Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a czy ogarniala moze ktoras z Was te info dotyczace formalnosci ktore trzeba zalatwic po porodzie? akt urodzenia sie np dostaje w szpitalu czy gdzie?
probujemy z mezem zaplanowac mu wolne tak zeby wycisnal jak najwiecej i np do okolicznosciowego trzeba dac dowod urodzenia np akt urodzenia - tylko kiedy sie go dostaje? -
Po akt urodzenia to do urzędu stanu cywilnego trzeba wysłać męża jak w szpitalu dostanie się dokumenty. Dla pracodawcy zgłaszasz ze chcesz wykorzystać 2 dni okolicznościowe go. Nie muszą być jeden po drugim. Może być to np środa i piątek. To pomocne przy pracy zmianowej. Nie musi być to akurat dzień urodzenia dziecka. A jak małż odbierze akt urodzenia bo go wydają od reki zawiezie go pracodawcy
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja ogólnie nie przepadam za paczkami ale dziś to bym wszamala. A Mężu dopiero wieczorem przyjedzie
ogólnie mam teraz taki wilczy apetyt. Tylko bym spała i jadła
Myszko po porodzie jedziecie do urzedu stanu cywilnego i akt dostajecie od reki.szara myszka lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam narazie bo mi to ksiegowa wszystko da w jednej pracy, a w drugiej nie wiem jeszcze jak to zalatwie bo mam umowe do dnia porodu wiec nie wiem czy to do pracodawcy czy do zusu bede musiala skladac ;/
-
L wrote:Podobno ten wniosek do pracodawcy się przekazuje i on już do zusu . Musze podpytać u swojej księgowej w takim razie.
Mam takich lewych za przeproszeniem ludzi w tej pracy w ktorej mam umowe do dnia porodu ze boje sie ze oni nie beda umieli tego zalatwic ;/ napisalam wlasnie do zusu gdzie te dokumenty sie sklada jak sie konczy umowa z dniem porodu -
Mallinka !! Wielkie gratulacje
samych szczesliwych dni , duzo zdrowia !!!!
Czesc Corii
E-ness powodzenia, trzymam w kciuki ...
A ja mam dzisiaj ciezki dzien mam pare spraw do zalatwienia ...ehhh nie bede miec spokoju nigdy ...
Milego dnia wszystkim , ja dzisiaj na pewno nie rodze , Bo nie mam czasu
Lexi -super wiadomosci, trzymaj sie !!!
-
L wrote:MI się umowa kończy w trakcie trwania macierzyńskiego i też nie wiem jak tp będzie wyglądać.
Ciekawa jestem jak będzie z tym 500+ i becikowym. Mój mąż ostatnio coś mówił ale mało go słuchałam , musze poczytać
mi sie w drugiej pracy tez konczy w trakcieale z tego co mi mowila nasza kadrowa to oni sie wszystkim wtedy zajma, sami przesla do zusu
a 500zl na drugie dziecko ponoc ma byc dla wszystkich, na pierwsze tez ale tam trzeba miec niskie dochody, nie pamietam ile -
monjovika wrote:Szara myszka też mam do dnia porodu i do zusu mam zamiar dzwonić ale jakoś że szpitala nie mam ochoty. Jak coś się dowiedziesz pisz.
ja zawsze do nich pisze na maila, bardzo fajnie, konkretnie odpisuja zawsze wiec jak mi odpisza to dam Ci znacmonjovika lubi tę wiadomość
-
szara myszka wrote:
a 500zl na drugie dziecko ponoc ma byc dla wszystkich, na pierwsze tez ale tam trzeba miec niskie dochody, nie pamietam ileWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:54