Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
"W I i II trymestrze ciąży ibuprofen można stosować tylko w razie zdecydowanej konieczności. Nie należy go stosować w III trymestrze ciąży. Zwykle przerwanie karmienia piersią podczas krótkotrwałego stosowania ibuprofenu nie jest konieczne."
Ból i stan zapalny może dziecku bardziej zaszkodzić niż ibuprofenNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Skierka wrote:Magdalenko ibuprofen i paracetamol są tak samo bezpieczne. Już wspominałam. Miałam wypadek w 8tc z synkiem i brałam nawet silniejsze leki, ale te dwa są bardzo bezpieczne. Podpytaj lekarza Nigdy nie wzięłam ich bez porozumienia z lekarzem
Ja nie będę się kłócić ale tu gdzie mieszkam czyli Belgia kategorycznie mi zabronili ibuprofenu kilka razy powtarzała bym pamiętała, że tylko paracetamol. -
tysiaa93 wrote:Szkoda tylko, że ten paracetamol nie pomaga ani trochę na ból Już lepiej nic nie brać
Dokładnie Tysiu...na mnie grupa paracetamolu nie działa, a trudno bym po wypadku w ciąży ból przetrzymywałaNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Skierka i tutaj się nie zgodzę. Ibuprofen może być niebezpieczny w 1 i 3 trymestrze. Lekarka w szpitalu ostrzegała, GP tak samo. Na stronie nhs pisze, że w 1 trymestrze zwiększa ryzyko poronienia a także może powodować wady serca u płodu. Zapytaj położnej na następnej wizycie to potwierdzi. Oczywiście nie każdemu zaszkodzi - tak jak picie i palenie w ciąży. No ale po co ryzykować???
A tak na marginesie kiedy masz wizytę u położnej? Ja idę za tydzień....[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnykmb wrote:Ja nie będę się kłócić ale tu gdzie mieszkam czyli Belgia kategorycznie mi zabronili ibuprofenu kilka razy powtarzała bym pamiętała, że tylko paracetamol.
Dlatego ja zapytam swoją gin, bo co kraj to obyczaj. Co można w jednym, może być zakazane w drugim i na odwrót. Polacy to i tak lekoholicy -
kmb wrote:Ja nie będę się kłócić ale tu gdzie mieszkam czyli Belgia kategorycznie mi zabronili ibuprofenu kilka razy powtarzała bym pamiętała, że tylko paracetamol.
No patrz, a ja pochodzę z krainy wręcz słynnej z paracetamolu i jednak wolno mi brać ibuprofen Kochana, ja też się nie będę kłócić. Już na pewno nie paracetamol Każda z nas ma swoje doświadczenia, więc ciężko tu uznać jakąś prawdę za jedynąNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
nick nieaktualny
-
magdalenka_ka wrote:Skierka i tutaj się nie zgodzę. Ibuprofen może być niebezpieczny w 1 i 3 trymestrze. Lekarka w szpitalu ostrzegała, GP tak samo. Na stronie nhs pisze, że w 1 trymestrze zwiększa ryzyko poronienia a także może powodować wady serca u płodu. Zapytaj położnej na następnej wizycie to potwierdzi. Oczywiście nie każdemu zaszkodzi - tak jak picie i palenie w ciąży. No ale po co ryzykować???
A tak na marginesie kiedy masz wizytę u położnej? Ja idę za tydzień....
A mi znowu ginekolog przepisywała receptę i na ibuprofen i na silniejsze leki. Jak widać....i tu różne są teorie Jeszcze nie dzwoniłam do położnej. Nie mam głowy do tego, ani w sumie czasu, bo muszę załatwić sporo ważnych spraw. I tak pewnie zechce przyjść ok 8tc, więc zadzwonię za 2 tygodnie. Wiem, że jak jej powiem, to posypie się lawina wizyt w szpitalu i badań i chyba chcę jeszcze chwilkę oddechu złapać przed tym wszystkim A Ty? Już wiesz kiedy?Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Namida wrote:Moja kotka podeszła do mojego sadełka i zaczęła na nie miałczeć, po czym mi się nam zwinęła w kłębek i zaczęła mruczeć. Myślicie, że franca wyczuwa? A może wie, że boli i przyszła mnie uzdrowić ^^
Na pewno wyczuwa. Ja mam dwa koty. Maluchy jeszcze, ale już skubańce wiedząNamida lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Namida wrote:paracetamolu nie dzierżę, a jedną tabletkę ibuprofenu już wzięłam, więc pewnie nic się nie stanie. To więcej brać nie będę, ale porozmawiam z moją gin, jaki w razie W mogę wziąć lek.
Po jednej tabletce nic się nie stanie i właśnie, najlepiej porozmawiać z gin
Skierka w takiej sytuacji, gdy ktoś ma wypadek i ból jest ogromny to wtedy nie ma wyjścia, trzeba wziąć coś mocniejszego i zaryzykować. Ale ibuprofen w ciąży jest niezalecany i tyleSkierka lubi tę wiadomość
-
zosiaaa wrote:Po jednej tabletce nic się nie stanie i właśnie, najlepiej porozmawiać z gin
Skierka w takiej sytuacji, gdy ktoś ma wypadek i ból jest ogromny to wtedy nie ma wyjścia, trzeba wziąć coś mocniejszego i zaryzykować. Ale ibuprofenć w ciąży jest niezalecany i tyle
Tak jak piszesz! Niezalecany. Idealnie to ujęłaśzosiaaa lubi tę wiadomość
-
Namida wrote:Moja kotka podeszła do mojego sadełka i zaczęła na nie miałczeć, po czym mi się nam zwinęła w kłębek i zaczęła mruczeć. Myślicie, że franca wyczuwa? A może wie, że boli i przyszła mnie uzdrowić ^^
Napewno wie ja zauważyłam, że mój lablador już nie kładzie się na brzuchu tylko wyżej głowę kładzie a w brzuch się wtula, zawsze cały siadal na kolanko a teraz nie od może 3 -4 dni zwierzęta wyczuwaja, że coś jest grane -
kmb wrote:Napewno wie ja zauważyłam, że mój lablador już nie kładzie się na brzuchu tylko wyżej głowę kładzie a w brzuch się wtula, zawsze cały siadal na kolanko a teraz nie od może 3 -4 dni zwierzęta wyczuwaja, że coś jest grane
Kocham labradory....Udrapać za uszkiem proszękmb lubi tę wiadomość
-
O matko dziewczyny ale stron wypisałyście!
Życze Wam dobrej nocy
Co do dupka w II fazie to ja wzielam 1 tabletke w dniu owulacji (wg ovu) czyli w 19dniu i potem 10dni i 10dnia wyszlo pozytywnie. Mój pierwszy cykl staran z dupkiem, drugi cykl starań w ogole.
A wcześniej miałam niedomogę lutealna wiec teraz mi kazal lekarz dalej brac - no i wyjazd. Nieraz czytałam ze sa rozne opinie o tym leku, ale i tak sama nie podejmę decyzji czy brac czy odstawiać - niestety musimy zaufac lekarzom i starac się być spokojne by nasze dzieciaczki czuly się spokojnezosiaaa, Skierka lubią tę wiadomość