X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ogarniala moze ktoras z Was te info dotyczace formalnosci ktore trzeba zalatwic po porodzie? akt urodzenia sie np dostaje w szpitalu czy gdzie?
    probujemy z mezem zaplanowac mu wolne tak zeby wycisnal jak najwiecej i np do okolicznosciowego trzeba dac dowod urodzenia np akt urodzenia - tylko kiedy sie go dostaje?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po akt urodzenia to do urzędu stanu cywilnego trzeba wysłać męża jak w szpitalu dostanie się dokumenty. Dla pracodawcy zgłaszasz ze chcesz wykorzystać 2 dni okolicznościowe go. Nie muszą być jeden po drugim. Może być to np środa i piątek. To pomocne przy pracy zmianowej. Nie musi być to akurat dzień urodzenia dziecka. A jak małż odbierze akt urodzenia bo go wydają od reki zawiezie go pracodawcy

szara myszka lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ogólnie nie przepadam za paczkami ale dziś to bym wszamala. A Mężu dopiero wieczorem przyjedzie :( ogólnie mam teraz taki wilczy apetyt. Tylko bym spała i jadła :D

Myszko po porodzie jedziecie do urzedu stanu cywilnego i akt dostajecie od reki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok no to super :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wniosku o urlop macierzyński , macie już może jakiś pobrany formularz " gotowiec " ?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam narazie bo mi to ksiegowa wszystko da w jednej pracy, a w drugiej nie wiem jeszcze jak to zalatwie bo mam umowe do dnia porodu wiec nie wiem czy to do pracodawcy czy do zusu bede musiala skladac ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno ten wniosek do pracodawcy się przekazuje i on już do zusu . Musze podpytać u swojej księgowej w takim razie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Podobno ten wniosek do pracodawcy się przekazuje i on już do zusu . Musze podpytać u swojej księgowej w takim razie.

Mam takich lewych za przeproszeniem ludzi w tej pracy w ktorej mam umowe do dnia porodu ze boje sie ze oni nie beda umieli tego zalatwic ;/ napisalam wlasnie do zusu gdzie te dokumenty sie sklada jak sie konczy umowa z dniem porodu ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI się umowa kończy w trakcie trwania macierzyńskiego i też nie wiem jak tp będzie wyglądać.
    Ciekawa jestem jak będzie z tym 500+ i becikowym. Mój mąż ostatnio coś mówił ale mało go słuchałam , musze poczytać :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallinka !! Wielkie gratulacje :) samych szczesliwych dni , duzo zdrowia !!!!

Czesc Corii

E-ness powodzenia, trzymam w kciuki ...

A ja mam dzisiaj ciezki dzien mam pare spraw do zalatwienia ...ehhh nie bede miec spokoju nigdy ...

Milego dnia wszystkim , ja dzisiaj na pewno nie rodze , Bo nie mam czasu :D :D

Lexi -super wiadomosci, trzymaj sie !!!

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka też mam do dnia porodu i do zusu mam zamiar dzwonić ale jakoś że szpitala nie mam ochoty. Jak coś się dowiedziesz pisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:40

201602171662.png201311165165.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę możliwości jedzenia pączków bez ograniczeń. Zjem tylko jednego, boję się że więcej zaszkodzi Mikołajowi bo to 25 % tłuszczu :(

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    MI się umowa kończy w trakcie trwania macierzyńskiego i też nie wiem jak tp będzie wyglądać.
    Ciekawa jestem jak będzie z tym 500+ i becikowym. Mój mąż ostatnio coś mówił ale mało go słuchałam , musze poczytać :-P

mi sie w drugiej pracy tez konczy w trakcie :) ale z tego co mi mowila nasza kadrowa to oni sie wszystkim wtedy zajma, sami przesla do zusu ;)

a 500zl na drugie dziecko ponoc ma byc dla wszystkich, na pierwsze tez ale tam trzeba miec niskie dochody, nie pamietam ile ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    738c1d63075c672amed.jpg
    Częstujcie się :-)
    P.s. Ostatnie chwile wolności przeznaczam na samodoskonalenie ;-) pierwsze Muffinki :-D

szara myszka, tysiaa93, vayn, Lexi150, Astra, marissith, Moniaa, Tusiaa, L lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Szara myszka też mam do dnia porodu i do zusu mam zamiar dzwonić ale jakoś że szpitala nie mam ochoty. Jak coś się dowiedziesz pisz.

ja zawsze do nich pisze na maila, bardzo fajnie, konkretnie odpisuja zawsze wiec jak mi odpisza to dam Ci znac ;)

monjovika lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:

a 500zl na drugie dziecko ponoc ma byc dla wszystkich, na pierwsze tez ale tam trzeba miec niskie dochody, nie pamietam ile ;)
    Nie może przekroczyć 800 zł na głowę. Ja się tym nie podniecam, dziś dadzą, za rok zabiorą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:54

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj domowe faworki ale już się nimi zasłodziłam :D
    Kri muffinki wyglądają przepysznie ;D

Kri lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    ja zawsze do nich pisze na maila, bardzo fajnie, konkretnie odpisuja zawsze wiec jak mi odpisza to dam Ci znac ;)
    Pytalas przy okazji jak ten wniosek o zasiłek ma wyglądać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 14:07

201602171662.png201311165165.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    U mnie dzisiaj domowe faworki ale już się nimi zasłodziłam :D
    Kri muffinki wyglądają przepysznie ;D
    Aaaa faworki! Nie jadłam 100 lat chyba :-(

Patrzcie jak się objadłam
    3ce54f5956adbb49med.jpg

tysiaa93, Zosia_wop, Astra, marissith, Biedroneczka29, Tusiaa, vayn, L lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się najadłaś, że aż ci brzuszek urósł :P

Kri lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ