Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tam jeśli chodzi o szczepienia wśród moich znajomych nigdy nie słyszałam o problemach, wszyscy z mojej rodziny byli szczepieni i żyją, mają się dobrze (no oprócz siostry, ale to nie ma z tym nic wspólnego), więc ja nie widzę, żadnych przeciwwskazań do szczepień.
-
Tulipanna poczytaj trochę, popytaj a potem pogadamy;-)
Ja wolę leżeć płackiem całą ciążę niż wmawiać sobie ze jak wezmę tabletkę to jest wszystko git,jestem bezpieczna nic mi nie grozi,a już moje dziecko tym bardziej.
Zgadzam się ze są to leki podtrzymujące ciążę i w takich sytuacjach nawet bym się nie wahała ich zażyć, ale branie ich na wszelki wypadek.... 2
Podkreśla to jeszcze raz,dziwi mnie takie lajtowe podejście do tych specyfików.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
tulipanna wrote:to skoro znasz podstawowe alergeny to testy odpuść. Z doświadczenia swojego i innych wiem, że mocno uczulają koty i inne drobne futerkowe zwierzaczki. Piesy też ale mniej. Ja np. mam yorka i jest ok, ale york ma włosy a nie sierściuchę :)Z resztą, testowac Cię będą nie tylko na to i nie wiadomo co Ci tam jeszcze wyjdzie i jak możesz zareagować. Naprawdę. Lepiej nie. Obserwuj organizm, zwierzaki rozdaj jak masz i Cię uczulają. Ogólnie słyszałam, że alergiczki powinny się w ciąży pilnować z czym mogą, np. z dietą, bo reakcja immunologiczna ogranizmu w postaci obronnej czyli uczulenia działa też na maluszka.
Przejdę się tylko na wizyte do alergologa zapytam jak mam teraz uważać na siebie i maluszka i jak radzic z alergią -
Namida wrote:Ja tam jeśli chodzi o szczepienia wśród moich znajomych nigdy nie słyszałam o problemach, wszyscy z mojej rodziny byli szczepieni i żyją, mają się dobrze (no oprócz siostry, ale to nie ma z tym nic wspólnego), więc ja nie widzę, żadnych przeciwwskazań do szczepień.
Też tak kiedyś myślałam, dopóki moje dziecko nie ucierpiałoNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny
-
Magdalena87 wrote:Przejdę się tylko na wizyte do alergologa zapytam jak mam teraz uważać na siebie i maluszka i jak radzic z alergią
Z tego co kojarzę są dostępne leki przeciwhistaminowe odpowiednie dla kobiet w ciąży- to jest chyba alertec amertil. Lekarz na pewno coś dobierze. Zapytaj ewentualnie o wapno tez troche pomaga. Tez mam alergie na roztocza, sierść psów i kotów ( ma i to i to w domu) oraz jakies tam pyłki. Sama będę pewnie musiała iść na konsultację do alergologa ale jak cos będziesz wiedziała to daj znac bo ten temat mnie interesuje. -
zosiaaa wrote:Skierka co się stało Twojemu dziecku po szczepieniu? Jeśli można wiedzieć
Zosiu temat trudny i nie na teraz. Ale obiecuje,że kiedyś o tym napiszę
Ja zamiast mięsa na obiad (bleee ) zrobiłam sobie spaghetti z tuńczykiemzosiaaa lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
miszkaaa wrote:Z tego co kojarzę są dostępne leki przeciwhistaminowe odpowiednie dla kobiet w ciąży- to jest chyba alertec amertil. Lekarz na pewno coś dobierze. Zapytaj ewentualnie o wapno tez troche pomaga. Tez mam alergie na roztocza, sierść psów i kotów ( ma i to i to w domu) oraz jakies tam pyłki. Sama będę pewnie musiała iść na konsultację do alergologa ale jak cos będziesz wiedziała to daj znac bo ten temat mnie interesuje.
Mam wizytę 22 lipca u alergologa więc napisze jakie dostałam zalecenia:)