X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziś wieczorem mocno spina mi się brzucho. I w tym samym czasie czuje jakby serducho mi mocno waliło . Myślicie że to normalne??
    Ja tez tak mam i byłam ciekawa czy to normalne ...
    Zosia maleńka jest do schrupania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:44

Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Ja tez tak mam i byłam ciekawa czy to normalne ...

Ostatnio oglądałam jakiś krótki filmik o porodzie i było powiedziane ze podczas skurczy u matki wydziela się adrenalina i ze puls może sięgać 200. To może dlatego odczuwamy to kołatanie :p

niecierpliwa_92 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to jeśli tak to ostatnio często mam te skurcze :) wiec może juz niedługo się rozpakuje :p

l22nio4pat68ge0a.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu cudowności :)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jednak nie mogę urodzić, byłam z mężem w takim pubie na pizzy i leja tam piwo tyskie z tanka te 14-dniowe, biedak nie mógł sie powstrzymać i zamowil sobie, nawet ja zrobiłam łyka i mega mnie skrzywilo, tak dawno piwa sie nie piło.
    Jestem ciekawa kiedy znowu będziemy mogli gdzieś razem we dwójkę wyjsć.

tysiaa93, Ashley lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Lalki,rozwiazywac sie!!! :-* cmoki dla Was:-*

tysiaa93, Bruśka, szara myszka, niecierpliwa_92, Tusiaa, Ashley, Zosia_wop lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ale bym się takiego piwka napiła, mmm :P

Mila920, Kri lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Popieram!!!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bardzo chętnie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic :D

Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie :D

mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizytowałam. Mały ma 2550g, przewidywana waga w dniu porodu 3000g. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek, ta woda co ostatnio ze mnie leci to czop (dziwne- myślałam, że to musi być taka galaretka). Wg mojego lekarza powinnam urodzić w terminie. Trzymam go za słowo :)
    Na KTG nawet pisały się skurcze :)

szara myszka, Tusiaa, tysiaa93, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, Lexi150, Evans, Ashley, vayn, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic :D

Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie :D

mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/

Pytałam się o to dzisiaj lekarza i powiedział, że to błędna praktyka lekarzy. Termin porodu jest tylko umowny. I jeżeli nie chcą dawać L4 to jest ich taki widzimiś. Ja zwolnienie dostałam do 04.03, a TP mam na 24.02. Po prostu jak rodzisz to L4 jest przerywane i tyle.

szara myszka lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez mi tak kolezanka powiedziala ;/ mam nadzieje ze urodze a jak nie noto pojde i niech choc do tego terminu da ;/ bo niby czemu mam isc na macierzynski na sile skoro bym nie urodzila jeszcze ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po takich sytuacjach właśnie widać, że co lekarz to inna praktyka. To tak samo jak miałaś z tym adresem na L4... Twoj gin po prostu jest niereformowalny.....

• dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja sie tak napaliłam przez lekarza i wszystkim naopowiadalam ze do 2 tyg rodzę i taka napalona juz chodzę 3 tyg. Chyba bym wolała jakby powiedziała ze nic nie wskazuje na poród a tu nagle wody odchodzą.
    Mi lekarka wypisała L4 do daty porodu wg OM, ale w sumie nie wiem czy mi przedłuży jak będę po terminie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja miałam zwolnienie do dzisiaj i pytam sie gina czy mi da na parę dni chociaz a on że i tak przecholował 2 tyg bo prawidłwo powinien do 38 tyg tylko dac... także jest super. Nie urodziłam a pojde na macierzyński :/ no i z tego co mi wiadomo zus i tak sobie potraci te 2 tyg ... taki mamy fajny kraj i przepisy :/

Ma któraś cos takiego dziwnego jakby ja prody po nahach przechodziły? raz w jednej za jakiś czas w drugiej? ja nie wiem czy to ucisk dzidziusia czy może bóle krzyzowe i tak promieniują ale co najlepsze krzyz mnie nie boli :/ no po prostu smiałam sie do mamy że mąż bedzie mnie niósł na porodówkę bo nie dam rady sama tam dojsc :/ tylko czekać aż sie przewróce.

Kurcze miałąm iśc rodzić ok 21 i tu dupa. Dzidziuś coś sie opóźnia a seks coś nie pomógł :(

Zosia kurcze ale Wam się córa udała :) piekność mała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:54

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereformowalny to dobre ookreslenie na niego : D moja koleżanka u innego w naszym mieście dostala do wyliczonego terminu a potem nie, choc prawie 2tyg później urodziła : / zacofanie niestety ale co zrobić: \

lula.91 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na szczęście jest w porządku. A' propos tych zwolnień to powiedział, że pierwiastki/ pierworodki z reguły i tak rodzą po terminie- najczęściej w 41TC, wiec nie ma sensu trzymać się tego TP jeżeli chodzi o wypisywanie zwolnień.
    A położna ostatnio na sr mówiła, że niestety nie lekarze nie lubią mądrych pacjentek a zwłaszcza kiedy próbują poprawiać lub zmieniac ich praktykę.

szara myszka lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to robi lekarzowi wypisaćto chorobowe??
    Mi na szczęście dzisiaj wypisal do 29.02 a termin porodu mam na 18.02 i nie robił żadnego problemu i sam mi powiedział że szkoda macierzyńskiego szybciej brać....

Zawsze potem 2/3 tygodnie dłużej z maluchem :-)
    No ale na głupich lekarzy nic się nie poradzi...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam na tydzien - do terminu porodu. Powiedziala, ze jak w tym tygodniu nie urodze, to mam przyjsc w terminie i przedluzy mi zwolnienie. Co lekarz to inne podejscie jak widac. A to ze nie chce lekarz wypisac l4 mimo ze jest sie juz po terminie to przesada. Tracic macierzynski...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ