Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kada24 pisze ze brala do 25 tyg luteine i nic nie zafalszowalo badan ale chyba zrobie tak jak monkey napisala ze musi uplynac 12 godz od ostatniej luteiny. I mam pyt czy jak np bym wziela luteine o 19 to pozniej moglabym normalnie sie wykapac? luteina by sie nie wyplukala?
-
Skierka, mnie też przerażają te ceny, choć w moim labie to jeszcze nie najgorzej chyba, bo za alloprzeciwciała, morfologię, glukozę, HCV, HIV, VDRL, TSH, Toxo i mocz wyliczyli mi niecałe 200 zł. Ale ze względu na koszt i tak spróbuję zrobić je na NFZ. Tylko że to jest takie trochę na dwa fronty jechanie.. no i żeby cokolwiek zrobić na NFZ trzeba się uzbroić w cierpliwość i polubić kolejki
Skierka lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Monkey, a co u Natashy?
Nie pisała nic po wizycie... albo mi umknęło...
natasha jest od wczoraj w szpitalu.
Strasznie źle się czuła, wymiotowała całymi dniami.
Podobno wszystko jest ok, dziś nawet usłyszała serduszko
Póki co wlewają w nią potas i najprawdopodobniej jutro ją wypuszczą
Niestety łatwo w tej ciąży mieć nie będzie
tysiaa93 lubi tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Postanowiłam i ja się do Was dołączyć
Beta 338,5 - 15 dzień po pregnyl więc nawet nie wiem kiedy była owu.
Czytam Was od rana i nie ukrywam że jak będę w pracy to raczej nie nadrobię Was ale cieszę się że mogę do Was dołączyćtysiaa93, Monkey, tulipanna, zosiaaa, miszkaaa, Sylka, szara myszka lubią tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Jedna bierze luteinę, druga duphaston... Najważniejsze to ufać swojemu ginekologowi Myślę, że gdyby coś było szkodliwe to nikt by tego kobietom w ciąży nie polecał
Jednak różnica w nich jest znacząca dlatego nie należy porównywać ich dawkowaniatysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Monkey wrote:Natalii nie wiem. Nie możesz po prostu najpierw się wykapać a potem zaaplikować lutkę?
I pamiętaj by nie używać aplikatora!
Pamietam pamietamMonkey lubi tę wiadomość
-
Ja mam w pakiecie takie badania (to pakiet dla kobiet w ciąży, gin się dziwił, bo podobno jedno badanie jest ogólnie drogie), Jak któraś z Was brała udział w kampanii diagnostyki "Jestem kobietą..." to też maja ten bon za 99zł:
-Morfologia krwi pełna
-Mocz – badanie ogólne
-Toksoplazma IgM
-CMV IgM
-P/c.p.kardiolipinie (IgG i IgM, łącznie)
-Elektrolity [Na, K]
-Magnez [Mg]
-ALT (aminotransferaza alaninowa)
-Bilirubina całkowita
-Żelazo (Fe]
Dodatkowo robię:
-HIV, WR, Grupa krwi, glukoza (82zł)
Myślałam jeszcze o określeniu poziomu Wapnia, ze względu na dietę bezmleczną, ale w sumie w styczniu robiłam i było bardzo dobrze -
Skierka wrote:Monkey nie. Nie doszukuj się złośliwości. Grzecznie zapytałam
Zapytałam tak bo napisałaś, że w ciąży jednak luteina....
Chciałam wiedzieć dlaczego tak uważasz bo ja sama zamieniłam ostatnio lutkę na dupka...
ek + 09.05.2014 (9tc)
-
Fleur-de-lis wrote:Skierka, mnie też przerażają te ceny, choć w moim labie to jeszcze nie najgorzej chyba, bo za alloprzeciwciała, morfologię, glukozę, HCV, HIV, VDRL, TSH, Toxo i mocz wyliczyli mi niecałe 200 zł. Ale ze względu na koszt i tak spróbuję zrobić je na NFZ. Tylko że to jest takie trochę na dwa fronty jechanie.. no i żeby cokolwiek zrobić na NFZ trzeba się uzbroić w cierpliwość i polubić kolejki
To faktycznie nie tak źle. Ja w I ciąży za samą toxo płaciłam 60zł. Wtedy na nfz nikt tego nie chciał zlecić, mimo że musiałam zbadać Teraz już pewnie się dużo pozmieniałoNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Natalii00 wrote:Przepraszam za tyle pyt ale normalnie jestem ciemna w tych tematach. Aj no moze i mozna ale musze najpierw napalic w piecu hehe
Pamietam pamietam
czekoladko witaj
podaj date porodu to Cie wpiszę od razu na listętysiaa93 lubi tę wiadomość
ek + 09.05.2014 (9tc)