X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka super wieści, oby gin miał rację:)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby mial racje bo nie chce chodzic z rozwarciem niewiadomo ile ;D ale kolezanka opowiadala kiedys o jej kuzynce ktora z 3cm chodzila 2tygodnie :D choc nie wiem jak to mozliwe ;D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu Małego dokarmiam słodyczami. Może też powinnam mu odstawić :P

Monjovika dzięki za info. Chociaż wcale mnie to nie pocieszylo ;)

Myszko jeszcze urodzisz szybciej od nas :) chociaż tak jak mówisz ja z 1 cm chodzę juz chyba ponad 3 tygodnie.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby się sprawdziło to co powiedział lekarz Myszko. Przynajmniej u Ciebie jakaś zmiana.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle było chętnych na weekend, to może którejś się uda urodzic :D

marissith lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie weekend sie zaczął i cisza :\ może cos w końcu się rozkreci ;) myszko super wiadomości :)

l22nio4pat68ge0a.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Oby mial racje bo nie chce chodzic z rozwarciem niewiadomo ile ;D ale kolezanka opowiadala kiedys o jej kuzynce ktora z 3cm chodzila 2tygodnie :D choc nie wiem jak to mozliwe ;D
    Normalnie ja tak w 1 ciąży chodziłam 3 tyg w tym tydzien w szpitalu. Teraz mam to samo rozwarcie na 4-5cm. ja skurczy nie czulam i od 12 dni jestem w szpitalu.teraz leze tylko i czekam do 37+0 z usg i mnie puszcza do domu bo ciaza donoszona i mozna rodzic jak bedzie potrzeba. Jak masz szyjke ok i nie masz skurczy to się da. Ja nie wiem jak to się robi,ze ja nic nie czuje a rozwarcie sie zrobiło. Ale jak widać sytuację lubią się powtarzać. Jutro albo pojutrze wyniki gbs ciekawe co wyszło.

Już mam dość szpitala... Przynajmniej teraz bez kroplowki i wenflonu jestem to lepiej.

201602171662.png201311165165.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeczyściło, kręgosłup boli, brzuch się stawia :)

tysiaa93, d84, Kri, vayn, lula.91 lubią tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tak łatwo nie poddam urodzę na tym weekendzie :P nie dam za wygraną, niech mały wie kto tu rządzi heheh :D

Myszko super wieści :) oby było tak jak gin mówi.

Widzę, że nie tylko ja się rozczarowałam wizytą ale koleżanka mnie pocieszyła i powiedziała , że u niej tak samo było że pozamykane i jeszcze tego samego dnia wody odesżły o pojechała rodzić :)

Mari to super może i Ty ;pojdziesz rodzić :) a ja już od 2 dni nie mogę nic zrobic a mam parcie i chodze do kibla i wychodze rozczarowana :P

tysiaa93, marissith, vayn lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , ja po wizycie , na ktg 0 , zero, null, nic , nie ma , skurczow :( :( :(
    Nie rodze :(

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monjovika wrote:
    Normalnie ja tak w 1 ciąży chodziłam 3 tyg w tym tydzien w szpitalu. Teraz mam to samo rozwarcie na 4-5cm. ja skurczy nie czulam i od 12 dni jestem w szpitalu.teraz leze tylko i czekam do 37+0 z usg i mnie puszcza do domu bo ciaza donoszona i mozna rodzic jak bedzie potrzeba. Jak masz szyjke ok i nie masz skurczy to się da. Ja nie wiem jak to się robi,ze ja nic nie czuje a rozwarcie sie zrobiło. Ale jak widać sytuację lubią się powtarzać. Jutro albo pojutrze wyniki gbs ciekawe co wyszło.

Już mam dość szpitala... Przynajmniej teraz bez kroplowki i wenflonu jestem to lepiej.

Oj nie dziwie sie ze masz dość! Mam nadzieje ze u mnie jednak ruszy to w ciagu tygodnia : /

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodże z rozwarciem ale szyjki zewnętrznej od tygodnia, nawet nie wiedziałam ze jest źew i wew szyjka.

Jednych czyści a drudzy maja zaparcia. Mi ostatnio lekarka poleciła preparat Laximama, niestety nie przetestowałem go, bo go w żadnej aptece nie dostałam. Stosowała go któraś? Bo jeśli rzeczywiście działa to pojeżdżę jeszcze po innych aptekach.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Już możesz i nie tylko Ty :-) ja to Wam pod tym względem zazdroszcze. Wolalabym zeby sie nic nie dzialo wczesniej.Chciałabym bez problemu ciążę donosić. Tak źle i tak źle :-)

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari miała być sobota a nawet niedziela. :) mnie tez zaparlo. Jutro chyba czopka zaaplikuje. Zrobilam kilka km po korytarzu i czuję jak Mlody napiera na szyjkę. Aż kluje. Cos jednak czuje że moje dziecko uparte po mamusi i dotrwam do terminu :P

w poniedziałek jak dalej nic się nie ruszy poproszę o wypis. Mąż będzie w domu wiec w każdej chwili pojedziemy do szpitala.

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia najważniejsze to dobre nastawienie , nastawiasz się, że urodzisz w weekend to urodzisz i już :-D

Myszka fajnie, że już coś się tam u ciebie dzieje zawsze to jakiś początek.

Widzicie dziewczyny bo my może źle do tego podchodzimy, zamiast dokarmiać smakołykami to trzeba głodówkę zrobić hehehe :-P
    Ja to już nie liczę na szybszy rozwój sytuacji , spokojnie poczekam na przyszły weekend :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi no pewno jak męża będziesz mieć w domu to lepiej wyjść ze szpitala.

monjovika bidulo ty tez męczysz się w tym szpitalu :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo te organizmy ludzkie są dziwne, jedna kobietka walczy o to, żeby ciążę donosić a dziecko i tak pcha się na świat, a druga mogłaby rodzić a dziecko siedzi w tym brzuchu i siedzi ;p

Evans, Ashley, Tusiaa, niecierpliwa_92, lula.91 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , ja to przez cala ciaze nie mialam jakis tam zachcianek , jedynie pierwsze 3 -4 miesiace nie jadlam miesa, Bo smierdzialo mi , a ogolnie to jadlam wszystko I jakos moj smak nie zmienil sie :) , ale gdzies tak od tygodnia wkoncu I ja mam zachcianke na..........werble........
    Dziecece kaszki , moga byc ryzowe , zbozowe , gruszka, malinka, lesne,, za bananem nie przepadam, ale zjem , kleiki ryzowe , a wszystko to musi byc z polskiego sklepu , firma nazywa sie bobovita - pyszne!!!!!!
    Wlasnie zjadlam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:16

Ashley, szara myszka lubią tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L. Niestety. W pon USG jeszcze i jak będzie ok do domu we wtorek. Oby się nic nie rozkrecilo... Chciałabym zobaczyć córkę choć przez dzień... Ubrać lozeczko i nie myślec, że będzie wczesniak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:21

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans no o takich zachciankach to jeszcze nie słyszałam haha :D

Monjovika najgorsze właśnie, że masz córeczkę w domu i tęsknisz :/

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ