Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tzn moze sie zapisza, u mnie akurat sie nie pisaly, pamietam jak dzisiaj jak lezalam 8 dzien w szpitalu, 4 oxytocyna i pisalam smsy do meza, ze mam skurcze co 7 minut, a na ktg nic, przyszla wtedy polozna i sie pytala jak tam, powiedzialam ze mam skurcze ale nic sie nie rejestruje, wiec mnie zbadala a tam 4 cm rozwarcia i na porodowke
bylam przerazona i ale szczesliwa, ze konczy sie czas czekania na porod
-
U mnie Mąż dostał płaszczyk za darmo jak wchodził na porodówkę.
Evans gratulacje! Super, że już jesteście razem!
My niedawno wróciliśmy z kina. Film taki sobie. Wody nie odeszły tzn szału nie było.Ale Igorek już się rzucał pod koniec. Teraz leżymy i wypina mamusi stópki.
Tysia szybciutko Was wypuścili. Ale to nawet lepiej. W domku zawsze raźniej
Brusia a jak u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 00:39
Evans lubi tę wiadomość
-
Mila, Evans - gratuluje
Biedroneczko współczuje choroby, kuruj sie tam :*
Tusia, Lexi trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie
Na szybko przejrzałam forum, bo moj ssaczek sobie zajada, ale mamusia ma nadzieje, ze jeszcze sobie pośpi dzisiaj choc chwilkeEvans lubi tę wiadomość
-
Lexi kochana jest ok. Mam takie dziecko że muszę je budzić na jedzenie bo ciągle by spało. Pokarm przyszedł mały też ładnie ciągnie ale ciągle nie wiem ile mam i czy się najada. Więc też odciagam i daje butelka żeby wiedzieć ile zjadł. Wczoraj rano mąż pojechał zarejestrować małego to ja nawet prasowanie nadrobilam. Przez moją nieobecność nagromadzone. Teraz lezymy pociągnął parę razy i zasnął i nie ma co mu próbować nawet wpychac.
Aby nie zapeszyc złote dziecko.Tusiaa, gezanew, vayn, Lexi150, Kri lubią tę wiadomość
-
Evans gratulacje
To ja pisałam o płukaniu gardła sodą oczyszczoną, zalecił mi to lekarz jak byłam chora w I/II trym. Podstawową różnicą jest to że sol wzmaga zgagę, soda nie.
W moim szpitalu też tata musi mieć klapki i coś na przebranie.
Co do tych szumów jest pełno apek na komórki z tymi dźwiękami, wczoraj akurat ściągnęłam taką która ma kilka - suszarka,odkurzacz, morze, pociąg,samolot itp nastawiasz na np 15 min i potem sam się dźwięk wyłącza.
Ale dziś paskudna pogoda u mnie nawet jak na spacer nie ma iść.
Wczoraj się ważyłam i dziś też i qwa różnica 1,6kg na +, wiem że to woda ale jednak masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 09:23
Evans lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Evans wrote:Czesc , baby Maximilian urodzil sie o 00:22 luty 10 przez cesarskie ciecie , wazyl 3.487 kg I mierzy 52, 07 cm ...
W 39 tyg. 1 dzien ciazy ...
Opisze Wam moj porod pozniej ....
Jest sliczny I,zdrowy
Gratuluję mamusiuDużo zdrówka życzę !!!
Evans lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka29 wrote:Astra płucze gardlo woda z sola teraz płukałam rumiankiem ale nie robie tego zbyt często ale zacznę.Ja smaruje szyje dekolt i plecy maścią wickiem i oczywiscie szalik obowiązkowy.Jak wróciłam od lekarza to sie popłakałam jak małe dziecko mam juz dosyć,i przestałam wierzyć w to ze bedzie coraz lepiej
najbardziej sie obawiam tego zeby mnie akcja porodowa nie chwyciła bo wtedy to tylko Cc,nie mam kompletnie sił.
Biedronka ma nadzieję, ze z każdym dniem będziesz się czuć lepiej. Antybiotyk zacznie działać to i samopoczucie się poprawiTeraz łózio , kocyk i herbatka z cytrynką .
-
dana222 wrote:Ha ha Tuli, musisz zakupić szumisia, dobrze ze nie chce zasypiać przy suszarce, bo byś wymieniała je co tydzien
Oj przy Olce suszarka była hitem naprawdę pomagała się jej wyciszyć i zasnąć. Na szczęście nie wymieniałam jej co tydzień
-
Tuli na razie osciagam bo nie wiem ile produkuje a nie wiem ile on jest w stanie wypić na raz z cycucha. Bo popije 10 Góra 15 min i śpi. Pomietoli go i tyle słyszę jak przelyka ale ciężko mi określić. Zaraz będzie polozna to dopytam o pępek bo śmierdzi lekko i ledwo wisi mu. I może go wykapiemy bo się sama trochę boję.
Boże po abtybiotyku tam mnie przeczyszcza że masakra. Też tak mialyacie?? Jem jogurt. Igolbie nie mam jajiejs diety. Bo doradczyni mówiła że to głupota. Kompotu ugotuje z jabłek sobie. -
Hej dziewczyny!!!
Ale zimę zrobilo!!! Dopiero sie zwleklam z lozka, super mi sie lezalo. W nocy sie bardzo brzuch stawial caly czas ale nie boleśnie.
Dobrego dnia życzę wszystkim i przynajmniej jednego porodu na naszym forum dzis : )HeCallsMeMagi lubi tę wiadomość
-
d84 wrote:Asicka gratulacje
dziewczyny a ten masaż szyjki boli?
Hej. No niestety mnie bolalo i to nawet bardzo ale na szczescie nie trwa to dlugo. Mysle, ze da sie wytrzymac. Slyszalam tez ze intensywnosc bolu zalezy od dojrzalosci szyjki, ale poniewaz zazwyczaj masaz jest wykonywany na dojrzalej szyjce wiec nie martw sie dasz rade no i trwa to tylko kilka sekund