Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Namida wrote:Dziewczyny ok jakiś 1,5h pobolewa mnie z prawej strony jajnika. Czasem zakłuje mnie bardzo mocno, ale cały czas utrzymuje mi się taki ciągnący kłujący ból. I tylko z tej jednej strony. Miała któraś z Was tak? Nie wiem czy nospy na to nie wziąć.
Namida, a mocno Cię to boli? Bo mnie właśnie też tak kłuje/ciągnie jakby w okolicach lewego jajnika, nie ciągle tylko tak pulsacyjnie. Ale jest to lekki ból, nie wymagający tabletki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFleur-de-lis wrote:Namida, a mocno Cię to boli? Bo mnie właśnie też tak kłuje/ciągnie jakby w okolicach lewego jajnika, nie ciągle tylko tak pulsacyjnie. Ale jest to lekki ból, nie wymagający tabletki.
Teraz to mnie już przestaje boleć bo ibuprofen wzięłam, ale bolało mocno. Zaczęło pod posladkiem mnie nawet boleć, po tabletce przechodzi. -
Namida ja miałam taki ból ostatnio przez cały dzień. Pod koniec dnia już tak bolało, że zadzwoniłam do lekarza a ten wysłał mnie do szpitala. W między czasie wzięłam no spę i jak dotarłam do szpitala to nic nie bolało. Lekarka powiedziała, że to macica się rozciąga i każdy ból bez plamienia/ krwawienia[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyDoti87 wrote:Gezanew i ja właśnie jestem w podobne sytuacji - stanowisko kierownicze. I tak jak niektórzy mydła ze fajna lekka praca to tak naprawdę jest kupa stresów, pracy po 10 h minimum... I ja idę w połowie lipca na urlop i nie mam zamiaru juz wrócić z niego.. U mnie w pravy nie docenia tego czy poszłam od razu na L4 czy siedziałam do końca.. Wylatuje i tak na spory okres czasu.. Wiec wole spokojnie posiedzieć w domku i niech bąbelek rośnie tym bardziej ze prawie rok staraliśmy się o niego
Lecę na betę zaraz, ciekawa jestem ile wyjdzie
doti w moim przypadku jest jeszcze jeden czynnik.... jak bede na rodzicielskim skonczy mi sie umowa. .. po ponad rocznej nieobecnosci watpie by mi przedluzyli umowe... -
Ja zabieram się za twarożek z rzodkiewkami.
Kurcze chyba jednak kolejna angina mnie dopadła,mam już gorączkę, jutro laryngolog i dowiem się czy czeka mnie usunięcie migdałków juz teraz czy czekamy do lutego:'(
No nic grunt to pozytywnie myśleć
Skierka lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
magdalenka_ka wrote:Dziewczyny pamiętajcie w ciąży ibuprofen jest zakazany! Tylko i wyłącznie można brać paracetamol w czystej postaci. Ten w herbatkach ma zły wpływ na płód.
Gezanew to masz nie ciekawą sytuację.mojej koleżance przedłużyli umowę jak byla na macierzyńskim wiec cuda się zdarzają. My ze staraniami czekaliśmy az dostane umowę na stałe. Zaczęliśmy działać jeszcze przed końcem tej umowy. Dzisiaj dowiedziałam sie ze umowę mam przedłużoną na czas nieokreślony -
magdalenka_ka wrote:Dziewczyny pamiętajcie w ciąży ibuprofen jest zakazany! Tylko i wyłącznie można brać paracetamol w czystej postaci. Ten w herbatkach ma zły wpływ na płód.
Też mi o tym mówili wczoraj w szpitalu że tylko i wyłącznie paracetamol. Ale np. Mi powiedzieli, że jak będzie bardzo boleć to mogę defalgan forte a on ma 1 g. Więc dużo -
Namida nie bierz ibuprofenu w ciąży. Jedyny dopuszczalny lek przeciwbólowy, który możemy brać to paracetamol.
Oj widzę, że się powtórzyłam, ale jak tylko zobaczyłam post Namidy to nie czytałam dalej tylko szybko odpowiedziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:40
-
Magdalenko ibuprofen i paracetamol są tak samo bezpieczne. Już wspominałam. Miałam wypadek w 8tc z synkiem i brałam nawet silniejsze leki, ale te dwa są bardzo bezpieczne. Podpytaj lekarza Nigdy nie wzięłam ich bez porozumienia z lekarzemNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny