X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziś wieczorem mocno spina mi się brzucho. I w tym samym czasie czuje jakby serducho mi mocno waliło . Myślicie że to normalne??
    Ja tez tak mam i byłam ciekawa czy to normalne ...
    Zosia maleńka jest do schrupania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:44

Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Ja tez tak mam i byłam ciekawa czy to normalne ...

Ostatnio oglądałam jakiś krótki filmik o porodzie i było powiedziane ze podczas skurczy u matki wydziela się adrenalina i ze puls może sięgać 200. To może dlatego odczuwamy to kołatanie :p

niecierpliwa_92 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to jeśli tak to ostatnio często mam te skurcze :) wiec może juz niedługo się rozpakuje :p

l22nio4pat68ge0a.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu cudowności :)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jednak nie mogę urodzić, byłam z mężem w takim pubie na pizzy i leja tam piwo tyskie z tanka te 14-dniowe, biedak nie mógł sie powstrzymać i zamowil sobie, nawet ja zrobiłam łyka i mega mnie skrzywilo, tak dawno piwa sie nie piło.
    Jestem ciekawa kiedy znowu będziemy mogli gdzieś razem we dwójkę wyjsć.

tysiaa93, Ashley lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo Lalki,rozwiazywac sie!!! :-* cmoki dla Was:-*

tysiaa93, Bruśka, szara myszka, niecierpliwa_92, Tusiaa, Ashley, Zosia_wop lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ale bym się takiego piwka napiła, mmm :P

Mila920, Kri lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Popieram!!!!!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bardzo chętnie :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic :D

Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie :D

mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizytowałam. Mały ma 2550g, przewidywana waga w dniu porodu 3000g. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek, ta woda co ostatnio ze mnie leci to czop (dziwne- myślałam, że to musi być taka galaretka). Wg mojego lekarza powinnam urodzić w terminie. Trzymam go za słowo :)
    Na KTG nawet pisały się skurcze :)

szara myszka, Tusiaa, tysiaa93, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, Lexi150, Evans, Ashley, nick nieaktualny, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic :D

Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie :D

mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/

Pytałam się o to dzisiaj lekarza i powiedział, że to błędna praktyka lekarzy. Termin porodu jest tylko umowny. I jeżeli nie chcą dawać L4 to jest ich taki widzimiś. Ja zwolnienie dostałam do 04.03, a TP mam na 24.02. Po prostu jak rodzisz to L4 jest przerywane i tyle.

szara myszka lubi tę wiadomość

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez mi tak kolezanka powiedziala ;/ mam nadzieje ze urodze a jak nie noto pojde i niech choc do tego terminu da ;/ bo niby czemu mam isc na macierzynski na sile skoro bym nie urodzila jeszcze ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po takich sytuacjach właśnie widać, że co lekarz to inna praktyka. To tak samo jak miałaś z tym adresem na L4... Twoj gin po prostu jest niereformowalny.....

• dana222 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja sie tak napaliłam przez lekarza i wszystkim naopowiadalam ze do 2 tyg rodzę i taka napalona juz chodzę 3 tyg. Chyba bym wolała jakby powiedziała ze nic nie wskazuje na poród a tu nagle wody odchodzą.
    Mi lekarka wypisała L4 do daty porodu wg OM, ale w sumie nie wiem czy mi przedłuży jak będę po terminie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja miałam zwolnienie do dzisiaj i pytam sie gina czy mi da na parę dni chociaz a on że i tak przecholował 2 tyg bo prawidłwo powinien do 38 tyg tylko dac... także jest super. Nie urodziłam a pojde na macierzyński :/ no i z tego co mi wiadomo zus i tak sobie potraci te 2 tyg ... taki mamy fajny kraj i przepisy :/

Ma któraś cos takiego dziwnego jakby ja prody po nahach przechodziły? raz w jednej za jakiś czas w drugiej? ja nie wiem czy to ucisk dzidziusia czy może bóle krzyzowe i tak promieniują ale co najlepsze krzyz mnie nie boli :/ no po prostu smiałam sie do mamy że mąż bedzie mnie niósł na porodówkę bo nie dam rady sama tam dojsc :/ tylko czekać aż sie przewróce.

Kurcze miałąm iśc rodzić ok 21 i tu dupa. Dzidziuś coś sie opóźnia a seks coś nie pomógł :(

Zosia kurcze ale Wam się córa udała :) piekność mała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:54

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereformowalny to dobre ookreslenie na niego : D moja koleżanka u innego w naszym mieście dostala do wyliczonego terminu a potem nie, choc prawie 2tyg później urodziła : / zacofanie niestety ale co zrobić: \

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na szczęście jest w porządku. A' propos tych zwolnień to powiedział, że pierwiastki/ pierworodki z reguły i tak rodzą po terminie- najczęściej w 41TC, wiec nie ma sensu trzymać się tego TP jeżeli chodzi o wypisywanie zwolnień.
    A położna ostatnio na sr mówiła, że niestety nie lekarze nie lubią mądrych pacjentek a zwłaszcza kiedy próbują poprawiać lub zmieniac ich praktykę.

szara myszka lubi tę wiadomość

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co to robi lekarzowi wypisaćto chorobowe??
    Mi na szczęście dzisiaj wypisal do 29.02 a termin porodu mam na 18.02 i nie robił żadnego problemu i sam mi powiedział że szkoda macierzyńskiego szybciej brać....

Zawsze potem 2/3 tygodnie dłużej z maluchem :-)
    No ale na głupich lekarzy nic się nie poradzi...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam na tydzien - do terminu porodu. Powiedziala, ze jak w tym tygodniu nie urodze, to mam przyjsc w terminie i przedluzy mi zwolnienie. Co lekarz to inne podejscie jak widac. A to ze nie chce lekarz wypisac l4 mimo ze jest sie juz po terminie to przesada. Tracic macierzynski...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ