X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Jej, ale wcześnie spać chodzicie :P Ja dopiero zaczynam czas dla siebie :)

Hi. Niektórzy dopiero czas mają jak ja np.

A swoją drogą dziewczyny rozpisalyscie się nocy mi zabraknie by nadrobić. :-D

Skierka lubi tę wiadomość

• zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia teraz się link otwiera, śliczny pęcherzyk :D

Ja też zaraz idę się myć i spać, bo jutro znów o 6 trzeba wstać, a dziś w nocy coś spać nie mogłam.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kończę sałatkę z pomidorów i oglądam Hrabiego Monte Christo ;)

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wam, że możecie jeść mi nic nie smakuje tzn. Nie mam ochoty dziś się zmusilam by obiadu trochę zjeść i trochę śniadania jeśli jogurt śniadaniem można nazwać. O kolacji nie myślę tylko pije jak smok. :-D bez różnicy co aby dużo

• Fleur-de-lis Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida wrote:
    Dziewczyny ok jakiś 1,5h pobolewa mnie z prawej strony jajnika. Czasem zakłuje mnie bardzo mocno, ale cały czas utrzymuje mi się taki ciągnący kłujący ból. I tylko z tej jednej strony. Miała któraś z Was tak? Nie wiem czy nospy na to nie wziąć.

Namida, a mocno Cię to boli? Bo mnie właśnie też tak kłuje/ciągnie jakby w okolicach lewego jajnika, nie ciągle tylko tak pulsacyjnie. Ale jest to lekki ból, nie wymagający tabletki.

f2w3rjjgwzsvlezw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia teraz śmiga :) Wygląda, jak aniołek z aureolką ^^

MiSia :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fleur-de-lis wrote:
    Namida, a mocno Cię to boli? Bo mnie właśnie też tak kłuje/ciągnie jakby w okolicach lewego jajnika, nie ciągle tylko tak pulsacyjnie. Ale jest to lekki ból, nie wymagający tabletki.

Teraz to mnie już przestaje boleć bo ibuprofen wzięłam, ale bolało mocno. Zaczęło pod posladkiem mnie nawet boleć, po tabletce przechodzi.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida ja miałam taki ból ostatnio przez cały dzień. Pod koniec dnia już tak bolało, że zadzwoniłam do lekarza a ten wysłał mnie do szpitala. W między czasie wzięłam no spę i jak dotarłam do szpitala to nic nie bolało. Lekarka powiedziała, że to macica się rozciąga i każdy ból bez plamienia/ krwawienia

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Gezanew i ja właśnie jestem w podobne sytuacji - stanowisko kierownicze. I tak jak niektórzy mydła ze fajna lekka praca to tak naprawdę jest kupa stresów, pracy po 10 h minimum... I ja idę w połowie lipca na urlop i nie mam zamiaru juz wrócić z niego.. U mnie w pravy nie docenia tego czy poszłam od razu na L4 czy siedziałam do końca.. Wylatuje i tak na spory okres czasu.. Wiec wole spokojnie posiedzieć w domku i niech bąbelek rośnie tym bardziej ze prawie rok staraliśmy się o niego :-)

Lecę na betę zaraz, ciekawa jestem ile wyjdzie :-)

doti w moim przypadku jest jeszcze jeden czynnik.... jak bede na rodzicielskim skonczy mi sie umowa. .. po ponad rocznej nieobecnosci watpie by mi przedluzyli umowe...

• e-ness Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się za twarożek z rzodkiewkami.

Kurcze chyba jednak kolejna angina mnie dopadła,mam już gorączkę, :-( jutro laryngolog i dowiem się czy czeka mnie usunięcie migdałków juz teraz czy czekamy do lutego:'(

No nic grunt to pozytywnie myśleć;-)

Skierka lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post mi wcięło. A więc każdy bol bez krwawienia/plamienia, który przechodzi po jednej tabletce jest całkowicie normalny i nie ma powodu do zamartwiania się :)

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie w ciąży ibuprofen jest zakazany! Tylko i wyłącznie można brać paracetamol w czystej postaci. Ten w herbatkach ma zły wpływ na płód.

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Dziewczyny pamiętajcie w ciąży ibuprofen jest zakazany! Tylko i wyłącznie można brać paracetamol w czystej postaci. Ten w herbatkach ma zły wpływ na płód.
    Dokladnie!

Gezanew to masz nie ciekawą sytuację.mojej koleżance przedłużyli umowę jak byla na macierzyńskim wiec cuda się zdarzają. My ze staraniami czekaliśmy az dostane umowę na stałe. Zaczęliśmy działać jeszcze przed końcem tej umowy. Dzisiaj dowiedziałam sie ze umowę mam przedłużoną na czas nieokreślony :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Pamiętamy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Też mi o tym mówili wczoraj w szpitalu że tylko i wyłącznie paracetamol. Ale np. Mi powiedzieli, że jak będzie bardzo boleć to mogę defalgan forte a on ma 1 g. Więc dużo :-P

• Sylka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namida nie bierz ibuprofenu w ciąży. Jedyny dopuszczalny lek przeciwbólowy, który możemy brać to paracetamol.

Oj widzę, że się powtórzyłam, ale jak tylko zobaczyłam post Namidy to nie czytałam dalej tylko szybko odpowiedziałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:40

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:

Magdalenko ibuprofen i paracetamol są tak samo bezpieczne. Już wspominałam. Miałam wypadek w 8tc z synkiem i brałam nawet silniejsze leki, ale te dwa są bardzo bezpieczne. Podpytaj lekarza ;) Nigdy nie wzięłam ich bez porozumienia z lekarzem :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta i Sylka :D

Znowu jestem w ciąży, jeszcze poprzedniej nie zapomniałam. Ponoć termin na luty ale tak naprawdę to nie wiem, co gdzie kiedy jak :)

zosiaaa, kmb, Sylka, szara myszka, kada24 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibuprofenu w ciąży nie wzięłabym, a szczególnie w pierwszym trymestrze.

Ja już umyta, zaraz spać :) oczy mi się same zamykają ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paracetamolu nie dzierżę, a jedną tabletkę ibuprofenu już wzięłam, więc pewnie nic się nie stanie. To więcej brać nie będę, ale porozmawiam z moją gin, jaki w razie W mogę wziąć lek.

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ