WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczynalyscie werandowanie? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A ja nie czzaje jak w nocy sciagacie mleko to dziecko Wam lezy i płacze z głodu??? przeciez łatwiej dostawic a nie sciagac..jak to robicie??? moze ja cos zmienie??? czy wczesniej sciagacie????
    Ja wcześniej ściągam, ale coraz rzadziej bo już nam się dobrze karmi cycem.

Vayn oo biszkopty... Wpierdzielam je tonami, może to to... Odstawiam!

Mila ja jeszcze nie zaczęłam...

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie dziś była położna środowiskowa i kazała od dziś werandować na balkonie - 8 doba i w sobotę jak będzie ładnie na spacer ok 40min.

Dana mi mojego dokarmili w szpitalu i potem był problem bo średnio łapał cyce, bo miałam byle jaką butelke w szpitalu i za łatwo mu leciało. Teraz karmię tylko swoim ale z cyca i odciągniętym. Po spotkaniu z doradcą laktacyjnym i położną obie kazały mi,że jeśli chcę z butelki też karmić to kupić butelkę Madela Calma, bo jest ona ponoć trudna dla dziecka i go nie rozleniwia i ssie tak samo. Dziś mi przyszła i będę testować.

Ja jak miałam ktg w szpitalu to nie pisały mi się skurcze które czułam jako bolesne, miały one poziom od 0 do 30 tylko. A co smieszne to czasem te 0-7 były u mnie boleśniejsze niż 60 na porodzie. Lekarz mi powiedział, że można je czuć różnie a ból zależy od tego co dany skurcz robi...

najchętniej już bym sobie zrobiła 2go bobasa :)ale że cc to niestety szybko sie nie da ;/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 już masz chęci na drugiego bobasa? Podziwiam :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie werandowalas, bo uważasz że za szybko? Ja planuje dzisiaj zacząć tak na parę minut i zastanawiam się czy nie za szybko :-)

D84 no to szybko, moja polozna była w 8 dobie u mnie i nic o spacerze nie mówiła, a ja nie dopytalam, ale myślę ze dużo zależy od pogody. To mysle ze czas najwyzszy zebym zaczela werandowac :-). Mam to samo z drugą dzidzia :-) chciałam szybko zacząć starać się o następne szczescie, a 2 lata trzeba odczekać..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila nie werandowałam bo mała miała lekki katar a w dodatku ta brzydka, pochmurna pogoda... Ale myślę, że za jakiś tydzień wyjdziemy od razu na krótki spacer :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały tez się czasem spina bardzo przed kupka, a potem jak pusci to cała pielucha pełna. A też na diecie jestem, choć zjadłam pomidorową i niestety małego wysypalo, a ze słodkości to chrupki kukurydziane bezglutenowe i bułka drożdżowa :-) pije 3litry wody, inke z mlekiem bez laktozy, jakąś herbatkę i czasem sok jabłkowy, tez na laktacje dobry podobno.

Ja też nie weranduje. W 8dż byliśmy na badaniach wiec tak czy siak musieliśmy wyjść z domu, a pogoda była średnia, jak jest w miarę ciepło to wietrze pokój przy małym, a nawet w poniedziałek byliśmy na 10min spacerku w 12dż. Teraz pogoda średnia wiec czekam na słoneczko i znowu wyjdziemy może na 20-30 minut już

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne Was nie nadrobię, ale zgłaszam się, że 20 lutego o 22.55 i ja dołączyłam do grona mam zakochanych w swoich maleństwach! Witamy się z Jasiem, który miał 4400g oraz 57cm - zrobił furorę w całym szpitalu, bo był największy i przychodziły nawet salowe albo kucharki, żeby go obejrzeć. ;-) My już nawet po wizycie położnej - jest zachwycona ilością pokarmu oraz tego, jak mały pięknie ssie. Co prawda, mam płaskie brodawki, ale niewymagające kapturków, więc muszę nieco pocierpieć przy samym przystawianiu, ale potem jest super. Ach, no i rozwarcie mi się nie robiło (ciągle 1cm), a skurcze miałam już regularne i bolesne co 6 minut, a do tego duża waga + wąska miednica. Trafiłam na wspaniałego lekarza, który zrobił mi cięcie - główka Jasia to aż 37cm i w życiu nie wyszłaby ze mnie, więc jestem wdzięczna za cesarkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:17

marissith, Doti87, lula.91, vayn, tysiaa93, L, Mila920, e-ness, Astra, d84, Bruśka, Moniaa, Evans, Kri, tulipanna, Biedroneczka29, niecierpliwa_92, gezanew, agulineczka, Lexi150, dana222, Tusiaa lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninie w drugiej dobie podcięli wędzidełko bo nie mogła nawet języka wystawić. Też musiałam dokarmiać bo źle się przystawiała.
    My dzisiaj zaliczamy 2 werandowanie i jutro spacer :)
    Gorgeous gratulacje :) ale kawał faceta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 15:27

gorgeous lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous gratulacje, jest słodki :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 ta Clma to porazka, owszem samo nie leci ale jak mała zassie to leje się z niej jak zwiadra. Ona podobno jest dla dzieci od ok 6 tyg wcześniej niestety nie zawsze się sprawdza. Lepsza jest ta habermana medeli .

Gorgeous gratulacje, duzy chłopak :) dobrze ze miałaś cc i wszystko u Was dobrze.

My nie werandowaliśmy tylko od razu na 30 min spacerek , miałam ogromna potrzebę wyjść na dwór a jakoś te balkonowanie nie przemawia do mnie :)

Dziewczyny , jeśli karmicie piersią i dokarmiacie nie ma bata aby dziecko nie poczuło luksusu jedzenia z butelki i słabiej ssało piers. Ono już wie ze za chwile dostanie łatwiejsza szame i nie bedzie się meczyło przy cycu.

Klara dokarmiana w szpitalu butla mm, w domu moim mlekiem z butelki, ale zrezygnowałam z butli na rzecz drenu, palca i strzykawki, po 3 dniach była już na samej piersi tak pięknie jadla.
    to nie chodzi o ilość waszego poakarmu ale jakość ssania waszych dzieci, butelka niestety zaburza odruch ;(

to ze dziecko chce być blisko mamy, przy piersi to nie oznacza ze jest glodne, ono potrzebuje być blisko bo dla niego pojawienie się na świecie to wyrwanie ze środowiska które gwarantowało mu poczucie bezpieczeństwa ,

To nie jest próba sił, walka kto jest "silniejszy" to jest noworodek i ma prawo płakać, i domagać się cały czas piersi. To jest właśnie macierzyństwo o którym nie pisza w poradnikach czy książkach, to jest rzeczywistość.

Nie jestem zła że mała uspokaja się tylko przy mnie bo wiem, że mnie potrzebuje ze właśnie ze mna jest jej dobrze dla mnie to takie naturalne choć chwilami nie jest prosto zwłaszcza ze mam jeszcze 3 dzieci które mnie potrzebują. Ale od czego jest chusta :)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous gratuluję dużego ślicznego syneczka :-)

Dziewczyny a wy co się obijacie ??? Rodzić! :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie my... To nasze małe uparciuchy w brzuchu chcą tyle siedzieć!!!! Łobuzy jedne nooo

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ten sam problem myślałam że mam mało mleka ale teraz robimy tak mały naje się z jednej piersi jest podniesiony czekamy na ulanie odbicie przewijamy pieluche i do drugiej piersi. Zrobi sobie wtedy przerwę odpocznie i najada się do końca. Też mieliśmy podcinane wiezadelko ale po zabiegu całkiem inna bajka. My się jeszcze nie werandujemy bo mamy taki lekko zapchany nos / ale bez kataru. Używamy wody morskiej i jest ok. Zawsze po spaniu tak się dzieje mimo że nawilzamy pomieszczenia.

Tuli jak odciagalam pokarm to godzinkę pół przed czasem karmienia a sciagalam tyle że miałam na 3 karmienia i w lodówce stało na ratunek.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G. gratulacje.

Mój po 20min werandowaniu - zniósł to dobrze i spi. Wystawiłam go na balkon w gondoli i kombinezonku.

Położna zdjęła mi szew po cc, dobrze że nie jechałam po to do szpitala, bo to takie raz dwa i po a ja myślałam,że używa się do tego jakiś narzędzi :P.

Mój już pił z tej calmy i ładnie mu to szło, więc może to indywidualne, bo jak czytałam wcześniej opinie to skrajnie różne są.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana przypomniało mi się że kiedyś położna mi mówiła że jak się ma mało pokarmu to żeby brać to http://femaltiker.pl/ale czy to działa czy nie to nie wiem.

dana222 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia spróbuj dawać może herbatkę koperkowa humana ja daje po 20 ml i jest bez problemu sama pije humane dla karmiących plus koper i dla karmiących jeszcze inna herbatkę. Ja tam jem ciastka owsiane i biszkopty a płacz wnioskuję był po waflach z kremem czekoladowym malutkim waflu bez polewy. Pije też sporo kompotu z jabłek.

Używamy butelek aventu i problemu nie mamy. Mały jedno i drugie dobrze łapie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta czy Wasze pociechy dostaly takiego tradziku - takie krostki na policzkach zaczerwienione srodek bialawy .... Jesli tak to co uzywacie na to ? , ja pytalam pediatry I podobno to samo zejdzie I nic nie trzeba na to , ale moze Wy macie jakis "polskie" sposoby na to ?
    , slyszalam , ze podajecie tez koper wloski na bole brzuszka ... Brusia o tym pisala chyba ... , ja kupilam taka herbatke w polskim sklepie , ale boje sie podawania mojemu Maluchowi .... Jesli podac to jak dlugo zaparzac trzeba I ile podac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:03

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tusia spróbuj dawać może herbatkę koperkowa humana ja daje po 20 ml i jest bez problemu sama pije humane dla karmiących plus koper i dla karmiących jeszcze inna herbatkę. Ja tam jem ciastka owsiane i biszkopty a płacz wnioskuję był po waflach z kremem czekoladowym malutkim waflu bez polewy. Pije też sporo kompotu z jabłek.

Używamy butelek aventu i problemu nie mamy. Mały jedno i drugie dobrze łapie.

O dzieki !!!!!! Zanim ja napisze , to Brusia juz opisala !!! Czytasz w moich myslach :) :) :) :)
    Wlasnie !!!! Ja najadlam sie czekolady I moj Malutki plakal :(
    P.s. Tez uzywam tych butelek , tez sciagam pokarm , tez cycek daje , bierze I to I to , calma z medela nie chcial brac ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:11

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans moja też ma takie coś i podobno to potówki, najwięcej miała ich na główce, jak zmniejszyliśmy grzanie w domu to automatycznie jest ich mniej.

Bruśka i ta herbatkę koperkową dajesz synkowi do każdego karmienia czy po prostu raz na dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 17:12

Evans lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1512 1513 1514 1515 1516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ