X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Biedronka ależ masz super zdjęcia ulllallla - piękni WY :-)

Ja dobrze, że nie naskrobałyście za dużo. Otwierając forum zastanawiałam się ile czasu zajmie mi czytanie zaległości :-P

Był temat paznokci , u mnie przycięte i nawet pomalowane ile mnie to pozycji kosztowało to już inną drogą ale najważniejsze, że wyglądają przyzwoicie ;-)

Rano zabrałam się za sprzątanie szafek w kuchni ale jakoś siły mi już opadły. Poza tym nie wyspana jestem a pogoda wcale nie nastawia pozytywnie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś się witam w 40tc wg belly 39+0:D
    na wadze + 15,3kg

mnie stawy w dłoniach bolą już kilka ładnych tygodni, ciut spuchły, ale nie jakoś dużo.
    Najbardziej mnie bolą jak się przebudzę w nocy i ręce nie rozruszane.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana toś Męża załatwiła ;)

Jesteśmy po obchodzie i badaniu. Szyjki nie ma. A wczoraj jeszcze była... USG pewnie jutro. Dostałam dwie opcje albo wychodzimy albo zostajemy. Przy czym bezpieczniej dla mnie i dla Małego żebyśmy zostali. To zostajemy. Na razie czekamy na rozwój wypadków, bez indukcji.

szara myszka, vayn, marissith, Bruśka, tysiaa93, Kri, niecierpliwa_92, Evans, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

Lexi dobrze, że zostajecie w szpitalu ;) tez wybrałabym taką opcję. Zawsze bezpieczniej, i może szybciej was wypakują :)

Jejciu...też już bym chciała byc po, ale z drugiej strony jakos im bliżej końca tym bardziej się boję :( (porodu, nowej roli) A w sumie w kazdej chwili może się zacząć... mały wyczuwa chyba mój strach dlatego siedzi grzecznie i nie wychodzi :P hihi

Torba spakowana, choć cały czas mysle, że o czymś zapomniałam, albo czegoś nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:34

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaale pospalam smacznie w końcu < 3

Ja nie puchne ale stopy mnie bola czasem : \

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze się nie spakowalam. Nie mam do tego głowy, nawet z listą od Tuli nie potrafię :) jestem strasznie zmęczona i tak jak Lexi: jem i śpię. A moja waga spadła....

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe słowa :) ale najlepsze zdjecie mam na golasa auuuuuu jest cudowne <3 <3

Ja wlasnie wstałam poł godziny temu i ide mojemu mezusiowi choremu i sobie śniadanko zrobic :*

Ale mam przepiękna słoneczna pogodę -wiosna na całego <3 az chce sie juz córci zeby na spacerki chodzić :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się w garść i ogarnęłam całe mieszkano...ale nie mam już sił na nic krzyże bolą okrutnie. Małej chyba się ten wysiłek nie podobał :-/

Biedronka no mogę sobie tylko wyobrazić jakie to zdjęcie fajne ;-) U ciebie wiosna u mnie znów zima buuuu :-(

Lexi dobrze, że zostałaś jak już szyjki nie masz to tak naprawdę poród może się zacząć w każdej chwili. Z drugiej strony nie ma to jak w domu...tak czy siak wydaje mi się , ze u ciebie to już kwestia godzin ;-)

Lula też bym chciała aby moja waga spadła :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 mam tak samo z rękoma, czasem mnie tak bolą że nie potrafię nacisnąć na telefon zeby zobaczyć ktora jest godzina. Ale dzieje sie tak tylko po przebudzeniu, całe szczęście w dzień nie bolą

U mńie waga tez niestety ńie spada, pocieszające jest to ze w ostatńim miesiącu przytyłam tylko kg

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, akcja - depilacja zakończona (prawie) sukcesem :P
    Coś czuję, że akurat na czas się wyrobiłam.

Lexi to co, umawiamy się na weekend? :P która jeszcze? :D

• Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasem waga spada przed samym porodem właśnie, może to znak? że juz czas :D

* mnie od 2-óch dni w nocy boli brzusio jak na okres...więc, jak na mnie, to już coś :D
    Dziś rozmawiałam z koleżanką, która powiedziała, że jej wody odeszły, a tez wczesniej żadnych skurczy nie czuła i nie miała... musieli jej oxy podać i co więcej... nie wspomina porodu aż tak żle ;) Mówiła, że da się przeżyć. Pocieszyła mnie tym :)

* biedroneczka też luknełam na foty, bardzo fajne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:49

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczko super macie te zdjecia :D dopiero teraz na kompie zobaczylam ;)

mari a powiedz mi jak Ci wyszlo to ciasto co robilas niedawno??

u nas wczoraj w ruch poszly prostaglandyny hihi niech robia swoje :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Szyjka skrocona, rozwarcia brak. Ponoc to dobrze jak macica sobie trenuje przed porodem. Moglby synus zrobic prezent mamie i wyjsc dzisiaj na jej imieninki ;) Wczoraj wieczorem znowu bol jak na okres. Wg belly 40tydzień rozpoczęty :)

szara myszka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie. jestem strasznie zniesmaczona :(

Nic sie nie zmieniło od ostatniej wizyta. Główka nisko a wszystko pozamykane :( Jak nic sie do srody nie wydarzy to mam sie zgłosić na porodówke. Noo i męża w obroty muszę brac :D także weekend bedzie baardzo aktywny :P może to coś zdziała... boje sie wywoływania, cesarki :(

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja też chcialam uslyszec, ze cos sie zmienilo od ostatniej wizyty i wiem co czujesz, tym bardziej, ze u Ciebie termin porodu minal/mija. Ja na weekend tez zamierzam meza pomeczyc

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to w takim razie do roboty. Nie ma na co czekać! :)

Mari mi pasuje sobota najbardziej :) a Tobie? :)

Męża niestety nie wykorzystam ale polaze trochę po korytarzu i po schodach...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, badz dobrej mysli, moze obejdzie sie bez wywolywania! tez bym bardzo tego nie chciala, wizytuje po 16 no ale ja mam jeszcze dwa tygodnie do terminu. Na pewno Ci sie uda naturalnie urodzin i samo sie rozkreci :)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie tak samo. Szyjka coś tam skrócona, ale rozwarcie zerowe.
    Noo stres ;) Niby nie wiemy kiedy, a człowiek sie denerwuje.

Tusiaa ja mam podobnie, jak do wtorku się nie rozpakuje, to najprawdopodobnie bede juz w środę w szpitalu. Też się boję wywoływania, cesarki, baa nawet samego porodu, ale cóż zrobić :( Damy radę. Moze nie bedzie tak żle ;)
    Ty chociaż męża wykorzystać możesz heh mój jest nie do tknięcia hhe jak to on powiedział, urodzisz to wtedy :P W sumie mu się nie dziwię, mnie tez juz z tym brzuchem ciężko. Mam problem z przewróceniem się na boki, a co dopiero na inne akrobacje heh A lezeć jak kłoda...;/ Jakoś tak też jestem anty do tego nastawiona.
    * P.S. Moja bratowa seksiła się 2x dziennie i nic jej to nie dało :P:P obie córki po terminie :) ale... spróbowćc nie zaszkodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:08

tysiaa93 lubi tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki same zdecyduja ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    mari a powiedz mi jak Ci wyszlo to ciasto co robilas niedawno??

Przepyszne było, smakowało trochę jak krem do rafaello, ale ja jestem bezglutenowa to mi wszystko słodkie smakuje bo na co dzień nie jem :P

Lexi150 wrote:
    Mari mi pasuje sobota najbardziej :) a Tobie? :)

Może być sobota ;) ale wtedy mąż imię wybierze bo data parzysta, to może przeciągnę na 5 minut po północy w niedzielę :P

‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ