X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi szybkiego i mało bolesnego porodu życzę :-) przynajmniej coś się dzieje :-)

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi super wiadomości !!! No kochana to teraz zbieraj siły i do boju ;-)
    Ale fajnie...jakbym sama miała zaraz rodzić :-D

Moniaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A decyzja czy dziś czy jutro zależeć będzie od postępującego rozwarcia, skurczy czy jeszcze czegoś innego?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głównie od postępu. Ale tez jest straszny tłok na porodowce, kobitki rodzą na wyścigi :) i pani dr mówiła, że jak tylko zwolni się miejsce to idziemy.

marissith, Tusiaa, L, Ashley, szara myszka, e-ness, vayn, Biedroneczka29, Evans, Kri lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trzymam kciuki :) mi się chyba w weekend nie uda :P

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to super!!! :D trzymam kciuki zeby szybko poszlo, 2cm to juz start :D ( ja sobie tak powtarzam z moimi 1,5cm ze to juz troche mniej do wytrzymania ;D )

my z mezem cala noc mielismy glupawe przez tego gina i nie spalismy bo sie smialismy caly czas ze zaraz urodze. Oczywiscie zadnego skurczu ani nic w nocy hahah
    Spalismy do 11, dzis urzadzamy sobie wieczorem walentynki bo za tydzien to nie wiadomo co moze byc, a jak nic nie bedzie to urzadzimy drugie hihi

dzis juz kilka razy podczas sprzatania czulam mocny nacisk i klucia, ale znosne.
    Chcialam do terminu spokojnie donosic ale dostalam jakiegos chciejstwa porodowego i juz chce dzidzie jak najszybciej :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Głównie od postępu. Ale tez jest straszny tłok na porodowce, kobitki rodzą na wyścigi :) i pani dr mówiła, że jak tylko zwolni się miejsce to idziemy.

Jupiiii trzymam kciuki :-*

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Szpitalnie :)

Nastał czas podsumowań, już 3 raz podchodzę do tego posta :)

Jutro wychodzimy do domku, przynajmniej mam taka nadzieje po porannym obchodzie.
    Miąły mnie dziś odwiedzić dzieciaki ale jak pech to pech, znów infekcja u najmłodszej, hmmm teraz to już nie najmłodszej ;) nawet nie puszczaliśmy jej do przedszkola od stycznia na okoliczność narodzin Klary.
    boje się powrotu do domu aby Klarcia się nie zaraziła :(

1. ciaza zakończona przez cc 4.02.16 w 37 tyg i 6 dni
    Tysia wpisz mnie na liste proszę :)

2. Pionizację sama chciałam po 8 godz , po 6 mogłam już siedzień. Poszło gładko choć cały powrót to względnego funkcjonowania już taki cudny nie jest.

Bola mnie strasznie barki i plecy na wysokości łopatek, to efekt "ukrzyżowania" na stole operacyjnym.

Do tego kręgosłup wraca do naturalnej pozycji daje o sobie znać.

Blizna i macica bola tylko przy wstawaniu i obkurczaniu się.

3. Mam mega problem z laktacja :( Jako weteranka nawet nie przypuszcałam że mnie to spotka. Poki co mała jest na cycu a w między czasie , czyli co 3 godz wciąga mm.
    Starszaki przespały cały pobyt w szpitalu a Klarcia skupiła się na gromadzeniu tłuszczyku:)
    Nawet położne sa w szoku że w pierwszej dobie już pałaszowała jakby co najmniej 3 dni miała :)

4. Doceniłam sale jednoosobową, suma zysków i strat przemawia na jej korzyść ;D

5. Doświadczyłam pierwszy raz w życiu totalnego odlotu !!!! Morfina to jakiś kosmos :) normalnie maz się ze mnie śmiał , że dogadać się nie można ze mną :) od wczoraj ( po 24 godz) dotaje doustne leki, dziś już tylko panadol i ibuprom . Nawet trochę pomijam te dawki.

6. Kryzys pojawił się , ale opanowany, nawet nie płakałam tylko tak było mi szkoda ze małą nie na piersi , ale ambicje odłożyłam sobie na bok , butla tez jest dobra, najważniejsze ze mała najedzona :)

Ciesze się ze najtrudniejsze ( mam nadzieję) mam już za sobą :) Stres ostatnich tygodni już mocno odbił się na mojej kondycji psychicznej, ale teraz liczy się tylko Klara, Starszaki i moja Rodzinka, Duża Rodzinka :)

Ps. Dziewczyny potwierdzam po raz kolejny, rogal do karmienia to hicior, do kamienia , do podpierania pleców a nawet jako podkladka pod laptopa ;)

Te podkłady poporodowe canpol baby są do dupy. Maja taki cieniutki pasek z klejem ,ze już po 5 min w gaciach robi się z nich wałek i wszystko leci po nogach :/ jestem bardzo nimi zawiedziona, bo prezentują się naprawdę super.

Polecam natomiast przypadkowy zakup wkładki urologiczne Horys, sa to takie duże podpaski ale fajnie profilowane z szerokim paskiem , fajnie dopasowują się do ciała i gajdek.

Pozdrawiamy gorąco, zdjęcia wrzucimy po powrocie do domku
    Trzymam kciuki za nierozpakowane i gratuluję nowym mamą .

Buziaki

szara myszka, Tusiaa, vayn, Ashley, Biedroneczka29, marissith, Evans, tysiaa93, gezanew, Astra, L, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi no to super :) Jak zwykle zazdroszczę :P

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi super wieści ! :) chociaz Ty jedna urodzisz w weekend. W takim razie zyczymy powodzenia i czekamy na relacje :)

Ja dzisiaj miałam pare skurczy i to jakis takich w małych odstepach ale ucichło póki co. Tylko że moje to te krzyzowe (promieniujące) szalone bo brzuch okresowo nie boli w ogóle.

Myszko nie czekaj do terminu . Teraz to spokojnie możesz rodzić i przynajmniej nie wcisną Cie na macierzyński bez dzidziusia :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedzial ze do tygodnia urodze to pojde z reklamacja jesli nie <hahaha> Nie nastawiam sie ale wiadomo ze z tylu glowy siedzi ze tak powiedzial i czlowiek liczy ze to prawda ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Dzień dobry Szpitalnie :)

Nastał czas podsumowań, już 3 raz podchodzę do tego posta :)

Jutro wychodzimy do domku, przynajmniej mam taka nadzieje po porannym obchodzie.
    Miąły mnie dziś odwiedzić dzieciaki ale jak pech to pech, znów infekcja u najmłodszej, hmmm teraz to już nie najmłodszej ;) nawet nie puszczaliśmy jej do przedszkola od stycznia na okoliczność narodzin Klary.
    boje się powrotu do domu aby Klarcia się nie zaraziła :(

1. ciaza zakończona przez cc 4.02.16 w 37 tyg i 6 dni
    Tysia wpisz mnie na liste proszę :)

2. Pionizację sama chciałam po 8 godz , po 6 mogłam już siedzień. Poszło gładko choć cały powrót to względnego funkcjonowania już taki cudny nie jest.

Bola mnie strasznie barki i plecy na wysokości łopatek, to efekt "ukrzyżowania" na stole operacyjnym.

Do tego kręgosłup wraca do naturalnej pozycji daje o sobie znać.

Blizna i macica bola tylko przy wstawaniu i obkurczaniu się.

3. Mam mega problem z laktacja :( Jako weteranka nawet nie przypuszcałam że mnie to spotka. Poki co mała jest na cycu a w między czasie , czyli co 3 godz wciąga mm.
    Starszaki przespały cały pobyt w szpitalu a Klarcia skupiła się na gromadzeniu tłuszczyku:)
    Nawet położne sa w szoku że w pierwszej dobie już pałaszowała jakby co najmniej 3 dni miała :)

4. Doceniłam sale jednoosobową, suma zysków i strat przemawia na jej korzyść ;D

5. Doświadczyłam pierwszy raz w życiu totalnego odlotu !!!! Morfina to jakiś kosmos :) normalnie maz się ze mnie śmiał , że dogadać się nie można ze mną :) od wczoraj ( po 24 godz) dotaje doustne leki, dziś już tylko panadol i ibuprom . Nawet trochę pomijam te dawki.

6. Kryzys pojawił się , ale opanowany, nawet nie płakałam tylko tak było mi szkoda ze małą nie na piersi , ale ambicje odłożyłam sobie na bok , butla tez jest dobra, najważniejsze ze mała najedzona :)

Ciesze się ze najtrudniejsze ( mam nadzieję) mam już za sobą :) Stres ostatnich tygodni już mocno odbił się na mojej kondycji psychicznej, ale teraz liczy się tylko Klara, Starszaki i moja Rodzinka, Duża Rodzinka :)

Ps. Dziewczyny potwierdzam po raz kolejny, rogal do karmienia to hicior, do kamienia , do podpierania pleców a nawet jako podkladka pod laptopa ;)

Te podkłady poporodowe canpol baby są do dupy. Maja taki cieniutki pasek z klejem ,ze już po 5 min w gaciach robi się z nich wałek i wszystko leci po nogach :/ jestem bardzo nimi zawiedziona, bo prezentują się naprawdę super.

Polecam natomiast przypadkowy zakup wkładki urologiczne Horys, sa to takie duże podpaski ale fajnie profilowane z szerokim paskiem , fajnie dopasowują się do ciała i gajdek.

Pozdrawiamy gorąco, zdjęcia wrzucimy po powrocie do domku
    Trzymam kciuki za nierozpakowane i gratuluję nowym mamą .

Buziaki

Ja polecam najtańsze podkłady poporodowe bella (te różowe). Nic mi po porodzie nie leciało po nogach, żadna koszula nie była brudna z krwi (poród siłami natury). Dodatkowo polecam majtki siateczkowe akuku- u mnie sprawdziły się najlepiej (miałam 2 pary, jedna para na pupie, druga wyprana się suszyła). Miałam też majtki jednorazowe ale kiepsko trzymają wkład i tyłek się za bardzo poci.
    Do szpitala miałam strasznie dużą torbę. Następnym razem na pewno nie spakuję: laktatora, balsamów na rozstępy (żadnej z dziewczyn na sali a było nas 3 nawet nie chciało się smarować). Osłonek na piersi też nie stosowałam pomimo tego, że bolały bardzo- zaciskałam zęby i karmiłam. Herbatek na laktację, szałwii też nie piłam.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi wyprzedź wszystkie kobitki rodzące zycze błyskawicznego porodu i jak najmniej bolesnego,trzymam kciuki i czekamy na info :)

Esmee super ze do domku wychodzicie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 12:48

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi no i pięknie! :) Uratuj honor tych, które chciały rodzic w weekend a nie rodzą :D Ale w sumie... Weekend się jeszcze nie skończył :D Szybkiego i bezbolesnego porodu :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi super wieści, śmiesznie dla mnie zabrzmiało ze taki ruch na porodówce. Ja będę rodzic w szpitalu gdzie jak mi polozna mówiła max sa 4 porody dziennie, wczasami nawetw ogole.

Idę z mężem samochód umyć, uznałam ze dom posprzątany a samochód nie, wiec może dziecko nie chce wyjsć bo jednak nie wszytsko gotowe i trochę ruchu mi sie przyda bo jakaś leniwa dzisiaj jestem.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trochę smutno, bo nie będziesz już tak często pisać Hehe. A tak serio super, trzymam kciukasy :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi trochę smutno, bo nie będziesz już tak często pisać Hehe. A tak serio super, trzymam kciukasy :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide sobie a tu nagle po wewnętrznej stronie uda mi cos leci, po calej nodze bokiem mi wyleciał taki glut przezroczystego śluzu lekkiego, nie za duży ale tez nie maly, może to kawaleczek czopa? Albo po prostu wiecej zbitego śluzu tylko dziwnie ze tak bokiem przez majtki wypadlo

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie to się zestresowalam, że 2 cm to mało i może się jeszcze zatrzymać ale z drugiej to jak już postępuje to nie powinno. Ehh... nic na razie nie czuję oprócz parcia na szyjkę. Skurcze pojedyncze nie bolesne. Trochę polazilam po korytarzu ale nogi mnie bolą :P

Aj normalnie nie mogę w to uwierzyć. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ciężko powiedzieć bo to mógł być zarówno śluz jak i kawałek czopa :)

Lexi przyaatakuj jeszcze faceta gdzieś w łazience to na pewno akcja ruszy raz dwa :D

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1441 1442 1443 1444 1445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ