Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tak samo mam, ciagle powtarzalam w ciazy, ze nie bede pedzic od razu do szpitala jak tylko coś się zacznie dziać, że wolę przeczekać w domu niż się stresować w szpitalu czekając na każdy cm rozwarcia. Ale co zrobić... Nie wiadomo ile będziemy rodzić. Miejmy nadzieję, że jak najkrócej, ale żeby też zdażyli z tym antybiotykiem. Ech...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Myszka ja używam bio Oil, najlepiej już sobie kup w necie nie ma co czekać aż się stare zrobią. A teraz profilaktycznie kupiłam sobie krem do biustu i używane bo właśnie obawiam się rozciągniętych od karmienia. A staniki tez mnie piją po paru godzinach w obwodzie, jak urodzimy to szybko te obwody podobno zmaleją i będzie lepiej
szara myszka lubi tę wiadomość
-
melduję się po lekarzu
szyjka miękka, ale zamknięta i lekarz stwierdził że szyjka pracuje ale jeszcze trochę do godziny 0.
8/2 kazała mi przyjść do siebie do szpitala na ktg.
i jej zalecenia od poniedziałku mam się sexić, stymulować brodawki 2 x po ok 5min(może przy tym boleć brzuch),odstawić magnez i nospy nie brać (w całej ciąży wzięłam może z 6 koło 17tc).
Co do moich środowych dywagacji z kością udową która wtedy wyszła 3tyg mniejsze, sprawdziła to i teraz jest OKpowiedziała, że w ciąży donoszonej bardzo ciężko zmierzyć kości długie, bo dziecko jest wyzginane itp, a mój ma nogi w moim kręgosłupie i powiedziała, że nie dziwi się tamtemu lekarzowi co robił usg że tak mu wyszło. I mówiła jeszcze, że jakby coś było źle było by widać na wcześniejszym usg
szara myszka, L, vayn, Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
szara myszka wrote:tez slyszalam o tym bio oil jak znajde okazje gdzies to od razu sobie kupie, poki co mam ta oliwke z rosmana dwa razy dziennie smaruje, na brzuch jakby to dobrze działa ale na piersi w ogole ;/
choć gdzies slyszalam ze jak maja się zrobić to żadne smarowidła nie pomoga ;/
Ja mimo sporych piersi mam jeszcze większe. ale na nich ani jesnego rozstępu. Ale mimo stosowania na przemian oleju kokosowego i bio oila na górze ud i na boczkach (tych co się z reguły paniom wylewają z tyłu jakby jak mają za ciasne spodnie) to rozstępy i tak się zrobiły.
Ja swoją buteleczkę 120ml na promo w rossmanie zapłaciłam niecałe 40zetów. Mozesz jeszcze patrzeć na gazetki z superpharmy bo tam on tez bywa na promocji. -
Wlasnie macie racje nie ma na co czekac, do piersi kupie ten bio oil, może cos pomoze z czasem. Tez przy karmieniu będzie problem ze smarowaniem, bo to raczej dzidzia nie może zjeść, ale to na zewnątrz bardziej mam to może nie będzie się stykac z tymi miejscami jak cos
na blizejciebie jest 60ml za 21zl to chyba wezme bo chciałam tam podgrzewacz zamowic a nie miałam co dobrac to chyba wezme toWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:02
-
nick nieaktualnyhej.
Zosia gratuluje kruszynki i dużo zdrówka życzę
Roberta jak Ci dobrze ze już jesteś w domu.
ale wkurzyłam się dziś niesamowicie. chciałam odświeżyć fotelik który miałam po pierwszaku.
okazało się, że jest uszkodzony i muszę kupić nowy
kurcze nie orientowałam się w temacie bo myślałam ze wszystko mam a tu taki klops.
no cóż trzeba sobie teraz poczytać co nieco na temat fotelików. -
Jestem po wizycie. Właściwie nic sie nie zmieniło od ostatniej wizyty, tzn szyjka płaska, mały nisko, jedynie co sie zmieńilo to zrobiło sie rozwarcie, ale pani doktor wyjaśniła mi ze nie jest to rozwarcie przy główce, tylko przy zewnętrznej szyjce, ja sie nie znam ale cos takiego próbowała mi wyjaśnić i ńie oznacza to porodu. A i wody mam na poziomie 5, a norma jest miedzy 5-8, czyli jeszcze sie mieszczę ale mam przyjechać w środę sprawdzić te wody.
Maz jak to usłyszał to uznał ze jescze nie rodzę to otworzył piwko. Wczoraj z kolega tez otworzył piwo a ja do niego co zrobi jak odejdą mi wody to uznał ze rzuci mi koło ratunkowe.
-
Wiem, ze ten temat byl poruszany juz wiele razy, ale im bliżej porodu tym więcej czytam i mam mętlik. Decydujecie się na te szczepionki skojarzone 5w1lub 6w1? A na ktore z tych dodatkowych nie warto szczepić: rotawirusy, pneumokoki czy meningokoki? Ja caly czas myślałam, ze wybiorę te zwykłe na fundusz. Dzisiaj już sama nie wiem na 100%.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
natalica06 wrote:Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez stanika, chociaż mam rozmiar c teraz to nie aż takie duże, może macie źle dobrane te staniki? Ja jak tylko wstaje rano biorę prysznic i marze żeby założyć stanik, mogłabym nawet spać w nim.
Ja nie potrafię teraz nosić za długo staników ze względu na to, że... mega pocę się w okolicach piersi, szczególnie pod piersiami - i to w każdym staniku. -
agulineczka wrote:Wiem, ze ten temat byl poruszany juz wiele razy, ale im bliżej porodu tym więcej czytam i mam mętlik. Decydujecie się na te szczepionki skojarzone 5w1lub 6w1? A na ktore z tych dodatkowych nie warto szczepić: rotawirusy, pneumokoki czy meningokoki? Ja caly czas myślałam, ze wybiorę te zwykłe na fundusz. Dzisiaj już sama nie wiem na 100%.
my szczepimy tym 5w1. Moja mama jest pielegniarka w ośrodku zdrowia i szczepią wlasnie takie maluszki i mowi ze to jest dobre, niby się mowi o jakiś skutkach ubocznych ale ona mowi ze może jej się 2 razy zdarzylo żeby potem się dziecku cos dzialo. Niektóre dzieci reagują zle na samo klucie (później jest tkz ten placz nieutulony) i ograniczenie tych kluc to już dużo dla takiego dzieciaczka. Także my weźmiemy te skojarzone.
Na rota nie szczepimy bo ponoc tych odmian jest kilkanaście a szczepionka na jakas jedna, na pneumo i meni chyba tez nie -
agulineczka wrote:Wiem, ze ten temat byl poruszany juz wiele razy, ale im bliżej porodu tym więcej czytam i mam mętlik. Decydujecie się na te szczepionki skojarzone 5w1lub 6w1? A na ktore z tych dodatkowych nie warto szczepić: rotawirusy, pneumokoki czy meningokoki? Ja caly czas myślałam, ze wybiorę te zwykłe na fundusz. Dzisiaj już sama nie wiem na 100%.
Ja miałam spotkanie z pielęgniarką, która będzie szczepić mojego Jasia i na początek decyduję się na normalne refundowane szczepionki. Na rotawirusy nie będziemy szczepić, pomyślę nad pneumokokami, ale dopiero jak będę rozglądała się za pracą i posłaniem małego do żłobka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 17:46
-
ja 5w1 po rozmowach ze znajomym farmaceutą, odradzał 6w1.
Z dodatkowych zastanawiam się nad rota.
Przypomniało mi się jeszcze, pytałam gina o lewatywe czy robić w domu czy w szpitalu.
Ona mi powiedziała, że można w domu spokojnie ale lepiej od lewatywy wsiąść te czopki glicerynowe 2gr i że w szpitalu u niej właśnie je stosują a nie lewatywę.
Szara myszka ja mam rozstępy na piersiach z okresu dojrzewania i ich w ogóle nie widać same tak zbladły bez kremów (wtedy jeszcze niebyły popularne), że nikt ich nie widzi. Spytałam mojego nawet o to, to mówi że on ich nie widzi. Teraz mi się na lewym kilka zrobiło, póki co są fioletowe.szara myszka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny cieszę się, ze po wizytach wszystko ok.
D84 widzisz jednak co lekarz to inaczej przedstawi sytuację, dobrze że kosci są takiej wielkości jak być powinny
Dana , dobre z tym kołem ratunkowym hehehe ciekawe czy tak będzie żartował jak faktycznie zacznie się poródd84, dana222 lubią tę wiadomość
-
ja się zastanawiam nad ta lewatywa, nie miałam nigdy - ale to jest tak ze naraz wszystko z nas wyleci i już na pewno potem nie będzie? czy to tak trwa ze się chodzi potem przez pare godzin?
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie tez nigdy nie miałam lewatywy, z jednej strony jej ńie chce ale z drugiej całkowite wypróżnienie podobno pomaga w szybszymi porodzie. Moja mama mi opowiadała ze jak zrobili jej lewatywę to ona ńie zdarzyła do toalety i niestety pobrudziła korytarz w szpitalu. I to chyba nie jest tak ze wszystko na raz wychodzi, bo cos kojarzę ze koleżanka mi mówiła ze kilka razy szła do toalety.
-
Dziewczyny czy któraś zmaga sie z hemoroidami aktualnie ? Bo mnie na koniec dopadło i niewiem czy z tym walczyć i w jaki sposób czy czekać aż przejdzie
Po 3 poronieniach
2021- 1 procedura IVF
-30.30 Punkcja- uzyskano 20 komórek z czego 14❄️
-Transfer odroczony z powodu ryzyka hiperstymulacji
-zapłodnionych 5 komórek ❤️❤️❤️❤️❤️ PGS-zdrowe -5❄️❄️❄️❄️❄️
- 01.06 kriotransfer❤️
-11.06 beta 415
-14.06 beta 1656
-29.06 -28dpt- mamy serduszko ❤️