SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym bez stanika, bo teraz nawet po domu chodzę bez - jak tylko nałożę to wyczekuję chwili, aż będę mogła go zdjąć... Z tym że przez parę godzin porodu tak zaleję koszulę siarą, że nieco głupio mi będzie. Chociaż w zasadzie położne nie takie rzeczy widzieli, ale jednak niezbyt komfortowo będę się czuła :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się nastawiam żeby być raczej bez stanika, mi jest w stanikach już strasznie niewygodnie i tez tak jak Ty gorgeous wieczorem tylko mysle o tym żeby go zdjąć i tak po 20 już sciagam i siedze bez. Mam naprawdę rozne rozmiary, najbardziej mnie ciśnie w obwodzie, tam mam strasznie napompowany brzuch ;/ mam nadzieje ze te staniki będą dobre jak tam się poluzuje trochę. No i jak nam dziecko nadza na brzuch to nie będę wtedy myslec o odpinaniu czy zdejmowaniu stanika tylko chce je mieć od razu przy gołym ciele i utulić :)

a dziewczyny czy ktoras z Was tez ma okropne rozstępy na piersiach? Mi się plakac che jak je widze, na brzuchu nic, ani jednego a na obu piersiach bardzo brzydkie :( zainwestuje w jakiś dobry krem już na rozstępy - polecacie cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:26

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś od rana w rozjazdach. Udało się załatwić Mężowi wizytę u kardiologa. Za to terminy na korektę przegrody nosowej są dopiero na 2018/2019 rok. Masakra! Zrobiliśmy tyle km po tych szpitalach na marne. Wróciliśmy do domu i pogoniło mnie na kibelek a później zwymiotowałam ni z tego ni z owego. Może to jakaś zapowiedź. Na moje nieszczęście Mężu dziś musi iść na nockę do pracy. Mam tylko nadzieję, że w razie czego dojedzie na czas.
    Czuję się jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł :/

Myszko słyszałam, że bio oil jest dosyć dobry ale trzeba systematycznie przez dłuższy okres czasu smarować.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Gratulacje kolejne! (Florka to pełne imię? Czy Florencja?) :)

Florka = Florentyna ja przynajmniej znam taką formę znajomi mają Florkę, imienia Florencja to nie słyszałam.

Ja wolę rodzić w staniku, ale to ze względu na rozmiar.
    Kiedyś miałam zabieg ginekologiczny w narkozie to miałam być bez, wydaje mi się że tak jest bezpieczniej w razie ewentualnej reanimacji i innych skrajnych przypadków.

Spadam do lekarza.

GRATULACJE dla nowej mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:37

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia gratuluje,odpoczywajcie i cieszcie sie sobą :)

A mi kurwa z tego badania gbs jakies paciorkowce wyszły :( :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia urodzila !!! A ja jeszcze nie :(
    Zosia gratulacje skladam z calego serca , wszystkiego , co najlepsze !!!!!
    Ja ide dzis na ktg, oddaje cukry do przegladu I ide na badania krwi ...
    Milego dnia ...

A wlasnie moze dzisiaj powiedza mi co z tymi pasiorkowcami czy jak tam , Bo tez mialam badanie takie tydzien temu ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 13:45

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia gratuluje :-)

Pola zobaczysz szybko wyzdrowieje. Maluszki tak czasem maja. Zacznie przybierać to żółtaczka też się szybko skończy. Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 14:16

201602171662.png201311165165.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja tez mam tego paciorkowca . Dostaniemy antybiotyk przed i bedzie ok :) sporo dziewczyn to ma.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu. Wydawało mi się że będę się krępować karmić przy obcych ale nie mam z tym problemu. Każda z nas ma tutaj tyłek na górze, mężowie nie zaglądają tam gdzie nie trzeba. Liczy się tylko to, aby ten mały skarb był szczęśliwy i najedzony :) niesamowite uczucie to jest :)
    Teraz Wasza kolej :))))

Lexi150, Doti87, e-ness, Biedroneczka29, vayn, szara myszka, Moniaa, natic, d84, Kri, gezanew, Tusiaa, As ieńka, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu gratulacje, wracajcie szybko do zdrowia :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta ale Ci juz fajnie :) Wracacie do domciu a my wszystkie czekamy hehe :)

Lexi może faktrycznie to jakaś oznaka ale lepiej może się nie nakrecać :) a zmeczona to ja tez strasznie jestem. Jakbym nie wiem co robiła a leże i nic nie robie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkiem duże piersi i raczej nie chce ich pokazywać choć teraz są ładne , jędrne :-P W każdym razie dziewczyny uważajcie i dbajcie o nie nawet jeśli macie mniejsze , bo skóra bardzo szybko się rozciąga a karmienie później też zrobi swoje.Do porodu wiadomo lepiej mieć luz i swobodę ale jeśli macie możliwość zakładajcie biustonosze .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam chodzić bez stanika, chociaż mam rozmiar c teraz to nie aż takie duże, może macie źle dobrane te staniki? Ja jak tylko wstaje rano biorę prysznic i marze żeby założyć stanik, mogłabym nawet spać w nim.

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Zosia gratulacje :) ja to z bym juz chciała mieć mała przy sobie a te dni ciągną się niemiłosiernie :\ dziś mam takiego powera ze najchętniej wysprzatalabym cały dom ale niestety po umyciu dwóch okien brzuch się spina a o kręgosłupie nie wspominam... Jeszcze Zuzia się tak wyciąga ze najlepiej jakbym w łazienki nie wychodziła...

Mam podobnie, chęci są do ruszania ale trochę posprzątałam dzisiaj i czuje tępy ból w krzyżach i brzuch bardzo twardnieje. Niby chcę trochę małą popędzić ale z drugiej strony się boję :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a Ty teraz nie dostałaś zadnych antybiotyków dowcipnych ??? Bo z tego co czytam to teraz gin powinien przepisać i pozniej powtórzyć badanie.No i oprócz tego to ponoc dostaje sie w szpitalu przed porodem i dziecko dostaje.Ciekawe jak to u mnie bedzie czy da mi teraz cos i bedzie kazała powtórzyć badanie czy dopiero przed porodem,wole zeby teraz tez mi cos przepisała bo czytałam ze niekotre dziewczyny miały szybki poród antybiotyk nie zdążył zadziałać i dzieci sie zarażały :/ a w Pl to ponoc w ogole bardzo to lekceważą i były przypadki ze nie podali antybiotyku -tragedia :/

Sofija <3
    201602294556.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam gbs dodatni i tylko mi powiedzieli zeby min na 4h przed porodem byc w szpitalu, wiec tylko jak cos sie zacznie trzeba jechac. Teraz nie ma sensu podawanie antybiotyku, bo nie wiadomo kiedy sie urodzi, jutro, za tydzien, dwa a ponoc po odstawieniu antybiotyku to dziadostwo wraca. Z tego co pamietam Vayn miala dodatni i nie zdazyli jej podac, ale to tez byla cc.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie zdaza podac kobiecie przed porodem, to dziecku po urodzeniu badaja CRP i jesli wyjdzie za wysokie wtedy podaja antybiotyk.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mysle ze sobie dobrze podobieralam te staniki :( na tej stronie rafjolka było dość to opisane no i tak wzielam. Teraz mam jakies C/D, bardzo mi się w ciąży poszerzyly nie tyle co do przodu urosły co wlasnie na boki i sa takie masywne, ladny maja kształt tylko te rozstępy <beczy>

tez slyszalam o tym bio oil jak znajde okazje gdzies to od razu sobie kupie, poki co mam ta oliwke z rosmana dwa razy dziennie smaruje, na brzuch jakby to dobrze działa ale na piersi w ogole ;/
    choć gdzies slyszalam ze jak maja się zrobić to żadne smarowidła nie pomoga ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Mam podobnie, chęci są do ruszania ale trochę posprzątałam dzisiaj i czuje tępy ból w krzyżach i brzuch bardzo twardnieje. Niby chcę trochę małą popędzić ale z drugiej strony się boję :-/
    Mam to samo... O koncze robić obiad a moje stopy odmawiają posłuszeństwa :\ a do terminu jeszcze ponad tydzień :(

l22nio4pat68ge0a.png

Wysłany: 29 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka No wlasnie wyczytałam ze po odstawieniu antybiotyku to powraca :/ jakos nie uśmiecha mi sie jechać od razu do szpitala jak mnie chwyci,chciałam w domu trochę posiedzieć a nie od razu ruszać do szpitala :( w tym przypadku wolałbym chyba Cc .

Roberta jak sie ogolnie czujesz i jak wrażenia po CC???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 16:56

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ