X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze zjadlam pol siatki mieszanki wedlowskiej i dwa kiwi -> moze to bedzie moja wersja koktailu poloznych <hahaha>

Moniaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Jeśli nic nie spodoba mi się z tej stronki :
    https://www.facebook.com/pages/Laboom/725932744101993?sk=photos_stream
    to wtedy będę zamawiała taką jak Ty masz... A w zasadzie Twoja córcia ;)
    Monia ja zamówiłam od nich zawieszkę ale jeszcze nie dostałam. Jak coś to poczekaj a dam Tobie znać jak wygląda w rzeczywistości ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Monia ja zamówiłam od nich zawieszkę ale jeszcze nie dostałam. Jak coś to poczekaj a dam Tobie znać jak wygląda w rzeczywistości ;)

Lexi a w jakiej cenie te cudeńka? I kiedy zamawiałaś?

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn zamawiałam wczoraj na allegro. Z przesyłką wyszło 35 zł (29 za zawieszkę). A dla dziewczynek były takie ładne z kokardkami jeszcze za 32 zł + 6-8 zł za przesyłkę.

vayn lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wiem ze Twoja taka inna jest... no jednak z przesyłka to koszt dwukrotnie wyższy niż tej ze stronki która podałam. A z zamawianiem chce i tak poczekać do narodzin. Po pierwsze dlatego ze a nóż widelec Marika zrobi nam pikuś i urodzi się synkiem. A po drugie to nie wiem jak będzie współpracowała ze smoczkiem. Niektóre dzieci smoka mają gdzieś ☺

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja właśnie na fejsie znalazłam. A możesz jakby co podać linka z allegro.
    O ... I na pewno poczekam na opinie jak to wygląda i czy solidnie jest zrobione.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=35207654

Miałam zamawiać już wcześniej ale dobrze, że się wstrzymałam bo zmieniliśmy imię :) A jak Młody nie będzie chciał smoka to zostanie na pamiątkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 19:05

Moniaa, vayn lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w szpitalu minimum do soboty. Po cesarce mam w sumie tylko problem z szybkom estaniem z lozka. Moj porod byl tragiczny jak ktos nie chce nie czytac!!!!!!!! 2 dni chodzilam w sxpifalu z regularnymi skurczami co 8 min mega bolesnymi jak sie potem okazalo odpowiadajacymi 4cm rozwarcia w moim pprodzie. Jak malemu na skurczu na ktg raz zauwazono spadek tetna do pk 80 to mnie zbadali i wzieli na indukcje do roxwarcia 4 cm sie drlam bo po 2ch dobach tych skurczy i nie spania sil brak. Dali mi wtedy zzo na 2h i bylo bosko. Ale sie skonczylo na rozw 9 cm i sie jeszcze rozwarcie zatrzymalo i bol mega. Potem zaczely sie parte nie sa mega boledne. Parlam 2h ale maly zle wchodzil w kanal i akcja trwala za dlugo. Kazali mi podpisac papiery na cc i na czas operacji wstrzymac sie od parcia i to byl hard core bo sie qwa nie da masakra i jeszcze znieczulenie na pows

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 współczuję porodu dwa w jednym, i SN i CC :/ Dobrze, ze masz to już za sobą.

Ładne te zawieszki. Szkoda, że mała ma w nosie smoczka :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na powstrzymywaniu parcia horror darlam sie jak . . pojeb. Cc juz szybkoraz dwa go wyciagli uslyszalam tylko placz pokazali i odlecialam. Smiali sid potem a ja sobie wkoncu zasnelam na zszywaniu. O wage apgar itp spytalam sie dopiero po 2h na pooperacyjnej. Tak wiec mialam 2w1 prawie caly sn i cc. Wszystkie ciuszki mam za duze heh. A teraz inny problem bo maly nie sikal i czekamy na siuski.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko D84! Współczuję, ale jesteś dzielna.
    Mało nas zostało, mało. Ja mam napady głodu straszne.
    Ogólnie po wizycie to ustalenie że jak nie urodzę do 28.02 to 29 mam przyjść do szpitala :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co nas czeka w razie gdybyśmy właśnie nie urodziny same i sie stawily do tych szpitali. Na pewno zrobia ktg i usg co nie? Ten test oxy mogą tez co nie? Ponoc przebicie worka żeby wody wyplynely tez może dac skurcze ale nie wiem czy to prawda. Może to lepsze niz oxy

f2wlj48apsehglf6.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciała oksy wogóle ale wiadomo, że jak mus to mus. Jak wywołują to chyba balonik i oxy właśnie. Ktg to na bank... Eh mogłabym juz się obudzić po ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim, które mają za sobą spotkanie z dzieciątkiem. Nasza Blaneczka urodziła się 11.02 o 22.40. Co prawda akcja szybko szła do przodu, ale niestety skończyło się CC. Co i jak opowiem jak się wszystkie posypią żeby nikogo nie straszyć :) macie jakieś sprawdzone sposoby na "podkręcenie" laktacji?

vayn, szara myszka, Biedroneczka29, tysiaa93, Lexi150, Kri, niecierpliwa_92, marissith lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja bym nie chciała oksy wogóle ale wiadomo, że jak mus to mus. Jak wywołują to chyba balonik i oxy właśnie. Ktg to na bank... Eh mogłabym juz się obudzić po ;-)

Tez bym nie chciała oxy : (
    Dlatego mnie dziwi ze mi się każą stawić 2dni po terminie, to przeciez Malo.. Ale może to przez to rozwarcie, każą powiedziec ze ja "do porodu" no to nie wiem czy jest opcja ze zrobia ktg i usg i mnie jeszcze puszcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:24

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktorego Myszko masz sie stawic do szpitala? Ja teoretycznie jutro (w 7 dzien po terminie), ale chce jeszcze rano wbic się do mojej prowadzacej lekarki (pewnie sie zdziwi jak mnie zobaczy, bo ostatnia wizyta miala byc ta rzeczywiscie ostatnia). Chce, zeby jeszcze raz dokladnie obliczyla moj termin, bo juz sama nie wiem, a nie za bardzo chce sie klasc w szpitalu na weekend, bo i tak mi nic nie zrobia, a jeszcze mam nadzieje, ze sie samo zacznie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Gratuluję wszystkim, które mają za sobą spotkanie z dzieciątkiem. Nasza Blaneczka urodziła się 11.02 o 22.40. Co prawda akcja szybko szła do przodu, ale niestety skończyło się CC. Co i jak opowiem jak się wszystkie posypią żeby nikogo nie straszyć :) macie jakieś sprawdzone sposoby na "podkręcenie" laktacji?

Polecam bawarke :) kurczę mi pokarm ruszył ale kurczę akurat dzisiaj a małego mało przystwialam bo miał kroplowke. No ale na wieczór. Podgonilam i godz krmilam :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    A ktorego Myszko masz sie stawic do szpitala? Ja teoretycznie jutro (w 7 dzien po terminie), ale chce jeszcze rano wbic się do mojej prowadzacej lekarki (pewnie sie zdziwi jak mnie zobaczy, bo ostatnia wizyta miala byc ta rzeczywiscie ostatnia). Chce, zeby jeszcze raz dokladnie obliczyla moj termin, bo juz sama nie wiem, a nie za bardzo chce sie klasc w szpitalu na weekend, bo i tak mi nic nie zrobia, a jeszcze mam nadzieje, ze sie samo zacznie.

Agulineczko on mi wyliczyl na 20tego a mam przyjść 22 czyli 2dni po.. Powiedzial ze to ze wzgledu na rozwarcie i calkiem zgladzona szyjkę, w pon rozwarcie bylo na 3cm. Nie znam sie ale wydaje mi się ze na wywołanie to za wcześnie, no ale przynajmniej ktoś inny mi zrobi usg bo ten mój gin to pozostawial wiele do zyczenia

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro pojde do mojej lekarki i moze w sobote pojade do tego szpitala. Z jednej strony nie chce, z drugiej bede pod kontrola. Ja tez nie mialam ostatnio porzadnego usg. Moze urodzimy 22 lutego :) ja juz tylko marze o tej chwili kiedy z mezem pojedziemy do domku z naszym zdrowym Malenstwem i skonczy sie ta niepewnosc i oczekiwanie. Boje sie oxy, ale z drugiej strony chcialabym miec to juz wszystko za soba. Damy rade :) szkoda tylko, ze te odwiedziny sa wstrzymane, ale przynajmniej dzieki decyzji o innym, dalszym szpitalu maz bedzie przy porodzie.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze dobra decyzje podjęliście z tym szpitalem : )
    A czujesz jakby cos sie zblizalo czy zero oznak?

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1495 1496 1497 1498 1499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ