakuje ale jeszcze ładnie się trzyma ;)

Dobrze by było :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A ogólnie to chodzę zła, wszystko mnie wyprowadza z równowagi, jestem płaczliwa itp itd, nie chcę już tych hormonów, siooo. Powinnam zamknąć się w jakiejś komórce i czekać w niej na poród :D

Oj mam podobnie , ale myślę, że to już taki czas zmęczenia ciążą nastał.

Ja obstawiam : Tusia, Tysia , Lexi ;-) Nie obrażę się jak będę zaraz po nich :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Oj mam podobnie , ale myślę, że to już taki czas zmęczenia ciążą nastał.

Ja obstawiam : Tusia, Tysia , Lexi ;-) Nie obrażę się jak będę zaraz po nich :-P
    Obyś nam to wywróżyła ;) I sobie oczywiście też ;D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och wy moje gaduly :-) naskrobalyscie że ho ho. U nas dziś goście mamusie przyjechały do mnie przed rozpakowaniem bo w tygodniu to już pewnie nie będzie jak. Potem mój mąż składał szafę z sąsiadem a sąsiadka kawusie i ploteczki. Ale mi takiego rozgardiaszu brakowało :-) Jutro Was nadrobie. Buziaczki

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja w sumie to moge rodzić juz teraz hehe :) Już nawet ten wynik gbs mam w nosie. Jak nie bede miała badania to mi podadzą antybiotyk i uznają , że mam dodatki i raczej to nie powinno zaszkodzić :)

Ostatnio moja koleżanka urodziła. NIe zgadniecie w ile. 2 godz ale to jej drugie dziecko. PIerwsze w sumie tez coś tak krótko rodziła. Tez bym tak chciała. No i jej nie nacieli ani nie pekła :)

Mój mały dzisiaj tak szaleje, ze az mnie juz to momentami wkurza. Bo tylko co chwile okrzyki: ała, wyjdz mi stąd, boli to. Kurcze tak mi napiera na wszystkie strony a zwłaszcza na żebro że mam ochotę go stamtąd wyjąć :P Noo i mam jakieś dziwne objawy w udach tak jakby scięgno mnei zaboli przez chwilę i puszcza ale wtedy nie da rady iść i tak raz w jednym i raz w drugim udzie i do tego tak jakby mnie poślady ciągnęły dziwnie :P aaa ja Lexi mam właśnie takie co jakiś czas parcie ale na odbyt.

Do torby zapakowałam ostatnie rzeczy smoczek, papier toaletowy, a do karty ciązy włozyłam moje ciśnienia jakie miałam i dowód. I nawet przyszykowłam już ciuchy do wyjscia ze szpitala, ewentualnie laktator ręczny i butelkę. Obczaiłam jak się pasy luzuje w foteliku i jak mniej więcej się zapina do auta.
    Chyba jestem gotowa na poród :D Jeszcze sobie nogi dzisiaj wrazie czegoś ogolę :)

Biedroneczka29, szara myszka, Evans lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1354 1355 1356 1357 1358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ