X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous a tak mówili że bedziesz rodzić :) Ja tez jakoś się dziwnie czuje i chyba mnie coś muli w podbrzuszu albo juz sama nie wiem. Zresztą czuje że mnie gardło drapie :( a myslałam, że mi przeszło.

Aa ja dostałam już wczesniej dwie paczki z bebiklubu i ostatnio mi przyszedł upominek z hippa chusteczki nawilżane i książeczka o karmieniu piersią i nie tylko :P

Gorgeous, Tysiaa, Niecierpliwa to mówicie, że weekend nalezy do nas? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:06

tysiaa93, niecierpliwa_92, gorgeous lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gergous ja dzisiaj o Tobie myślałam ... jakoś ostatnio przycichłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:24

gorgeous lubi tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Do mnie nikt nie tęskni, więc się tylko wtrącę i zamelduję - jeszcze jestem w dwupaku, ale coś jakoś dziwnie się czuję, więc albo to przejedzenie pączkami i bułeczkami mojej mamy (z jagodami!!! <3), albo niedługo dołączę do mamusiek :D

Oj tam, jasne że myślimy o tobie ;-) Teraz tak dużo się dzieje mi ciężko nadążyć .

gorgeous lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego Wam zyczę dziewczynki. Ja mam termin na za tydzień, ale tez bym sie nie obraziła gdyby zaczęło sie na ten weekend. Cos mam slabszy dzien, brzuch boli okresowo, twardnieje ciaglr, a w nocy chwycil mnie taki skurcz, ze jakby tak miały wygladac porodowe, to musialabym sie poddac ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Medluje wykonanie zadania ☺

Klara jest z nami!!!

Cc godz. 8.30 , waga 3400 g,53 cm długa, 10 punktów.

Jest cudowna☺

Ja juz po pionizacji. Poszło gładko ☺

Super, gratulacje! :)
    Tusiaa wrote:
    Gorgeous, Tysiaa, Niecierpliwa to mówicie, że weekend nalezy do nas? :D

Nie zapominajmy o biednej Ashley :D Ale dzisiaj jej nie było więc może coś tam się u niej zaczęło dziać :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wszystkie jestesmy dobre :P jak nagle któras się nie odzywa jednego dnia to myslimy że rodzi :D hehe
    POstaram się dać komunikat : "RODZE !!!" jak bedę jechac do szpitala hehe :D

d84, Evans lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia wcale bym się nie pogniewala gdybym urodziła bo ledwo chodze :\ mam takie ciągnięcie w pachwinach ... Czuje się jakbym tam na dole się rozciagala :\ moze mała sie szykuje do wyjścia ;)

l22nio4pat68ge0a.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    my wszystkie jestesmy dobre :P jak nagle któras się nie odzywa jednego dnia to myslimy że rodzi :D hehe
    Hahaha o kurde właśnie tak jest, idealnie powiedziane :D :D

Tusiaa, L lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię narazie niech sie nie wybiera bo maż chory,ale jak go uzdrowie to nie mam nic przeciwko :) <3

Tusia śliczny awatarek,ale masz brzuszek taki bardzo odznaczający sie od reszty :) cos podobnego do Lexi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:47

Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jestem jakas dziwna :( mnie jakoś pachwiny nie ciągną :/ w ogóle moje bóle przeszły.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też! Ja tez się zapisuję do rodzących w weekend - obstawiam sobota/niedziela :-D ew. poniedziałkowy poranek przywita mnie skurczami albo mokrym łóżkiem hehe.

Ja dziś po wizycie dowiedziałam się tyle co ostatnio czyli mały baaaardzo nisko, gotowy do wyjścia, macica 'gotowa' czyli brzuszek opadniety. Moja twarz tez podobno widać że 'gotowa' czyt. - spuchnieta i tłusta gęba. I doktorek powiedział że za tydzień na wizycie możemy się już mi zobaczyć :-)

Aa ważne info dla Lexi i inne dziewczyny które męczą te straszaki cały czas - to dobry znak bo to znaczy ze macica ładnie pracuje, jest gotowa i dojrzala i ze im więcej takich skurczu przepowiadajcych tym łatwiej nam będzie przy porodzie :-D

Tusiaa, szara myszka, vayn, Astra, Lexi150, Evans, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

No i wszystko będzie jasne hahaha :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia faktycznie brzuszek śliczniusi.

Tusiaa lubi tę wiadomość

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć melduję się i ja po wizycie na poniedziałek ustalone cc, juz sie nie mogę doczekać aż powitam Jasia na świecie mam nadzieję że wszystko pójdzie gładko bo nie powiem jak już znam termin to obawy są czy wszystko pójdzie dobrze ale trzeba być dobrej mysli.Mamusie te które już po to serdecznie gratuluję pociech słodziutkich i piekniutkich ,a te które przed to powodzenia i wytrwałości życzę i mam nadzieję że w poniedziałek po południu zamelduję wymiary mojego synka ;)

Tusiaa, d84, vayn, Astra, Lexi150, Evans lubią tę wiadomość

Asiula
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko podobno zabrałam dzieciom piłkę do kosza i połknełam :D :D

A Lexi ma w brzuszku jajko niespodziankę :)

Mila Ty jak coś powiesz to sie usmiać można hehe :D Ależ mnie pocieszyłaś .Nic mnie nie boli ale i tak zamierzam szybko i bezboleśnie rodzić :) Trzeba małemu powiedzieć, że jak będzie się guzdrał to nie dostanie cyca :D :D hehehe

Asica jak fajnie :) Nie martw się wszystko na pewno będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 20:08

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka na pewno wszystko bedzie dobrze :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka dzieki za info!

Malinko sliczny ten Twój Leos 

Monjovinka - tu jest np. o zasiłek:

http://www.druki.gofin.pl/zas-54-wniosek-o-zasilek-macierzynski,wzor,849,114.html

bo my to wlasnie chyba o zasilek skoro się konczy umowa, ale o to tez zapytalam ZUS wiec zobaczymy co odpisza

e-ness gratki wielkie!!!!

Agulineczko ja tez jutro wizytuje ;)

mallinka lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam na ktg, fajnie pogadalam z polozna

ogolnie podsumowala ze w moim przypadku jest wiele niewiadomych kiedy urodze
    1. Brzuch nie opadl, ale powiedziala ze u wysokich osob (mam 1,75) nie zawsze jest to zauwazalne
    2. Ktg jak najbardziej w porzadku, zapisalo sie nawet kilka skurczy macicy ktorych w ogole nie czulam, powiedziala ze nie sa to typowe skurcze, ze dosc mam napieta ta macice
    3. to ze w nocy boli okresowo i czuje ta glowe swiadczyc moze o tym ze cos tam sie dzieje
    4. fakt ze mialam trzydziestoparo dniowe cykle moze przemawiac za tym ze nawet ponad tydzien po terminie moge urodzic
    5. ale fakt ze test mi wyszedl pozytywny juz tydzien przed spodziewanym okresem mąci wszystko :D
    6. podsumowujac nie znam dnia i godziny :D

jutro wizyta popoludniu u gina, mam nadzieje ze powie ze cokolwiek sie tam dzieje bo nie chce bardzo przenosic :)

tysiaa93, Tusiaa, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ale Ty przeciez wczesniej tez mialas straszaki! :P wiec tak jak kazda z nas bedziesz miala lajtowy porod :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe az 2 razy Mila miałam :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1433 1434 1435 1436 1437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ