Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ashley wrote:http://www.badaniaprenatalne.pl/foto/ilustracje/kalendarz_badania_w_ciazy.jpg
-
No w laboratorium u mnie Pakiet Badan w 1 trymestrze kosztuje 300 zł... Dużo i nie dużo idzie to przeżyć w każdym razie... ja z grudnia mam część zrobiona jak Toksoplazmoza,HIV itp to może już robić tego nie będę musiała...
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Skierka wrote:Tak,to wiem. Ale poza tym. Bo z Twojego postu wnioskuję, że fałszuje inne badania niż progesteron. Chyba,że źle zrozumiałam. Ciekawa jestem,bo nigdy nie słyszałam by miała wpływ na coś innego. Chodzi mi o badania w czasie ciąży.
Niektóre Dziewczyny piszą, że duphaston nie hamuje owulacji a to nie jest prawda. Kaźdy progesteron ją hamuje. A w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie zmniejsza płodności, jeśli jest przyjmowany zgodnie z zaleceniem lekarza. A każdy lekarz powinien wiedziec ze progesteron podaje sie po owulacji... -
kada24 wrote:nic sie nie dzialo njie falszowalo wyników
Śliczne dzięki za info, bo ja przy dawce luteiny 200mg musiałabym brać 20 tabletek duphastonu, gdyby jednak fałszowały Tymczasem to moja pierwsza ciąża na luteinie. Dupka miałam przy staraniach, żeby wspomóc ciałko żółte, ale jednak różnice dawkowania są ogromneNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
tulipanna wrote:Oczywiście, że chodzi wyłącznie o progesteron. Myślałam ze to oczywiste ze skoro jest naturalnym progesteronem to fałszuje progesteron Ja łykam dwa dupki dziennie. Poza tym myślę, że nie można porównywac syntetycznego progesteronu i nauralnego w sensie dawki.
Niektóre Dziewczyny piszą, że duphaston nie hamuje owulacji a to nie jest prawda. Kaźdy progesteron ją hamuje. A w ulotce wyraźnie jest napisane, że nie zmniejsza płodności, jeśli jest przyjmowany zgodnie z zaleceniem lekarza. A każdy lekarz powinien wiedziec ze progesteron podaje sie po owulacji...
Różnie z tym bywa. Mi dupek hamował owulację dopiero przy 3 tabletkach. Przy dwóch miałam normalnie. Czasem trzeba brać progesteron nie tylko po owulacjiNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Sylka wrote:Hej! Jestem już po wizycie. Ciąża potwierdzona (testem ciążowym), karta ciąży założona. Termin na 11 lutego. Krew pobrana na wszystkie badania. Powiedziałam lekarzowi o bólu brzucha, jutro ma mnie umówić na usg do szpitala, mam czekać na telefon. Oczywiście za nic nie płaciłam.. Kobieta w ciąży ma darmową opiekę medyczną, oczywiście ze wszystkimi potrzebnymi badaniami... Jednak nie jest tak źle za granicą
W Polsce kobieta też ma darmową opiekę medyczną, w tym wszystkie badania. Z tym, że wiele dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie i badania też robi prywatnie. Ja do gina chodzę też prywatnie, ale przyjmuje on też w przychodni przyszpitalnej. Pójdę więc do niego po skierowanie do przychodni i badania zrobię w szpitalu na NFZ. Choć oczywiście jak dzwoniłam do przychodni to terminów do niego nie ma w przeciągu najbliższego miesiąca. Ale obiecał, że jakoś mi to skierowanie wystawitysiaa93, Sylka lubią tę wiadomość
-
Fleur-de-lis wrote:W Polsce kobieta też ma darmową opiekę medyczną, w tym wszystkie badania. Z tym, że wiele dziewczyn prowadzi ciążę prywatnie i badania też robi prywatnie. Ja do gina chodzę też prywatnie, ale przyjmuje on też w przychodni przyszpitalnej. Pójdę więc do niego po skierowanie do przychodni i badania zrobię w szpitalu na NFZ. Choć oczywiście jak dzwoniłam do przychodni to terminów do niego nie ma w przeciągu najbliższego miesiąca. Ale obiecał, że jakoś mi to skierowanie wystawi
No tak, ale jak się chodzi na NFZ to jednak tych badań jest znacznie okrojona ilość No i wizyty nie są co chwilaNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Skierka wrote:No tak, ale jak się chodzi na NFZ to jednak tych badań jest znacznie okrojona ilość No i wizyty nie są co chwila
Wiem, wiem :)ale ile się da to można skorzystać w końcu płacimy składki A co do częstości wizyt, to my byśmy mogły co tydzień na usg latać i podglądać co tam słychać u naszych fasolek A najlepiej to tak jak któraś tam wcześniej pisała najlepiej mieć takie domowe usg - tatusiowie by mieli zabawę, a my stały podgląd, takie reality show -
kada24 wrote:nic sie nie dzialo njie falszowalo wyników
bo jak do 25 tyg bralas ja i od poczatku na pewno badania jakies robilas i nic nie zafalszowalo to czyli dobrze, to nie robilas tak ze przed ostatnia luteina 12 godz odczekalas -
Uff znów nadrabianie
Ja za cały komplet badań (+dodatkowe jakieś w pakiecie) płacę 182zł, ale cena niższa bo mam ten bon z diagnostyki na 99zł , więc chociaż trochę taniej . Później drugi większy koszt to właśnie badania prenatalne, ale mieliśmy tego świadomość decydując się na dziecko i ginekologa przyjmującego jedynie prywatnie ... bo mogłam iść do takiego na NFZ ale nie mam lekarza, któremu mogę zaufać, a na dwa fronty mi się biegać nie chce..
Ja dziś cały dzień mam zwis nad klopem, tak tak mam chyba najgorszy dzień dziśtysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Skierka wrote:Dlaczego? Pomijając fakt,że dupek jest syntetycznym progesteronem
za jedną tabletkę lutki 10 tabletek dupka?
jak dla mnie to nierealne porównanie...
po drugie najważniejszą różnicą pomiędzy tymi lekami jest fakt, że duphaston zawiera sztuczny progesteron, który jest silniejszy od naszego własnego, więc go wypiera z organizmu zastępując go, a luteina jest naturalnym progesteronem, który wzmacnia nasz własny
tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
No ok, rozumiem i jest to dziwne, ale jednak bardzo dużo czytam, że jednak w ciąży luteina....nie wiem, nie jestem lekarzem. Po prostu pytam
Nie mogę znaleźć żadnych wiarygodnych danych w tym temacie, a lubię wiedzieć. Tak po prostuNatalii00 lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,