Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
monjovika wiem, jak ci musi być ciężko z dala od córci już tyle czasu. Nie wyobrażam sobie tak długiego rozstania z moją Olką. Niestety pewne sytuacje nie są zależne od nas. Kochana będzie dobrze musi być , już niedługo będziecie wszyscy razem , rodzinka w komplecie :-*
-
odpisali mi z zusu, choc tak jakos dziwnie - w kazdym razie wklejam co mi odpisali dla zainteresowanych - pytalam do kogo skladac dokumenty w przypadku umowy do dnia porodu
odpisali tak:
Nawiązując do treści wiadomości informuję, że w przypadku pracownicy dokumenty do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego ona składa do pracodawcy, który później wraz z drukiem Z-3 wysyła je do ZUS, w przypadku gdy sam nie jest płatnikiem zasiłków.
Do ZUS powinny w tym przypadku dokumenty takie trafić jak:
- oświadczenie o zamiarze (braku) korzystania przez ojca dziecka z okresu urlopu rodzicielskiego ( matka tworzy to oświadczenie i podaje imię, nazwisko i PESEL ojca dziecka);
- zaświadczenie pracodawcy o okresie udzielonych urlopów (macierzyński, rodzicielski), oraz o świadczeniu pracy w trakcie urlopu rodzicielskiego przez pracownika;
- wniosek o urlop (jeśli poród nastąpi po kilku dniach przerwy w zwolnieniach proszę zawnioskować o macierzyński od dnia następnego po zwolnieniu lekarskim)
- akt urodzenia dziecka (kopia potwierdzona przez pracodawcę);
- zaświadczenie Z-3;
Dziękujemy za kontakt z nami.
czyli wychodzi na to ze do pracodawcy sie skladamonjovika lubi tę wiadomość
-
Ale z USG jest tydzień mniej od poczatku ciazy i ten termin dla lekarzy jest u mnie ważny. Do tego mojmaluch jest z mniejszych dzieci i to o to jeszcze chodzi. Tu każdy tydzień to większa masa. W pon miał ok2200g chciałabym żeby te 2500g miał jak się urodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:30
-
Dziewczyny 40tyg widze u Tysi i Tusi minęły, a dzieciaczki daje w brzuszkach nie spieszy im sie na świat
teraz to juz tylko czekać, az sie rozkręci
z resztą wszystkie dziewczyny za chwile doczekacie sie maluszków
jak to szybko minelo wszystko, az nie moge uwierzyć
Ktos musi sie rozpakować na weekend nie ma opcji
szara myszka, niecierpliwa_92, tysiaa93, vayn, Evans lubią tę wiadomość
-
monjovika wrote:Ale z USG jest tydzień mniej od poczatku ciazy i ten termin dla lekarzy jest u mnie ważny. Do tego mojmaluch jest z mniejszych dzieci i to o to jeszcze chodzi. Tu każdy tydzień to większa masa. W pon miał ok2200g chciałabym żeby te 2500g miał jak się urodzi.
Rozumiem. Trzymamy kciuki za kazdy kolejny dzien w takim razie :* -
szara myszka wrote:Zosiu a jak tam Twoje malenstwo??
I Ty jak sie czujesz??
karnie ja piersią i niestety na razie słabo przybiera no ale zobaczymy jak bedzie dalej, moze sie wszystko ustabilizuje. A ja jestem mega zmęczona, jeszcze nie wpadłam w rytm
w dzien super, ake wieczorem dopada mnie śpiączka no i pozniej w nocy ciezko sie wstaje szczególnie ze mały ssak lubi siedzieć na cycku nawet ponad godzinę i za chwile znow sie obudzi i znow godzina jedzonka
ale to ze jest z nami wszystko wynagradza
szara myszka, tysiaa93, Lexi150, niecierpliwa_92, Ashley lubią tę wiadomość
-
Prosze Ciotki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 10:42
szara myszka, monjovika, Lexi150, Mila920, tysiaa93, d84, baassiia, Astra, marissith, Kri, vayn, gezanew, Moniaa, Tusiaa, Doti87, niecierpliwa_92, Ashley, Biedroneczka29, Evans, dana222, tulipanna, lula.91, Olina, agulineczka, L, gorgeous lubią tę wiadomość
-
Boziu jakie cudo, i te rączki tak słodko trzyma
Ja po usg. Lekarz do mnie żartach : a po co Pani przyszła, 37 tydzień to już się rodzi a nie na usg przychodzi
Wszystko raczej ok, łożysko 3 st, takie jak ma być, przepływ w pepowinie ok, tylko brzuszek mniejszy niż na ten tydzień o 3 tyg chyba. Chude dziecko chyba będzie, lek. powiedział, że każdy ma inny wymiar i nie powinnam się tym niepokoić. W takim razie w teścia chyba się wda bo on mały i chudy
A i waży 2800 g:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:20
szara myszka, marissith, tysiaa93, vayn, Moniaa, niecierpliwa_92, Ashley, Lexi150, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam od lekarza, mały waży 3200 i wszystko dobrze i już tylko przyszły tydzień mam ktg, a w następną niedzielę zwiedzanie porodowki... Ogólnie lekarz nie przewiduje że przez 2 tygodnie urodze i mam też przeczucie ze przenoszę cholera nooo.. Tego bym bardzo nie chciała no ale co zrobić...
vayn, Lexi150, Ashley lubią tę wiadomość