X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mleczarnia sie rozkręci i bedzie dobrze.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mnie właśnie tak wszytsko ciekawi czy dam radę karmić, jak przebiegnie poród itd ze nie obraziłabym sie jakby sie akcja teraz zaczęła, akcje depilacje zrobiłam wczoraj wiec mogę jechać,jestem gotowa, albo może nie, pierwsze pojem sobie pączków, to popołudniu mogę jechać.

szara myszka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska dasz radę i laktacja się rozkreci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 04:55

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz na pełnych obrotach. Po całej nocy po ktg spacer po sali to czysta przyjemnosc ;)
    Nie wyobrażam sobie rodzic z tym ustrojstwem, zaraz dostane płyny a potem decyzja czy czekamy do 10.30 czy ruszam jako pierwsza. ☺

Jeszcze chwileczka i mój tlustoczwartkowy Pączuś będzie z nami ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 07:44

As ieńka, Tusiaa, Biedroneczka29, L, Astra, Kri, gezanew, d84, tysiaa93, Mila920, lula.91, Evans lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska w końcu się pojawi więcej pokarmu :) będzie dobrze.

E-ness daj znać co i jak :) czekamy na wieści.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać nie spać !! Co to ma znaczyć ? :P

Lexi jak tam ? Ruszyło coś samo ?

Madzia.rka odezwij się do nas . Czekamy na wieści ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 07:29

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia na pewno wszystko się unormuje z czasem, badz wytrwala : *

E-ness trzymamy kciuki i czekamy na wieści! : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness No to trafił Ci sie najpyszniejszy,najsmaczniejszy,najpiękniejszy paczuc w ten tłusty czwartek,trzymam kciuki :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Po pierwsze buziaczki dla nowych obywateli :-* I dla Wad mamusie. Mam mały pakiet internetowy i nie mam jak pisać z tego szpitala. My czekamy na cc. Będę mieć w poniedziałek o ile mały nic wcześniej nie wykombinuje. Wczoraj była akcja bo mały miał tętno bardzo wysokie w nocy już Oki ale znowu mamy Skurcze. Czekamy na obchod i decyzje. Uściski tlustoczwartkowe :-*

Kri, szara myszka, Moniaa, Biedroneczka29, Evans, Zosia_wop lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no normalnie to się dziwne może wydawać, ale nie mam kiedy Was czytać i się odezwać. Do tej pory nie włączyłam nawet kompa, żeby Wam fotkę małego pokazać. Wciąż młody wisi mi na piersi. Jest ciężko. Wczoraj leciała z skutków krew, mam nawal pokarmu, leje się strasznie, odciagan ręka. Przeszłam też już zastój pokarmu, gorączkę, dreszcze w nocy, meeeega ból piersi. Na szczęście położną środowiskowa mi pomogła, zrobiła mi bardzo bolesny masaż, łzy leciały,ale odkokowala te kanaliki mleczne... Jest bardzo ciężko

Ale poza karmienie m super, do wagi sprzed ciąży brakuje mi tylko 1,5,kg, synek cudowny, z każdym dniem się zmnienia, wczoraj pierwszy raz się uśmiechnął.

Powiedzenia dziewczyny! Będę się odzywać jak tylko będę mogła

Kri, d84, Evans lubią tę wiadomość

ex2bx1hp35w324su.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Cały dzień i jak widać pół nocy na cycu.... Spalamwczoraj 1h40 i dziś z półtorej jakmaz przyszedł masakra. Na razie mam kropelki siary. I mały dwa razy był dokarmiany. Bo cudowal. Ciężko.
    Brusiu,nie martw sie,ja po cieciu tez pierwsza noc tak slabo z pokarmem moalam,ale dzidzi to starcza. Najwazniejsze zeby dostawiac,nie martw sie. Moja mala tez byla dokarmiana -Nutramigenem.ja alergik wiec lekarze nie chcieli ryzykowac z innym mlekiem. Wczoraj wieczorem tez koncert dala a nie spalam od 2-ej..ale to sie powoli normuje. Moja juz ciut wpada w rytm-3 h snu. O 7 rano wstaje, o 19 tata kąpie )sam,samiuski . Ale ma troche kolki- co 2-gi dzien ma tak ze krzyczy niesamowicie...az
    Mi sie ryczec chce...a wierzcie mi ze pomaga wylacznie spokoj...
    Tym,ktore jak ja wstrzymywaly sie i nie kupowaly rogala do karmienia polecam kupic. Ja wczoraj kupilam- ulga dla kregoslupa wielka..bo po ciazy tez boli krzyz- nie myslcie ze tak hop siup wszystkie dolegliwosci mina od razu. Zostalo mi 8 kg z 20 ktore przybralam. Jak wrocilam do domu to bylo ich 11. Z dbia na dzien waga spada.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna, biedulo,nawal tez przezylam..goraczka przyszla bo w pore nie sciagnelas... Dobrze ze polozna Ci pomogla, moja mama miala to samo, bolesny masaz i tez pomoglo plus laktator szpitalny. Laski jak tylko w cyckach poczujecie cos na ksztalt kamykow,tez w okolicach pod pachami to brac sie za sciaganie szybko az piersi zmiekna. Nawal sam ustapi. Trzeba tez ogolnie duzo pic przy laktacji.

szara myszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka dobrze, że już zaraz wychodzicie, zawsze w domu jest lepiej.
    Joanna, Tulipanna walczcie dzielnie, będziecie nam później dobre rady dawać :)

To ile pączków już zjadłyście?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U mnie nic się w nocy nie ruszyło. Właśnie przyjęli mnie na oddział. KTG w porządku, czekam na USG i zobaczymy.
    Ale wczoraj późnym wieczorem złapał mnie skurcz. Dziewczyny do tej pory były bolesne ale to był hardkor. Trwał prawie 2 minuty a tak się darlam. I był taki jeden. Jak takie będą podczas porodu to wesoło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:09

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Laski Was to nie można zostawić na dłużej ileż naskrobałyście , przeczytałam ale ile z tego co chciałam napisać jeszcze pamiętam nie wiem.

Najważniejsze: MALINKA GRATULUJĘ !!!! Mamuśka ależ się szybko uwinęłaś :-D Dużo zdrówka dla Was.

Lexi trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo :-*

E ness i madziarka w miarę możliwości dajcie znać co tam u was - trzymajcie się !

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • monjovika Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi oby USG w porządku wyszło.

Na zastoje polecając masaz wodą pod prysznicem. Strumień ciepłej wody pomaga.samo mleko ucieka.

201602171662.png201311165165.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie mogę tyle napisać , że szybko raczej nie urodzę :-/ Mała ma się dobrze waży już 3 kg, wszystko pozamykane łożysko sprawne wody płodowe w dużej ilości .Miałam nadzieję, że szyjka przynajmniej się coś skróciła wiecie jakiś mały znak , ze jest już bliżej ale zupełnie nic nawet na ktg. W każdym razie termin mam na 14stego gin wypisał zwolnienie do 17 stego i w ten dzień mam się u niego pojawić sprawdzi co i jak i będzie chciał mi wody upuścić co by akcję rozkręcić. Ma w ten dzień dyżur w szpitalu. Oczywiście pocieszył mnie , że pewno się już nie zobaczymy na tej wizycie... no ale kto to wie :-/
    Z tego wszystkiego w nie wiem czy z nerwów w nocy dostałam takich silnych bóli okresowych, że w łóżku wyleżeć nie mogłam. Jajniki chciały mi eksplodować i przy tym pachwiny okropnie bolały. Udało mi się zasnąć po jakiś 2 h męczarni . Dzisiaj już tylko trochę bolą jajniki . A z racji tego, że mamy tłusty czwartek , do mamusi się przed południem wybieram po świeże pączucie i faworki :-D

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jak na razie u nas same błyskawiczne porody oby tak dalej :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ieńka wrote:
    Mój mąż słuchajcie to już ze mna na forum siedzi i czytam mu jak opisujecie porody...Tak autentycznie siedzi ze mna i sledzi nasze wpisy hehe mój wariat^^

Mój mąż też się dopytuje o Was ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness powodzenia!!!

Kurcze a mnie w nocy parę razy obudziły skurcze, tylko mam problem czy to było na prawdę czy to był sen heheheh bo nie wiem :P

jaką mam ochotę na pączka z budyniem i bitą śmietaną mam nadzieję że takie mi się uda zakupić

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ