Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Monkey wrote:Na ulotce pisze by aplikatora nie stosować w ciąży.
Pewnie chodzi o uszkodzenie śluzówki...
Ja na lutkę jestem uczulona. O skutkach ubocznych dupka mających wpływ na płód raczej nie słyszałam.
Słyszałam natomiast o dzieciach "po nospowych" i dlatego tego leku będę unikać.
A wiesz,że na mojej ulotce lutki nie pisze nic o aplikatorze? Dziwne...
Co do nospy zgadzam się z Tobą bez dwóch zdań. Tez się jej bojęNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Skierka wrote:Nie nie, tu się nie zgodzę. Podawanie dupka na regulacje cyklu, nie wyklucza starań
Wejdz na Ovufriend na rózową stronę mocy i poczytaj o luteinie i dupku..Zawsze po owu. Lekarz co wypisuje bez potwierdzonej owu w czasie starań albo ma w dupie starania albo się nie zna. Albo staje się "cud" bo organizm sam się poprzesuwa z innych względów. -
Skierka wrote:No ja też bym wolała łykać dupka, ale chyba jednak pozostanę przy luteinie. Dobrze chociaż, że jednak jest wybór
Skierka lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:przypadkiem. wiesz, ja 2 lata ciagiem brałam dupka przy staraniach o ciąże, więc trochę na jego temt mogę powiedzieć. I na temat probemu z zajściem w ciąże i braniu w ogóle leków z tym związanych, chociaż są tu Dziewczyny niestety jeszcze bardziej doświaczone. Owszem, może i u Ciebie nie wykluczały 3 tabletki starań, bo jestes płodna, ale każdy ginekolog zajmujący się leczeniem niepłodności powie Ci, że nigdy progesteronu nie podaje się przed owulacją. Bo powoduje to zmiany w śluzówce macicy. CO więcej, do in vitro żeby podac zarodeczek o ile dobrze pa,miętam poziom progesteronu musi być baaaardzo niski, dopiero póxniej się suplementuje w dużych dawkach.
Wejdz na Ovufriend na rózową stronę mocy i poczytaj o luteinie i dupku..Zawsze po owu. Lekarz co wypisuje bez potwierdzonej owu w czasie starań albo ma w dupie starania albo się nie zna. Albo staje się "cud" bo organizm sam się poprzesuwa z innych względów.
Też mam swoje doświadczenia Na prawdę bardzo mało o mnie wiesz Niech każda zostanie przy swojej racji.Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
tulipanna wrote:otóż to, dobrze ze jest wybór. I na ulotce jest, że brak jest jakichkolwiek badań że dupek powoduje jakieś skutki u dzieciaczków.
Na ulotce nospy też nie wypisują skutków ubocznych u dzieci, a jednak takowe są.
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,