Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik paciorkowców i jest UJEMNY :) położna po patrzyła się na mnie i stwierdziła ze wygladam porodowo, nie wiem dokładnie z której strony ale cieszę się bardzo może w weekend się rozpakuje ;)

szara myszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Pytalas przy okazji jak ten wniosek o zasiłek ma wyglądać?

Nie pytalam ale tych wnioskow jest duzo w necie, wystarczy wpisac "wniosek o zasilek macierzynski" :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dzięki za rady co do ubranek :) Synuś śliczny. Jejku jak ja już bym chciała tego mojego maluszka zobaczyć i przytulić.

My dziś lenia mamy :D ale pączki już 2 zjedzone. pycha! Małemu chyba też smakowały bo aż czkawki dostał :)

a tu mam artykuł odnośnie formalności i rejestracji dziecka
    http://babyonline.pl/akt-urodzenia-jak-zarejestrowac-dziecko-skad-wziac-metryke-i-pesel,formalnosci-po-porodzie-artykul,16958,r1.html

szara myszka lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka tu gorąca atmosfera, dzieciaczki zaczynaja sie pchać na świat :) gratuluje świeżo upieczonym mamom :)

U mnie juz o niebo lepiej, dzis zdjęli szwy, a ja juz normalnie chodzę i wszystjo robię, az lepiej psychicznie sie czuje :)
    Książkowo 5 dzien po cc miałam nawał pokarmu, tez piersi twarde jak kamienie, na szczęście bez gorączki. Masaż + laktator i dzis juz duzo lepiej. Przez te twardnienia nie byłam wstanie przystawić małej i był mega kryzys musiałam dokarmiać mm, ale juz wczoraj i dzis tylko kp :) choc przystawianie raz sie udaje, a raz nie - co mnie bardzo stresuje to w czasie kryzysu mam odciągnięte mleczko, ktore podaje małej :) a wydawało sie, ze karmienie to takie cyk i juz dziecko pije. Dziewczyny, ktore sie nierozwiązały jeszcze - wyśpijcie sie :D bo noce sa na początku ciężkie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. U nas tez wszystkie 56 za duże, a my sie martwiliśmy, ze nie założy bo to takie malutkie ubranka :) nawet 50 jest luźne, ale szybko pewnie dzieciaczki urosną, wiec nie opłaca sie kupować na chwile tych najmniejszych

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L mi się też kończy umowa w trakcie urlopu tyko, że rodzicielskiego i tak jak pisała szara myszka pisz do pracodawcy od razu na wszystko co chcesz brać i oni potem załatwiają to z zusem. Pamiętaj, żeby się zarejestrować w urzędzie pracy jak skończy Ci się umowa,żeby mieć ubezpieczenie.

Co do wniosku/druk do pracodawcy to uważajcie, żeby ściągnąć aktualny bo od nowego roku troszkę się zmieniło i między innymi dodatkowy macierzyński został wchłonięty przez macierzyński. Ponadto jak wrócimy do pracy po np. roku to też możemy wziąć urlop okolicznościowy na urodzenie dziecka mimo tego, że minął rok - jest kilka wyroków sądu na ten temat.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 a wlasnie jak to jest z tym ubezpieczeniem>? tzn jak zostaniemy tylko na zasilku macierzynskim z zusu przez rok to rownoczesnie od razu mamy ubezpieczenie zeby np isc do lekarza czy trzeba wlasnie gdzies to zalatwiac?

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszko wydaje mi się że trzeba się zgłosić do urzędu pracy (UP) i oni cię ubezpieczają (zgłaszają do zus), może też cię ubezpieczyć mąż u siebie w pracy.

Ja mam umowę do końca 2016r. i o ile mi jej nie przedłużą w 1/2017 planuję się zarejestrować w UP, jak skończy mi się urlop rodzicielski to zawnioskować o zasiłek dla bezrobotnych i siedzieć na nim dopóki miejsca w żłobku jakimś publicznym lub prywatnym tanim nie dostanę i dopiero wtedy iść do nowej pracy wnioskując o zasiłek aktywizacyjny (tj. jak samemu znajdziesz pracę i jesteś zarejestrowana w UP to się wnioskuje do UP i oni w zależności od miasta płacą Ci tzw "wynagrodzenie za znalezienie pracy" kiedyś dostałam jednorazowo 500zł w rodzinnym mieście, a koleżanka w dużym mieście przez pół roku miała to płatne i chyba większa kwotę - mało osób wie że jest coś takiego i nikt o tym nie informuje). Mam też opcję nr 2 jak mi się spodoba macierzyństwo i nie będę mieć cc to zajść w 2gą ciążę do końca roku, żeby mi musieli umowę przedłużyć :D

szara myszka, Tusiaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dobrze ze piszesz o tym ubezpieczeniu, bo sadzilam ze skoro zus wyplaca zasilek to jest to rownoznaczne z tym ze jest sie w zusie ubezpieczonym ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Odebralam wynik paciorkowców i jest UJEMNY :) położna po patrzyła się na mnie i stwierdziła ze wygladam porodowo, nie wiem dokładnie z której strony ale cieszę się bardzo może w weekend się rozpakuje ;)

Ja tez zamierzam na weekendzie rodzić :P hehe tylko zobaczymy czy synus zechce wyjsc :)
    Dobrze, że piszecie o tych ubezpieczeniach az sama się zapytam księgowej jak to jest :)

niecierpliwa_92, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuska Ty juz jesteś po terminie wiec na Twoim miejscu bym juz chyba oszalała ;)

l22nio4pat68ge0a.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znalazlam cos takiego:

http://www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-macierzynski/85139,Jakim-ubezpieczeniom-podlega-osoba-pobierajaca-zasilek-macierzynski.html

tak tam pisze:

"Pobierając zasiłek macierzyński nie podlegasz ubezpieczeniu chorobowemu i wypadkowemu

Od kwoty zasiłku macierzyńskiego nie odprowadzana jest również składka na ubezpieczenie zdrowotne. Jednak za cały okres pobierania zasiłku masz prawo do świadczeń z ubezpieczenia zdrowotnego."

czyli moze jednak sie ma to zdrowotne - ale ciekawe czy na rodzicielskim tez, zapytam o to tez zus

f2wlj48apsehglf6.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym ubezpieczeniem na 100% to ja pewna nie jestem. muszę poczytać.

spytaj, spytaj i daj znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:58

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa wg gina termin mam na jutro więc sie nie przejmuje bo tamten pierwszy był z okresu :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam chyba zapalenie zatok :( katar mnie meczyl od dosc dawna, ale teraz te oczy mnie tak bola i ciagle nos zapchany, boli u nasady nosa ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa trzeba chłopów wymolestowac :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh :D najpierw Ty wypróbuj i daj znać czy działa hehe :D mój wraca jutro więc jedynie może zacząc od jutra bo dzisiaj nie da rady :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    a znalazlam cos takiego:

http://www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-macierzynski/85139,Jakim-ubezpieczeniom-podlega-osoba-pobierajaca-zasilek-macierzynski.html

tak tam pisze:

"Pobierając zasiłek macierzyński nie podlegasz ubezpieczeniu chorobowemu i wypadkowemu

Od kwoty zasiłku macierzyńskiego nie odprowadzana jest również składka na ubezpieczenie zdrowotne. Jednak za cały okres pobierania zasiłku masz prawo do świadczeń z ubezpieczenia zdrowotnego."

czyli moze jednak sie ma to zdrowotne - ale ciekawe czy na rodzicielskim tez, zapytam o to tez zus

Sorki ze się wtrącę ale na macierzyńskim i rodzicielskim jezeli wypłacany jest przez zus masz ubezpieczenie zdrowotne. Nie musisz sie zgłaszać ani do Pup ani do ubezpieczenia męża.

szara myszka lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    heheh :D najpierw Ty wypróbuj i daj znać czy działa hehe :D mój wraca jutro więc jedynie może zacząc od jutra bo dzisiaj nie da rady :D
    Zdam relację hahaha :D

L lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/254f4d30189f.jpg
    Leon <3

Któraś urodziła po mnie bo nie jestem w temacie?

L, Tusiaa, tysiaa93, Lexi150, jaskra, Teresa1992, dana222, Mila920, nick nieaktualny, d84, Kri, Astra, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, Ashley, gorgeous, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bruśka, szara myszka, nick nieaktualny, Evans, tulipanna, Zosia_wop lubią tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ