Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Do terminu porodu zostało mi tylko 4 dni
Żadna dziś nie urodziła?
Odnośnie szczepień polecam:
https://marucha.wordpress.com/2014/03/06/zwiazek-szczepien-z-autyzmem-udowodniony/Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:29
d84 lubi tę wiadomość
-
Mi na wczorajszej wizycie lekarz powiedział, że jak odejdą mi wody to żeby absolutnie nie słuchać położnych i nie czekać na skurcze w domu, tylko jechać do szpitala tak do 2h, ponieważ jak odejdą wody to dziecku diametralnie zmienia się środowisko.
Co do szczepień to się tak zastanawiam bo np 5w1 robią 1 wkłucie, a te z nfz też dają jednego dnia tylko 5 wkłuć? To co za różnica jest czy podadzą to jednego dnia 1 czy 5 wkłuciami poza ceną- w składzie???
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny to nasz bąbelek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:43
marissith, Lexi150, tysiaa93, Tusiaa, Moniaa, d84, kada24, Bruśka, gezanew, Ashley, gorgeous, Kri, mallinka, Mila920, e-ness, dana222, Biedroneczka29, L, monjovika, szara myszka, niecierpliwa_92, vayn, Evans, Astra, Doti87, nataliano lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
Co do szczepionek i ich związku z autyzmem to Dziewczyny nie dajcie sobie wkręcić takich głupot. Sa to śmieszne teorie przeciwników szczepień. A skąd to się wzięło? Od jednej ze szczepionek MMR podawanej pomiędzy 13/14 miesiącem. Pech wynika z tego, że zazwyczaj w tym samym czasie ujawnia się autyzm. I skojarzono sobie ze to od zastrzyku. Jeżeli tego się boimy wystarczy przesunąć to szczepienie i zrobic je np w 17 miesiącu. A co do zawartości rtęci to owszem kiedyś tak było ale nie teraz. Jedyne czym się różnią NFZ od skojarzonych ze skojarzone nie mają aktywnych jąder komórkowych czy cos takiego i mniejszą ilością wkluc.gorgeous, dana222, szara myszka, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Zosia cudeńko!
Tysia tak dzisiaj Madzia ma CC i witamy kolejnego chłopczyka
Kri chyba Cię powieliłam. Przepraszam jakoś mi umknął wcześniej Twój link
A tu jakby którąś z Was zainteresowało porównanie szczepień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:58
tysiaa93, Zosia_wop, L, szara myszka, vayn lubią tę wiadomość
-
Tysiaa bo ja już chce, już gotowa jestem a tu dupa
pewnie mnie złapie jak męża nie będzie i weź z tatą będę jechać do szpitala i z nim tam siedzieć czy go wygonic i być samej jak palec ? Jeszcze pomyślą ze jest moim mężem hehe
boli brzuch na okres i nic. Dzisiaj będę odkurzac cały dom.
Wczoraj w pepco kupiłam 2 pary bodow po 6 zł
Madzia.rka trzymamy kciukipowodzenia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2016, 09:57
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Kubuś
-
tysiaa93 wrote:Zosia malutka jest przepiękna!
A o której urodzilas?
O 9 rano
Juz dzis cały dzien jest ze mną od momentu wstania i jakos daje radę ją podnieść i usiąść z nią mino bólu z rany. Szkoda tylko ze nikt nie moze nas odwiedzić i choc chwile pomoc. Ale mysle, ze i tak niezłe sobie radzimy
Lexi150, tysiaa93, Biedroneczka29, gezanew, szara myszka, Astra, vayn lubią tę wiadomość
-
Kada ja też decyduje się na NFZ. Mąż będzie chodził na szczepienia z Małym żebym ja nie panikowała a tych skojarzonych też się trochę boję że to za duży szok, chociaż wiem że tak samo jak i po zwykłych nikt nie daje gwarancji, że dziecko się będzie dobrze czuło.
-
A co do szczepień to położna mówiła, że często dzieciaczkom w pokonaniu bólu pomaga danie piersi - wtedy maluszek nie czuje wkłuć za bardzo, bo skupia się na jedzeniu. Poza tym, pielęgniarka mówiła, że te maleństwa to niekiedy nawet nie zakwilą, gorzej ze starszakami - wtedy wiedzą już, co je czeka.
Lexi150, gezanew lubią tę wiadomość
-
Tusiaa wrote:Tysiaa bo ja już chce, już gotowa jestem a tu dupa
pewnie mnie złapie jak męża nie będzie i weź z tatą będę jechać do szpitala i z nim tam siedzieć czy go wygonic i być samej jak palec ? Jeszcze pomyślą ze jest moim mężem hehe
boli brzuch na okres i nic. Dzisiaj będę odkurzac cały dom.
Wczoraj w pepco kupiłam 2 pary bodow po 6 zł
Madzia.rka trzymamy kciukipowodzenia !
Najważniejsze, żeby jakoś do tego szpitala jednak dotrzeć i nie urodzić w domu
Tusiaa lubi tę wiadomość