X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym bez stanika, bo teraz nawet po domu chodzę bez - jak tylko nałożę to wyczekuję chwili, aż będę mogła go zdjąć... Z tym że przez parę godzin porodu tak zaleję koszulę siarą, że nieco głupio mi będzie. Chociaż w zasadzie położne nie takie rzeczy widzieli, ale jednak niezbyt komfortowo będę się czuła :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nastawiam żeby być raczej bez stanika, mi jest w stanikach już strasznie niewygodnie i tez tak jak Ty gorgeous wieczorem tylko mysle o tym żeby go zdjąć i tak po 20 już sciagam i siedze bez. Mam naprawdę rozne rozmiary, najbardziej mnie ciśnie w obwodzie, tam mam strasznie napompowany brzuch ;/ mam nadzieje ze te staniki będą dobre jak tam się poluzuje trochę. No i jak nam dziecko nadza na brzuch to nie będę wtedy myslec o odpinaniu czy zdejmowaniu stanika tylko chce je mieć od razu przy gołym ciele i utulić :)

a dziewczyny czy ktoras z Was tez ma okropne rozstępy na piersiach? Mi się plakac che jak je widze, na brzuchu nic, ani jednego a na obu piersiach bardzo brzydkie :( zainwestuje w jakiś dobry krem już na rozstępy - polecacie cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:26

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś od rana w rozjazdach. Udało się załatwić Mężowi wizytę u kardiologa. Za to terminy na korektę przegrody nosowej są dopiero na 2018/2019 rok. Masakra! Zrobiliśmy tyle km po tych szpitalach na marne. Wróciliśmy do domu i pogoniło mnie na kibelek a później zwymiotowałam ni z tego ni z owego. Może to jakaś zapowiedź. Na moje nieszczęście Mężu dziś musi iść na nockę do pracy. Mam tylko nadzieję, że w razie czego dojedzie na czas.
    Czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł :/

Myszko słyszałam, że bio oil jest dosyć dobry ale trzeba systematycznie przez dłuższy okres czasu smarować.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Gratulacje kolejne! (Florka to pełne imię? Czy Florencja?) :)

Florka = Florentyna ja przynajmniej znam taką formę znajomi mają Florkę, imienia Florencja to nie słyszałam.

Ja wolę rodzić w staniku, ale to ze względu na rozmiar.
    Kiedyś miałam zabieg ginekologiczny w narkozie to miałam być bez, wydaje mi się że tak jest bezpieczniej w razie ewentualnej reanimacji i innych skrajnych przypadków.

Spadam do lekarza.

GRATULACJE dla nowej mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:37

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia gratuluje,odpoczywajcie i cieszcie sie sobą :)

A mi kurwa z tego badania gbs jakies paciorkowce wyszły :( :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia urodzila !!! A ja jeszcze nie :(
    Zosia gratulacje skladam z calego serca , wszystkiego , co najlepsze !!!!!
    Ja ide dzis na ktg, oddaje cukry do przegladu I ide na badania krwi ...
    Milego dnia ...

A wlasnie moze dzisiaj powiedza mi co z tymi pasiorkowcami czy jak tam , Bo tez mialam badanie takie tydzien temu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:45

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia gratuluje :-)

Pola zobaczysz szybko wyzdrowieje. Maluszki tak czasem maja. Zacznie przybierać to żółtaczka też się szybko skończy. Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:16

201602171662.png201311165165.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja tez mam tego paciorkowca . Dostaniemy antybiotyk przed i bedzie ok :) sporo dziewczyn to ma.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu. Wydawało mi się że będę się krępować karmić przy obcych ale nie mam z tym problemu. Każda z nas ma tutaj tyłek na górze, mężowie nie zaglądają tam gdzie nie trzeba. Liczy się tylko to, aby ten mały skarb był szczęśliwy i najedzony :) niesamowite uczucie to jest :)
    Teraz Wasza kolej :))))

Lexi150, Doti87, e-ness, Biedroneczka29, vayn, szara myszka, Moniaa, natic, d84, Kri, gezanew, Tusiaa, As ieńka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu gratulacje, wracajcie szybko do zdrowia :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta ale Ci juz fajnie :) Wracacie do domciu a my wszystkie czekamy hehe :)

Lexi może faktrycznie to jakaś oznaka ale lepiej może się nie nakrecać :) a zmeczona to ja tez strasznie jestem. Jakbym nie wiem co robiła a leże i nic nie robie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkiem duże piersi i raczej nie chce ich pokazywać choć teraz są ładne , jędrne :-P W każdym razie dziewczyny uważajcie i dbajcie o nie nawet jeśli macie mniejsze , bo skóra bardzo szybko się rozciąga a karmienie później też zrobi swoje.Do porodu wiadomo lepiej mieć luz i swobodę ale jeśli macie możliwość zakładajcie biustonosze .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez stanika, chociaż mam rozmiar c teraz to nie aż takie duże, może macie źle dobrane te staniki? Ja jak tylko wstaje rano biorę prysznic i marze żeby założyć stanik, mogłabym nawet spać w nim.

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Zosia gratulacje :) ja to z bym juz chciała mieć mała przy sobie a te dni ciągną się niemiłosiernie :\ dziś mam takiego powera ze najchętniej wysprzatalabym cały dom ale niestety po umyciu dwóch okien brzuch się spina a o kręgosłupie nie wspominam... Jeszcze Zuzia się tak wyciąga ze najlepiej jakbym w łazienki nie wychodziła...

Mam podobnie, chęci są do ruszania ale trochę posprzątałam dzisiaj i czuje tępy ból w krzyżach i brzuch bardzo twardnieje. Niby chcę trochę małą popędzić ale z drugiej strony się boję :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a Ty teraz nie dostałaś zadnych antybiotyków dowcipnych ??? Bo z tego co czytam to teraz gin powinien przepisać i pozniej powtórzyć badanie.No i oprócz tego to ponoc dostaje sie w szpitalu przed porodem i dziecko dostaje.Ciekawe jak to u mnie bedzie czy da mi teraz cos i bedzie kazała powtórzyć badanie czy dopiero przed porodem,wole zeby teraz tez mi cos przepisała bo czytałam ze niekotre dziewczyny miały szybki poród antybiotyk nie zdążył zadziałać i dzieci sie zarażały :/ a w Pl to ponoc w ogole bardzo to lekceważą i były przypadki ze nie podali antybiotyku -tragedia :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gbs dodatni i tylko mi powiedzieli zeby min na 4h przed porodem byc w szpitalu, wiec tylko jak cos sie zacznie trzeba jechac. Teraz nie ma sensu podawanie antybiotyku, bo nie wiadomo kiedy sie urodzi, jutro, za tydzien, dwa a ponoc po odstawieniu antybiotyku to dziadostwo wraca. Z tego co pamietam Vayn miala dodatni i nie zdazyli jej podac, ale to tez byla cc.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie zdaza podac kobiecie przed porodem, to dziecku po urodzeniu badaja CRP i jesli wyjdzie za wysokie wtedy podaja antybiotyk.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mysle ze sobie dobrze podobieralam te staniki :( na tej stronie rafjolka było dość to opisane no i tak wzielam. Teraz mam jakies C/D, bardzo mi się w ciąży poszerzyly nie tyle co do przodu urosły co wlasnie na boki i sa takie masywne, ladny maja kształt tylko te rozstępy <beczy>

tez slyszalam o tym bio oil jak znajde okazje gdzies to od razu sobie kupie, poki co mam ta oliwke z rosmana dwa razy dziennie smaruje, na brzuch jakby to dobrze działa ale na piersi w ogole ;/
    choć gdzies slyszalam ze jak maja się zrobić to żadne smarowidła nie pomoga ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Mam podobnie, chęci są do ruszania ale trochę posprzątałam dzisiaj i czuje tępy ból w krzyżach i brzuch bardzo twardnieje. Niby chcę trochę małą popędzić ale z drugiej strony się boję :-/
    Mam to samo... O koncze robić obiad a moje stopy odmawiają posłuszeństwa :\ a do terminu jeszcze ponad tydzień :(

l22nio4pat68ge0a.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka No wlasnie wyczytałam ze po odstawieniu antybiotyku to powraca :/ jakos nie uśmiecha mi sie jechać od razu do szpitala jak mnie chwyci,chciałam w domu trochę posiedzieć a nie od razu ruszać do szpitala :( w tym przypadku wolałbym chyba Cc .

Roberta jak sie ogolnie czujesz i jak wrażenia po CC???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:56

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ