X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cori ja tez odczuwam takie klucia do tego bole kregoslupa i spinanie brzucha i nic... czop odchodzil i teraz cisza, na pewno jest jeszcze bo nie mozliwe zebym miala go tak malo :/ nawet nie pomyslalabym ze ta koncowka tak bardzo bedzie sie ciagnac :/

l22nio4pat68ge0a.png
  • coriii Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

mi czytanie opisow porodow tez bardzo pomaga, nawet jak jest jakis ciezki. A te "znosne" bardzo mnie pocieszaja i podnosza na duchu ze to roznie moze wygladac i nie musi byc tak zle ;)[/QUOTE]

Mnie też bardzo podnoszą na duchu i motywują,szkoda ze nie odnalazłam was wczesniej jakoś tak mi lepiej jest :-)

szara myszka lubi tę wiadomość

• coriii Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ciągnie się ponieważ tak bardzo chcemy mimo strachu mieć przy sobie swoje cuda.

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 wrote:
    Tak :)
    Oki, dopisałam :)

Mari super rzeczy, szczególnie ten brązowy płaszczyk czy tam bluza haha :D

Mnie ten kręgosłup dzisiaj jakoś ciągle boli, głupia skolioza :P Za ciężko już nosić taki bebzon :P

marissith, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje :-D
    Ale szybko idzie :-) oby tak dalej i oby każdy kolejny poród był równie lekki.

Mari świetne zakupy, taka okazja ze aż grzech nie skorzystać.

U nas się skurcze jakieś pojawiają dalej, ale pewnie nic z tego jeszcze nie będzie, bo dość lekkie są. Choć ja też mam wysoki próg bólu, ale i tak regularnosci nie ma. Jeszcze 4 dni bym chciała wytrzymać, tak do poniedziałkowej wizyty. A gdyby nie to że już bardzo chciałabym mieć synka przy sobie to bycie w ciąży jest całkiem fajne. Brzuszek mały wiec w niczym mi nie przeszkadza, czuję się super, w zasadzie jak przed. Tylko mąż jakiś bardziej troskliwy i uczynny :-D

To co? Która jutro rodzi? Tusia? Tysia?

marissith lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się Kluska przewala z lewa na prawo :) Hudini mały, chce wyjść tylko nie wie jak :P
    Wy tu się tak szybko sypiecie, że jutro robię akcja - depilacja :)
    Bruśka i jak tam z Jasiem żyjecie?

Tusiaa, vayn lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra jutro nie rodzę bo muszę się nawpierniczać słodkiego z okazji tłustego czwartku :D

Astra lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ja chyba poczekam na męża :) chociaz kto wie czy mi bedzie potrzebny hehe :D

Mari ja wczoraj zrobiłam akcje depilacje :P lepiej byc przygotowanym bo to nigdy nic nie wiadomo :)

Tysiaa to od rana wpierniczaj paczki, faworki, oponki i co sie tam jeszcze da a później na porodówkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:13

marissith, tysiaa93 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez pilnuje na bieżąco żeby byla akcja depilacja : D lepiej dopilnować niz żeby jakby nagle byla cesarka to żeby tam mnie golily w szpitalu.

Jutro tez zjem pączusia <3 a dzis mnie strasznie na czekoladę brali i zjadłam : ( a jak pisałam moja cera to odczuje bo koszmarnie reaguje na czeko : (

marissith, tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akcje depilację zrobiłam dzisiaj, tak w razie W :-D nawet Hannę na brwi położyłam.

I pączków też się już doczekać nie mogę :-D dziś zrobiłam brownie ale to nie to :-)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie maz pochorowal gorączkę ma 38,5 wiec narazie nie chce rodzic,mam tylko nadzieje ze to nie żadna grypa żebym sie nie zaraziła :/ od dwóch dni i tak "szczekam" (kaszle) i popijam syrop z cebuli.No i dzis śpimy osobno lepiej dmuchać na zimne.

Ja dwa dni temu sie ogoliłam,ale u mnie pewnie bedzie tak ze jak mnie chwyci to sie jeszcze ogole i głowę umyje zanim pojadę do szpitala bynajmniej tak mi sie wydaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 23:53

As ieńka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w szpitalu, mała ma zbyt wysokie tętno ale i ciągle jestem po ktg.
    Wypiłam kawę i to chyba jej zaszkodziło :(
    Mam sale 1 os i powiem Wam że jakoś lepiej mieć towarzystwo, :(

Malinka gratulacje,uściski całuski ☺
    Dzielna z Ciebie mamusia.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O e-ness ważne ze jesteś w szpitalu i kontrolują małą. Może i niedługo ja zobaczysz :) bądź dobrej myśli i nie zamartwiaj się !
    Ja tam zawsze wolałam mieć jedynkę :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness trzymam kciuki i zdawaj nam relacje co i jak,szkoda ze sama jestes zawsze inaczej jak ktos jest obok bo mozna pogadać,ale trudno nie to najważniejsze.

Ashley lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jutro ,o nawet już dziś będzie z nami tylko czy poczeka do rana czy na cito nas rozpakuja :(

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness możesz pogadać z nami lutówkami :) Dawaj znać jak sytuacja.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Będzie dobrze :)

Bruśka lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś mało rozmowa położna mi się trafiła, nijak nie mogę się dowiedzieć co i jak.

Męczy mnie zgaga i jestem okropnie głodna coś czuje,ze nie pośpiechu do rana a miałam się wyspać przed Wielkim Dniem :/

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Właśnie mi się Kluska przewala z lewa na prawo :) Hudini mały, chce wyjść tylko nie wie jak :P
    Wy tu się tak szybko sypiecie, że jutro robię akcja - depilacja :)
    Bruśka i jak tam z Jasiem żyjecie?
    Cały dzień i jak widać pół nocy na cycu.... Spalamwczoraj 1h40 i dziś z półtorej jakmaz przyszedł masakra. Na razie mam kropelki siary. I mały dwa razy był dokarmiany. Bo cudowal. Ciężko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrwałości Bruska :)

‹‹ 1427 1428 1429 1430 1431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ