Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniaa wrote:Dziś wieczorem mocno spina mi się brzucho. I w tym samym czasie czuje jakby serducho mi mocno waliło . Myślicie że to normalne??
Zosia maleńka jest do schrupaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:44
Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa_92 wrote:Ja tez tak mam i byłam ciekawa czy to normalne ...
Ostatnio oglądałam jakiś krótki filmik o porodzie i było powiedziane ze podczas skurczy u matki wydziela się adrenalina i ze puls może sięgać 200. To może dlatego odczuwamy to kołatanie :pniecierpliwa_92 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj jednak nie mogę urodzić, byłam z mężem w takim pubie na pizzy i leja tam piwo tyskie z tanka te 14-dniowe, biedak nie mógł sie powstrzymać i zamowil sobie, nawet ja zrobiłam łyka i mega mnie skrzywilo, tak dawno piwa sie nie piło.
Jestem ciekawa kiedy znowu będziemy mogli gdzieś razem we dwójkę wyjsć.tysiaa93, Ashley lubią tę wiadomość
-
Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic
Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie
mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/ -
nick nieaktualnyDzisiaj wizytowałam. Mały ma 2550g, przewidywana waga w dniu porodu 3000g. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek, ta woda co ostatnio ze mnie leci to czop (dziwne- myślałam, że to musi być taka galaretka). Wg mojego lekarza powinnam urodzić w terminie. Trzymam go za słowo
Na KTG nawet pisały się skurczeszara myszka, Tusiaa, tysiaa93, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, Lexi150, Evans, Ashley, vayn, d84, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszara myszka wrote:Ja jutro musze ogarnac jeszcze pare rzeczy ale poznym wieczorem albo w niedziele moge isc rodzic
Kurde napalilam sie na to przez tego gina, a tu pewnie nic z tego nie wyjdzie
mogl mi dac zwolnienie na dluzej a nie tylko na tydzien ;/ powiedzial ze jak cos to potem juz macierzynski, ale niby czemu tydzien przed terminem juz ma zwolnienia nie wypisac ;/
Pytałam się o to dzisiaj lekarza i powiedział, że to błędna praktyka lekarzy. Termin porodu jest tylko umowny. I jeżeli nie chcą dawać L4 to jest ich taki widzimiś. Ja zwolnienie dostałam do 04.03, a TP mam na 24.02. Po prostu jak rodzisz to L4 jest przerywane i tyle.szara myszka lubi tę wiadomość
-
wlasnie tez mi tak kolezanka powiedziala ;/ mam nadzieje ze urodze a jak nie noto pojde i niech choc do tego terminu da ;/ bo niby czemu mam isc na macierzynski na sile skoro bym nie urodzila jeszcze ;/
-
nick nieaktualny
-
Myszka ja sie tak napaliłam przez lekarza i wszystkim naopowiadalam ze do 2 tyg rodzę i taka napalona juz chodzę 3 tyg. Chyba bym wolała jakby powiedziała ze nic nie wskazuje na poród a tu nagle wody odchodzą.
Mi lekarka wypisała L4 do daty porodu wg OM, ale w sumie nie wiem czy mi przedłuży jak będę po terminie
-
dziewczyny ja miałam zwolnienie do dzisiaj i pytam sie gina czy mi da na parę dni chociaz a on że i tak przecholował 2 tyg bo prawidłwo powinien do 38 tyg tylko dac... także jest super. Nie urodziłam a pojde na macierzyński
no i z tego co mi wiadomo zus i tak sobie potraci te 2 tyg ... taki mamy fajny kraj i przepisy
Ma któraś cos takiego dziwnego jakby ja prody po nahach przechodziły? raz w jednej za jakiś czas w drugiej? ja nie wiem czy to ucisk dzidziusia czy może bóle krzyzowe i tak promieniują ale co najlepsze krzyz mnie nie bolino po prostu smiałam sie do mamy że mąż bedzie mnie niósł na porodówkę bo nie dam rady sama tam dojsc
tylko czekać aż sie przewróce.
Kurcze miałąm iśc rodzić ok 21 i tu dupa. Dzidziuś coś sie opóźnia a seks coś nie pomógł
Zosia kurcze ale Wam się córa udałapiekność mała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:54
Zosia_wop lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Niereformowalny to dobre ookreslenie na niego : D moja koleżanka u innego w naszym mieście dostala do wyliczonego terminu a potem nie, choc prawie 2tyg później urodziła : / zacofanie niestety ale co zrobić: \
lula.91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój lekarz na szczęście jest w porządku. A' propos tych zwolnień to powiedział, że pierwiastki/ pierworodki z reguły i tak rodzą po terminie- najczęściej w 41TC, wiec nie ma sensu trzymać się tego TP jeżeli chodzi o wypisywanie zwolnień.
A położna ostatnio na sr mówiła, że niestety nie lekarze nie lubią mądrych pacjentek a zwłaszcza kiedy próbują poprawiać lub zmieniac ich praktykę.szara myszka lubi tę wiadomość
-
Ale co to robi lekarzowi wypisaćto chorobowe??
Mi na szczęście dzisiaj wypisal do 29.02 a termin porodu mam na 18.02 i nie robił żadnego problemu i sam mi powiedział że szkoda macierzyńskiego szybciej brać....
Zawsze potem 2/3 tygodnie dłużej z maluchem
No ale na głupich lekarzy nic się nie poradzi... -
Ja dostalam na tydzien - do terminu porodu. Powiedziala, ze jak w tym tygodniu nie urodze, to mam przyjsc w terminie i przedluzy mi zwolnienie. Co lekarz to inne podejscie jak widac. A to ze nie chce lekarz wypisac l4 mimo ze jest sie juz po terminie to przesada. Tracic macierzynski...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚