X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie tez Malo co boli biedroneczko, wszystkiego najwspanialszego!!!!

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu wszystkiego najlepszego...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie. Rozwarcie z 2 cm wczoraj zwiększyło się do 2,5. Szaleństwo! Ogólnie jeśli nic do wtorku się nie będzie działo to mam iść na ktg i usg do poradni przyszpitalnej i tam już będą decydować co dalej. Zrobiłam sobie 2 km spacerku, a teraz biorę się za sprzątanie. I mam dziś zamiar przyszykować łóżeczko dla Małego. Może go to przekona do wyjścia ;)

Dana melduj się! Już dawno Cię tu nie było!

szara myszka, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Nie nadazam za Wami. Dziś jakiś ciężki dzień. Mały marudzi jak nie on. Najpewniej się przejadl. Bo ściągam pokarm i Karmimy butelka tylko ze mały jest taki że ile się mu nie da tyle zje dobil już do 80. Muszę znów zacząć karmić cycem. I daliśmy mu herbatki z koprem może coś da.
    Zaskoczyło mnie to że człowiek może tyle funkcjonować bez spania. W sumie od wyjścia że szpitala i urodzenia nie wyspalam się. Głowa mi odpada nadal mam wysokie ciśnienie.
    Pieluch idzie dużo.co pielucha to kupa.chyba jeszcze ta zoltaczke gubimy. Ale to nie problem. Codziennie pranie bo to się obsika to się uleje. I tak w kółko.
    Mały jest słodki. Ale ja chyba za nerwowo podchpdze do tego jak zaczyna krzyczeć.i gówno prawda z tym karmieniem co 3 h. Bo to że się karmi się skończy karmić zanim się odbije potem zanim się wyparzy butelki. Jeszcze pozaglada czy się nie ulewa to zostaje godzina i zaraz kolejne karmienie.
    Brusia, ale dlaczego Ty karmisz butelka???przeciez to mega uciazliwe... Dziecko na piersi sie nie przekarmi..a po tym jak cycki miekna czuc ze zjadlo. No nie ma sily. A z reszta po dziecku jak glodne to widac, bo cmoka i szuka piersi buzią..taka decyzja ze bedziesz sciagac i butla???bo to dwa razy tyle roboty przeciez..
    Baby blusa ja nie mam i nie mialam a Jagoda w poniedzialek skonczy 4 tygodnie.. Ja tam sie nawet wysypiam.. Nie narxekan..:) Jagoda w dzien potrafi 5 godzin nie spac a w nocy nadrabia. Podnosi juz glowke na brzuszku:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko! Stoweczka!!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko życzę Ci najpiękniejszego, najkochanszego prezentu na urodzinkie-Twojej Sofijki ☺
    Niech spełni się to marzenie i wszystkie nawet te głęboko skrywane.
    Buziaki, uściski ,sto lat Biedroneczka ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś opis rtg zatok i jestem załamana.
    Cała lewa zatoka policzkowa zawalona płynem a w prawej torbiel lub polip plus krzywa przegroda !!
    Wiedziałam że kolorowo to nie jest ale w przeciągu roku takie zmiany to mnie zszokowały.
    Nic dziwnego że gorączka mnie tyle trzymała i cala twarz bolala skoro połowa twarzy mi "gnije".
    Przynajmniej wiem na czym stoję. :(

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny każdej z osobna :* :*
    Moje dziecię chyba nie chce zrobic mamie prezentu :/ trudno poczekam jeszcze troche :)

e-ness ooo kurczę to nieciekawie :/ biedulka,i co lekarze zamierzają robic?? Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 12:55

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness to chyba jakaś punkcja Cię czeka?

Mój Mężu wziął się za siebie. We wtorek idzie założyć holter ciśnieniowy, potem test wysiłkowy i usg. No i w przyszłym tygodniu jedzie umówić się na korektę przegrody. Myślę, że za pół roku w końcu będę miała zdrowego chłopa w domu :P Ale dopiero jak zrozumiał, że musi jeszcze Syna wychować to coś do niego dotarło.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wszystkiego naj naj naj :*

Ja tez nie doswiadczyl baby blues jako depresji po prostu brak czasu na to chyba :) koleżanka miała i mysle, ze to chyba przez nadmiar pomocy od mamy, mi nikt nie pomaga i wiem, ze musze, nikt sie nade mną nie rozczula...no ale zmęczenie po nieprzespanych nocach jest...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko sto lat! Duzo zdrówka, miłości i przede wszystkim szczesliwego rozwiazania :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wszystkiego najlepszego, przede wszystkim szybkiego i bezproblemowego porodu!
    Ninie wczoraj odpadł pępek :) ale karmienie jej to trzeba mieć cierpliwość. Pociumka i kima, budzę ją i znowu 3 ciumknięcia i kima ;) za jednym karmieniem potrafi zmienić pierś 4 razy. Mi się wydaje, że już koniec i za 5 min znowu jęczy, że głodna :P

vayn lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 Biedroneczka!

A mi skurcze ustały, teraz to krzyż napierdziela nieziemsko. Ja tez właśnie nie wiem czy liczyć tez te słabe skurcze czy tylko te mocne.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wszystkiego co najpiękniejsze :*
    Po wczorajszych bólach dziś cisza, zalamac się można ... :(

l22nio4pat68ge0a.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo, totalna cisza. Moze ta pelnia cos ruszy dziewczyny :D choc ona chyba jest w poniedzialek co nie? szkoda, bo myslalam ze jutro. W poniedzialek to juz moge byc po wszystkim o ile od razu beda wywolywac, ale chyba juz wole wywolywanie niz zeby mnie na patologii trzymali ;/

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych skurczy to tez nie wiem jak je liczyc, te porodowe to sie chyba od 30sek zaczynaja, a ja mam nieraz stwardnialy brzuch i lekko bolacy przez nawet poltorej minuty jak nie wiecej. Wiec takie cos to chyba raczej nie skurcz porodowy

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog mowila, ze takie dluzsze skurcze to nie sa porodowe, te prawdziwe sa krotsze i regularne i inaczej odczuwalne niz dlugotrwajace twardnienie brzucha.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak mysle ze takie to nie. Dzis mi sie na okraglo stawia brzuch ale nic z tego nie wynika. Rano troche mialam jakiegos sluzu kremowego takiego jasno zoltego, ale czopa dzis juz nie bylo. Synek chyba nie bedzie punktualny ;)

a agulineczko Ty w poniedzialek jedziesz do szpitala czy jak?

f2wlj48apsehglf6.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 13 bylam juz w szpitalu i nadal czekam, bo Pani doktor z IP poszla na operacje. Spisala moje dane, zrobili mi ktg i mialam czekac na opis i dalsze postanowieniania i tak czekam i czekam... Nie wiem czy mnie przyjma, bo oddzial przepelniony i faktycznie termin wyliczony przez mojego lekarza ponoc jest zly i bardziej niz 12 luty wychodzi 17-19.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj termin tez może być zly bo ja miałam cykle tak 33dniowe. A z ust nic nie liczył : \ ciekawe co mi powiedzą w poniedziałek, wywołanie po 2dniach to na pewno za szybko, no chyba ze rozwarcie będzie wskazaniem. Ale może synek jeszcze może wyjdzie : )
    Koleżanka miała mieć inukcje w poniedziałek rano i w ten dzień przed wyjście z domu odeszly jej wody : D

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ