X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dostałam jakąś glubulke ale to raczej na infekcje . 1 kosztowała prawie 40zł i byłam w szoku. Nic mi nie kazał powtarzać. Koleżanka ostatnio rodziła i urodziła 30min po podaniu tego antybiotyku i póki co z mała wszystko jest w porządku.

Może jakbym sama w domu mieszkała z mężem to i bym latała nie ubrana i bez stanika :D a tak to nawet głupio by mi było nie zakładać stanika. Nauczyłam się jakoś że rano wstaje i ubieram sie podomowo :)

Ja ta od razu nie bede jechać . No chyba że mi wody odejdą to zbiorę się i pojadę a póki co nie wiem czy mnei od razu mocno złapie, lekko czy jak. Nie wiem do końca jakie to uczucie a nie ma sensu leciec od razu io siedziec tam 2 dni bo się okaze że mam skurcze nieregularne...

Dana Ty to masz wyluzowanego męża :D ale wyskoczył z tym kołem ratunkowym hehe :D Jak Ci wody odejda i nie bedzie mu do smiechu zapytaj sie gdzie ma koło ratunkowe dla Ciebie :D :D

Też nie miałam lewatywy i jestem ciekawa czy w ogóle coś mi podadzą. Bo nie chciałabym sie posrać w czasie porodu :/ a nie wszystkich czyści przed porodem. Mam koleżankę która nie miała biegunki ani nic.

Lexi jak sie czujesz??

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym żeby mi zrobili lewatywę. Nawet mam w planie porodu zaznaczone. Jakoś tak chyba się pewniej będę czuła jak będę "wyczyszczona" :P

Natic ja cały czas mam takiego jednego dziada. Normalnie mi nie przeszkadza ale gdzieś zaczyna się pojawiać krew albo zaczyna mnie drażnić to smaruję asceculanem. Taka maść bez recepty. No i pomaga.

Tusia pogoniło mnie jeszcze kilka razy ale na razie spokój. Żadnego skurczu ani nic z tych rzeczy więc chyba to nie to. Ale może się w nocy ruszy :P Moja mama 2 porody miała nocą więc może i mnie to czeka :) Na razie to mnie lewy bark boli :/
    A jak u Ciebie?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odejdą wody ale nie ma skurczy to nie trzeba na gwałt do szpitala gnać, tak mówiła położna. Ja tam mam kawałek do szpitala i takoi mam charakter, że i tak pojadę jak się tylko coś zacznie. Inaczej zwariuję;-)

A hemoroida też mam, co zaleczę to wyłazi, boję się co będzie po parciu.

Życzę Wam takich tesciowych jak moja: przyjechała, posprzątała, na odchodne 3 siaty ubranek do prasowania zabrała. A i obiad też zapewniła :-)

d84 lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie .. u mnie nic sie nie dzieje. Też czekam na noc to może i zacznie się coś dziać :D heheh jak bede pod prysznicem to pomasuje sobie sutki , może to cos przyspieszy :D Chyba sie przyzwyczaiłam do delikatnego pobolewania krzyża jak to jest krzyż hehe dolny odcinek kręgosłupa prawie, że nad tyłkiem od razu :P BYłam dzisiaj u koleżanki i 2 razy wchodziłam na 4 pietro. POłaziłam po sklepach. w domu też po schodach kursowałam, pranie wrekach zrobiłąm :D
    Brzuch mi w sumie twardniał często i uda mnie bolały-ciagneły jak przed @. Także nic się nie zapowiada ciekawego a szkoda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 20:07

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi 2018/2019?! A mogę wiedzieć w jakich okolicach mieszkasz? Ja zalatwialam wszystko przez tel i też zabieg miał 45km od domu, a dzwoniłam i do dalszych szpitali, żeby szybciej było to wręcz odwrotnie, więc może poszukajcie w innym mieście?

Ja będę szczepic ta 5w1 lub 6w1, a pisała tutaj któraś z Was ze ma siostrę pracujaca na oddziale dziecięcym, Monia o ile sie nie myle? Mogłabyś powiedziec jak Ty szczepisz? bo pewnie siostra dobrze Ci podpowiedziala :-)

Moniaa lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri nie Ty jedyna. Ja też pojadę od razu jak coś będzie na rzeczy. Wolę być pod kontrolą. :)
    Super teściowa. Ja na swoją też nie narzekam ale tak dobrze to nie mam bo mieszkają 100 km dalej :P

Tusia ja dziś trochę sutki podrażniłam ale jedyne co to podczas tego zabiegu brzuch mi się spinał. Jak przestałam wszytko wróciło do normy więc jakoś efektu nie widać. Mąż by się przydał ale jak na złość go nie ma ;) Jutro nie będzie zmiłuj :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Lexi 2018/2019?! A mogę wiedzieć w jakich okolicach mieszkasz? Ja zalatwialam wszystko przez tel i też zabieg miał 45km od domu, a dzwoniłam i do dalszych szpitali, żeby szybciej było to wręcz odwrotnie, więc może poszukajcie w innym mieście?
    W Szczecinie. Tylko 2 szpitale mają oddział otolaryngologiczny i taki właśnie czas oczekiwania w obydwu. Patrzyłam w okolicach ale nigdzie nie ma takich oddziałów. Najbliżej w Gryficach a to i tak kawał drogi. Ale jutro będziemy dzwonić i pytać. Jak się uda to pojedzie tam i już.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mój miał ten zabieg na oddziale laryngologicznym, nie wiem czym różni się otolaryngologiczny? Ja urodziłam się w szpitalu w Gryficach wlasnie hehe :-) bo z tamtych okolic pochodzę :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie laryngologia o otolaryngologia to jedno i to samo :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki w końcu się przebudzil około 16;30 jak tatuś wrócił. Co mamie stracha narobił a ta nazarla się słodyczy to jej. A teraz cierpi na zgage. Muszę go troszkę podtuczyc w razie gdyby się okazało że tych wód i ciśnienie jest słabe. Aby mi takie maleństwo zupełne nie zostało.

Dziewczyny ja dziś wypilam chyba już z 3 litry boję się nocy ile razy wstanę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska ostatnio przeżyłam to samo, co sie nutelli przez to najadłam, ale zauważyłam tez ze więcej mi sie teraz rusza jak siedże, wcźesniej miałam jak leżałam, może z tego powodu ze ma mało miejsca i go jeszcze bardziej sciskam. jak siedzę i mi sie tam buntuje.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mój robi tak samo! nieraz siedzi cicho, gadam i gadam i nic, a maz wroci z pracy to zaraz się ozywia i już do poznej nocy bardzo harcuje ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za gratulacje dziewczyny :)
    My przed chwila sie poprzytulałysmy - cudowne uczucie :)
    Niestety po cc troche jestem kaleką, wiec nie mogłam karmić piersią i dali mm, oby udało sie jednak nam pozniej jednak kp!!
    Mała jest taka kochana, spokojniutka - wynagradza cały ból :)

Ps. Florka od Florentyny :)

szara myszka, Lexi150, Biedroneczka29, mallinka, Mila920, dana222, tysiaa93, Astra, Tusiaa, marissith, monjovika, Kri, d84 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to cudownie ;) na pewno uda się rozkrecic KP, oby Ci ja często przystawiali :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia alez to musi byc cudowne uczucie <3 jeszcze trochę i wszystkie bedziemy tak tulić swoje kruszynki :) boli bardzo ???

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natic wrote:
    Dziewczyny czy któraś zmaga sie z hemoroidami aktualnie ? Bo mnie na koniec dopadło i niewiem czy z tym walczyć i w jaki sposób czy czekać aż przejdzie

Mi lekarz zalecił posterisan - jest bez recepty po 1 czopku przez 10 dni. Mi pomogło.

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli choc spodziewałam sie ze bedzie gorzej, jutro juz bede wstawać chyba i wieczorem dostanę małą na stałe :)
    Biedroneczko tego uczucie nie da sie opisać, od razu sie zakochałam <3 ale wszystkie z Was tez to za chwile spotka :)
    Pierwsze spojrzenie jak ja wyjęli tego nie zapomnę do końca życia :)

Biedroneczka29, gezanew, L, Lexi150 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ogromne gratulacje! Nacieszcie się sobą :)

Vayn z malutką na pewno wszystko będzie dobrze, jest przecież dzielna i silna, tak jak mamusia! :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie to czytac Zosiu ;) dla mnie to na razie nie do wyobrażenia choć wlasnie to już tak blisko!! odpoczywaj i niech Ci szybko zleci do jutra :)

a czy jak tak lezysz to możesz cos pic czy nie pozwalają?

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, niby wiem że to już za chwilę może nawet tej nocy urodze, ale z drugiej strony jest to dla mnie takie nierealne, ze już niedługo będę miała swojego ksieciunia przy sobie :-)

Zosia odpoczywaj i ucaluj Księżniczkę od cioc :-)

Czy skurcze krzyżowe mogą zapowiadac poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 22:56

szara myszka lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ