X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard można brać w ciąży. Niektóre ciąże są przecież na nim prowadzone.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciązy lekarz powiedział że jeśli będę odczuwać skurcze to mam zażyć nospę. Jesli chodzi o acard podobno dużo kobiet go bierze zwłaszcza po poronieniu więc teraz sama nie wiem czy kontynuować go czy przestać.

Co do dupka/luteiny ja zawsze brałam 3 od momentu owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:47

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A o co chodzi z nospowymi dziecmi?? Bo ja przy bolu brzucha nbralam:-(
    Na poprzedniej stronie dziewczyny napisały o co z tym chodzi :) Bo też pytałam.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał odstawi bo miałam tylko polepszyć po ciąży pozamacicznej ukrwienie a potem przerwał bo przy porodzie za dużo krwi się traci

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mambella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nospy juz doczytalam. ;-)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard najczęściej podawany jest w ciąży jeśli przypuszcza się , że przyczyną poronienia był zespół antyfosfolipidowy, bądź syndrom Hellp'a. Jeśli obie przypadłości są potwierdzoną przyczyną poronień, to podaje się w ciąży heparynę. Dużo lekarzy zaleca acard jako profilaktyka p/zakrzepowa już podczas starań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 19:50

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytalam ze acard dziewczny biorą i do 35 tyg.
    Ale mnie maz dzis wkurza!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    a jakie masz wskazania do acardu?
    Profilaktycznie, miałam ciążę biochemiczną a zajście w ciążę w moim przypadku jest strasznie trudne. Acard bierze się żeby zarodek lepiej się zagnieździł.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey ja juz jestem na liście na 21 lutego a dzisiaj tylko pisałam wynik bety bo byłam w laboratorium dla upewnienia się ze testy się nie mylily

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki,
    czy któraś z Was może robiła testy skórne w ciąży?? Umówiłam się na wizytę jeszcze nie wiedząc,że jestem w ciąży i teraz nie wiem czy zrezygnować czy iść ponieważ dokucza mi alergia;/

6bf940ceba.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale piszecie jak szalone, nie jestem w stanie nadrobić!

Było co nie co o badaniach i wizytach. Ja mam ubezpieczenie PZU opieka medyczna wykupione z pracy jako ubezpieczenie grupowe. Składkę płacę niecałe 40zł miesięcznie i do ginekologa- prywatnie- chodzę za darmo. tak samo nie płacę za badania. Więc to mi się bardzo opłaca.

Ja podałam termin porodu na 23 luty, bo tak mi wskazuje belly. Ale jak pójdę do gina to jeszcze się okaże na kiedy wyznaczy.

wizytę mam na 30 czerwca- to będzie 5t+3d. To chyba jeszcze za wcześnie będzie na serduszko prawda?

W środę ide na powtórkę bety, skromnie poproszę o kciuki żeby ładnie przyrosła :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej kobietki,
    czy któraś z Was może robiła testy skórne w ciąży?? Umówiłam się na wizytę jeszcze nie wiedząc,że jestem w ciąży i teraz nie wiem czy zrezygnować czy iść ponieważ dokucza mi alergia;/

Ciąża jest przeciwwskazaniem, ale upewnij się u swojego lekarza ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Skierka:)

Skierka lubi tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ok jakiś 1,5h pobolewa mnie z prawej strony jajnika. Czasem zakłuje mnie bardzo mocno, ale cały czas utrzymuje mi się taki ciągnący kłujący ból. I tylko z tej jednej strony. Miała któraś z Was tak? Nie wiem czy nospy na to nie wziąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:15

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena87 wrote:
    Hej kobietki,
    Odwołaj i to szybciutko! Testy skórne polegają bądz co bądz na lekkim zdrapaniu naskórka i zakropieniu w to miejsce alergenu. Nie wiadomo co Cię uczuli i jaką reakcję wywoła. Równie dobrze możesz dostać wstrząsu. Nie rób testów, prosze Cię. Ja od urodzenia choruję na atopowe zapalenie skóry, potem doszła astma i wiem co to znaczą testy skórne zwłaszcza jak się jest uczulonym na większośc rzeczy.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Dziewczyny ok jakiś 1,5h pobolewa mnie z prawej strony jajnika. Czasem zakłuje mnie bardzo mocno, ale cały czas utrzymuje mi się taki ciągnący kłujący ból. I tylko z tej jednej strony. Miała któraś z Was tak? Nie wiem czy nospy na to nie wziąć.

Nie wiem, czy dokładnie tak samo, ale na pewno podobne bóle miałam w każdej ciąży. Nigdy nie brałam na nie nospy, bo takie bóle a'la miesiączkowe w początkach ciąży są czymś naturalnym. Wiadomo,że tak na forum nie wiemy, jak silny jest Twój ból, ale jeśli przypomina miesiączkowy, to ja bym się nie martwiła ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Odwołaj i to szybciutko! Testy skórne polegają bądz co bądz na lekkim zdrapaniu naskórka i zakropieniu w to miejsce alergenu. Nie wiadomo co Cię uczuli i jaką reakcję wywoła. Równie dobrze możesz dostać wstrząsu. Nie rób testów, prosze Cię. Ja od urodzenia choruję na atopowe zapalenie skóry, potem doszła astma i wiem co to znaczą testy skórne zwłaszcza jak się jest uczulonym na większośc rzeczy.

Ja mam alergie na roztocza i sierść i strzasznie dokucza mi tylko w obu oczach , ale skoro ma to zaszkodzic maluszkowi to odwołam:)

6bf940ceba.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida oczywiście chodzi mi o lekki ból miesiączkowy, bo wiadomo,że są i silniejsze :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Jestem mamą dziecka,które niestety ponosi konsekwencje brania dupfastonu i nospy, i moje zdanie się nie zmieni wpływają na płód i to bardzo.
    Odnoszę wrażenie ze u nas w pl traktuje się te leki jak witaminy,a co gorsza tak to odbierają przyszłe mamy,cudowne leki na wszystko.
    Zgadalam
    się kiedyś z ludźmi którzy borykają się z podobnymi problemami i dochodząc skąd to się bierze, ustaliliśmy ze obydwie ciążę były "wspomagane",odczytałem i niestety moje przypuszczenia się potwierdziły.
    Nie mówi się o tym oficjalne,tak samo jak nie mówi się o powikłaniami poszczepiennych,zwłaszcza po mmr2(ale to jeszcze przed Wami) ja wiem swoje i tego się trzymam.
    Nie piszę tego po to aby Was straszyć,ale po to abyście bezgranicznie nie udali swojemu lekarzowi i nie wierzyli w cuda na kiju.

Ps. Szalejecie z tymi postami;-)

Skierka lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Nie wiem, czy dokładnie tak samo, ale na pewno podobne bóle miałam w każdej ciąży. Nigdy nie brałam na nie nospy, bo takie bóle a'la miesiączkowe w początkach ciąży są czymś naturalnym. Wiadomo,że tak na forum nie wiemy, jak silny jest Twój ból, ale jeśli przypomina miesiączkowy, to ja bym się nie martwiła ;)

Siekierka jakby to był mój normalny ból, jaki odczuwałam przy miesiączce to bym nie pisała. Ten jest inny. Na miesiączkę to mnie bolał cały dół brzucha i był to ból ciągnący, skurczowy, a teraz mnie rwie i kłuje z jednej strony. Wiesz, że ja biorę dupka i leżę,bo miałam plamienia, dlatego trochę się niepokoję tym, innym bólem

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ