X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans ja w sumie nie mam problemu odpukac ze storczykami bo pędy puszczaja może dlatego że cały czas mają słońce i mam na parapecie tylko 3 więc żaden nie zabiera sobie światła ale ja mieszkam w domku. I różnie je przelewam. Czasem raz na tydzień albo co 2 tyg aa czesto tak mam że zaleje je woda z kranu i zostawiam w ciemnej łazience i o nich zapominam :D nieraz stały tam poł dnia i zyją hehe
    Mam koleżanke która mieszka w bloku i ma w ciul tych storczyków na parapecie i powiem Ci , że tez jej nie puszczają pędów...

Biedroneczko skoro raz pusciły to i drugi raz puszcza :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ze puszcza ale ta gałązka akurat co maz złamał miała 5 pąków :( druga ma trzy,No ale trudno.Ja swojego storczyka podlewam co niedziele wlewając wodę do doniczki i wkładając kwiatka do tej wody i tez kilkakrotnie zapomniałam o nim i moczył sie i moczył :) najważniejsze jest żeby stał przy oknie bo lubi światło,moja mama ma duzo storczyków kazdy stoi na parapecie i kazdy kwitnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 14:23

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do storczyków to one nie lubią zmiany miejsc. Często więc po zakupie i przyniesieniu do domu opadają kwiatki a później długo nie chcą kwitnąć. Ale jak się przyzwyczają to w końcu odbiją. Najczęściej po kilku miesiącach. A wtedy będą kwitnąć non stop. Ja miałam chyba z 7 ale niestety musiałam je wyrzucić bo mi się szkodniki zalęgły i zniszczyły je doszczętnie. Na nic się zdało opryskiwanie :( Ale teraz pomału odrabiam swoją kolekcję i już mam 3 :D A podlewam jak mi się przypomni :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś zaczęłam 37tydzien (36t0d) i jest napisane ze ciąża donoszona,ale to chyba raczej bedzie donoszona za tydzien prawda???kurde pozostało 28dni szok jak to zleciało :) mogłabym na poczatku lutego urodzić bo juz sie nie moge doczekać mojej kruszynki a z drugiej strony tak mi sie marzy ten 20 luty dzien moich urodzin :) :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Biedroneczko. Ciąża donoszona to 37+0. U mnie jeszcze 8 dni...

Kri lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania, że najlepiej jest rodzić w okolicach terminu wyznaczonego, dziecię chyba wtedy najsilniejsze się rodzi, najzdrowsze, jakoś przyspieszanie o 2-3 tyg nie wydaje mi się najlepsze. Oczywiście wiadomo, że natura sama decyduje nie wiadomo dlaczego o rozpoczęciu akcji i nic na to nie poradzimy. Ja tam w sumie lubię jak jest w brzuszku i dokucza troszkę :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

Wysłany: 24 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri zgadzam sie z Toba całkowicie :) kiedy maluszek bedzie czuł ze jest gotowy to wyjdzie,a my mamuśki musimy sie uzbroić w cierpliwość :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Evans ja w sumie nie mam problemu odpukac ze storczykami bo pędy puszczaja może dlatego że cały czas mają słońce i mam na parapecie tylko 3 więc żaden nie zabiera sobie światła ale ja mieszkam w domku. I różnie je przelewam. Czasem raz na tydzień albo co 2 tyg aa czesto tak mam że zaleje je woda z kranu i zostawiam w ciemnej łazience i o nich zapominam :D nieraz stały tam poł dnia i zyją hehe
    Mam koleżanke która mieszka w bloku i ma w ciul tych storczyków na parapecie i powiem Ci , że tez jej nie puszczają pędów...

Biedroneczko skoro raz pusciły to i drugi raz puszcza :)

Hihi u mnie to nie to :) ja w ogole swoich nie podlewalam , Bo zapomnialam , zasluszylam tez 2 kaktusy I 2 podobne do kaktusow , moge zrobic fotki I wstawic, ale sie wstydze :)

Edycja : ja nie trzymam zadnych kwiatkow na parapecie , Bo to wyglada fatalnie wedlug mnie .... Zreszta moje parapety to sa troszke inne ;) ze tak powiem ...:Nie nadaja sie na kwiatki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 15:19

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam czy któraś z Dziewczyn pisała ale w Biedronce jest mleczko do prania Lovela 3 l za 24 zł (w Tesco 44 zł) :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyle kwiatów że już miejsca nie mam a moje fiolki kwitną non stop. A co do strorczyka to puścił drugi pęd i też ma sporo kwiatów. Uwielbiam kwiaty w domu.
    Ja ostatnio kupiłam dwa opakowania proszku bobini po 1,8 kg za 27 zł. Ale promocja się skończyła już. Jakiś niby skoncentrowany.

dqprqtkfus8kbbbd.png

Wysłany: 24 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evens storczyki na parapecie prezentują sie znakomicie.

Tusiaa, L lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko zwłaszcza te które kwitną heheeh :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ma storczyka jednego, i jest czas , ze kwitnie jak szalony a czasem ma przestój i jest wysuszony. W każdym razie podlewam go raz na tydzień ale bardzo mało .

U mnie 37+0 i niby dzidzia od teraz ma się mniej ruszać a u mnie szaleństwo. Dzisiaj caly dzień czuję przepychanki, w sumie mi to nie przeszkadza wole to niż czekanie na jakiś ruch i zamartwianie się.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Biedroneczko zwłaszcza te które kwitną heheeh :D

No tak :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Evens storczyki na parapecie prezentują sie znakomicie.

:)
    Wedlug mnie nie , ja lubie storczyki w szklanych wysokich naczyniach o ciekawych ksztaltach , czesto lacze kilka rodzaji storczykow I roznie ziemie, kore, kamyki ukladam, mech , ale tylko na poczatku mam zapal , pozniej gubia kwiatki I nie dam rady czekac , no taka jestem

Parapety mam puste w calym domu , nic nie ustawiam , na nich ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 17:41

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhu brzuch mi się zaczął opuszczać!!!! :D

Ja mam 5 storczyków i 1 orchideę i jak kwitną przenoszę je do słonecznego pokoju a jak przekwitają obcinam pędy i zanoszę do sypialni. W sypialni mam ciemniej i zimniej (północ), tam sobie odpoczywają ze 3-4 m-ce i puszczają od nowa pędy jak dzikie ;)

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari też słyszałam właśnie , że jak już nie puszczają pędów to najlepiej je wynieść w ciemne miejsce na jakis czas :)

A co do brzucha. Mi chyba opadł. Sama nie wiem bo od poczatku miałam nisko jakoś tak. Koleżanka mówi że niby opadł ale do końca nie wiem :)

Evans lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evens każdemu podoba sie co innego,ja tam lubie bardzo storczyki na parapetach :) chociaz ze ja ich nie mam bo mam w domu duze wysokie okna to jestem zmuszona klasc je na podłodze przy oknie :)

Moja malutka szaleją ze szok chyba po słodkim bo pojadłam :)

Evans lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slusznie slusznie kazdy ma swoj gust i bardzo dobrze :)
    Dziewczynki u mnie tez sie chyba brzuch opuszcza !!!
    Ale bedzie sie u nas dzialo juz niedlugo :D jak myslicie kto nastepny w kolejce?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek też dziś szaleje. Wczoraj miał dzień leniucha to teraz nadrabia. Aż mi niedobrze tak mnie gdzieś tam po żołądku kopie.

Chciałam jutro zrobić ciasto krówkę i tak się napaliłam. Aż nagle uświadomiłam sobie, że mi się ostatnio mikser popsuł więc nici z ciasta. Bo przecież nie będę ręcznie bitej śmietany ubijać :/

Pomyłam stertę garów, poprasowałam wszystko co było i jakoś sobie miejsca nie mogę znaleźć. Łazienkę zostawiam sobie na jutro bo też się będę nudzić.
    Rano wizyta. Ciekawe co tam z tą moją szyjką. No i jutro ostatni dzień z lekami.

Mam na coś ochotę. Sama nie wiem na co... Jakieś pomysły?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ