Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W I i II trymestrze ciąży ibuprofen można stosować tylko w razie zdecydowanej konieczności. Nie należy go stosować w III trymestrze ciąży. Zwykle przerwanie karmienia piersią podczas krótkotrwałego stosowania ibuprofenu nie jest konieczne."

Ból i stan zapalny może dziecku bardziej zaszkodzić niż ibuprofen ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Magdalenko ibuprofen i paracetamol są tak samo bezpieczne. Już wspominałam. Miałam wypadek w 8tc z synkiem i brałam nawet silniejsze leki, ale te dwa są bardzo bezpieczne. Podpytaj lekarza ;) Nigdy nie wzięłam ich bez porozumienia z lekarzem :)

Ja nie będę się kłócić ale tu gdzie mieszkam czyli Belgia kategorycznie mi zabronili ibuprofenu kilka razy powtarzała bym pamiętała, że tylko paracetamol. :-D

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko, że ten paracetamol nie pomaga ani trochę na ból :P Już lepiej nic nie brać :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Szkoda tylko, że ten paracetamol nie pomaga ani trochę na ból :P Już lepiej nic nie brać :P

Dokładnie Tysiu...na mnie grupa paracetamolu nie działa, a trudno bym po wypadku w ciąży ból przetrzymywała :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka i tutaj się nie zgodzę. Ibuprofen może być niebezpieczny w 1 i 3 trymestrze. Lekarka w szpitalu ostrzegała, GP tak samo. Na stronie nhs pisze, że w 1 trymestrze zwiększa ryzyko poronienia a także może powodować wady serca u płodu. Zapytaj położnej na następnej wizycie to potwierdzi. Oczywiście nie każdemu zaszkodzi - tak jak picie i palenie w ciąży. No ale po co ryzykować???
    A tak na marginesie kiedy masz wizytę u położnej? Ja idę za tydzień....

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ja nie będę się kłócić ale tu gdzie mieszkam czyli Belgia kategorycznie mi zabronili ibuprofenu kilka razy powtarzała bym pamiętała, że tylko paracetamol. :-D

Dlatego ja zapytam swoją gin, bo co kraj to obyczaj. Co można w jednym, może być zakazane w drugim i na odwrót. Polacy to i tak lekoholicy :)

• Sylka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juuupiii! Niebieska, ale fajnie, że jesteś :D :D :D

Mój lekarz też kategorycznie zabrania ibuprofenu!

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:

No patrz, a ja pochodzę z krainy wręcz słynnej z paracetamolu i jednak wolno mi brać ibuprofen :) Kochana, ja też się nie będę kłócić. Już na pewno nie paracetamol :D Każda z nas ma swoje doświadczenia, więc ciężko tu uznać jakąś prawdę za jedyną :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka podeszła do mojego sadełka i zaczęła na nie miałczeć, po czym mi się nam zwinęła w kłębek i zaczęła mruczeć. Myślicie, że franca wyczuwa? A może wie, że boli i przyszła mnie uzdrowić ^^

• Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Skierka i tutaj się nie zgodzę. Ibuprofen może być niebezpieczny w 1 i 3 trymestrze. Lekarka w szpitalu ostrzegała, GP tak samo. Na stronie nhs pisze, że w 1 trymestrze zwiększa ryzyko poronienia a także może powodować wady serca u płodu. Zapytaj położnej na następnej wizycie to potwierdzi. Oczywiście nie każdemu zaszkodzi - tak jak picie i palenie w ciąży. No ale po co ryzykować???
    A tak na marginesie kiedy masz wizytę u położnej? Ja idę za tydzień....

A mi znowu ginekolog przepisywała receptę i na ibuprofen i na silniejsze leki. Jak widać....i tu różne są teorie ;) Jeszcze nie dzwoniłam do położnej. Nie mam głowy do tego, ani w sumie czasu, bo muszę załatwić sporo ważnych spraw. I tak pewnie zechce przyjść ok 8tc, więc zadzwonię za 2 tygodnie. Wiem, że jak jej powiem, to posypie się lawina wizyt w szpitalu i badań i chyba chcę jeszcze chwilkę oddechu złapać przed tym wszystkim :) A Ty? Już wiesz kiedy?

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Moja kotka podeszła do mojego sadełka i zaczęła na nie miałczeć, po czym mi się nam zwinęła w kłębek i zaczęła mruczeć. Myślicie, że franca wyczuwa? A może wie, że boli i przyszła mnie uzdrowić ^^

Na pewno wyczuwa. Ja mam dwa koty. Maluchy jeszcze, ale już skubańce wiedzą :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    paracetamolu nie dzierżę, a jedną tabletkę ibuprofenu już wzięłam, więc pewnie nic się nie stanie. To więcej brać nie będę, ale porozmawiam z moją gin, jaki w razie W mogę wziąć lek.

Po jednej tabletce nic się nie stanie :) i właśnie, najlepiej porozmawiać z gin :)

Skierka w takiej sytuacji, gdy ktoś ma wypadek i ból jest ogromny to wtedy nie ma wyjścia, trzeba wziąć coś mocniejszego i zaryzykować. Ale ibuprofen w ciąży jest niezalecany i tyle :)

Skierka lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Po jednej tabletce nic się nie stanie :) i właśnie, najlepiej porozmawiać z gin :)

Skierka w takiej sytuacji, gdy ktoś ma wypadek i ból jest ogromny to wtedy nie ma wyjścia, trzeba wziąć coś mocniejszego i zaryzykować. Ale ibuprofenć w ciąży jest niezalecany i tyle :)

Tak jak piszesz! :) Niezalecany. Idealnie to ujęłaś :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:

Napewno wie ja zauważyłam, że mój lablador już nie kładzie się na brzuchu tylko wyżej głowę kładzie a w brzuch się wtula, zawsze cały siadal na kolanko a teraz nie od może 3 -4 dni zwierzęta wyczuwaja, że coś jest grane

• Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Napewno wie ja zauważyłam, że mój lablador już nie kładzie się na brzuchu tylko wyżej głowę kładzie a w brzuch się wtula, zawsze cały siadal na kolanko a teraz nie od może 3 -4 dni zwierzęta wyczuwaja, że coś jest grane

Kocham labradory....Udrapać za uszkiem proszę :)

kmb lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy niebieska :-) gratuluję serdecznie :-)

Niebieska lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Kocham labradory....Udrapać za uszkiem proszę :)

Bardzo kochany już śpi koło łóżka i właśnie śni mu się coś bo bardzo biega przez sen. :-P

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny ale stron wypisałyście!

Życze Wam dobrej nocy :)

Co do dupka w II fazie to ja wzielam 1 tabletke w dniu owulacji (wg ovu) czyli w 19dniu i potem 10dni i 10dnia wyszlo pozytywnie. Mój pierwszy cykl staran z dupkiem, drugi cykl starań w ogole.
    A wcześniej miałam niedomogę lutealna wiec teraz mi kazal lekarz dalej brac - no i wyjazd. Nieraz czytałam ze sa rozne opinie o tym leku, ale i tak sama nie podejmę decyzji czy brac czy odstawiać - niestety musimy zaufac lekarzom i starac się być spokojne by nasze dzieciaczki czuly się spokojne ;)

zosiaaa, Skierka lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wizytę mam za tydzień - akurat będzie 8tc. Ale w czwartek mam wizytę w klinice płodności i mam nadzieję, że zrobią mi usg...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz już naprawdę idę spać ;) dobranoc.

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ